Şimdi Ara

FATİH GEMİLERİ KARADAN YÜRÜTMEMİŞ. (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
332
Cevap
7
Favori
46.676
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: You and Me

IKEA parçaları ayırmış.

• quote:

Orjinalden alıntı: hasturk

quote:

Orjinalden alıntı: saviola83

quote:

Orjinalden alıntı: knotaqram34

Biraz İlber Ortaylı Ve Mustafa Armağan okuyun.
    Gercektende su ana kadar tarihte gerceklesen olayların hepsinin yalan ve palavradan ibaret olduguna güzlerinizle şahit olun.
    Abdülaziz öldürüldü. İntihat etmedi,
    Vahdettin vatan haini değildir.Hazineyi soyup kacmamıstır.
    Aslında sivas kongresi mandacılıgı savunuyordu.
    Atatürk 23 nisanı cocuklara emanet etmemiştir.Ve 23 nisanla alakası da yoktur.
    İsmet İnönü'nün yolsuzluklarına nasıl göz yumulup göz ardı edildi.
    GÖZÜNÜZÜ ACIN. DÜNYADA GECMİŞİNİ BİZİM KADAR KOLPALAYAN BASKA BİR ÜLKE DAHA YOKTUR.

onların yazdığının doğru olduğu ne malum ?

kitaplarda yazan herşeyi 'doğru bilgi' kabul eden başka bir arkadaşımız. o okudu ya şimdi herkesden zeki o, bilgili.. ilber ortaylı okumayan onun seviyesine ulaşamaz ondan herkese tavsiye ediyor.

Şakamısın sen arkadaşım 23 nisan ulusal egemenlik ve çocuk bayramıdır !!! Zaten söyleyişin hatalı 23 nisanı çocuklara emanet etmedi doğru direk çocuk bayramı ve ulusal egemenlik bayramı olarak ilan etti... Bunu ardından bütün dünya örnek alıp bunu uygulamışken sen nasıl böyle bişey söyleyebilirsin???

• Ona bakarsan bi kitap vardı Gazetenin biri veriyodu kuponla mı herneyse adam diyordu bişeyler diyordu America'nın adının America Vespuci'den mi kaldığını mı sanıyorsunuz eğer öyle sanıyorsanız tüm bildiklerinizi unutun tarzı birşey demişti. Amerika'nın adı America Vespuci'den kalmadıysa nerden kaldı peki. Bu da ona benziyor eğer bunlar böyle olsaydı zaten yıllardan beri araştırdıkları için ortaya çıkardı taa 2009'a kalmazdı.

quote:

Orjinalden alıntı: badblood1903

aslında bana sorarsan bana da saçma geldi bi zincir yüzünden adam gitmiş gemileri yürütmüş zincirin bağlantı noktalarını yada zinciri safdışı bırakarak pek ala fetih yapabilirdi bence yada öyle yaptı da sonrasında adam koca istanbul u fethetti buna layık bir hikaye bulalım diye uydurulmuş bir hikaye olabilir

Ne saçmalıyorsun sen ya o zincir için aşılmaz deniyordu ve onlar zincirle oyalanırken Bizanslılar uyumuycaklardı heralde.
    quote:

Orjinalden alıntı: apia

demekki ben boşuna okumuşum 5 sene tarih bölümünü, çünkü bize anlatılanlar yalanmış meğer...

demekki ordinaryus prof. dr. ismail hakkı uzunçarşılıda yalan söylemiş....

demekki o bayan bütün tarih hocalarından daha bilgili...

Ordinarus Profesörlük Ünvanı kalktı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Doppelgangbanger -- 26 Mart 2009; 16:13:24 >

• quote:

Orjinalden alıntı: badblood1903

quote:

Orjinalden alıntı: IamBadGuy

aslında istanbulu bize fatihin dogum gününde hediye olarak vediler... zincirin büyüklügünü anlamak için o kapıya bakın bide zincirin tek bir halkasına ben gittim gördüm ozinciri gerçekten devasa bi halkası suan senin odanın kapısı kadar

konuyu açan arkadaş fotoğrafını koymuş iyi bak zincirin bir halkası en fazla 10 cm çapında

Ben onu oyuncak sanmıştım. Şaka maka maket fln sanmıştım, ama o zincir kırılması o kadar da güç gibi gözükmüyor ama ahşap gemiler de kıramaz tabii, zincirin devasa boyutlarda olduğunu söyleyenler ver bu zincir mi devasa boyutlarda.

quote:

Orjinalden alıntı: knotaqram34

Biraz İlber Ortaylı Ve Mustafa Armağan okuyun.
    Gercektende su ana kadar tarihte gerceklesen olayların hepsinin yalan ve palavradan ibaret olduguna güzlerinizle şahit olun.
    Abdülaziz öldürüldü. İntihat etmedi,
    Vahdettin vatan haini değildir.Hazineyi soyup kacmamıstır.
    Aslında sivas kongresi mandacılıgı savunuyordu.
    Atatürk 23 nisanı cocuklara emanet etmemiştir.Ve 23 nisanla alakası da yoktur.
    İsmet İnönü'nün yolsuzluklarına nasıl göz yumulup göz ardı edildi.
    GÖZÜNÜZÜ ACIN. DÜNYADA GECMİŞİNİ BİZİM KADAR KOLPALAYAN BASKA BİR ÜLKE DAHA YOKTUR.

Bizim Tarihçi de demişti Vahdettin için hain değil diye. Vahdettin ailesiyle beraber sefalet içinde ölmüş. Kraliyet Hazinesi'nden de cebine 5 kuruş para koymadan ve padişah kıyafetlerini de almadan kaçmış. Bizim hoca diyor ki istese Kraliyet Hazinesi'nden yüklüce para götürebilirdi kim ne diyebilirdi Kraliyet Hazinesi dimmi onu bırakın bi Kaşıkçı Elması'nı alsa kim ne diyebilir demişti. Sonra ben bunu bizim kuzene söyledim o da Vahdettin haindir İstanbul'u kuşattırdı fln dedi. 23 Nisan olayına katılmıyorum, madem yalan neden tüm öğretmenler Atatürk 23 Nisan'ı çocuklara armağan etti demiştir ve 23 Nisan Günü Çocuklar Bayramı olarak kabul edilmiştir bunları da açıklasana.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Doppelgangbanger -- 26 Mart 2009; 16:20:36 >

• dostum git o abine deki. ozamanın insanıyla şimdiki insanları kıyaslamasın. o zamanlar deliler vardı.

deli isimleri çok kuvvetli kişiler oluyor bu deliler. savaslarda hep ön planda dururlardı amaç düşman psikolojisini bozmak. bu deliler bi vuruşta bi atı indirebilecek güçtelermiş..

ayrıca ağaçlık falan filan ne biliyon ozaman ağaçları nolmadığını
  • quote:

Orjinalden alıntı: Doğukann

Bakın şimdi saygıdeğer Dh üyeleri, bilenler bilmeyenler,

FATİH GEMİLERİ KARADAN YÜRÜTMEMİŞ.

Yukarıdaki haritada da görebileceğiniz gibi, zincirler nerede?Bizans sınırları içerisinde.Zincirin arkasında ne var?Bizans gemileri var.
    Bizans gemileri kimler?Osmanlı'nıın düşmanları.

''BİRAZ BEYİN FIRTINASI YAPALIM''

Bizans gemilerinin önünde, kardeş kardeş kafam kadar zincirleri kesmek mümkün mü?

Değiştirme : Resim çok sıkışık duruyordu, onu düzenledim.

noktayı koymuşssun tebrikler.

• quote:

Orjinalden alıntı: spacetech.

quote:

Orjinalden alıntı: celalcaner2

suyun altında 10 cm yarıçaplı zinciri keselim çok dahiyane. bende makas var ucunu biraz ısıtırız. yada gemiler gaza basıp kırar. 400 tane küçük gemi var. ÖZELLİKLE KÜÇÜK. okul kitaplarında bile küçük yazar. bu motorsuz gemiler şak diye kesicekti dimi? hatta üstünden aşsın denizin üstüne rampa yapalım nasıl olur? akıl var mantık var. konu açan arkadaş fena keklenmiş gariban

BENDE ONU DİYORUM..

O KÜÇÜK GEMİLERDE NE VAR Kİ İLLA KARADAN AŞIRTIYOR?

SEYYAR BİR DEMİR OCAĞI BİR SALLA ZİNCİRİN YANINA GEİTİRİLİ ZİNCİR ATEŞE KONUR VE KESİLİR.

O TOPLARI DÖKTÜREN ADAM O ZİNCİRİ KESECEK ATEŞİDE YAKAR

Arkadaşa tamamen katılıyorum fakat mümkün olacak birşey olsaydı zaten yaparlardı kanaatimce.

• "BİZİM ELİMİZİN ULAŞTIĞI YERLERE ONLARIN HAYALLERİ BİLE ULAŞAMAZ''

Fatih Sultan Mehmet

Fatih ne güzel söylemiş. Hayalleriniz bile ulaşamıyor.
  • @spacetech

Herşeyi düz mantıkla dönemin koşullarını dikkate almadan oturduğun yerden yorumlamak kolay olsa gerek.
    Demekki gemilerin karadan yürütülmesi gerekiyormuş ve öyle yapılmış.

Sanki senin aklına gelen koskoca Fatih'in aklına gelmedi.

Hem denizin altında suyun içindeki demiri hangi ateşle yakacan
  • bu konuda Osmanlı değil bizans torunları var sanırım...
  • quote:

Orjinalden alıntı: LE10

quote:

Orjinalden alıntı: Doğukann

Bakın şimdi saygıdeğer Dh üyeleri, bilenler bilmeyenler,

FATİH GEMİLERİ KARADAN YÜRÜTMEMİŞ.

Yukarıdaki haritada da görebileceğiniz gibi, zincirler nerede?Bizans sınırları içerisinde.Zincirin arkasında ne var?Bizans gemileri var.
    Bizans gemileri kimler?Osmanlı'nıın düşmanları.

''BİRAZ BEYİN FIRTINASI YAPALIM''

Bizans gemilerinin önünde, kardeş kardeş kafam kadar zincirleri kesmek mümkün mü?

Değiştirme : Resim çok sıkışık duruyordu, onu düzenledim.

noktayı koymuşssun tebrikler.

Uydudan mı çekmişler o resmi.

O resim sadece temsili bir resim düşman gemileri limanlarda duruyorlar o sırada buyuk ihtimalle yoksa zincirlerin arkasındanda birbirlerine saldırabilirler.

• quote:

Orjinalden alıntı: _Akıncı

"BİZİM ELİMİZİN ULAŞTIĞI YERLERE ONLARIN HAYALLERİ BİLE ULAŞAMAZ''

Fatih Sultan Mehmet

Fatih ne güzel söylemiş. Hayalleriniz bile ulaşamıyor.

adam geleceği görüp kapak yapmış iyimi
  • O bayana göre çanakkaledeki düşmanlarıda biz yenmemişizdir ordan geçen beyaz bulutlar götürmüştür değil mi
    Yavuz Sultan Selim Sina çölünü geçerken peygamberimiz acıdığı için yardım etmiştir değilmi
    Dünyanın bilinen en kısa savaşı olan Mohaç Meydan Muharebesinde osmanlı önüne hiçbir düşman çıkmamış osmanlıda Macaristanı boş bulduğu için 2 saatte fethetmiştir herhalde
    Prevezede kaçan zaten Andrea doria değil Barbaros Hayrettin paşa mı ona göre sor bakalım

şöyle saçma saçma konuşup adamı ayar etmesinler
  • burda detaylara takılıp yapılan büyük iş gözden kaçırılıyor bence...her ne olursa olsun tarih istanbulun Türkler tarafıdan fethedildiğini yazar!
  • benim okuduğum Fatih gemileri karadan yürütmemişse havadan uçurmuştur arkadaş..

fetihmi fetih öyle veya böyle İSTANBUL

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Toyota SUPRA -- 26 Mart 2009; 17:18:07 >
  • murat bardakçının programındaki üniv. hocası adını hatırlamıyorum fatih zamanında yine istanbul yakınlarında yaşayan bir sırpın anılılarını tuttuğunu ve o anılarını yazdığı kitapta rumeli hisarının yapımında çalıştıktan sonra okmeydanında gemi inşaatlarında çalıştırıldıklarından bahsediyormuş bu bilgiden yola çıkarak gemilerin okmeydanından indirildiğini kabul ediyorlar ben o tarihçinin yalancısıyım
  • Adam İstanbulu almışmı almış.Gemileri karadan taşısa nolur taşımasa nolur.Kimsenin yapamadığını adam yapmış. Hiç kurcalamaya bile gerek duymuyorum bu konuyu.
  • hocan , Türk değil galiba veya Türlüğü , İman gücünü bilmiyor..

• Fatih aynı zamanda büyücüymüş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hüso58 -- 9 Nisan 2009; 23:16:38 >
  • Evet bence ormanlık alandaki ağaçlıkları kesip gemi yapmış da olabilirler.Mantıklı ama fazla zaman alır gibi :S
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.