Şimdi Ara

Fan Açan Araba'mı İyidir Yoksa Açmayan Araba'mı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
3.648
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar benzinli polo aracım var 190.000 kda arabayı zorlasamda yokuş çıksamda fan açmıyor hararet ortada yükselme yok sokakta çoğu arabaların stop edilmiş haldeyken fan seslerini duyuyorum benim araba fan açmıyor yani fan açan arabada mı sorun var demektir yoksa fan açmayan arabada mı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam o arabanın tasarımıyla alakalı. Motor gerekli görürse açar fanı. Kullandığım Fiat'ın 2 farklı aracı var, birinin fanı 100 metreden duyulurken ve kapattıktan sonra da uzun uzun çalışırken diğeri ya çalışıyor ve ben duymuyorum yada çok nadir açıyor.

Tamamen tasarımla alakalı.

• quote:

Orijinalden alıntı: ..Raptor..

Hocam o arabanın tasarımıyla alakalı. Motor gerekli görürse açar fanı. Kullandığım Fiat'ın 2 farklı aracı var, birinin fanı 100 metreden duyulurken ve kapattıktan sonra da uzun uzun çalışırken diğeri ya çalışıyor ve ben duymuyorum yada çok nadir açıyor.

Tamamen tasarımla alakalı.
    Sık sık açmasımı iyi yoksa nadir açması mı iyi bu kafamı karıştırıyor

• İlginçtir yaklaşık 6-7 aydır bende olan 1.4 tjet grande punto da 20-30 dakika çok sıkıştırmama rağmen eve döndüğümde hiç fan açmadı şimdiye kadar. Su sıcaklığı da hep sabit hiç oynamıyor. Soğutma sistemi iyi çalışıyor demek ki.

• dedemin eski kartalı vardı 2001 model. hep fan açardı 1 saatlik yolculuk sonrası. o geldi aklıma.
  • Motora göre değişir

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ÖlüyenYörüler

İlginçtir yaklaşık 6-7 aydır bende olan 1.4 tjet grande punto da 20-30 dakika çok sıkıştırmama rağmen eve döndüğümde hiç fan açmadı şimdiye kadar. Su sıcaklığı da hep sabit hiç oynamıyor. Soğutma sistemi iyi çalışıyor demek ki.
    Fan açmaması soğutma sisteminin iyi çalıştığınamı işaret

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Matheas kullanıcısına yanıt
    Çalışmadığına bile işaret olabilir

• fan sonuçta sıcaklığın düşürülmesi gerektiği zaman devreye giriyor. çok sık fan açan motor daha çok istenen sıcaklığın üstüne çıkıyor demektir. buda iyi birşey değildir. fakat o kadar da kötü birşey değildir. sonuçta fan işini yapar ısı düşer.

geçmişte bu çok önemliymiş hatta bizim eski doğanda manuel fan açma tuşu koydurmuştu babam. bazı araçlar fabrika çıkışlı olarak soğutması yetersiz olarak çıkarmış.

günümüzde soğutması yetersiz olarak fabrikadan çıkan bir araba söz konusu değil. hatta bazı markalar dünyanın en sıcak yerlerinde bile çalışacak seviyede motorlar üretiyorlar.

dolayısıyla fan açması bir soruna işaret etmez. sıcaklık olması gerekenin üstüne çıktığında fan açıyorsa ve fan bu sıcaklığı gereken seviyeye indiriyorsa sorun yok demektir. fakat araç sıcaklığını doğru yerde tutamıyorsa fan açsın veya açmasın sorun var demektir.

benim başıma bir kere geldi eski reno 19 da uzun yorucu bir trafikten sonra sıcaklık aniden yükselmeye başladı. yolun ortasında kontağı kapattım. yüksek sıcaklıkta çalışmasına devam ederse kalıcı zarar verebilirdim motora

• Araçtan araca değişir çalışıp çalışmaması iyi veya kötü demek saçmalık olur.
    Fiat 1.3 Multijet aracımız yağ soğutucu patlattı su sistemi hep yağ oldu. 2-3 ay sonra temizleyici aldım 30 dk rölantide çalıştırdık fan açmadı arabayı zorladık bayır yukarı falan yine açmadı fan bozuk diye bile düşündük ama bu araçta fan çalıştırmak çok zormuş.
    1.9 Caddy var 2004 model fan açıyor ama arabanın dibindeysem zar zor anlıyorum çalıştığını
    Bazısı çalışsada sessiz oluyor.
    Ford courier'de kullandım dpf dolduğundan sürekli açardı rahatsız edici ses çıkartırdı.
    Bu demek değilki Ford kötü vs. Sadece tasarım çalışma ayarı fan kalitesi vs. Vs. Onlarca etken var.

• Hararet sabitse soğutma güzel çalışıyor demektir.

Hareret sabit ve normal ve fan çalışmıyorsa sistem iyi.

Hareret yükselince fan çalışıyor ve normale dönüyorsa sistem iyi.

Hareret yüksek fan çalışmıyorsa alo 110

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Matheas kullanıcısına yanıt
    Su sıcaklığı sabit kalıyorsa iyiye işaret. Kalmıyorsa bozuk olduğuna işaret

• quote:

Orijinalden alıntı: Antares

Hararet sabitse soğutma güzel çalışıyor demektir.

Hareret sabit ve normal ve fan çalışmıyorsa sistem iyi.

Hareret yükselince fan çalışıyor ve normale dönüyorsa sistem iyi.

Hareret yüksek fan çalışmıyorsa alo 110
    Teşekkür ederim detaylı açıklamanız için 👍

• Sessiz çalıştıklarından öyle bence. Yeni nesil arabalarda bende duymadım sanki.
  • benim araçta hararet 85 ile 110 arasında ibre ortanın bir tık altında sabit duruyor, çok sıcak havalarda dur kalk trafikte yol bilgisayarından sıcaklığı göz ucuyla devamlı kontrol ederim, en fazla 110 dereceye çıkar fan açar derece düşmeye başlar, emniyet tedbiri olarak 110 derecenin üstünü alarma tetikledim,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi degobar -- 20 Eylül 2019; 9:56:22 >
  • Aracımda hiç duymadım açtığını. Gerçi dizel araç sahipleri motor sesinden dolayı fan sesini duyamıyor olabilir. Kendi dizel aracımdan benzinli bir araca geçtiğim zaman elektrikli araca geçmiş gibi oluyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AtmosferikV8 -- 20 Eylül 2019; 10:34:38 >
  • Bendeki 1.3 mj nemo ve 5 serisi klima açmadıkça fan açmıyor. Hiç rastlamadım.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.