Şimdi Ara

Fatmagül'ün Suçu Ne? | Kanal D (38. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.214
Cevap
2
Favori
66.902
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Noix~

quote:

Orijinalden alıntı: Mnr980

işler baya karışacak

Münir abi sen misin

quote:

işler baya karışacak

Münir abi sen misin

• Gene sıradan bir bölüm daha idi. Zaten gene tam anlamyıla izleyemedim, izlediğim çoğu yerde de sıkıldım, sonları iyiydi sadece bir de Beren Saat'in flashbackteki hali Açıkçası bu hafta reytingleri pek de yüksek beklemeyiorum(1. olur tabii), ama Kvp nedenyle değil Gece buralarda olursam bir 'genel eleştiri yazısı' yazacağım dizi hakkında

bursa söyle fatmagülün suçu ne

gibi tezahüratlar yapmıştık maçta da buraya yazmak istedim
    Neyse senarist teyzelerim sözüm sizlere. İnanın bu diziyi Aşk-ı Memnu'dan sonra başarızıslık olarak görürsek 1. nedeni konusu ise 2. nedeni de sizsiniz maalesef. Bir dizi bu kadar mı yavaş ilerleyebilir, ana tema üzerinde hiçbir etkisi olmayan birçok sahne bu kadar mı olabilir?
    Bakalım mesela bugünkü bölüme, Reşat'la Belgin yasak aşkı var Erdoğan da aynı zaman da o kızı takip ediyor, Münir 'le diğer kadının arasında başka şeyler var o var bu var ama Fatmagül yok, Kerim yok. Bu dizinin başrol oyuncuları Beren Saat ve Engin Akyürek mi, yoksa Murat Daltaban,Kaan Taşaner ve Musa Uzunlar mı emin olamıyorum bazen.
    Hadi bunu geçtim dizinin yavaşlığını kaçıncı kere söylüyorum ama öyle. Bugünkü bölümde sanırım ya 1 gün ilerledi ya 2 gün daha fazla değil. Tamam 90 dk'yı doldurmanız gerekiyo tamam daha sezon sonuna daha çok var ama, böyle de olmaz ki bu kadar.
    Bir diğer konuysa dizide sesle ilgili epey bi problem var bence. Seslendirmeyi dublaj olarak yapmıyorlar bu sefer tamam, sesli çekim yapılıyor ama, olmuyor işte bozuyor gibi gerçekçiliği. Müzikler desen zaten ayrı bir sorun güzeller ama girdiği anla sahne uyumu pek yakalanamıyor o da eksi bir yön.
    Oyunculuklar da ilk bölümlerdeki gibi değil açkıkçası , zaten genel anlamda ilk bölümlerdeki özeni göremiyorum şu anda dizide.(Örneğin çok sevdiğim Beren Saat bile maalesef bugün sanki Bihter'miş gibi geldi bana, tabi senaristlerin yazdığı repliklerin de bunda payı var ama)
    Senaryoda zaten bir sürü çelişkide kalan ya da daha doğrusu muallakta bırakılan nokta var, bu da dizide maalesef ki gerçekçiliği düşüren bir başka etken(Gene senaristler,burada da maalesef ki dışarıdan gelen seslere aşırı kulak verdiler ve bu da tabii ki senaryounun karışmasına yol açtı, önceki dizileri Aşk-ı Memnu'da da benzer yönler olduğundan dolayı gerçi bu benim gözüme artık pek o kadar da batmıyor.)

Hep vurduk vurduk dizinin pozitif yönleri yok mu peki dersen tabi ki var olmaz mı Mesela şöyle ki hala günün en iyi yapımı olduğunu düşünüyorum karşısındaki diziler ondan da kötü görünüyor. Onun dışında hep dediğim gibi castı dizinin çok sağlam mesela şu anda diziyi benim gibi sadece bazı oyuncular nedeniyle izleyen birçok insan olduğuna eminim. Onun dışında aslında toplumsal bir konuyu ele almaya en yakın dizilerden biri şu anda ekranlardaki (Tartışılsbilir bu, ama dizideki çoğu şey gerçek hayatın bir yansıması, sosyoloji bölümünde tahmin ediyorum ki öğrencilerin önemli bir kısmı bu diziyi izliyordur.) Onun dışında bu dizide en önemlisi bir potansiyel var. Rıdvan Dilmen tabiriyle bu araba 240 basabilecek bir araba ama şu anda 90'la falan gidiyor, ilk bölümlerde özellikle mesela 2. bölümde 200'le gidiyodu ama bunu gördük Bir kere yapım şirketi çok sağlam, hiç başarısız dizileri olmadı mı derseniz son dönemde 1 tane var sadece Samanyolu onun da nedeni yanlış cast seçimiydi. Ayrıca bu diziye bu kadar eleştiriye rağmen başarısız da diyemeyiz (kalitesiz veya daha doğrusu şu anda beklenen kalitede değil diyebiliriz ama) çünkü hala ezici reytinglerle 1. oluyor, reytinglere ne kadar güvenilir güvenilmez bilmem ama, günün en çok izlenen yapımı olduğuna da adım gibi eminim. Onun dışında oyuncu kadrosu dediğim gibi, şu anda ilk öblümlerdeki gibi olmasa bile çoğunun kredisi çok yüksek bende. Herbiri de ayrı ayrı çok çok başarılı diyebilrim onlarda da müthiş potansiyel var yani. Ve de senaristler şu anda çok başarısızlar ve hep eleştiriyorum ama şundan da eminim ki eğer bu dizi bu yılı (2010'u yani) bu başarıyla kapatabilirse düşüş yaşamandan gelecek aylar kesinlikle daha iyi bölümler gelecketir bundan eminim. (Aşk-ı Memnu'da da aynı durum yaşandı aslında geçen sene ama tabii o daha başarılı bir dizi olduğundan buradaki kadar göze batmadı.) Ve de bu senaristler interneti sıkı takip eden kişiler dolayısıyla bu eleştirilerin ardından ben bu dizinin tek sezonluk bir şekilde bitirilmesine karar verilceğini düşünüyorum genel tepkilere bakılarak dolayısıyla daha güzel bölümler gelecektir elbette. Ama şu anki durumunu özetlemem gerekirse diznin benim için Yaprak Dökümü'nden tek farkı Beren Saat'in varlığı, başka da birşey değil. Genel izleyici de artık çok sıkılmaya başladığına göre eğer bi 3-4 bölüm daha öböyle giderse herker için durum aynı olacak gibi görünüyor. Ha ben gene izlerim ama haftasonu netten izlerim, sahne atlaya atlaya. erkes o sabrı da gösteremeyebilir, dolayısıyla geçen haftalarda verdiğim uyarıyı bu sefer daha büyük harflerle yineliyorum. Yaprak Dökümünü falan bırakıp artık şu diziye odaklanın senaristler. Yoksa çok geç olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gizlimert -- 29 Ekim 2010; 2:32:19 >

quote:

işler baya karışacak

Münir abi sen misin

2 KURTLAR VADISI PUSU ATV 11.38 27.92
    3 FATMAGUL'UN SUCU NE (OZET) KAND 7.81 20.77
    4 DENIZ YILDIZI. FOX 5.55 15.74
    5 ATV ANA HABER BULTENI ATV 5.38 15.92

İLK 100 PROGRAM /HEDEF KITLE : AB ( Tarih : 28/10/2010 )
    Sıra Program Adı Kanal Rating (%) Share (%)
    1 FATMAGUL'UN SUCU NE KAND 13.26 34.62
    2 KURTLAR VADISI PUSU ATV 10.59 27.73
    3 FATMAGUL'UN SUCU NE (OZET) KAND 7.14 21.23
    4 TURKAN KAND 6.12 19.77
    5 UGUR DUNDAR'LA STAR HABER STAR 5.61 18.8

• Bolum 8 Tuyo
    Mustafa Kerime "sizi gebertmeye gelicem cok yakinda" diyecek.
    Kerim Munirle bulusucak Munir ondan evin adressin istiyecek ama Kerim vermicek,sonra Munir ,Mukkades yardimla ogrenicek adressi.
    Fgul Ebe nine'den Kerim icin ozel hayat'dan cok sey ogrenicek.
    Kerim Ebe nine'yle konusurken(Mustafa Istanbul'da geldi icin) Fatmagul dinliyor, sonra yarin Kerim'le konusucak, Kerime diyicek ki lutfen gitt..."Allahını seviyorsan git.. Benim hayatımı mahvettin, ona sebep olma, n’olur"
    Kerim de diyecek ki "onu mu koruyorsun. Senin, onu sevdiğin kadar sevmiyor o seni,Onu aldattığını düşündüğü için peşinde şimdi" (bunun icin ikiside kavga edicekler).
    Bolumun sonu Meletem Fgul yeni evini bulucak ve onunla konusucak.

Orijinalden alıntı: gizlimert

Bolum 8 Tuyo
    Kerim Munirle bulusucak Munir ondan evin adressin istiyecek ama Kerim vermicek,sonra Munir ,Mukkades yardimla ogrenicek adressi.
    Kerim Ebe nine'yle konusurken(Mustafa Istanbul'da geldi icin) Fatmagul dinliyor, sonra yarin Kerim'le konusucak, Kerime diyicek ki lutfen gitt..."Allahını seviyorsan git.. Benim hayatımı mahvettin, ona sebep olma, n’olur"
    Kerim de diyecek ki "onu mu koruyorsun. Senin, onu sevdiğin kadar sevmiyor o seni,Onu aldattığını düşündüğü için peşinde şimdi" (bunun icin ikiside kavga edicekler).

Hıımm, yine pek hareketli olmayacak sanırım sönük sönük gelişicek bu olaylar. Mustafanın bunları bi pataklaması lazım renk gelsin

quote:

Bolum 8 Tuyo

Hıımm, yine pek hareketli olmayacak sanırım sönük sönük gelişicek bu olaylar. Mustafanın bunları bi pataklaması lazım renk gelsin

Noix~ fikirlerini Ay yapım'a da iletebilirsin Ciddi söylüyorum çünkü dikkate alacaklarını düşünüyorum örneğin dizinin başrol oyuncusu bile gelen emaillerle birlikte değişmişti (Ezel de Ömer'i oynayan İsmail Filiz di aslında ama birçok kişi Engin Akyükre'in bu rol için en iyi aday olduğu konusunda mail atınca rol Engin Akyürek'in oldu

info@ayyapim.tv
    Dizi analizi:
    Pana Film ve Ay Yapım arasındaki soğuk savaş giderek kızışıyor. Bildiğiniz üzere bu iki yapım şirketi Perşembe geceleri yaptıkları dizilerle yaklaşık üç yıldır karşı karşıya geliyor. Yıllar önce Perşembe akşamı yayınlanan ‘Kurtlar Vadisi’ birinciliği kimseye kaptırmıyordu. Taa ki Ay Yapım’ın Perşembe akşamlarına dizi yapmaya başlamasına kadar. Önceki yıllarda yaptığı Aşk-ı Memnu, şimdi de Fatmagül’ün Sucu Ne? ile Kurtlar Vadisi’nin tahtına el koydu.
    Pana Film bir türlü Ay Yapım’ın çektiği dizileri geçemiyor. Kurtlar Vadisi’nin kanalı ne olursa olsun değişmez bir sloganı vardı ‘Hangi kanalda olursak olalım, günümüz ve saatimiz aynı’ diye. Sanırım artık bu söylemden vazgeçme zamanıdır. Aksi taktirde fenomen olmuş Kurtlar Vadisi birincilik yüzü görmeden final yapacak.
    Beren Saat, Pana Film’in başına çok fena dert olmuş durumda. Beren Saat’in oynadığı her dizi Perşembe akşamları ‘Kurtlar Vadisi’ni geçiyor. Polat Alemdar, Kurtlar Vadisi’nde kırıyor geçiriyor, Amerikan üstlerini basıyor fakat nafile; Beren Saat’i bir türlü geride bırakamıyor. Kurtlar Vadisi ya Perşembeden başka bir güne kaymalı ya da Beren Saati transfer etmeli yoksa gün yüzü göremeyecek. Beren Saatin duru güzelliği, naif yapısı her seferinde Kurtlar Vadisi’nin sert karakterli, vuran kıran döken adamı Polat Alemdar’ı alt ediyor. Kurtlar Vadisi gün birinciliğini ele geçirmek için protatipte ne yaptıysa işe yaramadı. Özeti uzun tutuyorlar, yayın süresini uzatıyorlar fakat olmuyor olmuyor. Kaça kaça nereye kadar? Pana Film başka çözümler üretmek zorundadır.

Ayaklıgazete.com

quote:

quote:

Bolum 8 Tuyo
    Kerim Ebe nine'yle konusurken(Mustafa Istanbul'da geldi icin) Fatmagul dinliyor, sonra yarin Kerim'le konusucak, Kerime diyicek ki lutfen gitt..."Allahını seviyorsan git.. Benim hayatımı mahvettin, ona sebep olma, n�olur"

Noix~ fikirlerini Ay yapım'a da iletebilirsin Ciddi söylüyorum çünkü dikkate alacaklarını düşünüyorum örneğin dizinin başrol oyuncusu bile gelen emaillerle birlikte değişmişti (Ezel de Ömer'i oynayan İsmail Filiz di aslında ama birçok kişi Engin Akyükre'in bu rol için en iyi aday olduğu konusunda mail atınca rol Engin Akyürek'in oldu

info@ayyapim.tv

Tamam o zaman bu adresi öğrendiğim iyi oldu bir kaç mail atacağım teşekkürler Mert.

Düzeltme: İyi kide İsmail Filiz olmamış..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Noix~ -- 29 Ekim 2010; 20:51:40 >

Beren Saat'e şok taciz
    Beren Saat, beklemediği taciz sonrası ne yapacağını şaşırdı

Güzel oyuncu Beren Saat, Fatmagül'ün Suçu Ne? dizisinde "Mukaddes Yenge"yi canlandıran rol arkadaşı Esra Dermancıoğlu ile birlikte eğlenmek için gittiği Asmalı Mescid'deki "Cumba" adlı mekanda görüntülendi.

Ayakligazete.com'un haberine göre, güzel bir akşam yemeği yiyen ve eğlencenin tadına da doyan Beren Saat, aynı mekanda eğlenen bir grup erkek tarafından sözlü bir şekilde tacize uğrayınca ne yapacağını şaşırdı.

BEREN'İN SUÇU NE?
    Alkolün dozunu kaçırdığı gözlenen ve Fatmagül'ün Suçu Ne? dizisindeki tecavüz sahnesinin etkisinde kaldığı anlaşılan 5-6 erkeğin "Beren, bizim şu arkadaşa da yardımcı ol!" demesi üzerine Beren Saat şok oldu. Uğradığı sözlü taciz yüzünden neredeyse ağlayacakmış gibi tavırlar sergileyen ve basın mensuplarının ilgisinden sıkılarak "Lütfen, konuşmak istemiyorum!" diyerek mekandan hızlı adımlarla uzaklaşmak isteyen Beren Saat, "Fatmagül" yüzünden kötü sonlanan gecesinin ardından evinin yolunu tuttu.

FATMAGÜL’ÜN SUÇU FAZLA MÜKEMMEL OLMAK
    Dizi oyuncularının kazandığı paralar hep konuşulur, hep kıskanılır, “Amaaaan bu kadar parayı da hak etmiyor, ne kadar kolay kazanıyorlar” diye çekiştirirler. Evet gerçekten çok para kazanan ve aldığı parayı zerre kadar hak etmeyen, oyunculuğun ‘O’ sunu bile bilmeyen insanlar var ekranda. Yine de isim vermek istemiyorum.
    Ama gel gelelim Beren Saat’e. Dünyalar güzeli, dünyalar asili, dünyalar yeteneklisi bir oyuncu. Aldığı her kuruşun hakkını veriyor; izleyeni kendi dünyasından koparıp oynadığı karakterin benliğine alıyor. Bihter oynuyorsa Bihter’i, Fatmagül oynuyorsa Fatmagül’ü sevdiriyor. Soluksuz ve takdirle izliyorum. Çoğu gibi sansasyonlarla değil sadece işiyle var olmayı seçtiği için saygı duyuyorum. Demek ki gerçekten de oyuncu doğulurmuş, kimse de aksini iddia etmesin.

Milliyet

Murat Yıldırım da Fatmagül'ü Eleştirdi
    Aşk ve Ceza'nın yıldızı Murat Yıldırım, Fatmagül'ün Suçu Ne'yi dolaylı yoldan eleştirdi.

Atv'de ekrana gelen Aşk ve Ceza dizisinde Nurgül Yeşilçay ile başrolü paylaşan Murat Yıldırım, dizideki tecavüz ve tek gecelik ilişki gibi sahnelerin dikkati çektiğini belirtti ve "Bazı dizilerin ilk bölümlerinde dikkat çekecek tarzda konuların seçildiği doğru. Bu durum da bizim konularımızdan sadece bir tanesiydi tabii" ifadesini kullandı.

Sabah'a konuşan Murat Yıldırım, Kanal D'de ekrana gelen ve Beren Saat'in canlandırdığı Fatmagül'e tecavüzü ve bu konu etrafında dönen diziyi dolaylı yoldan eleştiren şu sözleri söyledi:

"Ama ben tamamen böyle bir konunun işlendiği bir dizide yer almak istemezdim."

Bu habere ne desem bilemedim.

Beren Saat'e şok taciz

Güzel oyuncu Beren Saat, Fatmagül'ün Suçu Ne? dizisinde "Mukaddes Yenge"yi canlandıran rol arkadaşı Esra Dermancıoğlu ile birlikte eğlenmek için gittiği Asmalı Mescid'deki "Cumba" adlı mekanda görüntülendi.

Ayakligazete.com'un haberine göre, güzel bir akşam yemeği yiyen ve eğlencenin tadına da doyan Beren Saat, aynı mekanda eğlenen bir grup erkek tarafından sözlü bir şekilde tacize uğrayınca ne yapacağını şaşırdı.

BEREN'İN SUÇU NE?
    Alkolün dozunu kaçırdığı gözlenen ve Fatmagül'ün Suçu Ne? dizisindeki tecavüz sahnesinin etkisinde kaldığı anlaşılan 5-6 erkeğin "Beren, bizim şu arkadaşa da yardımcı ol!" demesi üzerine Beren Saat şok oldu. Uğradığı sözlü taciz yüzünden neredeyse ağlayacakmış gibi tavırlar sergileyen ve basın mensuplarının ilgisinden sıkılarak "Lütfen, konuşmak istemiyorum!" diyerek mekandan hızlı adımlarla uzaklaşmak isteyen Beren Saat, "Fatmagül" yüzünden kötü sonlanan gecesinin ardından evinin yolunu tuttu.

Yuh ya yuh

şk ve Ceza'nın yıldızı Murat Yıldırım, Fatmagül'ün Suçu Ne'yi dolaylı yoldan eleştirdi.

Atv'de ekrana gelen Aşk ve Ceza dizisinde Nurgül Yeşilçay ile başrolü paylaşan Murat Yıldırım, dizideki tecavüz ve tek gecelik ilişki gibi sahnelerin dikkati çektiğini belirtti ve "Bazı dizilerin ilk bölümlerinde dikkat çekecek tarzda konuların seçildiği doğru. Bu durum da bizim konularımızdan sadece bir tanesiydi tabii" ifadesini kullandı.

Sabah'a konuşan Murat Yıldırım, Kanal D'de ekrana gelen ve Beren Saat'in canlandırdığı Fatmagül'e tecavüzü ve bu konu etrafında dönen diziyi dolaylı yoldan eleştiren şu sözleri söyledi:

"Ama ben tamamen böyle bir konunun işlendiği bir dizide yer almak istemezdim.

Bu habere ne desem bilemedim.

Beren Saat'e şok taciz

BEREN'İN SUÇU NE?

Bende bu haberi buraya yazmak için girmiştim yazmışsın sen benden önce, ayıp doğrusu denilecek söylenicek hiç bir şey yok! İnsanların bu kadar vurdum duymaz olmalarına çok sinir oluyorum. Dizi oyuncularını gerçek hayatlarından ayırmayı neden bilmiyorlar anlamıyorum ki?!
  • Sadece diziyle gerçeği karıştırmak da değil bu mesele aslında. Yani orada Beren Saat değil de Fatmagül Ketenci veya ne biliyim Bihter Ziyagil oturuyor olsaydı o zaman da gene öyle birşey söyleme hakları yoktu ki bu yaşanan zaten düpedüz saygısızlık, utanılacak bir durum maalesef toplum adına.

Bölüm 8 fragmanı çıkmış. Bu fragmandan geçen bölümlere göre etkilendim ama bölüm nasıl olur bilinmez.

http://www.youtube.com/watch?v=94VcRgKq-ss

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gizlimert -- 31 Ekim 2010; 11:25:24 >

Sadece diziyle gerçeği karıştırmak da değil bu mesele aslında. Yani orada Beren Saat değil de Fatmagül Ketenci veya ne biliyim Bihter Ziyagil oturuyor olsaydı o zaman da gene öyle birşey söyleme hakları yoktu ki bu yaşanan zaten düpedüz saygısızlık, utanılacak bir durum maalesef toplum adına.

Bölüm 8 fragmanı çıkmış. Bu fragmandan geçen bölümlere göre etkilendim ama bölüm nasıl olur bilinmez.

http://www.youtube.com/watch?v=94VcRgKq-ss

Kanal D sanırım bu işleri yapan kişileri değiştirdi yada yeni program felan kullanıyorlar, tüm dizilerin fragmanları çok güzel yapılıyor artık müziklerinden tut her şeylerine kadar...
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.