Şimdi Ara

Falken vs Lassa ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
4.068
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar selam, 2015 polo aracım için 185/60/r15 lastik bakıyorum. Bütçe olarak biraz f/p modellere kaydım ne yazık ki. 2 model arasında kaldım gibi ve fiyat olarak şuan benzer fiyattalar.

İlk model Falken Ziex ZE310 Ecorun modeli. Diğer ise Lassa Greenways.

İzmir'de kullanacağım genel olarak lastikleri. Öyle yazlık kışlık şekilde değiştirmeyi düşünmüyorum. Yollar biraz bozuk sadece, o dezavantaj var.

Bu iki modeli önerir misiniz ? Önerirseniz hangisini önerirsiniz ? Farklı tavsiyelere de açığım. Şimdiden teşekkürler :)

• Yapay Zekanın Yanıtı

Falken vs. Lassa: Kapsamlı Bir Karşılaştırma

Lastik seçimi, aracının performansını ve güvenliğini doğrudan etkilediği için araç sahipleri için önemli bir husustur. Falken ve Lassa, Türkiye'de popüler iki lastik markasıdır ve hangisinin daha iyi olduğu sorusu sıklıkla sorulmaktadır. Bu kapsamlı karşılaştırma ile Falken ve Lassa markalarının özelliklerini inceleyecek ve aralarındaki farkları ortaya koyacağız.

Lastik Türleri

Falken ve Lassa, binek araçlar, SUV'lar ve hafif ticari araçlar için çeşitli lastik türleri sunmaktadır. Falken'in performans lastikleri, yüksek hız ve viraj alma kabiliyetiyle bilinirken, Lassa'nın lastikleri dayanıklılık ve uzun ömürleriyle öne çıkar.

Performans

Yüksek performanslı lastikleri ile Falken, viraj alma ve frenlemede üstün yol tutuşu sağlar. Lassa'nın lastikleri ise daha dengeli bir performans sunarak hem yol tutuşu hem de konforu bir arada sağlar.

Dayanıklılık

Dayanıklılık söz konusu olduğunda, Lassa lastikleri üstünlüğe sahiptir. Lastik bileşikleri, aşınmaya ve delinmelere karşı yüksek direnç gösterir. Falken lastikleri ise daha yumuşak bir bileşime sahiptir ve bu da yol tutuşunu artırır ancak dayanıklılıklarını biraz azaltır.

Konfor

Konfor açısından Lassa lastikleri, sessiz bir sürüş deneyimi sunar. Falken lastikleri ise daha sportif bir sürüş hissi sağlar ancak biraz daha gürültülü olabilirler.

Fiyat

Fiyat açısından Falken ve Lassa lastikleri benzer aralıklardadır. Her iki marka da bütçe dostu seçeneklerden orta seviye ve yüksek performanslı lastiklere kadar çeşitli fiyat noktalarında lastikler sunmaktadır.

Sonuç

Falken ve Lassa lastikleri, farklı ihtiyaçlara sahip sürücüler için farklı avantajlar sunmaktadır. Falken lastikleri yüksek performans arayanlar için uygundur, Lassa lastikleri ise dayanıklılık ve konfor arayanlar için daha iyi bir seçim olabilir. Son karar, sürüş tarzına, bütçene ve önceliklerine bağlı olarak verilmelidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • falken.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Falken güzel lastik, sessiz ama yakıt tüketimine negatif etkisi var. Kullandığım sürede beni en çok rahatsız eden yani felaket şekilde taş çakıl vs fırlatıyordu.

ama yol tutuşu, ıslak zemin performansı vs normal şehir içi kullanım için fazlasıyla yeterli.

• GAJU kullanıcısına yanıt
    Bozuk yollarda kullanım için lassa'dan daha mı dayanıklıdır hocam?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Agonize kullanıcısına yanıt

Lassa kullanmadım hiç o yüzden karşılaştırmam doğru olmaz.

15000 km civarı şehir içi ve otoban deneyimim oldu, bir sorun yaşamadım genel olarak konforlu bir lastik ve yaptığım km ye göre ciddi bir aşınma görmedim.

Ama bozuk yollar için bir şey diyemem. Eğer çok fazla çakıllı taşlı yollar ise alternatif arayabilirdim.

• GAJU kullanıcısına yanıt
    Çakıl taşlı demeyeyim de arnavut kaldırımlı yollar genelde. Ne önerirsiniz ?

• Agonize kullanıcısına yanıt
    Falkeni tek geçerim. Gözüm kapalı alırım ze310 👍🏼

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    FALKEN VS DUNLOP
    2 yıl önce açıldı
    Lastik tavsiyesi Lassa-Dunlop
    3 yıl önce açıldı
    Hankook vs Nokian
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Lassa Greenways kullandım. Çok memnundum.

İlginçtir, kışın kullandığım en iyi tutunan yaz lastiğiydi.

Michelin yazlık, Michelin 4 mevsim, Lassa, Bridgestone kullanan biri olarak:

Michelin yazlık>Lassa>Bridgestone>Michelin 4 mevsim

• Güncel önerisi olan var mı acaba ?

• Falken tercih ederim 👍

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Yakın zamanda lastik aldım. Lastikçiyle muhabbet ederken Falken lastiklerde üretim hatası fazla olduğunu söyledi. Birçok lastikçiye sor, aynısını söyler dedi. Lassa Türkiye şartlarında iyi bir lastiktir. Yanakları da kalındır. İnce yanaklı lastikler kaldırıma sürtünce balon yapabilir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bende Falken ve Hankook arasında kalmıştım, aradaki fiyat farkının az olmasından dolayı 2023 üretim yeni seri Hankook ventus prime 4 aldım. Ben aldığımda lastik başına falken 1600 lira, hankook 1750 lira idi. (205 60r16)

• Lassa’yı tam da Türkiye yollarını düşünerek üretmişler, yerli üretimin nadir başarılarından. Hem greenways hem snoways kullandım bence gayet f/p

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Lassa bridgestone alın hocam uzak doğu malları bizim yollara dayanmıyor
    Balans yapıyor çabuk bozuluyor

• Lassayi bilmem ama 20000 km/2yil 225/45/17 falkenler takili aracimda. Ben bir problem yaşamadim. Sessiz ve yumuşaga yakin bir lastik. Tavsiye edebilirim...

• Yazlık ve kışlık lastiklerim ayrı jant takımında. Geçen sene yaz sonu sağ arka lastiği kaldırıma çarptım bir iki gün sonra kışlık lastikler takıldı. Bu sene yazlık lastikler takılırken çarptığım lastiğin havası inmişti darbeden dolayı yanak oynamış sök tak yapıldı düzeldi. Her ne kadar Lassa sevmesem de ustanın söylediği "yumuşak yanak olsaydı lastik çöp olmuştu." Brisa ülke şartlarına uygun üretim yapıyor tercih sizin.

• Falken ze310 takipteyim.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.