< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mefairo -- 18 Mayıs 2017; 23:54:24 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|

1 Mobil
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mefairo -- 18 Mayıs 2017; 23:54:24 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Falcon Freedom 250, macera arayanlar ve doğa tutkunları için tasarlanmış bir ATV'dir. Kullanıcıların deneyimleri, bu aracın yetenekleri ve satın almadan önce dikkat edilmesi gerekenler hakkında değerli bilgiler sunar.
Kullanıcı Deneyimleri
Birçok kullanıcı, Falcon Freedom 250'nin arazide gezinmek için mükemmel olduğunu bildiriyor. Güçlü motoru, zorlu arazilerde bile sorunsuz bir sürüş deneyimi sağlarken, süspansiyon sistemi engebeli yolların darbelerini etkili bir şekilde emiyor.
Diğer kullanıcılar, aracın kullanım kolaylığına ve manevra kabiliyetine dikkat çekiyor. Direksiyonu hassastır ve kısa dönüş yarıçapı, dar alanlarda gezinmeyi kolaylaştırır. Ayrıca, ergonomik koltuk ve geniş ayaklıklar, uzun yolculuklarda rahatlık sağlar.
Tam Bilgi
Falcon Freedom 250, 249 cc'lik tek silindirli bir motora sahiptir ve 19 beygir güç üretir. CVT otomatik şanzımanı, sorunsuz vites değiştirme sağlar. Araç, bağımsız çift salıncaklı ön süspansiyona ve çok bağlantılı arka süspansiyona sahiptir.
Fren sistemi, hidrolik disk frenlerden oluşur ve aracın güvenli ve kontrollü bir şekilde durmasını sağlar. Ayrıca, ön ve arka bagaj rafları, ekipman ve kargo taşımak için bol miktarda alan sunar.
Alınır Mı?
Falcon Freedom 250, arazide macera yaşamak isteyenler için iyi bir seçimdir. Güçlü motor, sağlam yapısı ve kullanıcı dostu özellikleriyle, zorlu arazilerde güvenilir ve keyifli bir sürüş deneyimi sunar.
Ancak, aracın satın alınması konusunda karar vermeden önce aşağıdaki hususları göz önünde bulundurmalısın:
|
|
Din bir vicdan meselesidir. Herkes vicdanının emrine uymakta serbesttir. Biz dine saygı gösteririz. Düşünüşe ve düşünceye muhalif değiliz. Biz sadece din işlerini* millet ve devlet işleriyle karıştırmamaya çalışıyor; kaste ve fiile dayanan taassupkâr hareketlerden sakınıyoruz. Gericilere asla fırsat vermeyeceğiz. İki Mustafa Kemal vardır: Biri ben, et ve kemik, geçici Mustafa Kemal...İkinci Mustafa Kemal, onu 'ben' kelimesiyle ifade edemem;o, ben değil, bizdir! O, memleketin her köşesinde yeni fikir, yeni hayat ve büyük ülkü için uğraşan aydın ve savaşçı bir topluluktur. Ben, onların rüyasını temsil ediyorum. Benim teşebbüslerim, onların özlemini çektikleri şeyleri tatmin içindir. O Mustafa Kemal sizsiniz, hepinizsiniz. Geçici olmayan, yaşaması ve başarılı olması gereken Mustafa Kemal odur!
![]() |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mefairo -- 22 Nisan 2017; 10:31:38 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Din bir vicdan meselesidir. Herkes vicdanının emrine uymakta serbesttir. Biz dine saygı gösteririz. Düşünüşe ve düşünceye muhalif değiliz. Biz sadece din işlerini* millet ve devlet işleriyle karıştırmamaya çalışıyor; kaste ve fiile dayanan taassupkâr hareketlerden sakınıyoruz. Gericilere asla fırsat vermeyeceğiz. İki Mustafa Kemal vardır: Biri ben, et ve kemik, geçici Mustafa Kemal...İkinci Mustafa Kemal, onu 'ben' kelimesiyle ifade edemem;o, ben değil, bizdir! O, memleketin her köşesinde yeni fikir, yeni hayat ve büyük ülkü için uğraşan aydın ve savaşçı bir topluluktur. Ben, onların rüyasını temsil ediyorum. Benim teşebbüslerim, onların özlemini çektikleri şeyleri tatmin içindir. O Mustafa Kemal sizsiniz, hepinizsiniz. Geçici olmayan, yaşaması ve başarılı olması gereken Mustafa Kemal odur!
![]() |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
![]() |
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Türk Teknik -- 16 Ocak 2019; 7:17:26 > |
|
|
Tekrar merhaba dostlar, 2023 yılında hala sizinle beraberiz :) whatsapp ve facebook gruplarımızda epeyce büyüdü...maalesef whatsapp link atamıyorum fakat üstte kapalı grubumuzun linkli var. kayıt olup dahil olabilirsiniz. DM den çok fazla mesaj geliyor o yuzden bir güncelleme şart oldu... Benim Jack in artık km sinden bahsetmenin anlamı yok çünkü fiziken 80 bin km leri geçti lakin alt motoru yenilendi...eskisini ayrıca elimde tutuyorum...Bu süreçte falcon freedom sahibi olmak isteyenlere öncelikle motoru tamamen tavsiye etmekle beraber dikkat etmeniz gereken detayları listeleyeceğim... Öncelikla motoru tavsiye etme sebebim, tamiri kolay, dağ keçisi gibi kullanabiliyor olmam, motor şişmesi yapmaması, bakımı kolay olması...ve grubumuzun köklenmesinden dolayı yeni kullanıcılarında rahat etmesi...yedek parça anlamında gruba yardımcı oluyorum ve bu freedom a büyük konfor sagladı... ayrıca bi sorun vs olduğunda nokta atışı size çözüp ne yapmanız gerektiğini söyleyebiliyoruz... Negatif tarafı benim açımdan yok ama şunu unutmamanız gerekir, piyasadaki en yeni freedom 250 2018 model, onlarda o zamanki yasalara göre 2018 sayılsada 2017 model... trafige çıkış 2019 olabiliyor lakin trafiğe çıkışla motorun üretimini karıştırmayın, farklı şeyler :) burdan neye varmak istiyorum derseniz, en yeni falconun bile karburatoru eskimiş oluyor... biçok makinanın sente subabına kontrol yapılmış olmuyor...eğer motor 30-40 bin km lerdeyse ve bakımsızsa zuak durulması gerekiyor... bunlarında sebebini açıklayayım... Çin menşei li çoğu motorlar elbetteki servis ve parçalardan kar edebilmek için bu işi yapar...Bizzat çinde fabrikaları gezdim, kendi motorumu modelimi markamı toplayıp getirmeye kadar gelsekte pandemiye denk geldik, projemi yapmadığıma şükrediyorum :D ama size bir gerçeği gönül rahatlığıyla anlatabilirim, oda herhangi bir modeli ömürlükte ürettirebilirsiniz, belli km ye dayanabilecek şekildede... Mesela heryerde yazmışımdır, freedom kelle motorunun ortalama ömrü taş çatlasın 60-70 bin km dir. ha bu km den sonra çöpmü oluyor, hayır...yani o km de silindir piston krank vs büyük işlere girişip yenileme vakti demek istiyorum...fakat öncesindede dikkat edilmesi gereken km ler var...Çünkü her motor fabrikada farklı dizayn ediliyor... Örneğin ben fabrikada yetkililerle görüştüğümde, blok içindeki şanzuman rulmanları ne marka olsun, nekadar dayansına kadar görüşüldü... piyasadaki çoğu china motor 30-40 bin km de şanzuman rulman dağıtır... çünkü SKF yada japon rulmanlar kullanılmaz..kullanılırsa motor bozulmaz, servis kazanmaz :) ve 8 senelik gözlemlemem ve grup takimde ve kendi tecrübelerimde bende 40 bine yakın sanzuman rulmanı patlattım... şanslıydım çünkü rulman değişerek kurtuldum, şanzuman vs sağlamdı... sonrasında dikkat edilmesi gereken km ler kuba superlight olsun, freedom olsun, drift vs olsun 50 binli km lerdir :) bi china motor 50 bin km ye geldiğinde, sanzuman rulman dağılmadıysa, muhtemelen piston kıracaktır :) ve çoğumuz bu senaryoyuda yaşadık... aslında silindir piston burda tek hatalı unsur değil, işin içine bakımını özenli yapmayan ustalar giriyor...çünkü motor 3. defa yani 40 binlerde debriyaj balatası değişimi için servise gitmesine rağmen, ustalar yağ pompası ve pompa zincirini değiştirmiyor...radyatör temizliği yapmıyor... sonuç olarak motor içinde biriken pislikler ve düşen yağ debisi motoru yağsız bırakıyor ve yağsızlıktan piston kırılıyor.... ustaların 1 litre bu motora yetmiyor tribinin kaynağı bu... 8 yıldır 1lt yağ koyuyorum ve yağ gayet motorumuza yeterli :) tabiki ustalar doğru km de doğru kontrolleri yaparsa... Şimdi bu yazıları okuyan deneyimsiz kardeşlerim eywah freedom alınmaz dicekler..hayır dostlarım, siz sadece tüm chinalarda geçerli olan şeyi belki ilk defa benden duyuyorsunuz :D o yüzden korkmayın...freedom alt kelle motor olarak çok torklu, keyifli ve sağlam bir motor...krankı gerçekten çok uzun ömürlü... Size tavsiyem piyasada düşük kmli motor peşinde koşturmayın, siz motor daha önce inmişmi, açılmışmı...açıldıysa hangi usta açmış ve ne parça takmış, ne şekilde toplanmış onun peşine düşün... Çünkü china motorların alayının km saati yada teli kopuk yada bozuk olabilir... 2018 model bi motorda 5000 km mantıklı bi sayı değildir mesela...evet nadiren garajda saklanmışlar çıkıyor ama nedense piyasada onlarca 3000-5000km lik 2018 modeller var... neyse özetle inceletin ama bu işi bilen biriyle inceletin... Falcon Freedom da en çok yaşadığımız sorunların başında usta bilgi eksikliği oluyor maalesef... Çoğu usta normal cg motor gibi subap ayarı yapıyor, sentil çakısı olmadan kulaktan ayarlıyor ve çoğunlukla sıkı ayarlamış oluyor..buda motorun hararetli çalışıp piston kırmasına sebep olabiliyor...ben yıllardır giriş çıkış subapları 0.1mm ayarlıyorum..motorum yaz kış tek marş zorlanmadan çalışır..ayak marşında ise çok rahat hala çalışmakta... buna dikkat edin...Ayrıca şu gerçeği asla unutmayın, tanıdığınız, bildiğiniz ve güvendiğiniz bir usta yoksa hangi motoru alırsanız alın mutsuz bir motorcu olacaksınızdır... Bu sebeple Honda yamaha suzuki vs gibi motorunuz yoksa ve kurumsal servisi olmayan motora biniyorsanız ensafla aranızıda iyi tutun :) Maalesef ülkemizde eğitimli ve sertifikalı usta kavramı yok...Yani örnek vereyim, bi falcon servisi yetkili diye, o servis freedomdan anlıyor anlamına gelmiyor...sadece falconla sözleşmeli anlamına geliyor..Gayette o servis freedomu ilk defa görmüş olabiliyor ve yanlış parçalar uydurmaya çalışabiliyor...bu her marka için geçerli... şimdi falconu zan altında bırakmayayım başka örnek vereyim, rks cruiser vtwin motor... bi servis rks servisi diye hayatında vtwin motor görüp tamir ettiği anlamına gelmiyor...oysa yetkili demek işin ustası demek..ama bukadar servisi eğitim verip bi çatıda toplamak zor operasyon... dolayısıyla motor sahibi olacak arkadaşlar öncelikle etrafındaki motorcularla cankuş olup iyi ve esnaf işini bilen usta arasınlar...yoksa işiniz zor... Hemen bunla ilgili bir örnek anı anlatayım; x arkadaşın motor ateşleme kesilmiş çalışmıyor...yetkili ustaya gidiliyor, usta basitce tabiki beyin yanık diyor...Falcon firmadan servis beyin sipariş ediyor(faturasını gördüm falcon firmasının faturası) Beyin takılıyor ama motor gene çalışmıyor...usta o halde statör ve konjektorden de şüpheleniyor ve değişiyor. olmadı bobin de değişiyor (hepsi falcon yetkili faturalı) ve motor çalışmıyor. 3 ay yatmış, ben şans eseri denk geldim ve ustaya hayırdır freedom çalışmıyormu ben yardımcı olayım dediğimde mevzuyu anlattı, bakıp işi çözmem 1 dakkamı aldı :) kendi motorumun beynini söküp taktım ve motor çalıştı... usta dedim sana gelen beyin farklı hatalı... Öyle deyince faturasını gösterdi ve maalesef firmadan yanlış beyin gelmiş..usta yeterince deneyimli olsa, ilk bakışta beynin 6 fişli AC cg beyni olduğunu anlardı zaten :) kendisine 3 ay, sahibine ise bedavadan statör, konjektör, bobin zaman ve sinir strese maloldu... dahada vahimi, statör arızasını ölçmek vs deneyim istesede basit işlem...neyse konuyu anladınız umarım...usta nekadar en başta teşhisi doğru koymuş olsada gelen yanlış paraçayı tanımamaktan gol yedi, ve elektronik aksamdan anlamadığı için müşteriyede ekstra masraf açmış oldu. 2. sorun ise çin motorlarında elbetteki 2 sene ortalamada marş rublesi dağılır bozulur... bunu değiştirmek için volan anahtarı olan usta bulmanız laızm...basit bişey olmasına rağmen iş bilmez ustalar hala kranka vurarak volan çıkarmaya çalışıyor... sonuçlar hoş olmuyor... Neyse biraz teknik detaya indiğimin farkındayım fakat özet yapacak olursak Ben bu freedom 250 yi aşırı fazla yol, deneyim ve anı sebebiyle çok seviyorm...Şunu net söylüyorum, bozulacakmı diye hiç düşündürmüyor ve cross motor gibi hor kullanıyorum...kampta bayırda dağda çayırda tam bir teke... amaaaa burdan bu motor süper anlamı çıkmasın dostlar...Motor 2015 de de söylediğim gibi, dengeli ve güvenli bir motor değil...ön ve arka izalaması hatalı dolayısıyla çoğu falconcu motoru alır almaz arka frene yüklendiğinde motordan fırlıyor.. çünkü motor hemen göt atıp sizi üstünde atıyor... yani olması gerektiği gibi dümdüz durmuyor... bir diğer durum ise motorunun merkezlenmesi sebebiyle çok oturaklı bir sürüş yaratmıyor... Fakat biraz deneyim ve hissiyat geliştirdiğinizde elbetteki alışılmauyan motor yok...Ama çok güvenli bir motor değil bunda herkesle hemfikirim. şimdiyekadar 30 un üstünde falcon freedom motoru indirip zevkine topladım, dolayısıyla herşeyine artık hakimin, bu sebeple burda yeni kullanıcılardan çok daha deneyimli arkadaşlarada detaylı teknik anlatım yaptığımın farkındayım...Ayrıca 3 motorum var... 2003 den beri honda shadow 750- falcon freedom 2015 ve 2006 model bisan roadstar vtwin 250... Yani bu adam kaç motor tanıyor da freedom u övüp duruyor demeyiniz :D drift, superlight vs eş dost arkadaş motoru çokça elimden geçti :) Bu arada tarafsızca bişeyinde noktasını koyayım...Kuba superlight parça kalitesi olarak, boya olarak , grenaj olarak elbetteki freedom dan çok daha kaliteli ve üstün...ama km ve ömür olarak aralarında inanın fark yok.superlight 200 nezninde konuşayım, onlarda 70-80 bin km max ömür alıyor ... 2015 den beri de söylemişimdir, hangisini alayım diye düşünen kişi otursun 2 sinede,, hangisi hoşlarına gidiyorsa onu alsınlar...maalesef falcon freedom cüsse ve görünüm olarak çoğu motoru solluyor...Ne yalan söyliim mevcut freedom a vtwin kelle oturtabilirlerse piyasa sallanır... ama şase vs bambaşka olduğundan bu pek mümkün değil...2022 fuarda tanıttıkları 277 freedom vtwin de aynı tip değil zaten ve o gelmeyecek zaten... şuan fiyatı açıklanması beklenen ve fuarda tanıtılan tek silindir freedom 277 ise ne yazıkki mevcut freedom kasasını sevenleri biraz üzdü...elbetteki daha modern bir motor, led far, led km saat, enjeksiyon ateşleme ve düz gidon gibi yenilikler olsada tip olarak modern vulcan çizgiside serpiştirilmiş... oysa biz azerbaycan da satılan aynı kasalı, fabrika çıkış 300cc + ape gidonlu( opsiyonel olabilirdi) ve led farlı modelin de gelmesini 4 gözle bekledik... Falcon freedom facebook sayfamızda görebilirsiniz... Bu arada gruplardanda bahsedeyim, 2015 yılında kurduğumuz whatsapp grubu hala aktif..kapalı ve kayıtla alıyoruz.. Grup ismimiz FREEDOM HUNTERS... kayıtsız grubada facebook sayfasından ulaşabilirsiniz..Eğer freedomunuz varsa grup kayıt linki açık free whatsapp grubunada face sayfasından ulaşabilirsiniz... Maalesef buraya yapıştırılmadığı için koyamadım. https://www.facebook.com/groups/468564486679008/ Biraz daldan dala ve uzun bir yazı olmasına karşın freedom 250 hastası dostlar bilsinlerki, hala yanınızdayım :) Sevgiyle Kalın Mefail Başgülşen < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mefairo -- 17 Mayıs 2023; 1:23:36 > |
|
|