Şimdi Ara

FATİH GEMİLERİ KARADAN YÜRÜTMEMİŞ. (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (1 Mobil) - 5 Masaüstü1 Mobil
5 sn
332
Cevap
7
Favori
46.657
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: Scorpion28

quote:

Orjinalden alıntı: spacetech.

EĞER GEMİ BUYSA BUNUNLA NASIL FETHEDİLİR İSTANBUL BİLMEM.

FATİH GEMİLERİ KARADAN YÜRÜTMEMİŞ.

günün espirisi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yamanweb06 -- 27 Mart 2009; 0:23:54 >

• Aslında yabancıları tebrik etmek gerekir nasıl içten içe gittilerse kendi atalarımızın bile yaptıklarını inkar edenler türedi "olur mu öyle şey diye"

1. çinliler için seddini hunlulardan korunmak için yaptılar "olur mu öyle şey"

2. Türkler gemilerini karadan geçirdiler "olur mu öyle şey"

3. Türkler kurtuluş savaşını yüreklerindeki cesaretler yokluklar içinde kazandı "olur mu öyle şey"(yok efendim yabancıların hepsi katılmamış, yok padişah yardım etmiş, yok falan yok fistan"

işin kötüsü bunu diyen adamlar daha bizim yarımız kadar tarihi olmayan yabancı devletlerin kahramanlık filmlerini ağızlarından salyalar akıtarak izlerler.

Onlar için Fatih yok Kanuni yok Atatürk yok.

aşil var, normandiya çıkartması var brave heart var, var vs vs

Aslında Türkler hiç bişey yapmamış matrixteyiz karadan geçen gemiler programdaki kaymalar sadece

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Blue_Knight -- 27 Mart 2009; 0:42:46 >

• quote:

Orjinalden alıntı: mr.respect

Elimizde kesin bir belge olmadığı doğrudur ama belge olmaması bu işin hiç olmadığı anlamına gelmez.

Olmuş varsayarsak;

1. Orman deniyor, kesmesi bir ay sürer deniyor. Kolayı var. Savaş bu. Kibriti çaktımı bir günde yanar kül olur orası.

2. bir yada iki gecede kızaklar yapılıp gemiler çekilemez deniyor. İstanbulun fetih planları günlük yapılmıyordu hemşerim. Bu iş belki a, b, c, d planlarından biriydi ve temeli atılmış olamazmı. Yani kuşatmadan önce kızakları yapsalar ve bizansada deselerki ''burayı biz yapılacak bir kulenin taşlarını getirtmek için kızak yapıyoruz'' Olamazmı! Bizans nerden tahmin etsin kuşatma olacakta o kızaklardan gemiler kayacak.

3. Hazır kızak bile olsa o kadar gemi 6 saatte geçmez demiş biri. Kim demiş tek kızak olduğunu. Belki yan yana 3-4 şerit kızak ray vardı. O kadarmı aptal osmanlı. Herşeyi hazırlayıp sabaha yetiştiremiyecek ve gafil avlanacak. Hesap kitap işi bu.

4. Zencirleri krıabilirdi deniyor. Bizans o zenciri çakıp başında durmayacak kadarda aptal değildir heral. Zencirin başlangıç ve bitiş noktalarında destek güç olduğu gibi eminim zencirin önünde ve arkasında gemilerde hazır duruyordu olası bi taarruza karşı. Hatta o gemilerle yapılan savunma hattında zencir bir güçlendirici faktördü belki. Yani gemilerimizi geçse bile onların gemileri zenciri koparmaya uğraşırken biz arkadan devam saldırır rahat vermeyiz. Çünki zenciri koparmak için sabit bir noktada geminin saatlerce durması gerek. Bizanslar armut toplamıyor heral. Onlarında gemisi var.

5. Bir meseleyi olmaz, mümkün değil deyip kestirip atmak yerine olabilirmi, olmuşsa nasıl olmuşturunu düşünmek lazım. Çünki elimizde malesef nasıl olduğu yönünde belge yok ama aklın yolu birdir. Bugün o savaş olsa o devrin şartlarında nasıl plan yapmak gerekirdi bunu başarmak için. Aynı planın olurunu yapsın biri, kesin o devirdede hemen hemen aynısı yapılmıştır o planın. Çünki aklın yolu birdir.

Hiç unutmuyorum. Sinan Çetin, istanbulun fethini çevirmek istiyorum ama gemilerin karadan yürütülmesi olayı hesaba kitaba sığmıyor demiş. Bu millet bunun böyle olduğuna inanıyor kardeşim. O halde hesabına kitabına sığdıracaksın. Sen filimcisin dangalak. Koca rejisör olmuşsun hayal gücündemi yok. Ben bile sıradan vatandaş olarak bak yukarıdakileri yazarken düşünebildim. Adamın içinden gelmeyince olmaski. Hollywooda gelmiş o marifet. Bizimkilerde ne gezer...

Peki hiç düşündün mü o orman cayır cayır yanarken Bizans Ordusu bunu farketmeyecek miydi?

• quote:

Orjinalden alıntı: Deathulazam

havadan uçurmuştur o zaman

şahidi varmıymış?
  • quote:

Orjinalden alıntı: deniz c

dostum git o abine deki. ozamanın insanıyla şimdiki insanları kıyaslamasın. o zamanlar deliler vardı.

deli isimleri çok kuvvetli kişiler oluyor bu deliler. savaslarda hep ön planda dururlardı amaç düşman psikolojisini bozmak. bu deliler bi vuruşta bi atı indirebilecek güçtelermiş..

ayrıca ağaçlık falan filan ne biliyon ozaman ağaçları nolmadığını

Evet o deliler 24 saat(söz gelimi) ellerini mermerlere vuruyorlarmış, öyle bir ordu varmış 300 kişi en önde gidiyormuş vurduğunu deviriyormuş. Bi adam varmış işte arkadaş diyor adamın bileği benim bileğimin 2 katı kadar fln tek vuruşta atı yıkıyormuş o kadar güçlüymüş(ayrıca bi padişah varmış 300 kiloluk bi silahı mı çekici mi ne kaldırıyormuş bize Tarih Hoca'sı söylemişti). Benim bahsettiğim adamın adı neydi yaa arkadaş anlatmıştı. Bi de Bizanslıların gemisine mi ne tutunmuş adam gemi yamulmuş çekmişler fln yamulmuş işte sonra birisi kılıcımı getirin bana demiş bileğini keserek gemiyi kurtarmış adam(Bizanslı ya da sözü edilen ırk).

• quote:

Orjinalden alıntı: the_condor

quote:

gemiler arkada hani büyük yelkenli olanlar şimdi çok kalmadı onlardan belki ondan tanıyamadn sen

Arkadaşlar saygı denen bir kavram yok bu forumda lütfen birbirimizin fikirlerine saygılı olalım.

• Orjinalden alıntı: maylo198

Orjinalden alıntı: Doppelganger

Orjinalden alıntı: badblood1903

Orjinalden alıntı: IamBadGuy

aslında istanbulu bize fatihin dogum gününde hediye olarak vediler... zincirin büyüklügünü anlamak için o kapıya bakın bide zincirin tek bir halkasına ben gittim gördüm ozinciri gerçekten devasa bi halkası suan senin odanın kapısı kadar

konuyu açan arkadaş fotoğrafını koymuş iyi bak zincirin bir halkası en fazla 10 cm çapında

Ben onu oyuncak sanmıştım. Şaka maka maket fln sanmıştım, ama o zincir kırılması o kadar da güç gibi gözükmüyor ama ahşap gemiler de kıramaz tabii, zincirin devasa boyutlarda olduğunu söyleyenler ver bu zincir mi devasa boyutlarda.

Orjinalden alıntı: knotaqram34

Biraz İlber Ortaylı Ve Mustafa Armağan okuyun.
    Gercektende su ana kadar tarihte gerceklesen olayların hepsinin yalan ve palavradan ibaret olduguna güzlerinizle şahit olun.
    Abdülaziz öldürüldü. İntihat etmedi,
    Vahdettin vatan haini değildir.Hazineyi soyup kacmamıstır.
    Aslında sivas kongresi mandacılıgı savunuyordu.
    Atatürk 23 nisanı cocuklara emanet etmemiştir.Ve 23 nisanla alakası da yoktur.
    İsmet İnönü'nün yolsuzluklarına nasıl göz yumulup göz ardı edildi.
    GÖZÜNÜZÜ ACIN. DÜNYADA GECMİŞİNİ BİZİM KADAR KOLPALAYAN BASKA BİR ÜLKE DAHA YOKTUR.

Bizim Tarihçi de demişti Vahdettin için hain değil diye. Vahdettin ailesiyle beraber sefalet içinde ölmüş. Kraliyet Hazinesi'nden de cebine 5 kuruş para koymadan ve padişah kıyafetlerini de almadan kaçmış. Bizim hoca diyor ki istese Kraliyet Hazinesi'nden yüklüce para götürebilirdi kim ne diyebilirdi Kraliyet Hazinesi dimmi onu bırakın bi Kaşıkçı Elması'nı alsa kim ne diyebilir demişti. Sonra ben bunu bizim kuzene söyledim o da Vahdettin haindir İstanbul'u kuşattırdı fln dedi. 23 Nisan olayına katılmıyorum, madem yalan neden tüm öğretmenler Atatürk 23 Nisan'ı çocuklara armağan etti demiştir ve 23 Nisan Günü Çocuklar Bayramı olarak kabul edilmiştir bunları da açıklasana.

Hain olmayan adam ülkesini ne pahasına olursa olsun savunur ve hesapsız işlerin yapılmasına izin vermez otoritesini sağlar ve onun bunun paşalarının öyle böyle söylemlerinin uygumaları sonucu hesapsız bi şekilde 1. dünya savaşında yer alıp yenilmediğimiz halde yenik sayılmamıza izin vermez!!!!!!!!!

Ayrıca hain olmayan adam Atatürkün yaptığı kongreler ve halkı kurtuluş savaşına çağırmak amacıyla yapılan toplantılar sonucunda atatürkü saf dışı bırakıp onu ortadan kaldırmaya çalışmaz neyini savunuosunuz siz vahdettinin ya bi kere hain olmayan adam koskoca ülkenin başındaki adam nası kaçar gider bumu onun hain olmayışı ....

Valla ben hocanın söylediklerini söyledim. Adam kaçmış ama dışlandığı için kaçmış sanırım neden dışlandığını da bilmiyorum hor görülmüş. Ee madem hain adam neden 5 kuruş almadan kaçmış bunu hiç düşündün mü? En basiti adam hain olsa Kraliyet Hazinesi'nden 5 kuruş almamak değil hazinede 5 kuruş bırakmazdı!!! Bi de bu yönden düşünmek gerek. Ama herkesin bakış açısı farklıdır.

• Fatih Sultan Mehmet ten ve askerlerinden Allah C.C razi olsun Mekanları cennet olsun . ruhları şad olsun .
    Ayrıca ben inanıyorumki iman gücü ile oldu herşey inandılar istediler ve gerçek oldu .
    Allah C.C dualarını boş çevirmedi o mübarek insanların duaları kabul oldu ..
    tekrar tekrar gurur duyuyorum ejdadımızla. Allah C.Cmekanlarını cennet etsin .

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE ..
  • fatih 22.level sorcerer değil herhalde!yada elinde portaldaki silahtan yok!tarihçilerin yazdığı ve kabul ettiği şeylere (mantıksız bile gelse) inanmak düşüyor bize...ve sonuca bakmak
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: mr.respect

Elimizde kesin bir belge olmadığı doğrudur ama belge olmaması bu işin hiç olmadığı anlamına gelmez.

Olmuş varsayarsak;

1. Orman deniyor, kesmesi bir ay sürer deniyor. Kolayı var. Savaş bu. Kibriti çaktımı bir günde yanar kül olur orası.

2. bir yada iki gecede kızaklar yapılıp gemiler çekilemez deniyor. İstanbulun fetih planları günlük yapılmıyordu hemşerim. Bu iş belki a, b, c, d planlarından biriydi ve temeli atılmış olamazmı. Yani kuşatmadan önce kızakları yapsalar ve bizansada deselerki ''burayı biz yapılacak bir kulenin taşlarını getirtmek için kızak yapıyoruz'' Olamazmı! Bizans nerden tahmin etsin kuşatma olacakta o kızaklardan gemiler kayacak.

3. Hazır kızak bile olsa o kadar gemi 6 saatte geçmez demiş biri. Kim demiş tek kızak olduğunu. Belki yan yana 3-4 şerit kızak ray vardı. O kadarmı aptal osmanlı. Herşeyi hazırlayıp sabaha yetiştiremiyecek ve gafil avlanacak. Hesap kitap işi bu.

4. Zencirleri krıabilirdi deniyor. Bizans o zenciri çakıp başında durmayacak kadarda aptal değildir heral. Zencirin başlangıç ve bitiş noktalarında destek güç olduğu gibi eminim zencirin önünde ve arkasında gemilerde hazır duruyordu olası bi taarruza karşı. Hatta o gemilerle yapılan savunma hattında zencir bir güçlendirici faktördü belki. Yani gemilerimizi geçse bile onların gemileri zenciri koparmaya uğraşırken biz arkadan devam saldırır rahat vermeyiz. Çünki zenciri koparmak için sabit bir noktada geminin saatlerce durması gerek. Bizanslar armut toplamıyor heral. Onlarında gemisi var.

5. Bir meseleyi olmaz, mümkün değil deyip kestirip atmak yerine olabilirmi, olmuşsa nasıl olmuşturunu düşünmek lazım. Çünki elimizde malesef nasıl olduğu yönünde belge yok ama aklın yolu birdir. Bugün o savaş olsa o devrin şartlarında nasıl plan yapmak gerekirdi bunu başarmak için. Aynı planın olurunu yapsın biri, kesin o devirdede hemen hemen aynısı yapılmıştır o planın. Çünki aklın yolu birdir.

Hiç unutmuyorum. Sinan Çetin, istanbulun fethini çevirmek istiyorum ama gemilerin karadan yürütülmesi olayı hesaba kitaba sığmıyor demiş. Bu millet bunun böyle olduğuna inanıyor kardeşim. O halde hesabına kitabına sığdıracaksın. Sen filimcisin dangalak. Koca rejisör olmuşsun hayal gücündemi yok. Ben bile sıradan vatandaş olarak bak yukarıdakileri yazarken düşünebildim. Adamın içinden gelmeyince olmaski. Hollywooda gelmiş o marifet. Bizimkilerde ne gezer...

Peki hiç düşündün mü o orman cayır cayır yanarken Bizans Ordusu bunu farketmeyecek miydi?

Yakmaya bile gerek yoktu belki. Zaten surlardan atılan grejuva ateşi yeter etrafın tutlaşmasına. Hem savaş esnasında yanan bir ormanın nesinden şüphelencek bizans.

Ben ormanın bir ay sürecek kesiminine son noktayı koydum yakarak. Gerisini siz düşünün

Hem o alanı komple cascavlak yapmaya gerek yok. Gemilerin akacağı şerit kadar kısmı kesseler yeter yani. Demekki bugünün nesli olsaymış komple ormanı keseceklermiş pfffffffffah... Üstelik o dönemin gemileri uçak savar yada 3 dirakli kalyon değil. bildiğimiz tek direkli yelkenliler gibi birşey yani. Osmanlının o dönemdeki donanması hep küçük gemilerden ibaret. Hareket kabiliyetinden dolayı.

Ben genede mümkün olduğunu savunuyorum. Tek direkli yelkenliler o kadarda sanıldığı gibi ağır değildir.

• yürüdü mü? yürüdü

fethedildi mi? edildi

• Sende her söylenene inanma
    quote:

Gercektende su ana kadar tarihte gerceklesen olayların hepsinin yalan ve palavradan ibaret olduguna güzlerinizle şahit olun.
    GÖZÜNÜZÜ ACIN. DÜNYADA GECMİŞİNİ BİZİM KADAR KOLPALAYAN BASKA BİR ÜLKE DAHA YOKTUR.

• quote:

Orjinalden alıntı: yamanweb06

quote:

Orjinalden alıntı: Scorpion28

quote:

günün espirisi

Espirimi cehaletmi.Lan o bildiğimiz kayık avanaklar.Gemiler arkadaki büyük yelkenli olanlar. Ulan bir gün gülme krizinden ölecem şu forumda.

• SS alalım
  • Türkler:1 Bizans:0
  • 40 yıl düşünsem karadan götürmek gelmezdi gemileri
    ama ozamana göre imkansız değil karadan götürmek gemileri
    ama o devasa zinciri koparmak bi okadar imkansız kanatimce.
  • quote:

Orjinalden alıntı: _Kubar_

Türkler:1 Bizans:0

SS al geç onlara hayatlarında unutamıcakları gol attık.
  • Ozamanki insanlar daha zekiymiş sanırım.Yaptıklarına hala akıl sır erdiremiyorlar. Baksanıza geminin karadan yürütülmesi dışında bir çok örnek var, hatta şahitte olabiliceğiniz piramitler var meselaHer biri yirmi ton ağırlığındaki piramit taşları ve bu taşları bulabilecekleri en yakın mesafe yüzlerce metre uzakdayken bu taşları nasıl getirdikleri hala bilinmemekde.Yani eski zamanda elalemin adamı bunu yapıyorsa bizim ecdadımız neden yapamasın?(!)
  • Orjinalden alıntı: Doppelganger

Orjinalden alıntı: maylo198

Orjinalden alıntı: badblood1903

Orjinalden alıntı: IamBadGuy

aslında istanbulu bize fatihin dogum gününde hediye olarak vediler... zincirin büyüklügünü anlamak için o kapıya bakın bide zincirin tek bir halkasına ben gittim gördüm ozinciri gerçekten devasa bi halkası suan senin odanın kapısı kadar

konuyu açan arkadaş fotoğrafını koymuş iyi bak zincirin bir halkası en fazla 10 cm çapında

Ben onu oyuncak sanmıştım. Şaka maka maket fln sanmıştım, ama o zincir kırılması o kadar da güç gibi gözükmüyor ama ahşap gemiler de kıramaz tabii, zincirin devasa boyutlarda olduğunu söyleyenler ver bu zincir mi devasa boyutlarda.

Bizim Tarihçi de demişti Vahdettin için hain değil diye. Vahdettin ailesiyle beraber sefalet içinde ölmüş. Kraliyet Hazinesi'nden de cebine 5 kuruş para koymadan ve padişah kıyafetlerini de almadan kaçmış. Bizim hoca diyor ki istese Kraliyet Hazinesi'nden yüklüce para götürebilirdi kim ne diyebilirdi Kraliyet Hazinesi dimmi onu bırakın bi Kaşıkçı Elması'nı alsa kim ne diyebilir demişti. Sonra ben bunu bizim kuzene söyledim o da Vahdettin haindir İstanbul'u kuşattırdı fln dedi. 23 Nisan olayına katılmıyorum, madem yalan neden tüm öğretmenler Atatürk 23 Nisan'ı çocuklara armağan etti demiştir ve 23 Nisan Günü Çocuklar Bayramı olarak kabul edilmiştir bunları da açıklasana.

Hain olmayan adam ülkesini ne pahasına olursa olsun savunur ve hesapsız işlerin yapılmasına izin vermez otoritesini sağlar ve onun bunun paşalarının öyle böyle söylemlerinin uygumaları sonucu hesapsız bi şekilde 1. dünya savaşında yer alıp yenilmediğimiz halde yenik sayılmamıza izin vermez!!!!!!!!!

Ayrıca hain olmayan adam Atatürkün yaptığı kongreler ve halkı kurtuluş savaşına çağırmak amacıyla yapılan toplantılar sonucunda atatürkü saf dışı bırakıp onu ortadan kaldırmaya çalışmaz neyini savunuosunuz siz vahdettinin ya bi kere hain olmayan adam koskoca ülkenin başındaki adam nası kaçar gider bumu onun hain olmayışı ....

Valla ben hocanın söylediklerini söyledim. Adam kaçmış ama dışlandığı için kaçmış sanırım neden dışlandığını da bilmiyorum hor görülmüş. Ee madem hain adam neden 5 kuruş almadan kaçmış bunu hiç düşündün mü? En basiti adam hain olsa Kraliyet Hazinesi'nden 5 kuruş almamak değil hazinede 5 kuruş bırakmazdı!!! Bi de bu yönden düşünmek gerek. Ama herkesin bakış açısı farklıdır.

5 kuruş almadan kaçtığı nerden belli 5 kuruş parasız nası gidio başka yerlere ?
    Bi çok devlete veya birimlere borçlu olundıuğu için o paraya dokunamadı...
    Zaten doğru düzgün para bile yoktu o derece kötü yönetimi vardı demekki .

• metrobusle götürmüş peh peh.arkadaşlar gelmiş geçmiş olayı ne tartışıp durruyoruz.velevki yürütmedi ne olacak çocuklarımıza anlattığımız bi efsane bile olsa tartışmaya lüzum yok.amerikalılar yenildikleri savaşlarla ilgili süper bi şekilde yenmişler gibi bir sürü film çekiyorlar.heralde bizim tarihimizin bi 50 yıllık bi kısmı bile olsa imiş holywood onu çeke çeke bitiremezmiş..
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.