Şimdi Ara

FATİH GEMİLERİ KARADAN YÜRÜTMEMİŞ. (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
332
Cevap
7
Favori
46.652
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• Bende hep merak ederdim.Bence çok saçma gemiler hızını alsa o zinciri koparamazlarmıydıi?
  • quote:

Orjinalden alıntı: spacetech.

EĞER GEMİ BUYSA BUNUNLA NASIL FETHEDİLİR İSTANBUL BİLMEM.

FATİH GEMİLERİ KARADAN YÜRÜTMEMİŞ.

gemiler arkada hani büyük yelkenli olanlar şimdi çok kalmadı onlardan belki ondan tanıyamadn sen
  • Bende karadan yürütülmüş diye biliyordum ama eski tarih hocam bunun bir rivayet olduğunu söyledi. Mantık olarak da kilolarca ağırlıkta "İstanbul'un fethinde kullanılacak kadar gemiyi" (Eminim çok fazladır) o tepelerden nasıl indirip çıkarmışlar insan gücüyle? Aklım almıyor doğrusu... Uçan Pırasanın da dediği gibi o gece tepede yeni gemiler yaptıklarını da başka bir yerden duydum ama pek inandırıcı gelmedi bana
  • hızını alıp zinciri kırsaymış diyen arkadaşlar zincirleri yokuşun sonuna yapmışlar ondan hızını alamamış gemiler
  • quote:

Orjinalden alıntı: Doppelganger

quote:

Orjinalden alıntı: badblood1903

quote:

Orjinalden alıntı: IamBadGuy

aslında istanbulu bize fatihin dogum gününde hediye olarak vediler... zincirin büyüklügünü anlamak için o kapıya bakın bide zincirin tek bir halkasına ben gittim gördüm ozinciri gerçekten devasa bi halkası suan senin odanın kapısı kadar

konuyu açan arkadaş fotoğrafını koymuş iyi bak zincirin bir halkası en fazla 10 cm çapında

Ben onu oyuncak sanmıştım. Şaka maka maket fln sanmıştım, ama o zincir kırılması o kadar da güç gibi gözükmüyor ama ahşap gemiler de kıramaz tabii, zincirin devasa boyutlarda olduğunu söyleyenler ver bu zincir mi devasa boyutlarda.

quote:

Orjinalden alıntı: knotaqram34

Biraz İlber Ortaylı Ve Mustafa Armağan okuyun.
    Gercektende su ana kadar tarihte gerceklesen olayların hepsinin yalan ve palavradan ibaret olduguna güzlerinizle şahit olun.
    Abdülaziz öldürüldü. İntihat etmedi,
    Vahdettin vatan haini değildir.Hazineyi soyup kacmamıstır.
    Aslında sivas kongresi mandacılıgı savunuyordu.
    Atatürk 23 nisanı cocuklara emanet etmemiştir.Ve 23 nisanla alakası da yoktur.
    İsmet İnönü'nün yolsuzluklarına nasıl göz yumulup göz ardı edildi.
    GÖZÜNÜZÜ ACIN. DÜNYADA GECMİŞİNİ BİZİM KADAR KOLPALAYAN BASKA BİR ÜLKE DAHA YOKTUR.

Bizim Tarihçi de demişti Vahdettin için hain değil diye. Vahdettin ailesiyle beraber sefalet içinde ölmüş. Kraliyet Hazinesi'nden de cebine 5 kuruş para koymadan ve padişah kıyafetlerini de almadan kaçmış. Bizim hoca diyor ki istese Kraliyet Hazinesi'nden yüklüce para götürebilirdi kim ne diyebilirdi Kraliyet Hazinesi dimmi onu bırakın bi Kaşıkçı Elması'nı alsa kim ne diyebilir demişti. Sonra ben bunu bizim kuzene söyledim o da Vahdettin haindir İstanbul'u kuşattırdı fln dedi. 23 Nisan olayına katılmıyorum, madem yalan neden tüm öğretmenler Atatürk 23 Nisan'ı çocuklara armağan etti demiştir ve 23 Nisan Günü Çocuklar Bayramı olarak kabul edilmiştir bunları da açıklasana.

Hain olmayan adam ülkesini ne pahasına olursa olsun savunur ve hesapsız işlerin yapılmasına izin vermez otoritesini sağlar ve onun bunun paşalarının öyle böyle söylemlerinin uygumaları sonucu hesapsız bi şekilde 1. dünya savaşında yer alıp yenilmediğimiz halde yenik sayılmamıza izin vermez!!!!!!!!!

Ayrıca hain olmayan adam Atatürkün yaptığı kongreler ve halkı kurtuluş savaşına çağırmak amacıyla yapılan toplantılar sonucunda atatürkü saf dışı bırakıp onu ortadan kaldırmaya çalışmaz neyini savunuosunuz siz vahdettinin ya bi kere hain olmayan adam koskoca ülkenin başındaki adam nası kaçar gider bumu onun hain olmayışı ....

• '' Yapmak İstediğimi Sakalımın Bir Teli Bile Bilseydi, Sakalımın O Telini Hemen Koparır ve Yakardım"
    F.Sultan Mehmet

Nokta .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi W7K2D -- 26 Mart 2009; 19:40:40 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Snaqe

quote:

Orjinalden alıntı: Erdem2602

Yürütmemeli.

Uçan memeli

hostes ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: W7K2D

'' Yapmak İstediğimi Sakalımın Bir Teli Bile Bilseydi, Sakalımın O Telini Hemen Koparır ve Yakardım" F.Sultan Mehmet

Nokta .

İşte Kanuninin yapamadığı şey buydu. Hürrem sultan yapacağı herşeyi biliyordu.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Vanilla__

ne olduysa olmuş alınmaz denilen İstanbul çatır çatır söke söke alınmış sonuçta bu saatten sonra gemi karadan yürüse ne olur havadan düşse ne olur

bencede sonuna kadar katılıyorum alınamaz denilen istanbul alınmış şimdi kalkıp fatih gemileri karadan yürütmemiş diye konu açılıyor hadi karadan yürütmedi gemileri nasıl indirdi Haliç'e o çok bilmiş bayana bi soruver

• kimisi çok zor karadan gemi yürütmek fln diyor ama piramitleri mısırlılar nasıl yapmışsa fatihte karadan yürütmüştür gemileri
  • ....... bu nun üzerine fatih olagan üstü cesur bir işe girişmeyi tasarladı galatanın arkasındaki fundalık ve çalılıkların arasından diplacionion (beşiktaş) alt tarafından doguya bakan noktadan saint come kilisesinin karşısında bulunan haliç körfezinin öte tarafına kadar uzanan bir yol yapılmasını emretti ve böylece 80 kadırgayı karadan bogaz içinden haliçe kadar çektirdi .....
    alıntı:historie ünv tarih kurumu 1783 paris /fransa .
    her nekadar taraflı bir yayın olsa bile karadan naklin yapıldıgı yazılı
  • quote:

TARİH BÖLÜMÜNDE OKUYAN BİR BAYAN SÖYLEDİ.

HERKES ÖYLE BİLİYOR AMA GERÇEK BAŞKA İMİŞ.

NEDİR?

BİLENLER KROKİ ÇİZERSELER SEVİNİRİM.

ŞURDAN İNER BURDAN OLMAZ

DİYE BİZDE KAFA YORALIM...

ZİNCİR GERMEK KOLAYMI KAÇ METRE MESAFE VARDI?

GEMİLER HIZINI ALIP ZİNCİRİ KIYI BAĞLANTISINDAN KOPARAMAZMIYDI?

--------------------------------------------------------

http://www.****.us/komplo-teorisi/49959-fatih-gemileri-karadan-yuruttu-mu.html

1) Gemilerin karadan yürütülmediğini artık neredeyse herkes kabul ediyormuş ve bu bir masalmış.

2) Kaynaklarda gemilerin iki gecede yürütüldüğünden söz ediliyormuş.

3) Gemilerin geçirileceği alan yokuş, tümsek ve çukurlarla dolu ve sık bir ormanlık alanmış. Dolayısıyla sadece ağaçların kesilmesi bir ay alırmış.

4) Eğer gemiler Kasımpaşa’dan indirilmiş olsaymış, Bizanslılar daha yoldayken gemilerin gelişini görürmüş.

5) Bu gemiler Haliç’in ormanlık bölgesinde kalan Okmeydanı’nda yapılmış ve yapımına 7-8 ay öncesinden başlanmıştır. Bu iddiaya dayanak olarak da iki ‘kaynak’ zikrediliyor:

bence o bayan sana hasta oluyor. dikkatini çekmek için böyle bir şey uydurmuş olmalı. biraz alaka göster o bayana.

• quote:

Orjinalden alıntı: maylo198

quote:

Orjinalden alıntı: THESHUCK

quote:

Orjinalden alıntı: maylo198

quote:

Orjinalden alıntı: iö

Arakdaşım beyin fırtınası yapalımda zaten karşıdan ateş açılıyor yani sen zincire yaklaşıp keseyim derken adamlar seni çoktan kesmiş fırına atmış olur ayrıca neyle keseceksin o kadar kalın demiri
    yani olay o kadar basit değil

Sen beynini fırtınaya fazla kaptırmışsın

Yaw koskoca padişah bilgin ne orduları yenmiş ne savaşlar kazanmış sizin bu söylediklerinizi elbette düşünmüştür zaten [b]hatta bu dediklerinizi duysa adamcağız ne şoklar geçirirdi kimbilir bizim torunlarımız böylemi olcaktı diye....

Ayrıca daha bizim aklımıza gelmeyen ne yollar ne taktikler düşünmüştür ve en iyisinin böyle bi saldırı olcağına karar vermiştir düz mantıkla hareket etmeyin lütfen biraz her türlü yolu düşünmeye çalışın..

Vallahi yaw... Boşver kardeş bizim milleti biliyorsun işte herkes profesör

Kardeş sen bu fırtınayı okulda arkadaşlarına falan anlatmıyosun demi? Vallahi okulda sana gazı verip verip saçmalatırlar...

Doğru diyosun ama nası böyle basit düşünebilirler o beni şaşırtıyo ya... Bu lafımdan dolayı kimse beni yanlış anlamasın bu arada

Bak kardeş sen bile bu duruma gülüyosun kendi tarihimizi doğru düzgün bilenimiz yok biz kendi halimize böyle gülcek bi durumdayız işte diğer ülkeler insanlar bize ne derler ne hallerde oluruz işte bu çok üzücü ....

Haklısın kardeş...Hadi bu konuyu açan arkadaşın çocukluğuna verip büyüyünce öğrenir diyoruz ama ya büyüklerimiz ne yapıyor?

Amerika kaybettiği Vietnam savaşına o kadar çok film yaptıki gören onlar kazandı sanar. Yahudiler, Hitler'in soykırım trenlerine birsürü film yaptılar vs.

Bunlar basit olarak görülebilir ama propaganda açısından çok önemli şeyler adamlar o kadar mazlumlara oynuyorki utanmasalar tarihi değiştirecekler. Biz ne yapıyoruz gerçekte olan kahramanlığımızı bile gösteremiyoruz. Çanakkale savaşı, Kurtuluş savaşı, İstanbul'un fethi...Bunlar eğer o kolpa heriflerin tarihinde olsaydı şuan herkes onların milletine kutsal gözüyle bakardı...Amerika dediğimiz şeyin belli bır ırkı bile yok ne kötü atasını bilmiyorlar, bizim ise geleceği görmüş gençliğine klavuz olmuş bir ATA'mız var her sözüne bakın şu dönemde olanlar hakkında bize nasihatlar veriyor ama işte bizdede bu işlerle ilgilenen yok...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FreezeTheLife -- 26 Mart 2009; 20:56:06 >

• Huleyn Eyüp Camii"ne yolunuz düşerse abdest almak için oturduğunuz taşlara bir daha bakın . o zamanlar en ufak ınsan 2 metreymiş osmanlı askerini gören üstüne sıcarmış , osmanlı tokatı denen kelimeler laf değil , kodummu bayarlarmış adamı , o zamanlara göre düşünün şu günlere göre değil.
  • alın size gerçek fatihi
    videolu
    http://www.youtube.com/watch?v=FgfaVpqnKcs
  • O ZAMAN TONLARCA AĞIRLIKTAKİ TAŞLARDAN OLUŞAN PİRAMİTLERİDE MISIRLILAR DEĞİL UZAYLILAR YAPTI.
  • quote:

Orjinalden alıntı: melihyildiz

quote:

yok onu yanlış çizmişler
    orjinali bu

Crysis'teki gemiye çok benziyor?

• quote:

Orjinalden alıntı: Doğukann

Gemilerin nasıl taşındığına gelince, gerçi herkes biliyordur ama yine de söylemek istedim.
    Silindir şeklindeki keresteleri diziyorlar, gemileri de onun üstünden kaydırıyorlar.Yani keresteler yuvarlanırken gemi hareket ediyor.

Ben de topraktan sürükleyerek geçirdiklerini sanıyordum. Valla ne yalan söyliym ben ilk duyduğumda kayıtsız şartsız inanmıştım.
  • quote:

günün espirisi

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.