Şimdi Ara

Fatih Terim nasıl bu kadar saçma kadro kurabiliyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
658
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelikle konuyu milli takım yerine buraya açmamın sebebi, Terim'in GS ile özleştirilmiş olması, ve GS taraftarının Fatih Terim'i çok sevmesi.

Terim'in başarıları ortada, ancak yine de ben çok iyi bir teknik direktör olarak göremiyorum bu adamı. Çok iyi bir motivatör ama o kadar, fazlası değil. Modern futbola uyum sağlayamıyor.

Son milli maçtaki bana saçma gelen seçimlerini yazayım:
    # Burak-Umut gibi iki tane uç santrforla oyuna başlaması. Çift forvet oynanacaksa (ki modern futbolda fazla yeri yok) biri daha geride oynayıp, orta sahayla pas alışverişine girip oyun kurmalı. (GS'deki Burak-Drogba gibi) Ama ne Umut'ta ne de Burak'ta bunu yapabilecek özellikler yok. İkisi de en ileri uçta oynayacak adamlar.
    # Burak bu kadar formsuzken inatla oynatması. Buna yorum yazmaya bile gerek yok, herkes farkında zaten. Umut tek forvet oynamalıydı.
    # Onur ve Tolga gibi kaleciler varken, çevikliğin ç'sini bünyesinde barındırmayan Volkan'ı oynatması.
    # Serdar Aziz gibi bir adamı neden oynatmıyorlar anlamıyorum. Bu sene Bursa'nın 2 maçını izledim, 2 maçta da adam tek başına toparladı defansı, çok fena top kesiyor ve çok hızlı. Semih'in yerine oynamalıydı bana göre.
    # Gökhan Töre gibi formunun zirvesinde bir adamı yedek bırakarak maça başlaması.
    # Selçuk İnan formsuz, yerine Nuri düşünülmeliydi.

Kısacası, formsuz adam kulübeye çekilmelidir bir süre. Böylece 1-2 maç sonra kendini toparlar, tekrar kadrodaki yerini alır. Selçuk, Burak gibi adamlar bana göre kaliteli futbolculardır. Ama son zamanlarda kötüler. Bir süre oynatılmamalı, niye ısrar edilir anlamam, hem de alternatifleri varken.

Şöyle bir kadro daha uygun olurdu bence:

-----------------umut bulut------------------
    arda------------------------------gökhan töre
    --------alper potuk------nuri şahin----------
    -------------------topal---------------------
    caner------egemen------serdar aziz------gönül
    -------------------onur----------------------

Serdar'ın yanına Egemen'i yazdım çünkü, Serdar atik bir stoper, Egemen de fiziği yerinde güçlü bir stoper, birbirlerinin açıklarını kapatabilirler. Alper Potuk'un yerine başkası da yazılabilir, ondan başkası gelmedi aklıma şimdi.

• Nuri sakar, caner cezali, serdar aziz tam bir balon.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • çünkü çift forvet demek daha fazla gol demek, bir elin nesi var iki elin sesi var demişler yani boşamı demiş adamlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Çelik.

Nuri sakar, caner cezali, serdar aziz tam bir balon.

+ olarak nuri sakat olmasa da milli takim icin tam bir etkisiz eleman ve gokhan tore bu ulkeye gelmis en kazma 2. futbolcudur 1. burak

• quote:

Orijinalden alıntı: LKLC

çünkü çift forvet demek daha fazla gol demek, bir elin nesi var iki elin sesi var demişler yani boşamı demiş adamlar.

Çift forvet demek daha çok gol demek mi, yapmayın Kalabalık orta saha topu ileriye taşıyamazsa çift forvet hangi pozisyonları gole çevirecek? Kalabalık orta saha demek daha fazla pozisyon demektir. O zaman 4-5 tane forvetle çıkalım sahaya, handikap yapalım
  • Onur

GG - Ömer - Semih - Hasan Ali

Töre - Topal - Selçuk - Alper - Arda

Cenk (Umut)

Böyle çıksaydık her şey çok farklı olurdu bana göre
  • quote:

Orijinalden alıntı: asal sayı

quote:

çünkü çift forvet demek daha fazla gol demek, bir elin nesi var iki elin sesi var demişler yani boşamı demiş adamlar.

Çift forvet demek daha çok gol demek mi, yapmayın Kalabalık orta saha topu ileriye taşıyamazsa çift forvet hangi pozisyonları gole çevirecek? Kalabalık orta saha demek daha fazla pozisyon demektir. O zaman 4-5 tane forvetle çıkalım sahaya, handikap yapalım

Elindeki forvetlerin toplamı bir forvet etmiyor da ondan dolayı çift forvet çıkıyoruz.Tek başına Umut mu Burak mı Cenk mi gol atacak? Alayı formsuz veya kazma fark etmez.Tek forvet oynayacaksan yetenekli ve güçlü forvete ihtiyacın vardır.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: kkratoss

quote:

quote:

Elindeki forvetlerin toplamı bir forvet etmiyor da ondan dolayı çift forvet çıkıyoruz.Tek başına Umut mu Burak mı Cenk mi gol atacak? Alayı formsuz veya kazma fark etmez.Tek forvet oynayacaksan yetenekli ve güçlü forvete ihtiyacın vardır.

Cenk'i bilmem de Umut'un son zamanlardaki formu yeterli geliyor bana. Burak zaten ayrı bir olay

• Serdar Aziz Bursa'da bile oynayamıyor adam milli takıma yazmış.Hem Ömer Toprak bence en iyi Türk stoper şuanda.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: kkratoss

quote:

quote:

Cenk'i bilmem de Umut'un son zamanlardaki formu yeterli geliyor bana. Burak zaten ayrı bir olay

Yapma hocam ya Umut da kazmanın önde gidenidir.Milli maçta 3 gol attı falan tamam ama yine de benim gözümde kalastan farkı yok.

• quote:

quote:

Pozisyondan ziyade atmak önemli. Kac tane pozisyon kaçtı hollanda maçında. Ayrıca o kalabalik orta saha isi bizim oyuncularla olmaz

Adamlar pas atmadan once min. 1dk düşünüyorlar. Kontralik pozisyonlar düşünme süresiyle heba oluyor :D

• quote:

Sag altta bi smiley falan aradim ama.

• Fm terkler hala 433 koyuyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ank_yer_6

quote:

koyacaktım da anlarlar herhalde diye düşünmüştüm çok açık değil miydi?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ank_yer_6

quote:

koyacaktım da anlarlar herhalde diye düşünmüştüm çok açık değil miydi?

Sazan gibi atladım ben de Ama yazdığını ciddi olarak yazacak adamlar da vardır forumda

• çift forvet demek daha fazla gol demek

Bu tarz bir yorumu 6-1 lik Real maci öncesi birisi daha yazmisti 2 3 forvet oynarsak reala 4 5 atariz diye. Ayrica Nurinin 1 tane bile iyi oynadigi milli mac bulamazsiniz.
    Terimin cikardigi kadroda Alper, Oguzhan, Salih gibi forvetlerden 1 tanesinin yerine oynatilmaliydi ve defansta kesinlikle Gökhan zan olmasi gerekiyordu yaninda kim oynar ona bir sey diyemem ama Hollanda maci kalite farki sebebiyle degil Terimin gene balina güvenmesi yüzüne kaybedilen bir mactir geriside hikaye.
  • fatih terim'in ruhsal sağlık sorunları var.
    kafasında binbir türlü hayal geçiyor. birilerine bir şey kanıtlama derdinde. taktik tuktik hak getire. orta sahanın önemini kavrayamamış. 2 tane merkezle maçı götüreceğini sanıyor.

bir insan evladı, bir teknik direktör, koskoca fatih terim hala maçlara 2 tane tam anlamıyla forvetle çıkıyorsa kimse gelip terim'i savunmasın.

ilk geldiği sene çift forvettik ama 2 side orta saha gibi oynadılar yani 4 4 2 demek yanlış oluyor.
    ondan sonraki sene elmander necati kesildi, burak umutt oynadı, bu sefer rezalet bir futbol oynadık geçen sene. şampiyon olmamız kalitemizden.
    bu sene başladı hala çift forvete devam dedi, yine berbat oynadık, sonunda birisi (madrid) geldi senin balonunu patlattı.

--------

fatih terim'in o küçük hayal dünyasıyla baş edilmez. allah'tan gitti galatasaray'dan kurtulduk. efsaneliği bir yana bunlar bir yana. çoluk çocuk gibi amaauaaa o imparattoooerere demek bize bir şey kazandırmıyor.

iyi ki gitti, omuzlarımdan koca bir yük indi...

nuri şahin'e gelince bu adam ne zaman tek forvetli adam gibi kanatların olduğu bir milli takımda oynadı? hep çift forvet hep çift forvet.

mantelite olarak;
    sneijder=nuri şahin

ikiside hücuma destek verir, pas dağıtır, iyi şut çekerler. ikisde avrupa'da yetişmişler. bugün sneijderı beğenmeyenler, çift forvet çıkarıp onu öldürenlerle nuri şahin'i beğenmeyenler aynı kafa.

adamlar istiyor ki; ee bu adam dortmund'da, avrupa görmüş, her taktikte kendini göstermesi lazım... he ya he...

• Serdar Aziz ney yahu.Yeter yazmayın artık şu adamı.
  • Burak'ı oynatması zaten intihardı.
  • 1. Fatih Terim'in Gökhan Töre'yi kesmesine hala akıl sır erdiremiyorum.

2. Hala neden çift forvet çıktığımızı ve hala Burak'ın ilk 11de ne işi olduğunu anlayamıyorum.

3. Fatih Terim'in Volkan takıntısını hiçbir zaman anlayamayacam zaten. Hele ki Onur, Tolga ve Mert gibi üç çok çok daha kaliteli Türk kalecimiz varken...

Ancak Serdar Aziz konusuna kesinlikle katılmıyorum. Adam balonun önde gideni. Semih'in uzağından yakınından geçemez. Ha bana kalsa ben Gökhan'a şans veririm milli takımda oda ayrı. Galatasaray'da git gide daha çok beğeniyorum herifi. Fizik desen var, her topa koşuyor, son oynadığı maçlarda takımın en iyi stoperiydi açık ara.

Fatih Terim isteyince çok çok kaliteli bir teknik direktör. Ancak şu bazı takıntılarından ve kim ne derse desin egosundan vazgeçmek zorunda...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.