Şimdi Ara

FAT32 VE NTFS DOSYA SİSTEMİ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
1.571
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Fat32 adından da anlaşıldığı gibi 32 GB üzerini desteklemez. Ben olsam her sürücüye NTFS kurarım.Çünkü NTFS daha sağlam ve güvenli. Birde şunu söyliyeyim. Her dosyaya sağ yıklayıp özelliklerinden bakarsanız, dosyanın bir gerçek boyutu birde diskteki kapladığı alan mevcuttur. Fat dediğimiz tablodur(yani dosya biçimleme sistemi değildir?). Bir dosyayı HDD te okumak için ilk önce FAT kısmından dosyaların kayıt edildiği adresleri öğrenmek gerekir. Sonra bu adresler sayesinde dosyaları bulur ve kullanırız.

Dosyalar HDD te küme(türkçesi) denilen bölümlerle saklanır. FAT32 en ufak dosyayı bile 8KB da saklarken, NTFS 4KB ta saklamaktadır. Buda gösteriyorki: FAT32 ile kaydedilen bir dosya, NTFS sistemi ile kaydedilen aynı dosya (sağ tıklayıp özelliklerden bakın) diskteki buyutu aynı değildir. BUDA ÇOK YER KAPLAYAN DOSYALAR İÇİN BÜYÜK BİR KAZANÇ OLSA GEREK.

Saygılar....

• Arkdaşım NTFS daha yeni bi sistem. ama ben o kadar format attım hiç NTFS kurmadım FAT 32 den çok memnunum değiştirmem de bence FAT 32 at farkını anlayamazsın ama daha iyi::::

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gattuso 48 -- 13 Nisan 2006; 14:33:46 >
  • Dostum bu forumda saçmalamaya hakkın yok..senin naptın önemli değil ya da ne kullandığın önemli olan arkadaşa yardım etmek..adam hangisi daha iyi demiş sen ntfs hiç kurmadım diyorsun hem de fat32 daha iyi diyorsun bu nasıl bi çelişki bana anlatabilir misin?kullanmadığın bir dosya sistemi hakkında böle bi yorum nasıl yapabiliyorsun..arkadaşların üst tarafta yazdıklarını okumadın sanırsam..NTFS her yönüyle FAT32'den çok çok daha iyi..üst taraftaki arkadaşların yazılarını gözden geçirmeni öneririm..bilip bilmeden sallayıp milletin aklını karıştırmaya dewam etme
    quote:

Orjinalden alıntı: gattuso 48

Arkdaşım NTFS daha yeni bi sistem. ama ben o kadar format attım hiç NTFS kurmadım FAT 32 den çok memnunum değiştirmem de bence FAT 32 at farkını anlayamazsın ama daha iyi::::

• fat32 32gb in uzerini rahatlikla gorur arkadasda 200gb hdd var ve fat32 goruyor win98 winXP ve msdosda goruyor ayrica format da atiyor ayni seyler benim icinde gecerli bendede 80gb var herseyiyle goruyor 32gb in yukarisini gormez ve format atmaz lafini cok duydum ama bugune kadar hic karsilasmadim ve bugune kadar 80gb hdd ile hic sorun yasamadim zorda kalmadigim ve sata hdd almadigim surecede ntfs ye gecmeyecem.
  • tamam o zaman mesajlarınız alınmış oy çokluğuyla ntfs ye geçiyorum olmuşken en gelişmişinden olsun dimi fat32 de neymiş
  • quote:

Orjinalden alıntı: sessizciqlik

tamam o zaman mesajlarınız alınmış oy çokluğuyla ntfs ye geçiyorum olmuşken en gelişmişinden olsun dimi fat32 de neymiş

geçeceksin tabi ntfs fat32'nin her açıdan karekökünü alır.ntfs'nin bence tek problemi dosta görünmemesi ama artık dos'a pek ihtiyaç duyulmuyor.örneğin eskiden fdisk yapmak için dostan girip fdisk yazıp çalıştırırdık ama şimdi o işi windows cd'si yapıyor...

NTFS büyük disklerde, FAT32 küçük disklerde daha başarılıdır (sadece hız olarak) ve FAT32 için sınır 16GB'tır.
    max olarak tam hatırlamıyorum ama galiba 32GB kullanabilirsiniz...
    Eğer Winxp kullanıyorsanız NTFS size avantajlar sağlayacaktır...
    FAT32'de 3 ay da bi defrag yaparsın hızını eskisi gibi yaparsın ama NTFS'de 6 aydan sonra hantallamaya başlar...
    Senin HDD'n sata olduğu için istediğin kadar böl ve bölümlein hepsini NTFS yap.

@killnOd senin en son yazdığını gördüm ancak windows cd si veya fdisk ile onu yapamazsın.Bende bi program war 120'lık tek partition'u FAT32 yapmıştım ama nasıl oldu bende anlamadım...

@gattuso 48 sana gelince
    saçma sapan şeyler yazıp milletin aklını çelme...
    bi konuda da yazmışın arkadaş 300YTL civarı vga tavsiyesi istemiş sen o paraya x800gto2 gibi kartlar warken gidip fx5200 tavsiye etmişin.üstelik piyasadaki oyunların hepsini kaldırır demişin.saçmalığın bu kadarını görmedim....
    ayrıca 9800pro nerde 399$ ?
    sen baya bi geriden geliyon @welcome to hell arkadaşın dediği gibi sen bios tarihini 1-2 yıl ileri al.

• ntfs fat32 ye göre daha mı hızlı ? ben bilgisayarı bir ay önce topladım gittim sata hdd aldım ama bi artısını şuan göremedim.ntfs sata hdd ye daha mı yakışır daha çok mu performans alıcam şimdi.yaşasınnn
  • Win2000 ve XP 32 gb üstü harddisklerde fat32 dosya sistemi ile çalışıyor. Ama Win 98 32gb üzeri harddiskleri desteklemiyor diye biliyorum.

quote:

Orjinalden alıntı: killnOd

fat32 32gb in uzerini rahatlikla gorur arkadasda 200gb hdd var ve fat32 goruyor win98 winXP ve msdosda goruyor ayrica format da atiyor ayni seyler benim icinde gecerli bendede 80gb var herseyiyle goruyor 32gb in yukarisini gormez ve format atmaz lafini cok duydum ama bugune kadar hic karsilasmadim ve bugune kadar 80gb hdd ile hic sorun yasamadim zorda kalmadigim ve sata hdd almadigim surecede ntfs ye gecmeyecem.
  • Kim ne derse desin.Win Xp'de NTFS kullanmak daha iyidir.Performans ve veri güvenliği açısından oldukça iyidir.Sata IDE farketmez.Eğer 2000 ve üstü kullanıyorsanız NTFS tercih etmelisiniz.Zaten 2000'den alttaki windows sürümlerinde NTFS seçeneği yok.2000 ile beraber geldi bu dosya sistemi ve bu dosya sistemi üzerine kuruldu windowslar.Bu arada fat32 olan bölümler format atmadan ve veriler silinmeden NTFS dosya sistemine dönüştürülebilir.
    Çalıştır'a girilir:
    Convert c:/ fs:ntfs yazıp enter a basılır.Gerisini ekranı takip ederek halledebilirsiniz..
    Kolay gelsin
  • quote:

Orjinalden alıntı: isyankarkarizma

Kim ne derse desin.Win Xp'de NTFS kullanmak daha iyidir.Performans ve veri güvenliği açısından oldukça iyidir.Sata IDE farketmez.Eğer 2000 ve üstü kullanıyorsanız NTFS tercih etmelisiniz.Zaten 2000'den alttaki windows sürümlerinde NTFS seçeneği yok.2000 ile beraber geldi bu dosya sistemi ve bu dosya sistemi üzerine kuruldu windowslar.Bu arada fat32 olan bölümler format atmadan ve veriler silinmeden NTFS dosya sistemine dönüştürülebilir.
    Çalıştır'a girilir:
    Convert c:/ fs:ntfs yazıp enter a basılır.Gerisini ekranı takip ederek halledebilirsiniz..
    Kolay gelsin

sacmalama ne 2000 i?
    wındows nt lerın hepsınde ntfs vardır taa 3 .surumlerınden berı
    wındows 2000 dedıgın nedır daha ondan haberın yok
    wındows 2000 zaten nt5.0 dır
    win xp nt5.1 dir
    win2003 server nt5.2
    win vista nt6.0 dır
    ntfs cıkalı 3-5 sene mı oldu zannedıyorsunuz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cydonia -- 16 Nisan 2006; 0:01:56 >

• ben çok denedim kaç kez ntfs yaptım ama memnun kalmadım artık yok ntfs falan fat32 ye devam, neresi hızlı anlamıyorum bi türlü ya. windows da bi işlem yapıyorum hemen cevap vermiyor., bilgisayarıma giriyorum iki saat sürücüleri arıyor bu mu hız ya anlamıyorum valla ntfs olan sürücüde emule ü açıyorum dosya indiriyorum acayip kasıyor bilg. neresi hızlı bunun birileri göstersin ya , internet kafede ntfs olan bilgisayarlarla fat32 olanlar arasında fark gözle görülür yani bunu ben demiyorum ntfs güvenli ama bilgisayarım açtığımda bile sürücüleri arıyor iki saat deneyin fat32 bilgisayarıma girin bi de ntfs de girin ya. ben yeni xp kurarken ntfs yi deneyeyim dedim kaç kez ama sonra direk fat32 dönüş yaptım partition magic ile. anlamıyorum ya ben mi yanlış yapıyorum bi yerde. en kısa yoldan şu bilgisayarım örneğini deneyin ya.
  • Şunu kesin olarak söyleyeyim, FAT32 Ntfs'den daha hızlıdır. Güvenli olan yavaş olur, hem güvenli hem de hızlı diye saçma bir cümle kurmayın. Ayrıca Ntfs'nin güvenliğinin bizim ev bilgisayarlarına gerekenden daha yüksek olduğunu biliyorum (referans Chip dergisi), boş yere performans kaybına gerek yok. Elektronikle ilgili uğraşlarım dolayısıyla hem DOS hem de Win98 ile bir hayli haşır neşir olduğum için XP'yi de FAT32 olarak kullanmaktayım hiç herhangi bir sakatlıkla karşılaşmadığımı açıkça belirteyim. Ancak elbette bilgisayarı lamba gibi açıp kapatmıyorum, özenli bir kullanım dahilinde böyle. Fragmantasyon olayı ise ram hafızalar dahil yazılıp silinebilen türde bir veri depolamanın olduğu her yerde eşyanın tabiatı gereği var olan bir durumdur. Eğer Ntfs'de daha az parçalanma oluyorsa bu dosya sisteminin herhangi bir özelliğinden kaynaklanmaz, artalanda çalışan bir defrag programı sayesinde olabilir (sadece varsayım, dediklerinizden hareketle) ki eğer gerçekten böyle bir defrag özelliği varsa bu veri güvenliğini tehlikeye atan bir durumdur. Saygılar..

• quote:

Orjinalden alıntı: The_WeB

ntfs ın oz. kımse yazmamıs
    ntfs ıle index ing ozellıgı gelıyor
    fakat cluster 4kb oldugu taktirde calsıyor sadece

dısk kota ları ozellıgı gelıyor

dosylar fat32 gıbı tek bır yerde degıl ntfs de ayrıca baska sectorlerdede adreslenıyor yanı hdd nız goctugunde dataları kurtarmak cok kolay ve guvenlı oluyor

ayrıca dosya ısımlıgı uz. 255 karaktere cıkıyor dos tan nşa altında erısmek mumkun olmuyor ntfs for dos gıbı programlara ıhtıyac duyuluyor

+++ permition we securty tabları geliyo. gerçi kaç kişi bilir bunu kaç kişi kullanır bilmiyorum Windows Compressing we Encryption özellikleride NTFS le gelir we burda lütfen kimse fat32 yi önermesi. saçmalamasın lütfen. Bu forumda herkesin her dediğini kale almıcaksın. Bilmeyenin yaptıgı sey ATMAK

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bullseye_00 -- 16 Nisan 2006; 10:20:31 >

• quote:

Orjinalden alıntı: fortuneteller

Win2000 ve XP 32 gb üstü harddisklerde fat32 dosya sistemi ile çalışıyor. Ama Win 98 32gb üzeri harddiskleri desteklemiyor diye biliyorum.

quote:

fat32 32gb in uzerini rahatlikla gorur arkadasda 200gb hdd var ve fat32 goruyor win98 winXP ve msdosda goruyor ayrica format da atiyor ayni seyler benim icinde gecerli bendede 80gb var herseyiyle goruyor 32gb in yukarisini gormez ve format atmaz lafini cok duydum ama bugune kadar hic karsilasmadim ve bugune kadar 80gb hdd ile hic sorun yasamadim zorda kalmadigim ve sata hdd almadigim surecede ntfs ye gecmeyecem.

cok guzel sallamisiniz gene ben yillarca win98 kullandim ve 80gb hdd mi sorunsuz olarak gordu anlatilan hikayelerin aksina fat32 herturlu hdd boyutunu goruyor ve formatliyor win98 icinde ayni sey gecerli su anda xp yide fat32 olarak kullaniyorum problemsiz.ayrica ide diskler icin en iyisi tartismasiz fat32 dosya sistemidir ve her zaten ntfs den hizlidir ama genede bence sata hdd kullananlar ozellikle sata 2 ncq olanlar ntfs dosya sistemini tercih etmeliler.Acikcasi bende sata2 ncq destekli bir hdd alirsam kesinlikle ntfs yi tercih ederim.

• Valla arkadaşlar bana göre fat32 daha hızlı,ntfs de iyi ama fat32 ye göre daha yavaş banada daha iyi performan sağlar diyolar ntfs için ama ntfs yapınca winxp 2 saatte açılıyo fat32 de ise hemen açılıyo ve uygulamaları daha hızlı çalıştırıyo ntfs daha güvenli ama bu seferde xp yi çook kasıyo benden söylemesi tabiki herkesin görüşü farklıdır ben sadece düşüncelerimi söylüyorum

• quote:

Orjinalden alıntı: megasid

Valla arkadaşlar bana göre fat32 daha hızlı,ntfs de iyi ama fat32 ye göre daha yavaş banada daha iyi performan sağlar diyolar ntfs için ama ntfs yapınca winxp 2 saatte açılıyo fat32 de ise hemen açılıyo ve uygulamaları daha hızlı çalıştırıyo ntfs daha güvenli ama bu seferde xp yi çook kasıyo benden söylemesi tabiki herkesin görüşü farklıdır ben sadece düşüncelerimi söylüyorum

Senin sistem nasıl bilmiyorum ama güncel sistemlerde ikisinin arasındaki fark yok denecek kadar az. Güncel sistemlerde bu farkı hiç hissetmezsin bile. Gerçi ben NTFS daha hızlı gibi hissediyorum o ayrı. Ama NTFS her zaman için daha güvenlidir ve daha sağlamdır

• NTFS ile ilgili yaygın mitler:

1. FAT32, NTFS'ten daha hızlıdır:
    Büyük disklerde (+20GB) NTFS daha hızlıdır. 20GB altındaki diskleri FAT32, 2GB altındaki diskleri FAT16 formatlamak daha uygun olacaktır.

2. FAT32 32GB'tan büyük diskleri desteklemez:
    FAT32 2TB'a kadar disk boyutlarını desteklemektedir. FAT32'deki 32 rakamı FAT sisteminin 32 bit olduğunu belirtir. Desteklediği maksimum dosya boyutu 4GB ile sınırlıdır. NTFS'te dosya boyutu limiti sabitdisk kapasitesi kadardır.

3. NTFS sistemde dosya bölünmeleri (fragment) olmaz:
    NTFS'te tıpkı FAT32 gibi bölünmeler olacaktır. Tahminimce atomlarla kuantum yasasına göre çalışan diskler gelene kadar da depolama araçlarında bölünmelerden kurtulamayacağız.

4. Windows98 NTFS sistemini görmez:
    Kendi içindeki araçlarla hayır ama 3. parti araçlar kullanarak NTFS sistemi okunabilir, hatta belki yazan araçlar bile vardır. Bunun dışında linux ile de NTFS sistemi okunup yazılabilir.

• Benim sistemim ,

40gb 7200rpm pata
    128mb geforce4 mx4000 agp 4x
    768mb ram (o/c lu 2-2-2-5)
    2.66 ghz p4 işlemci (o/c lu 2.80 ghz)
    cd-rw lg 52x32x52x
    diskte sürücü
    vb...

İşte benim bu sisteme sahip olamama rağmen ntfs de uygulamalar daha yavaş açılıyo ???Bide xp yavaş açılıyo
  • Arkadaşım. ben win98 ve fat32 ilgili kişisel görüşümü bilgimi yazmışım. Zaten kurdugum cümlede de bir kesinlik ve iddia yok. "sallamışsın" gibi ifadeler kullanman hoş olmamış.

quote:

quote:

Orjinalden alıntı: fortuneteller

Win2000 ve XP 32 gb üstü harddisklerde fat32 dosya sistemi ile çalışıyor. Ama Win 98 32gb üzeri harddiskleri desteklemiyor diye biliyorum.

quote:

cok guzel sallamisiniz gene ben yillarca win98 kullandim ve 80gb hdd mi sorunsuz olarak gordu anlatilan hikayelerin aksina fat32 herturlu hdd boyutunu goruyor ve formatliyor win98 icinde ayni sey gecerli su anda xp yide fat32 olarak kullaniyorum problemsiz.ayrica ide diskler icin en iyisi tartismasiz fat32 dosya sistemidir ve her zaten ntfs den hizlidir ama genede bence sata hdd kullananlar ozellikle sata 2 ncq olanlar ntfs dosya sistemini tercih etmeliler.Acikcasi bende sata2 ncq destekli bir hdd alirsam kesinlikle ntfs yi tercih ederim.

• Hız=Fat32
    Güvenlik=Ntfs...
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.