Şimdi Ara

CPU sürekli 100 derece gösteriyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.123
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, CPU'm oyun oynamadığım halde 70-80 derece. Lol oyununa girdiğimde ise 100 dereceye çıkıyor ve oyunu kapatsam ve fanın hızını fullesem bile bir daha inmiyor. PC'yi kapatıp soğumasını beklemem gerekiyor. Yaklaşık 3-4 gün önce termal macunu yeniledim. Yeniledikten sonra işlemci ısınmaya başladı. Yenilediğimde soğutucu ve işlemci arasındaki jelatin hala duruyordu. Jelatinin üstüne termal macunu sürüp direk monte etmişler soğutucuyu. Yani hiç çıkarmamışlar. Ben termal macun yenilemek için pc'yi açtığımda o jelatini çıkarıp termal macunu sürdüm(jelatinin üstünde jelatini çıkarın yazıyordu). Acaba eskiden beri soğutucuda sıkıntı olabilir mi? Yani şöyle o jelatin sıcaklığı tutuyor olabilir miydi. PC'yi sinerji'den aldım üşendikleri için çıkarmamazlık yapmamışlardır herhalde? PC'yi alalı yaklaşık 4 yıl oldu. Soğutucunun montajı sorunsuz, oynamıyor veya kıpırdamıyor. Çok iyi yaptığımdan eminim.

Bu arada benimle aynı soğutucuyu kullanıp aynı sorunu yaşayan birini daha gördüm farklı bir forumda. Soğutucusu arızalıymış stok fan taktıktan sonra işlemci yük üstün altında 50 derecede çalışmaya başlamış. Sizde sorun işlemci soğutucumda mıdır?

Soğutucu: SilverStone Tundra Serisi TD03-LITE
    İşlemci: Intel i5 6500
    Anakart: MSI B150M Bazooka

Lütfen yardım edin.

YÜK ALTINDA OLMAYAN RESİMLER:

• Soğutucunun pompası bozulmuş olabilir. Eğer sen müdahale etikten sonra başladıysa, soğutucu yerine tam oturmamış olabilir.
  • V1CT0RY kullanıcısına yanıt
    Her şey tam yerinde hatta deneyimli bir abiye de yaptırdım yine aynı sorun. Jelatini çıkardıktan sonra oldu. İşlemciye temas eden soğutucunun bakır kısmı aşırı sıcak oluyor. Soğutucuda sıkıntı olabilir mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BatuhanOkumus B kullanıcısına yanıt
    quote:

İşlemciye temas eden soğutucunun bakır kısmı aşırı sıcak oluyor

pompa çalışmıyor.güç kablosunu taktınız mı?hwmonitor gibi bir programdan pompa devrini görebiliyor musunuz?5000 gibi bir devri olması lazım.
  • Edward Teach kullanıcısına yanıt
    Borulardan biri sıcak biri soğuk pompa çalışıyor bakayım bi hwmonitorden

HWMonitor şu anda bu şekilde. Sıcaklıklar pc yeni açıldığı için az gözüküyor. Bi 15 dk açık durunca 100 dereceye ulaşıyor.CPU sürekli 100 derece gösteriyor
  • elinizde basit de olsa bir hava soğutma var mı?onunla deneyin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Cpu Isısı 95 Derece Normal Mi?
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    Elmide soğutma yok fakat herhangi bir bilgisayarcıya gitsem deneme şansı verirler mi ve hava soğutma iş görür mü?

Dediğim gibi 100 dereceye çıktı:

bu mesaj silindi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0EF48BDE1 -- 18 Temmuz 2020; 18:18:37 >
  • Evet arkada oyun açık boşta %20 gibi cpu kullanımı oluyor fakat yine de 100 dereceye çıkıp bir daha inmiyor.

• Dediğim gibi sorun soğutucuda değil mi? Soğutucuyu değiştirsem sorun çözülür mü ve işlemcide sorun olamaz dimi?

bu mesaj silindi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0EF48BDE1 -- 18 Temmuz 2020; 18:18:38 >
  • Stok fan anakartın yanında gelen bir şey miydi? Tek tek kutularına bakmam lazım yoksa

bu mesaj silindi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0EF48BDE1 -- 18 Temmuz 2020; 18:19:27 >
  • Tamamdır teşekkürler yarın deneyeceğim 😊

• Sorun sıvı soğutmadaymış pcciye götürdüm 3 yıllık ömrü var zaten bunların dedi stok fan taktım 60 derecenin üstüne çıkmıyor

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.