Şimdi Ara

Falken AS210 Dört Mevsim Lastik (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
422
Cevap
18
Favori
92.499
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Aynen bi kaç bin km binmek lazım aktif ozman kendine gelir 😉

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Dış kaplama konusunda haklı olabilirsiniz, henüz 400km yapabildim, ön takım bakımı yapılırsa daha rahat ayırt edeceğimi düşünüyorum.

Michelin'de ilk aldığımda uğultu yapıyordu fakat sonra kesilmişti ama bu kadar gürültülü değillerdi.

Ayrıca kullandığım CrossClimate lastiklerde diş dökülmesi dedikleri parçalanmalar ilk aldığımdan beri vardı.

Sonradan çıkardıkları CC plus modelleri ile Nokianlar A fren mesafesinde B 'ye gerilemiş durumda, sanırım aynı taktik yürüttüler.

• Aynen hocam, yumuşak yapınca dayanımı sıfır oldu.. Mecbur hamuru değiştirdi hepsi

• Lastiklerle 2. yılımı doldurmak üzereyim. Kış performansı nerdeyse mükemmele yakın. Ortalama bir markanın kışlık lastiklerini aratmıyor hatta daha iyi diyebilirim ama yazın arabayı yoruyor özellikle uzun yolda. Şehir içi kısa mesafe kullanıyorsanız alın yaz kış gönül rahatlığıyla binin aracınıza ama çok fazla uzun yol yapan biriyseniz uzun yolda yazlıkların performansını vermez

• Selamlar. Kış lastiği almak yerine hem lastikçilerle sök-tak uğraşmamak, hem de yoğun bir kar yağışı/ soğuk artık olmadığı için 4 mevsim lastik almayı düşünüyorum.

As210 fazlaca duymaya başladığım bir lastik. Ben daha çok yaz mevsimi, sıcak hava performansını merak ediyorum. Yılda en fazla 12-14 bin km yapıyorum ama çoğu şehirlerarası oluyor. Kullananlar yorum yaparsa sevinirim.

Ayrıca 4 mevsim lastik almamın amacı arabanın jant ölçülerini büyütmek. Arabanın üzerinde sıfır ayarında yaz lastiği var ama 15 inç. 4 mevsim alıp arabanın orjinal 16inç jantıyla kullanmayı düşünüyorum ne dersiniz?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • AfyonumuFünyeylePatlattm kullanıcısına yanıt
    Uzun yolda ses yapar bu tip lastikler gündelik kullanan yılda 1-2 sefer uzun yol yapacak genelde şehir içi 0-60 km hızlarda gidilecek ortalama lara uygun bir tercih olur. Yaz performansı kışlıklardan aman aman iyi değildir çünkü kanal tipi ve hamuru kışa daha yatkın 4 mevsimlerin yaz lastiğinle viraj ve frenaj farkı bariz hissedilir. Tabi burda yaşadığınız il ve seyahat edeceğiniz güzergahdan önemli 4 mevsim le 3.sezonu zor görür sünüz yazın uzun yol yapıyorsanız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mhmmd.239 -- 26 Haziran 2021; 21:51:41 >
    Konuyu açan ve bu lastikle en uzun kullanım deneyimine sahip insanlardan biri olarak şunları söyleyebilirim...

- Aradan geçen yıllarda lastiğin ilk günkü performansından bir şey eksilttiğini söylemek zor
    - Özellikle virajlara sert girmeyi seven birisi olarak yazın da kışın da aracımın limitlerini rahatlıkla zorlayabiliyorum
    - Fren performansı her mevsimde halen bana güven veriyor
    - Aracımın zaten B sınıfı bir sedan olması dolayısıyla yalıtımı oldukça zayıf. Lastik sesi, yalıtım konusunda en son problemim ☺️
    -Bu lastikler ömrünü tamamladıktan sonra yine alacağım lastik ya bu ya da Falken'in bu lastik üzerine eğer çıkarırsa bir üst modeli ama kesinlikle bir Falken 4 mevsim olacaktır...

• ademtari A kullanıcısına yanıt
    Cevap için teşekkürler. Bulmuşken sorayım, yazın kışlık lastik kullanıyormuş gibi bir ağırlık hissettiriyor mu? Fazla yıpranmaması bir artı. Genellikle 4 mevsim lastikler yazın çabuk hırpalanması ve ağırlık hissinden şikayet alıyor. Ses ise benim için çok sorun olmaz.

• Mhmmd.239 M kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler. Güzelgah çorum-iskilip- ankara üçgeni. Yılın 3-4 ayı soğuk. Yaz sıcağında çok bırakmıyorsa kendini ve bariz ağırlık hissettirmiyorsa almayı düşünüyorum.

Kesinlikle, yıpranmaması bir artı. Hatta konunun ilk mesajında "hayaller GoodYear, hayatlar Falken" yazmıştım. Arkadaşıma ilk mesajda adı geçen GoodYear 4 mevsim lastiği almıştık. Daha ilk yazında lastiğin sırt deseninde kesikler oluşmaya başlamıştı...

Ağırlaşma, göreceli bir konu. Aracım dizel, 230 Nm torku var ve 1.200 kg'dan hafif. Hiç bir ağırlaşma hissetmedim. Hatta geçen yaz yarım ton civarında tekne çekip durdum. Hem denize indirip çıkardım hem de şehirler arası yollarda da git gel yaptım. Hiç birinde sorun çıkarmadı.

Elbette daha iyi lastikler vardır...
    Bir yaz lastiği olamaz ama tüm kış lastiklerinden daha iyi yaz lastikliği yapar (hatta bazı yaz lastiklerinden de), tüm yaz lastiklerinden de daha iyi kış lastikliği...

Neticede benim tüm beklentilerimi karşılıyor. Beklenti değişince memnuniyet de değişir tabi...

Falken AS210 Dört Mevsim Lastik

• Arkadaslar falken as 210 modelini 10 gun once aracima taktirdim . Ancak bugun sag ön lastikten dişlerden kucuk bir parca kopmus oldugunu gordum ayni sekilde arka lastiktede var .sizin lastiklerdede boyle kopamalr oldu mu ? Belki.cam veya tas kesmistir diye dusundum eger kopmalar devam ederse aldigim yere goturecegim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • baggio2 B kullanıcısına yanıt
    9 ay 15bin km civarı yaptım lastik sıfır gibi duruyor. 3 sene 50bin km yapcak gibi duruyor

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: metinTasci

9 ay 15bin km civarı yaptım lastik sıfır gibi duruyor. 3 sene 50bin km yapcak gibi duruyor

Yakindan baktiniz mi dişlere? Uzaktan belli olmuyor zaten

Yarın sizin için bi inceleyim, fotoğraf çekiyim.

Forumda belki en eski kullanıcısı benim, böyle bir sorun yaşamadım...
    Belki belli seride hamurdan kaynaklı üretim hatası vardır, öyle bir durumda iade etmek gerekir...
    Ya da yoldaki vidalı kasislerin parçası koltuğunda geride kalan vidalar lastiklere zarar verebiliyor...

Falken AS210 Dört Mevsim Lastik Haber: Kasis vidaları araçlar için tehlike oluşturuyor...

• Tesekkurler arkadaslar kopmalar devam ederse cok gecmeden iade etmeye calisacagim insallah gorduklerimle sinirli kalir

Biraz geç oldu kusura bakmayın.
    Ek: evet dikkatlı bakınca dişlerin kenarlarında kopmalar görünüyor, tatil için antalyaya geldim yollar resmen erimişti onunda etkisinin olduğunu düşünüyorum.

Bu arada lastik sıcak asfalt üzerinde mayıştı kaldı, en ufak zormalarda kendini bıraktı, pek güven vermedi. Virajlarda Hızımı azaltmak durumunda kaldım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metinTasci -- 19 Temmuz 2021; 12:18:39 >

• metinTasci M kullanıcısına yanıt
    Metin bey;
    Özellikle lastiğinizin sırt deseninde, dış tarafta daha fazla aşınma görüyorum fotoğrafta. Aracınızın ROT ayarında bir sıkıntı olabilir mi acaba..? 🤔

• ademtari A kullanıcısına yanıt
    Rot ayarına takık biriyim 3-5 ayda bir yaptırırım :)

benim düşüncem virajlarda zorlanıyor ve dış tarafını yiyor.

• metinTasci M kullanıcısına yanıt
    Benim gibi virajlara sert girmeyi seviyorsanız neden olmasın... ☺️
    Bendeki durum nasıl, yakından hiç merak etmedim aslında. Genel durumuna baktım hep.
    Sizin fotoğraftan sonra ben de işkillendim. Arabanın yanına gidince bir kontrol edeyim... 🧐

• 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.