Şimdi Ara

hangi klimayı seçmeliyim (arçelik.midea,sigma)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
4.874
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba 18 bin btu klima bakıyorum verilen fiyatlar ve modelleri yazıyorum kullanılan boru mesafesi 8.5 metre ve boruyu duvara gömme işi dahil aldığım fiyatlar

Midea Blanc MSMAAU-18HRDN1 3750 tl

Sigma Comfort SGM18INVDMR 4000 tl

Arçelik Ekolojik 18325 (r32) 3850 tl

hangi model almam mantıklı olur

• Yapay Zekanın Yanıtı

Klima Seçimi: Arçelik Mi, Midea Mi, Sigma Mi?

Klimanız bozuldu veya yeni bir klima satın almayı düşünüyorsanız, piyasada bulunan birçok seçenek arasından seçim yapmak zor olabilir. Arçelik, Midea ve Sigma, Türkiye'de popüler klima markalarıdır. Her bir markanın kendine has avantajları ve dezavantajları vardır. Bu metinde, bu üç markayı karşılaştırarak klima seçiminize yardımcı olacak bilgileri bulacaksın.

Arçelik:

• Türk malı bir markadır ve Türkiye'de geniş bir servis ağına sahiptir.
    • Enerji verimliliği yüksek klimalar üretir.
    • Kullanımı kolay kumandalara sahiptir.

Midea:

• Çinli bir markadır ve uygun fiyatlı klimalarıyla bilinir.
    • Geniş bir ürün yelpazesine sahiptir.
    • Bazı modelleri Wi-Fi bağlantısı özelliğine sahiptir.

Sigma:

• Türk malı bir markadır ve orta fiyat segmentinde yer alır.
    • İnverter teknolojisine sahip klimalarıyla enerji verimliliği sağlar.
    • Şık ve modern tasarımlı klimalar üretir.

Karşılaştırma:

• Enerji Verimliliği: Arçelik ve Sigma, enerji verimliliği yüksek klimalar üretirken, Midea daha uygun fiyatlı ancak daha az enerji verimli modeller sunar.
    • Servis Ağı: Arçelik, Türkiye'de yaygın bir servis ağına sahiptir. Midea ve Sigma'nın servis ağları daha sınırlı olabilir.
    • Özellikler: Midea, Wi-Fi özelliğine sahip klimalar sunarken, Arçelik ve Sigma daha temel özelliklere odaklanmaktadır.
    • Tasarım: Sigma, şık ve modern tasarımlı klimalarıyla öne çıkmaktadır. Arçelik ve Midea'nın klimaları daha klasik tasarımlara sahiptir.

Sonuç:

Klima seçerken ihtiyaçlarını ve bütçeni göz önünde bulundurmalısın. Enerji verimliliği, servis ağı, özellikler ve tasarım gibi faktörler kararını etkileyebilir.

Arçelik, geniş servis ağı ve yüksek enerji verimliliğiyle güvenilir bir seçenektir. Midea, uygun fiyatlı ve Wi-Fi özelliklerine sahip klimalar arıyorsan iyi bir seçenek olabilir. Sigma ise şık tasarımlı ve enerji verimli klimalar sunar. İhtiyaçlarına ve bütçene en uygun markayı ve modeli seçmek için markaların özelliklerini ve kullanıcı yorumlarını detaylı olarak incelemelisin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • arçelik
  • SudaEriyenAspirin kullanıcısına yanıt
    Kullanıyormusunuz hocam yoksa servis ağı yaygın olduğu için mi tavsiye ettiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mide var. İyi güzel sessiz ama servis iğrenç. Bakır boru dedik bilmemne dedik aldık. Yemişim bakır borusunu. Alüminyum olsaydı da ihtiyaç anında servis hizmeti alsaydık parasıyla.

• quote:

Orijinalden alıntı: extra34

Mide var. İyi güzel sessiz ama servis iğrenç. Bakır boru dedik bilmemne dedik aldık. Yemişim bakır borusunu. Alüminyum olsaydı da ihtiyaç anında servis hizmeti alsaydık parasıyla.
    Bende servisten korkuyorum ama arkadaşın tanıdığı nazımı geçer diye düşündüm.

Kaç yıldır kullanıyorsunuz ne gibi problem çıkardı

• İç ünitedeki pervane kırıldı. Hangi servisi arasan önce fiyat alalım falan filan diye 2 gün geçiyor. Fiyat geliyor kabul ediyorsun antalyadan sipariş geçiliyor. 2 günde onun gelmesi sürüyor.

Servisten parçayla geldi arkadaşlar. Cihazı parçalıyor mu söküyor mu belli değil. Gelen parçada kırık çıktı. 3 günde onu bekletirler.

Aletin parçası yok koca istanbulda. En ufak şeyde bekleki antalyadan parça gelsin. Ustalık noktasında adam gibi işini yapan bildiğim bir tane midea servisi var sadece. Onlarıda ne zaman arasam şöyle yoğun böyle bilmemne diyerek parça fiyatı bile vermekten acizler.

Kısaca uzak dur hocam. Varsın kondenseri kağıttan borusu plastikten olsun. Yaz sıcağında 2 hafta mal gibi kalmaktansa arıza durumunda anında servis alırsın hiç değilse.

• extra34 E kullanıcısına yanıt
    Eyvallah hocam

Benimde korktuğum böyle bişey olması

Ama arçelik te çırak seviyesinde adamlar gönderiyorlar problem varsa en az 2 defa gelmeden olmuyor ama yinede arçelik beko servis olarak en problemsiz olan

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: TeyesCC3

Kullanıyormusunuz hocam yoksa servis ağı yaygın olduğu için mi tavsiye ettiniz
    Daha yeni beko prosmart 30945 taktırdım. Henüz eve taşınmadığım için kullanma şansım olmadı ama deneme olarak kullandım çok memnunum. Bu arada lg, arçelik, beko, altus klimalar aynı fabrikada üretiliyor.

Bu paraya bu klima alınır mı

• quote:

Bu paraya bu klima alınır mı

Açıkçası ben araştırırken 18lik modellere bakmadım. Fiyat biraz fazla gibi geldi. Yalnız bu klimada dikkat edersen son çıkan r32 gaz, 4 yönlü otomatik salınım, wifi kontrol gibi bir çok önemli özellik var. Değer diyorsan al. Benzer model olarak beko ve arçelikte eco ve pro serilerine bakabilirsin. Pro serileri daha üstün.

Bir de aynı cihaz n11'de daha ucuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SudaEriyenAspirin -- 21 Temmuz 2018; 20:40:5 >

Sizin bulduğunuz da wifi özelliği ve 4 yönlü salınım yok sanırım gerisi aynı

• quote:

Sizin bulduğunuz da wifi özelliği ve 4 yönlü salınım yok sanırım gerisi aynı
    Haklısın pardon ikisi aynı değil. Dediğin doğru.

31840 ve 18340 modellerine de bir bak. Bunlarda r32 yok her özellik var. R32 de olsun dersen sonu 45 ile değiştirip bak.

Sanırım beko 31845 ile benim bulduğum lg birebir aynı klima çünkü herşeyi aynı kasa ve marka harici

Yardımın için teşekkür ederim

• quote:

Sanırım beko 31845 ile benim bulduğum lg birebir aynı klima çünkü herşeyi aynı kasa ve marka harici

Yardımın için teşekkür ederim
    Aynen her şeyi aynı. Zaten ikisi de gebzede üretiliyor.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.