Şimdi Ara

Fan Auto modunda en yüksekte hep.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
442
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle Fan'ın "Auto" modu, istenilen sıcaklığa gelinceye kadar yüksekte çalışıp, sonradan kısılması değil midir? Eğer böyleyse, neden autoya aldığımda fan hep sürekli en yüksekte çalışıyor? Bir türlü soğutamıyor olabilir mi? Klima samui 18.000lik inverter, salon ve koridor dışında her yerin kapısı kapalı. Klima salonda. Diğer evimde en az 10 senelik klima var, onu 26ya getiriyorum, içersi serin oluyor. Bu evdeki ise 22 ye getirdiğimde anca serin oluyor. Sorun evin çatı katı olması olabilir mi? Yani yalıtım var ama sonuçta hamam gibi oluyor klima olmasa.

• Çatı katı evlerin maalesef ısı kaybı normal evlere göre 2 kat daha fazladır. Ses olarak rahatsız oluyorsanız siz manuel olarak fanı orta kademeye alabilirsiniz ama bu sefer de performans düşecektir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • -YucukluSucurtam- kullanıcısına yanıt
    Evet kesinlikle ama fanı açmam imkansız. 4-5 kademe var. İlk kademeden sonrası kamyon sesi gibi :) Diğer evdeki 10 senelik olanın en son kademesi bunun ikinci kademesinden sessiz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 88mph

Evet kesinlikle ama fanı açmam imkansız. 4-5 kademe var. İlk kademeden sonrası kamyon sesi gibi :) Diğer evdeki 10 senelik olanın en son kademesi bunun ikinci kademesinden sessiz.
    2. Kademenin altına düşürmeyin hava sirkülasyonu azaldıkça çatının sıcağını odanıza taşımış olursunuz.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
    Tepede bu tavana asılan fanlardan var. En düşük kademede o da çalışıyor havayı dağıtsın diye.
  • quote:

Orijinalden alıntı: askyourmom

Tepede bu tavana asılan fanlardan var. En düşük kademede o da çalışıyor havayı dağıtsın diye.

Oda kapısını kapatsanız olmaz mı? Ya da evin her tarafının sıcağı kırılsın istiyorsanız 7/24 kullanmanızı şiddetle öneririm. En azından klimanız ortam sıcaklığını stabil olarak ulaştırdıktan sonra fan kademesini otomatik düşürür siz de bir nebze olsa fan sesinden kurtulmuş olursunuz.

Bu arada klima ortam sıcaklığını geç düşürüyorsa veya evinizin ısı kaybı çoksa 7/24 kullanmanız en mantıklı olanıdır. Geceleri gündüze göre de tüketim daha düşük olur. Gündüz de en azından max kapasitelere çıkmaz çünkü ortam ısısı stabil olarak yerine oturmuş olur.

Oda kapısı yok koridora açılıyor. Diğer odaların (tuvalet hariç 3 tane) kapıları ise kapalı. Odalardan birinin kapısını açınca o, o da soğumuyor, yani yetmiyor, soğuk oraya gitmiyor bile. Diğer evde her 9000-18000 ve 12000 lik olarak 3 tane var. Anında soğutuyor, 26-27 dereceye getirmek yetiyor. Ama tabi çatı değil ora.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Cpu sürekli 100 derece
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: askyourmom

Oda kapısı yok koridora açılıyor. Diğer odaların (tuvalet hariç 3 tane) kapıları ise kapalı. Odalardan birinin kapısını açınca o, o da soğumuyor, yani yetmiyor, soğuk oraya gitmiyor bile. Diğer evde her 9000-18000 ve 12000 lik olarak 3 tane var. Anında soğutuyor, 26-27 dereceye getirmek yetiyor. Ama tabi çatı değil ora.

Peki klimanızda gaz kaçağı veya başka bir sorun olabilir mi? Her ne kadar çatı katı olsa da gündüz siz yeterli soğutmadığını gözlemleseniz bile en azından akşam vakti iyi soğutması lazım diye düşünüyorum,

Odanız kaç metrekare?

Klimanın önünde durunca buz gibi veriyor. Klimacılarda baktı birşey yok dediler. Metrekaresini tam olarak bakmıştım ama unuttum. Klima alırken bakmıştım çünkü 12000lik almıştım metrekare olarak uygundu ama servis çatı katı diye takmadı, yetersiz geleceğini söylediler, takarsak garanti dışı kalır dediler, 18000likle değiştirdim.
  • Fanın sürekli en yüksekte çalıştığına emin misiniz peki? Yani hava debisinde düşme var mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: klima5505

Fanın sürekli en yüksekte çalıştığına emin misiniz peki? Yani hava debisinde düşme var mı?

Evet hocam en önemli soru da bu Aslında

• klima5505 kullanıcısına yanıt
    Birinci kademesi ile ikinci kademesi arasındaki seste dağlar kadar fark var. 1. kademede vantilatör gibi ses çıkıyor. 2. kademede zaten kısık ses müzik dinlemek falan mümkün değil. Daha üst kademelerde zaten yıkılıyor :) Ayrıca inverter olduğu açılıp kapanma olayıda yok, devamlı açık. Diğer evdekilerin hiçbiri inverter değildi. Bir süre çalışıp duruyordu.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.