Şimdi Ara

Falken AS210 Dört Mevsim Lastik

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
422
Cevap
18
Favori
90.751
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar...

    Forumda farklı marka dört mevsim lastiklerle ilgili başlıklar var ama bu model yok (AS200 var).

    Falken AS210 Dört Mevsim Lastik

    Marmara bölgesinde yaşayan ve yılda 15.000 km'yi aşmayan biri olarak lastik seçimimi dört mevsim lastikten yana kullanmaya karar verdim. Zira araç üzerinden çıkardığım lastiklerde bile halen 4 mm'nin üzerinde diş derinliği vardı ama 5,5 yılın ardından iyice sertleşmiş ve şehir içinde hemen her frende lastikler ısınıncaya kadar ABS'yi devreye sokturuyordu.

    Hayaller Goodyear, hayatlar Falken

    Geçen yıl bu zamanlar Goodyear Vector 4 Seasons Gen2 bakıyordum ama bir yıl daha mevcut lastiklerim (Michelin Energy Saver) idare eder diye düşündüm. Hatta arkadaşa (205/55R16) tanesi 350 ₺'ye bir takım aldık. Bu yazı geçerken de malumunuz dolar kuru çıktı da çıktı. Aynı lastiğin tanesi 650 ₺ olunca Nokian Weatherproof bakayım dedim, o da 550 ₺ olmuş. Michelin Crossclimate'ler zaten 850 ₺... Bari yerliye döneyim dedim ve önce Petlas PT535 takıldı gözüme. Bulunduğum yerdeki bayide 370 ₺ çektiler, internetteyse 285 ₺'ye buldum ama onda da kredi kartı kesilsin diye beklerken satıcının elinde benim ebatlar (195/55R16) tükenmiş. İnternetteki farklı satıcılar da yok bu hafta gelecek, yok önümüzdeki hafta gelecek derken en nihayetinde yeni model arayışına girdim. Önce bu forum sayesinde AS200 ile karşılaştım ama etiket değerleri olarak PT535'den pek farklı değil gibi duruyordu. Ardından bir sitede AS210'u gördüm ama Falken'in Türkiye web sitesinde sadece AS200 vardı. Falken AS210 Dört Mevsim Lastik Biraz daha arayınca Falken'in Avrupa web sitesinde bu lastiğin bilgilerine ulaştım ve teknolojisi ile etiket değerleri ilgimi çekti. Falken AS210 Dört Mevsim Lastik

    Yeni bir lastik olduğundan Türkiye'deki forumlarda bu modelle ilgili bir yorum bulamadım ama markayla ilgili pek çok yerde olumlu yorumlar okudum. Avrupa'da ise testlerde ilk sıraya yerleşmese de ortalamayı gayet iyi tutturan bir f/p lastiği. Markayı tanımadığım için de başlarda hangi markanın yan ürünü diye düşünürken Japon menşeli bağımsız bir marka olduğunu ve bu model de dahil Türkiye ve Avrupa pazarı için ürettiği pek çok modelini Çankırı'daki Sumitomo Rubber Ako lastik fabrikasında ürettiğini (Dunlop lastikleri de aynı fabrikada üretiliyormuş) öğrendim. Falken AS210 Dört Mevsim Lastik

    Velhasıl kelam, bu lastikten tanesi 280 ₺'ye 4 adet satın aldım ve 2 gün evvel aracıma taktırdım. Şimdilik ilk izlenimim lastiğin sessizliği ve yumuşaklığıydı. Gerçi eski lastiklerimin sırtı sertleştiğinden bu lastikler göreceli olarak yumuşak gelmiş olabilir ama neticede artık ABS devreye girmeden şehir içinde durabiliyorum. Havalar şu sıralar 20 derecenin üzerinde ve bir sıkıntı gözlemlemedim, soğuklar başladığında neler olacağını merak ediyorum. Lastikte M+S simgesinin yanısıra PT535'den farklı olarak kar tanesi simgesi de yer alıyor.

    Falken AS210 Dört Mevsim Lastik

    Falken AS210 Dört Mevsim Lastik

    Falken AS210 Dört Mevsim Lastik

    Falken AS210 Dört Mevsim Lastik

    Kışla beraber karda nasıl bir performans gösterdiğini ilerleyen zamanlarda buradan paylaşacağım. Kışın Uludağ yollarında neler yapabileceğini ben de merak ediyorum.

    Falken AS210 Dört Mevsim Lastik

    Falken AS210 Dört Mevsim Lastik

    Ha bu arada unutmadan; LOG'da da bu lastikler ilgili şöyle bir yazı var...
    Kullandıkça farklı zaman, mevsim, kilometre ve koşullardaki performansını burada sizlerle paylaşacağım. Sağlıcakla kalın...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ademtari -- 30 Ekim 2018; 0:8:19 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >



  • Bugün Ankara'nın çoğu tarafında olduğu gibi İncek-Beytepe taraflarında da sabah tam bir rezillik yaşandı. Tipi şeklinde bastıran kar yağışı yolları bir anda kapattı. Hatta akşam saatlerine kadar Beytepe, Bilkent, İncek taraflarındaki ana yollar halen sürücüleri zorluyordu. Şu anda yavaş yavaş erimeye başlıyor kar.

    Sabah evden çıkarken etrafa baktım. Hafif yokuşta bile uzun kuyruklar oluşmuştu, Falken AS 210'ları taktıralı bir ay kadar oldu ama nasıl davranıcağını bilmediğimden tedirgindim. Ana yola çıktığımda ne sağa ne sola trafik akıyordu, arabanın da küçüklüğünden yararlanarak (Mitsubishi Space Star) aralardan bir yol bulup bir sokağa attım kendimi. İleri doğru tekrar tıkandı ve bu sefer hayli dik bir yokuşta SUV'nin tekinin yan durduğunu ve geri dönmeye çalıştığını gördüm. Lastik ebatlarımın da verdiği cesaretle (175/55/15) sol şeride atlayıp tırmanmaya başladım. Artık hiçbirinde mi kış lastiği yoktu bilmiyorum ama yanlarından geçen ufacık araca kıskanan gözlerle baktılar:)

    Karda ilk sınavını çok başarılı bir şekilde atlattı lastiklerimiz. Ben bu lastiği kış için aldım açıkcası, aracın üstünde yazlıklar da duruyor. Bu ebatta kış lastiği bulamadım çünkü:)

    Bravo Falken!
    2 kış, 2 de yaz bitti...
    Ne yazın ne de kışın eski lastiklerimi aramadım... (Michelin Energy Saver)
    Yazın sıcakta, asfatta, toprakta; kışın Uludağ'da denemekle yetinmeyip bir de kilometrelerce balçık çamurda da denedim (ne zorum varsa)...
    Tam da şimdi kaldık, üstümüz başımız batacak derken tutunup yoluna devam etti (araç Citroen C-Elysee). Aşınma ise iki yılda yok denecek kadar az, yaz sıcağında kendini paralamadı...
    Kısacası, bir dört mevsim lastikten tüm beklentilerimi karşıladı. Bir sonraki lastik tercihim de yine bu lastik olacak...

    Öncelikle deneyimlerini paylaşarak yardımcı olan herkese teşekkür ederim.


    Ekim 2018'de 2011 Kia Rio aracıma Falken Eurowinter HS01 alarak Falken ile tanışmıştım. Bu aracım ve üzerindeki lastikleri halen daha kullanıyorum ve oldukça memnunum. Özellikle bu kış Sakarya güzel kar aldı ve biz de kışlık lastiklerimiz sayesinde bunun tadını çok güzel çıkardık. İlk başlardaki acabalar arabanın ve lastiklerin sınırını bilerek yerini emniyete bıraktı ve ben şunu anladım bu lastikle gidilemeyecek yer sayısı oldukça az. 2019 Aralıkta oldukça yoğun kar yağışı altında Kartalkaya'ya çıkıp indim ve en ufak sorun yaşamadım. 2021 Ocak'ta Kartepe'ye (Kirazlıyayla) buz üzerinde çıktım; arabadan indiğimde yol buz olduğundan ayakta durmakta güçlük çektim, sonrasında rahatlıkla aşağı inebildim. Tabi ki ara ara patinaja düşüyor ama gitmekten vazgeçmiyor. Aynı lastik 4 çeker bir araç ile yine çoğu yere hiç sıkıntısız girer çıkar.


    Bana göre bu veya diğer lastikler ne olursa olsun tamamen sizin kullanımınıza bağlıdır. Benim kullandığım araçta ve kullanım stilimde aldığım en iyi sonucu aynı marka ve modellerde size uygun olmayabilir. Burada fiyat/performans dengesini ayarlama arayışındayız ve bu firmaların hiçbirisi bize ait değil.


    Sonrasında bu başlık ile tanıştım ve bir sonraki lastiklerin AS210 olması gerektiğine karar verdim. Çünkü sök-tak, lastik taşı-sakla işleri artık zor gelmeye başladı. Ancak Kia Rio aracımda bulunan yazlık Dunlop, kışlık Falken lastikler çok iyi durumda.


    Bu arada Şubat 2021'de ise ikinci bir araç olarak 2007 Model Skoda Fabia 1.4 TDI satın aldım. Üzerinde Good Year Eagle Sport (Evlerden ırak) lastikler vardı. Hafif yağışlı bir sabah trafik ışıklarında durmak üzere 30 km/h ile yaklaşırken ABS devreye girdi. Farklı bir günde bir kavşakta yine aynı hız civarında yavaşlarken ABS devreye girince sanayinin yolunu tuttum. Öncelikle lastikleri kontrol ettirdim, aracı aldığım arkadaş bu lastiklerle 5000 km civarı yol yaptığını söylemişti. Good Year incelemeye gönderelim deyince eve koşup Kia Rionun yazlık lastiklerini Fabia'ya takarak garantiye gönderdim ve olumsuz sonuçlandı ve ben arabada bir sıkıntı mı var diyerek ABS ve fren tertibatı ile ilgili ne varsa kontrol ettirdim ancak bir sorun bulunamadı.


    Lastikler incelemeden gelince lastikçimin yolunu tuttum. Sağolsun Eagle Sportları bana göre güzel bir rakama aldı ve Falken AS210'ları taktık. Sonrasında birlikte uzun bir teste çıktık. Havanın da yağışlı olmasını fırsat bilip aracı oldukça zorladık. Sırasıyla hem o hem ben kullandım ve ıslak zemin performansından memnun kaldım.


    Araya hafta sonu girince cumartesi günü aracı çok az da olsa karda (25 Mart'ta yağan kardan kalanlar) deneme imkanım oldu ve bu lastikler de güvenimi kazandı. Yaklaşık 100 kilometre dağ-taş, dere-tepe (150 metre 30 cm suyun içinden geçtim) ve son olarak 50 km düz asfaltta yol yaptım. Eagle Sportlara göre oldukça sessiz olduğunu söyleyebilirim ancak Dunlop'tan sessiz diyemem (Zaten böyle bir beklentim de yok). Çok yüksek hızlara çıkmadım 120km/h geçmedim, kesinlikle güvensizlik ve konforsuzluk hissetmedim.


    Ben genelin aksine bu lastikleri havaların ısınmaya başlayacağı zamanlarda değiştirdim. Bunun nedeni lastikçimin Eagle Sportları almayı kabul etmesiydi. Süreci herkesin aksine tersten paylaşacağım. Yılda ortalama 20.000 yaptığım icin çok çeşitli yollar ve yerlerde araç kullanma imkanım oluyor (Ağustos ayında havanın 5 derece olduğu dağ geçitleri gibi). Elimden geldiğince de lastiklerin durumunu ve olumlu-olumsuz tecrübelerimi paylaşacağım.


    Yazı biraz uzun oldu kusura bakmayın. Herkese güvenli sürüşler dilerim.

    Kesinlikle, yıpranmaması bir artı. Hatta konunun ilk mesajında "hayaller GoodYear, hayatlar Falken" yazmıştım. Arkadaşıma ilk mesajda adı geçen GoodYear 4 mevsim lastiği almıştık. Daha ilk yazında lastiğin sırt deseninde kesikler oluşmaya başlamıştı...

    Ağırlaşma, göreceli bir konu. Aracım dizel, 230 Nm torku var ve 1.200 kg'dan hafif. Hiç bir ağırlaşma hissetmedim. Hatta geçen yaz yarım ton civarında tekne çekip durdum. Hem denize indirip çıkardım hem de şehirler arası yollarda da git gel yaptım. Hiç birinde sorun çıkarmadı.

    Elbette daha iyi lastikler vardır...
    Bir yaz lastiği olamaz ama tüm kış lastiklerinden daha iyi yaz lastikliği yapar (hatta bazı yaz lastiklerinden de), tüm yaz lastiklerinden de daha iyi kış lastikliği...

    Neticede benim tüm beklentilerimi karşılıyor. Beklenti değişince memnuniyet de değişir tabi...

    Beyefendi başlıktaki tüm sayfaları tek oturuşta okudum (özellikle sizin yorumlarınızı). Yaklaşık 15 yıldır Forum Donanım Haber takip ederim. En zevkli, faydalı 3,5 başlıktan birisi oldu benim için. Objektif ve sakin tarzınız, 3 yıl sıkılmadan devam ettirmeniz takdir edilesi bence. Sayenizde öncesinde hiç tanımadığım bir lastik modelini kullanmış kadar oldum. Kendi adıma tebrik ediyorum sizi.

    Savanın meşhur kış lastiği eskimo Hp2'sinde de zigzag yarıklar yoktur, düz çizgi şeklinde yarıklar vardır ve karı böyle tutarlar.. Kış performansı da premium lastiklere taş çıkarır.





    Gözle bakarak lastiğin niteliği anlaşılmaz.


    Lastikçi dediğimiz kişi de lastik satmayı ticaretini bilir. geri dönüşler olursa ömür ve dayanıklılık konusunda bilgi sahibi olabilir. bunun dışında çoğu lastikten anlamaz..

  • şunun 205/15/70 olanı yok mudur
    300 liraya kadar bulsam alırım
  • Valla bende de hep bir dört mevsim hevesi var ama cesaret edemiyorum. Bu kış işini görecektir ama yazdan sonra diğer kış ve yine sonraki yaz nasıl olacak onu merak ediyorum. Genelde her markada parçalanma oluyor bir de buna bakalım. Takipteyim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güzel inceleme olmuş teşekkürler.

    2 kat fiyat farkı var diğer lastikle, gidip Goodyear alıp parasını çıkaracağım diye idare eder o kadar para verdim diye 1 sene yerine 2 sene kullanıyor adam , petlas olsa değiştirecek 1 sene sonra mesela; 2 senelik Goodyear yerine 1 senelik Petlas falken çok sağa güvenlidir diye düşünüyorum. ( zaman farazidir)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam yazının içinde göremedim sanırım nerden satın aldınız.225/45/17 ebatina bakıp değerlendirmek isterim.Kazasiz sürüşler dilerim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CeyKalDa

    şunun 205/15/70 olanı yok mudur
    300 liraya kadar bulsam alırım
    Valla ben bulamadım ama liste uzun, bir de siz göz atın isterseniz...



    https://www.falkentyre.com/en/tyres/search-for-tyre-sizes/product-detail/75006

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: adam_ıssız

    Valla bende de hep bir dört mevsim hevesi var ama cesaret edemiyorum. Bu kış işini görecektir ama yazdan sonra diğer kış ve yine sonraki yaz nasıl olacak onu merak ediyorum. Genelde her markada parçalanma oluyor bir de buna bakalım. Takipteyim.
    Ben de merak ediyorum ama denemeden öğrenmem imkansızdı...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ftrhüseyin

    Hocam yazının içinde göremedim sanırım nerden satın aldınız.225/45/17 ebatina bakıp değerlendirmek isterim.Kazasiz sürüşler dilerim
    Taksici bir abimin Egea'sında da aynı ebatlar var. Ona da bakmıştık ama üreticinin verdiği listede bu ebat yok maalesef...



    Bu arada GittiGidiyor'dan almıştım...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ademtari -- 30 Ekim 2018; 15:58:6 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ademtari A kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim hocam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Desen gerçekten güzel. Goodyear vector g2' ye benziyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • megane 2 araba 205 55 16 ebatlarında 4 adet falken as210 sipariş ettim haftaya gelecek ve takılacak yazlıkları atmıştım kışlıklarımda çok kötüydü yağışlı havada araç üstüne çıkmaya korkar oldum zonguldakta yaşadığım ve kışın bile havanın ılıman geçtiği bi yer olduğu için 4 mevsim mantıklı göründü umarım yanılmamışımdır
  • Kayınpederin Doblo ya 185/65R15 aldım n11 den 229 liraydı, 11.11 indirimi ile 830 liraya geldi 4 tanesi. Etiket değeri başlıktakinden farklı olarak C B 69, umarım memnun kalırda mahçup olmam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu arada falken Türkiye sayfasına da eklenmiş lasik, ebatlar eksik olsa da...

    https://www.falkenlastik.com.tr/lastikler/euroall-season-as210

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • adam_ıssız kullanıcısına yanıt
    2 yıldır Michelin Cross Climate kullanıyorum. Nissan Qashqai üzerinde gayet memnunum. Ses seviyesi, yol tutuşu her mevsimde üzmeyen bir performansa sahipler. Karda zincir takıp dağa da çıktım, Bodrum sıcağında da kullandım, İstanbul'da da kullandım. Diğer marka ve modelleri bilmem ama ben kullandığım lastikleri çok beğendim muhtemelen yine benzer ürünle yenilerim.
  • Pablo Vader kullanıcısına yanıt
    Lastikleri aldığınızdan beri kaç km oldu ve son durumu nasıl bu konuda bilgi verebilir misiniz? mesela parçalanma oldu mu? Bir de vaktiniz ve durumunuz uygun olursa referans olması açısından lastiğin son durumunu resim olarak atarsanız sevinirim. Bende sürekli gidip geliyorum dört mevsim lastikler için. Tam karar veriyorum, olumsuz bir yoruma denk gelip vazgeçiyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • adam_ıssız kullanıcısına yanıt
    20 bin kilometre oldu.. Herhangi bir fiziksel parçalanması falan yok. Diş durumunu da bilmiyorum, bu kış arabayı satmayı planladığım için değiştirmeyi de düşünmüyorum. Unutmazsam resmini çekerim, arabayı ben kullanmıyorum, eşimin aracı olduğu için ancak eve girerken yada çıkarken unutmazsam resim çekme şansım olur.

    Diğer markaları bilmiyorum ama bana göre Michelin kotarmış bu 4 mevsim olayını.. Sonuçta ağırlıklı yaşadığım şehirde (İstanbul) ne çok ağır kış şartları var ne de çok sıcak yaz havaları. Kış tatili ve yaz tatilinde o şartlara maruz kaldığı olduğunda da beni zorlamadığı için bundan sonra hep bu seriden devam ederim. Eğer çok zorlu şartlarda yaşamıyorsanız CrossClimate almak konusunda içiniz rahat olsun.
  • Pablo Vader kullanıcısına yanıt
    Bende istanbulda yaşıyorum o yüzden düşünüyorum. Çünkü istanbulda kışlık lastik benim için pek mantıklı değil. Gün içinde sürekli araba ile gezmiyorum sadece işe gidip geliyorum. Senede en az 3 kere uzun yola gidiyorum bunlardan en sıcak olanı da akdenize gidişim oluyor. Beni düşündüren sadece yazın o sıcakta sıkıntı çıkarmasın.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • adam_ıssız kullanıcısına yanıt
    Araba iki yazdır Haziran-Eylül arası Bodrum'da kullanılıyor. Ben bu yıl 15 gün kullandım ve hiç sorun yaşamadım. Akdeniz sıcağına inme fırsatım olmadı ama bir sorun çıkartacağını sanmıyorum. İki çift lastikle uğraşmaktan çok daha rahat olduğunu söylersem yanlış olmaz.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.