Şimdi Ara

Fatmagül'ün Suçu Ne? | Kanal D (20. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
7 Misafir - 7 Masaüstü
5 sn
1.214
Cevap
2
Favori
67.032
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Giriş
  • @lovewhisper ; zihniyet değişmesi öyle ha deyince olmuyo !
    kadınlarımız annelerimiz eğitimsiz olunca ,erkek çocuklarıyla kız çocuklarını ahlak açısından çifte standartla büyüttüler
    sonunda da öyle anne babaların yetiştirdiği çocuklar zincirlenerek katlandı
    toplumu bu zihniyete boğdular çok zor bu değişim...imkansız hatta

üstteki fotoğraf bile akla bu diziyi getirdiğine göre artık bihter yok fatmagül var!

bu dizi ahlak bekçileri oluşturdu son tahlilde!
  • 2,bölüm özeti
    Perişan bir halde Fatmagül’ü tecavüze uğramış bulan Ebe Nine, onu hemen hastaneye yetiştirir. Yaşadığı felaketin etkisiyle Fatmagül büyük bir travma yaşamaktadır.
    Selim, Erdoğan ve Vural sebep oldukları vahşetin yavaş yavaş farkına varırlar. Kerim ise giderek büyüyen pişmanlıkla, acı içinde kıvranmaktadır. Fatmagül’den bir haber alamayan Mukaddes ise Rahmi’yi onu bulması için kasabaya yollar, ancak Rahmi’nin çabaları sonuçsuz kalır. Fatmagül’ün kayıp olduğu haberiyse, Mukaddes sayesinde balığa çıkan Mustafa’ya kadar ulaşır. Yaşadığı şokun etkisiyle konuşamayan Fatmagül, ifade veremez. Fatmagül’ün kimliği hakkında bilgi toplamaya çalışan jandarmalara en büyük ipucunu Ebe Nine gösterir. İzlerin takibi jandarmaları Yaşaranlar’ın Çiftliği’ne kadar götürür. Olayın araştırıldığını öğrenen Erdoğan, tüm suçluları bir araya getirir. Yakalanma korkusu Erdoğan’ı ve Selim’i harekete geçirir ve kurtuluşları için tek çare, Selim’in dayısı olan Münir’i görürler. Fatmagül’ün yaşadığı büyük felaketin en büyük delili yengesi Mukaddes’te saklıdır. Mukaddes eline geçen bu fırsatı hayatı için en iyi şekilde değerlendirmeye kararlıdır.

Bu hafta pek ilgilenemdim burayla ama önümüzdeki haftalarda daha sık uğrayacağım en azından 1 ay falan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gizlimert -- 22 Eylül 2010; 23:49:51 >

İnsan onurunun rencide edildiği gerekçesiyle İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na dilekçe gönderildi

Selçuk Üniversitesi Mimarlık Fakültesi öğrencisi İsmail Sezer, tecavüz sahnelerini içeren "Fatmagül'ün suçu ne ?" dizisini yayınlayan Kanal D ile "Kılıç Günü" adlı filmde eşcinsel yatak görüntülerini ekrana getiren atv, yönetmenleri ve RTÜK aleyhine suç duyurusunda bulundu.

Sezer, şikayet dilekçesini İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilmek üzere Kadirli Cumhuriyet Savcılığı'na verdi. Televizyonlarında Anayasa'nın ilgili hükümleri dairesinde hareket etmekle yükümlü bulunduğunu hatırlatan İsmail Sezer, Anayasa'nın değişikliğe uğrayan 26. Maddesi'nde radyo ve televizyon gibi iletişim araçlarının "kamu düzeninin sağlanması amacıyla sınırlandırılabileceği" hükmüne yer verildiğini kaydetti.

RTÜK Kanunu'nun da "Programlar bütün unsurlarıyla insan haklarına saygılı olmalıdır." denildiğini hatırlatan Sezer, yine Anayasa'ya göre devletin ailenin korunması için her türlü tedbiri almakla yükümlü olduğunu belirtti.

Kanal D'de yayınlanan "Fatmagülün suçu ne?" adlı dizide insan onurunun rencide edildiğini ifade eden Sezer, en izlenebilir bir saatte tecavüz sahnelerinin Türk milletine gösterildiğini söyledi.

Sezer, bu görüntülerle Anayasa hükümlerinin hiçe sayıldığını savundu. Atv'de yayınlanan "Kılıç Günü" adlı dizideki eşcinsel yatak karelerinin de Türk milletinin aile yapısına uymadığını açıklayan İsmail Sezer, savcılığın dizinin yönetmeni Osman Sınav ile TV sorumluları hakkında gerekenin yapmasını istedi.

RTÜK Başkanı Davut Dursun hakkında da "görevi kötüye kullanma" iddiasıyla suç duyurusunda bulunan Sezer, söz konusu dizilerin özelliklerin çocukların zihinsel ve ruhsal gelişimini engelleyebileceğine işaret etti. RTÜK'ün kanunların kendilerine verdiği yetkileri kullanmasını talep eden Sezer, Davut Dursun'un harekete geçmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Orijinalden alıntı: gizlimert

"Fatmagül'ün Suçu Ne?" ve "Kılıç Günü"ne dava!

İnsan onurunun rencide edildiği gerekçesiyle İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na dilekçe gönderildi

Selçuk Üniversitesi Mimarlık Fakültesi öğrencisi İsmail Sezer, tecavüz sahnelerini içeren "Fatmagül'ün suçu ne ?" dizisini yayınlayan Kanal D ile "Kılıç Günü" adlı filmde eşcinsel yatak görüntülerini ekrana getiren atv, yönetmenleri ve RTÜK aleyhine suç duyurusunda bulundu.

Sezer, şikayet dilekçesini İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilmek üzere Kadirli Cumhuriyet Savcılığı'na verdi. Televizyonlarında Anayasa'nın ilgili hükümleri dairesinde hareket etmekle yükümlü bulunduğunu hatırlatan İsmail Sezer, Anayasa'nın değişikliğe uğrayan 26. Maddesi'nde radyo ve televizyon gibi iletişim araçlarının "kamu düzeninin sağlanması amacıyla sınırlandırılabileceği" hükmüne yer verildiğini kaydetti.

RTÜK Kanunu'nun da "Programlar bütün unsurlarıyla insan haklarına saygılı olmalıdır." denildiğini hatırlatan Sezer, yine Anayasa'ya göre devletin ailenin korunması için her türlü tedbiri almakla yükümlü olduğunu belirtti.

Kanal D'de yayınlanan "Fatmagülün suçu ne?" adlı dizide insan onurunun rencide edildiğini ifade eden Sezer, en izlenebilir bir saatte tecavüz sahnelerinin Türk milletine gösterildiğini söyledi.

Sezer, bu görüntülerle Anayasa hükümlerinin hiçe sayıldığını savundu. Atv'de yayınlanan "Kılıç Günü" adlı dizideki eşcinsel yatak karelerinin de Türk milletinin aile yapısına uymadığını açıklayan İsmail Sezer, savcılığın dizinin yönetmeni Osman Sınav ile TV sorumluları hakkında gerekenin yapmasını istedi.

RTÜK Başkanı Davut Dursun hakkında da "görevi kötüye kullanma" iddiasıyla suç duyurusunda bulunan Sezer, söz konusu dizilerin özelliklerin çocukların zihinsel ve ruhsal gelişimini engelleyebileceğine işaret etti. RTÜK'ün kanunların kendilerine verdiği yetkileri kullanmasını talep eden Sezer, Davut Dursun'un harekete geçmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Saçmalık !

TV izlemeyelim , Sinema izlemeyelim , Dizi - Program izlemeyelim , HABER de izlemeyelim ; çünkü haberler de por-no nun , tacizin , cinayetin , v.s.. kralları var !

Ne kadar akılsız ve sözde muhafazakar (!) bir toplum haline gelmeye , getirilmeye çalışılıyoruz.

Bu rolü daha evvel oynayan Hülya Avşar da suçlu , yapımcısı da suçlu , bu sinema filmini defalarca veren ( TRT dahil - hem de sansürsüz ) kanallar da suçlu...

Yazık !

Türk Aile yapısı , tv de yapılan programlar tarafından bozuluyorsa , olmasın AİLE YAPISI..
    Bu nasıl bir ezik psikolojidir. Bu nasıl korumaktır. İnterneti de kapatalım ; o da bozuyor aile yapısını ! ?

Burada bazı yorumlara da acıyarak gülüyorum , işi ; ciddi anlamda tecavüz olarak algılayıp ; bir de bunun üstüne mağdur / suçlu psikolojisini konuşanlar var.
    -Film bunlar arkadaşlar ! Film... hayal dünyası ...

Gerçekten durumumuzu vahim !

Not : Yukarıdaki kediler resmi 7 defa alıntı yapılmış... durumumuz hakikaten vahim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bodyguard_26 -- 23 Eylül 2010; 12:01:02 >
    AMD Athlon 64 X2 4600+ AM2(2400mhz-default)- ABIT FATAL1TY AN9 32X-200Gb.Seagate 7200*10 16Mb cache-Samsung Sata2 200gb 16mb cache-XFX 7600GT Extreme Edition(680/1880)-2*1 GB.CORSAIR Value Select DDR2 667-Thermaltake Mambo VNS2000-ENERMAX EG365AX-VD 350W PSU-BENQ 1650DVDRW-52X32X52 ASUS CDRW-AZTECH DSL 305EU
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bodyguard_26

quote:

"Fatmagül'ün Suçu Ne?" ve "Kılıç Günü"ne dava!

Saçmalık !

TV izlemeyelim , Sinema izlemeyelim , Dizi - Program izlemeyelim , HABER de izlemeyelim ; çünkü haberler de por-no nun , tacizin , cinayetin , v.s.. kralları var !

Ne kadar akılsız ve sözde muhafazakar (!) bir toplum haline gelmeye , getirilmeye çalışılıyoruz.

Bu rolü daha evvel oynayan Hülya Avşar da suçlu , yapımcısı da suçlu , bu sinema filmini defalarca veren ( TRT dahil - hem de sansürsüz ) kanallar da suçlu...

Yazık !

Türk Aile yapısı , tv de yapılan programlar tarafından bozuluyorsa , olmasın AİLE YAPISI..
    Bu nasıl bir ezik psikolojidir. Bu nasıl korumaktır. İnterneti de kapatalım ; o da bozuyor aile yapısını ! ?

Burada bazı yorumlara da acıyarak gülüyorum , işi ; ciddi anlamda tecavüz olarak algılayıp ; bir de bunun üstüne mağdur / suçlu psikolojisini konuşanlar var.
    -Film bunlar arkadaşlar ! Film... hayal dünyası ...

Gerçekten durumumuzu vahim !

Not : Yukarıdaki kediler resmi 7 defa alıntı yapılmış... durumumuz hakikaten vahim...

+∞

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), yayınlanan ilk bölümlerinde yer alan tecavüz ve eşcinsel ilişki sahneleriyle izleyicilerden gelen şikayetler nedeniyle “Fatmagül'ün Suçu Ne” ve “Kılıç Günü” adlı dizilere, ilk kademede uyarı cezası verdi ve dizileri yakın takibe aldı.

Edinilen bilgiye göre, yeni sezonda Kanal D'de yayına giren “Fatmagül'ün Suçu Ne?” adlı dizi filmin ilk bölümünde yayınlanan tecavüz sahnesi nedeniyle Radyo ve Televizyon Üst Kuruluna izleyicilerden şikayet yağdı.

16-21 Eylül 2010 tarihleri arasında izleyicilerden gelen toplam 4 bin 272 şikayetin 2 bin 920'sini, bir başka deyişle yüzde 68'ini, “Fatmagül'ün Suçu Ne?” adlı diziyle ilgili şikayetler oluşturdu.

Aynı dönemde ATV'de ilk bölümü yayınlanan “Kılıç Günü” adlı diziye de 455 (yüzde 11) şikayet geldi.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu uzmanlarının her iki diziyle ilgili olarak hazırladıkları raporlar, dünkü Üst Kurul toplantısında ela alındı. Üst Kurul, “Fatmagül'ün Suçu Ne?” adlı dizide yer alan tecavüz sahnesi nedeniyle 3984 Sayılı Yasanın 4. Maddesinin; kadınlara, güçsüzlere, özürlülere ve çocuklara karşı şiddetin ve ayrımcılığın teşvik edilmemesine ilişkin (u) bendi ile gençlerin ve çocukların fiziksel, zihinsel ve ahlaki gelişimini zedeleyecek türden programların, bunların seyredebileceği zaman ve saatlerde yayınlanmamasına ilişkin (z) bendinin ihlali gerekçesiyle Kanal D'ye uyarı cezası verilmesini kararlaştırdı.

Kurul, “Kılıç Günü” adlı dizideki çarpık ilişkiler, genç bir kıza tecavüz edilmesi ve bununla ilgili bayağı diyaloglara yer verilmesi, intihar ve işkence sahnelerinin ayrıntılı olarak yayınlanması nedeniyle 3984 Sayılı Yasanın 4. Maddesinin 1. fıkrasında yer alan, “Radyo, televizyon ve veri yayınları, hukukun üstünlüğüne, anayasanın genel ilkelerine, temel hak ve özgürlüklere, güvenliğe ve genel ahlaka uygun olarak kamu hizmeti anlayışı çerçevesinde yapılır” hükmü ile yayınların toplumun milli ve manevi değerlerine ve Türk aile yapısına aykırı olmamasına ilişkin (e) bendinin ve gençlerin ve çocukların fiziksel, zihinsel ve ahlaki gelişimini zedeleyecek türden programların, bunların seyredebileceği zaman ve saatlerde yayınlanmamasına ilişkin (z) bendinin ihlali gerekçesiyle ATV'nin uyarılmasını kararlaştırdı.

Aynı diziyi yayınlayan ATV Avrupa'ya da 3984 Sayılı Yasanın 4. Maddesinin 1. Fıkrası ile yayınların şiddet kullanımını özendirici veya ırkçı nefret duygularını kışkırtıcı nitelikte olmamasına ilişkin (v) bendinin ihlali gerekçesiyle uyarı cezası verildi.

3984 Sayılı Yasanın 33. Maddesi gereğince, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, yayın ihlalleri söz konusu olduğunda, önce ihlalin yapıldığı programa uyarı cezası veriyor. İhlalin tekrarı halinde, sırayla, 1 ile 13 kez arasında program durdurma, idari para cezası, yarı yarıya artırılmış para cezası uygulanıyor.

Anadolu Ajansı

Orijinalden alıntı: inexo

Ben bayan olsam adım fatmagul olsa dava açardım. Kişilik haklarını zedeliyor bence

Bihterler naapıcak ? onlar da açsın o zaman

bi tanıdığım var mı diye düşündüm bi an
    veya
    benim adım olsa naaprdım

çok ciddi depresyon sebebi

Orijinalden alıntı: suzi dilara

quote:

Ben bayan olsam adım fatmagul olsa dava açardım. Kişilik haklarını zedeliyor bence

veya
    benim adım olsa naaprdım

Fatmagül'ü bilmem de Bihter isminin bir havası var bence Yani benim ismim olsaydı rahatsız olmazdım. Zaten anlamı da 'en iyisi' demek. (İngilizce'deki The Best )

Uyarı ve şikayet haberleri beni ancak güldürebildi işte. O derece komik..

İki diziye uyarı

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), yayınlanan ilk bölümlerinde yer alan tecavüz ve eşcinsel ilişki sahneleriyle izleyicilerden gelen şikayetler nedeniyle “Fatmagül'ün Suçu Ne” ve “Kılıç Günü” adlı dizilere, ilk kademede uyarı cezası verdi ve dizileri yakın takibe aldı.

Edinilen bilgiye göre, yeni sezonda Kanal D'de yayına giren “Fatmagül'ün Suçu Ne?” adlı dizi filmin ilk bölümünde yayınlanan tecavüz sahnesi nedeniyle Radyo ve Televizyon Üst Kuruluna izleyicilerden şikayet yağdı.

16-21 Eylül 2010 tarihleri arasında izleyicilerden gelen toplam 4 bin 272 şikayetin 2 bin 920'sini, bir başka deyişle yüzde 68'ini, “Fatmagül'ün Suçu Ne?” adlı diziyle ilgili şikayetler oluşturdu.

2920 kişi içinde AKP li çok herhalde..
    AMD Athlon 64 X2 4600+ AM2(2400mhz-default)- ABIT FATAL1TY AN9 32X-200Gb.Seagate 7200*10 16Mb cache-Samsung Sata2 200gb 16mb cache-XFX 7600GT Extreme Edition(680/1880)-2*1 GB.CORSAIR Value Select DDR2 667-Thermaltake Mambo VNS2000-ENERMAX EG365AX-VD 350W PSU-BENQ 1650DVDRW-52X32X52 ASUS CDRW-AZTECH DSL 305EU
  • uyarı gelmiş güya

bi kere uyarının altı boş
    dizide başka tecavüz sahnesi yok
    Kılıç Günü'nde de karakterin tanınması açısından gerekli ,bi yatak görüntüsü verildi bundan sonra tekrarlanacağını düşünmüyorum

bitti gitti tek plandı zaten

hafta boyunca dizinin reklamı yapıldı tüm kanallarda ,ilk geceden belliydi !
    o zaman niye uyaran olmadı

sadece 1000 evdeki reyting cihazı mı önemli? alın işte, tüm türkiyenin dilinde sakız bu konu her programcı haber kanallarındakiler dahi burdan prim yaptılar

bundan iyi nasıl reyting alınır

Aynı şeyi Aşk-ı Memnu'da yaparlar veya başka programlarda da...

Bir tecavüz sahnesinin böylesi izlenme rekorları kırdığı,bu kadar tüm toplumun ilgi gösterdiği bir ülke daha yok (gazetedeki habere göre tecavüz sahnesini her 2 kişiden 1'i izlemiş) (böylesi ilgi işte olursa bir de Arap ülkelerinde olur, malum bizim dizileri çok seviyor onlar da)

Baskıcı, yasakçı zihniyetin egemen olduğu, nasıl açlık çeken bir toplum olduğumuz işte bunlardan net anlaşılıyor... Sonra biter mi bu ülkenin tecavüz,sarkıntılık,ahlaksızlık vakaları...

Şundan hepimiz eminiz RTÜK'e şikayet edenlerin çoğu bu tarz yapımları soluksuz izlemeye devam edecekler.

Cidden bizim milletimiz bu mevzularda adam olmadı olmayacak da!
    Bu toplum kadar riyakar,ikiyüzlü,sözde ahlak sahibi ama gizli kapaklı en büyük ahlaksızlıkları yapan bir toplum daha yok. Herşey gösteriş bu ülkede (ahlak,namus,din,temizlik v.s.)

Bu bir nevi şuna da benziyor;

Youtube'da mesela hafif erotik içerikli kliplerin altına yorum yazarlar;

"İzlemeyin böyle şeyleri, bunlar da ahlak kalmamış, din elden gidiyor, namussuzlar" v.s. şeklinde

Madem din elden gidiyor, rahatsız oluyorsun, o zaman o videonun sayfasında işin ne arkadaş! Hem izlemeden yapamaz,kendini tatmin eder, hem de gelip ahlak polisliğine soyunur güya muhafazakar tavırlar,din üzerinden ukalaca sözler...

Böylesi milyonlarca insan yaşıyor bu ülkede malesef... Yalanlarla dolu bir ülke Türkiye...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OxBlue -- 23 Eylül 2010; 14:26:47 >
  • quote:

quote:

veya
    benim adım olsa naaprdım

iyide bihter karakterinin uğradığı bir tecavüz sahnesi yok ki biri kocası diğeri sevgilisi.
    fatmagül karakteri tamamen karambole gidiyor

gerçek işini kolaylaştırır

düşenin dostu ol
  • 'Artık şu Televizyonun içindekilerin gerçek olmadığını anlamanın vakti gelmedi mi? Yoksa sadece yaşayabilecek o dünyayı mı bıraktılar size!..' Buğra Gülsoy

Bir de dizide Reşat Yaşaran'la Ebe Nine arasında geçene bir mücadele var, orada da sit alanları hakkında bahesdiliyordu ama neden o konular hiç tartışılmadı

Bu akşam 2. bölüm var. Bu akşam reytingler çok kritik olacak, Kurtlar Vadisi Pusu'da bugün başlıyor. Reyting sıralamasını hangisi kazanır bilmiyorum ama çok yakın bir sonuç olur diye tahmin ediyorum.(Kurtlar Vadisi ilk bölüm olması avantajı da var tabii) Ama internette ve genel olkarak halk arasında gene konuşulan dizinin bu dizi olacağı düşüncesindeyim.

bu kadar inatlaşan keçilerde var bişey ya!

muskeder : haklısın
  • Özetsiz başlattılar sanırım ilginç

aklıma geldi : Reşat Yaşaran da gençliğinde Ebe Nineyle bi ilişki içinde olmasın?

bu kadar inatlaşan keçilerde var bişey ya!

muskeder : haklısın

%99 öyle birşey çıkacaktır.

senaristler bu duyguya yoğunlaşmışlar .......
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.