Şimdi Ara

Fakirliğimiz Tembelliğimizdendir (Ss'li)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
215
Cevap
13
Favori
11.846
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
48 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dün yaşadığım bir örnekten yola çıkacağım, nasıl zengin olunur, nasıl örnek olunur, çok zengin birinin gündüz gece yanındaydım özetini geçeceğim... ama konuya itirazlar geleceğinden genel istatistiklerle devam edeceğim... Tabi illa konuya laf edemeyip, şahsıma hakaretler edecekler çıkacaktır... Olsun, meyve veren ağaç taşlanır, doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar diyorum...

Kahramanımız bir milyoner, günlük geliri yaklaşık 20 BİN TL (20.000 TL)

Her yere bisikletle gider, bu hem spor, hem zindelik verir.. Günlük 18 saat çalışıyor yaklaşık... Bir gün boyunca takip ettim, eşlik ettim heryerde...

Bisikletle gitmesi yoracağına daha fazla enerjik olmasını sağlıyor...

Bir çok fabrikası var, tüm günümü ayırmama rağmen sadece 3 tanesini gezebildim kendisiyle...

Çalışkan ve zengin olmasının nedenleri; (Herkes kendine ders çıkarabilir)

1) Paraya değer vermiyor...

2) Harcamaya değil üretmeye odaklanmış...

3) Kendisine değil bilime ve başkalarına kendini adamış...

4) Bir çok vakfa yardımda bulunuyor...

5) Bisiklete biniyor... gideceği yer 50 Km bile olsa bisikletle gidiyor, toplu taşımadan daha hızlı ulaşıyor üstelik... Engebesi en çok olan şehirlerden biri üstelik... Km'lerce %7 eğimi tek seferde çıkıyor çünkü alışmış...

6) Zamanın kıymetini iyi biliyor, televizyon değil radyo ile gündemi takip ediyor...

7) Bilgiye değer veriyor bu yaşta İngilizce kimya mühendisliği okuyor ve okuduğu üçüncü üniversite mühendislik alanında... Romanca, Almanca, Arapça ve İngilizce akıcı şekilde konuşuyor, dilleri Rosetta Stone sayesinde Dynamic Immersion ile öğrenmiş, ben de o şekil öğrenmiştim, ayrıntılı bilgi için özel mesaj atınız...

8) Aşçılık, marangozluk gibi birçok alanda kendini yetiştirmiş...

9) Ülkesini seviyor ve eğitim sisteminden, yozlaşmış düzenden, tembellikten çok şikayetçi haklı olarak..

10) Mutlu çünkü hayata pozitif bakıyor...

11) Bu yaşta her gün düzenli spor yapıyor hem bisiklet, hem egzersiz hem de yüzme olarak...

12) En ağır işlerde kendisi çalışıyor, patronluk yapmıyor, fabrikalarının temizliğini bile yapıyor...

13) Dışarıdan yemek yemiyor, kendisi ve işçilerinin yemeğini kendisi yapıyor...

14) Çok cömert fabrikasında 8 saat çalışmam karşılığında istememe bana yüklü miktar para verdi...

15) Okumayı çok seviyor, boş olduğu her an okuyor... Bisiklet sürerken sesli kitap dinliyor...

16) Hiç bir şeyi boşa harcamıyor, kırık çaydanlığı bile tamirciye götürüyor, dün götürdük...

17) Sosyal medyaya hapis olmamış, hiçbir sosyal medya tuzağına düşmemiş What's app dahil...

18) Herkes tarafından seviliyor, çünkü çok mütevazi, bu kadar zengin olduğunu asla anlayamazsınız...

19) Bugünün işini asla yarına bırakmaz...

20) Kadınlara zaafı kesinlikle yok, kadınlara saygısı var insan olarak değer veriyor herkese...

21) Boş konuşmayı asla sevmiyor, geyik muhabbetine bile girmiyor...

22) İşçilerinin hakkını zamanında veriyor, kimsenin hakkını yemiyor...

23) Dindar biri değil, anladığım kadar inanmıyor da ama bu doğru dürüst yaşamasına engel değil...

24) Mala değil çalışmaya değer verdiği için bu kadar zengin olabilmiş...

25) Boş eleştiriye asla girmez, bir sorun olduğunu düşününce harekete geçiyor, mesela bugün tespit ettiği sorunları Cimer ve Bimer'e yazacağız...

26) Tübatik ve Türk Patent Enst. arasında sürekli mekik dokur, benim bildiğim üç patenti var kendi fabrikalarında üretimde kullandığı, bunlardan da gelirleri fazla...

27) Toplu taşıma kullanmaz, yağmurlu havada bile bisikletle gider...

28) Bisikletini eski olarak kullanıyor çünkü hava atma derdi yok, bir de yeni olunca çalınma riski çok yüksek, o yüzden eski ama sağlam bisikleti kullanıyor...

29) Bir lokma ekmeği bile israf etmiyor, hayatında çöp diye birşeyin yeri yok, kağıtları bile biriktirip geri dönüşüme gönderiyor...

30) Çok idealist, kendine ait çizgileri var, hayatı zevklere feda etmemiş ama zevklerini de yaşıyor...

Daha fazla madde var ama konu içinde interaktif şekilde öğrenelim...

Not: Evi olmasına rağmen kampüsten ayrılmıyor, verilen imkanları sonuna kadar kullanıp en iyi faydayı elde ediyor... Kafelere ve restoranlar gibi tüketime odaklı yerlere tek kuruş kazandırmıyor, amacı üretim ve gelişim...

Bisikletin faydaları işte.... Yukarıda yazıyor İngilizcesi yeterli olmayanlar için...

1) Bisiklet akıllı şehirler oluşturur, trafik kaosundan kurtarır..

2) Bisiklet yolları güvenleştirir...

3) Edinilmesi kolay bir taşıma aracıdır.

4) Havayı temiz tutar...

5) Küresel ısınmayı azaltır...

6) Sağlıklıdır, sağlıklı kalmayı sağlar...

7) Turizim çeker çünkü daha temiz ve sağlıklıdır, trafik ve ses sorununu ortadan kaldırır.

8) Ekonomiyi güçlendirir, ithalatı azaltır, yakıtı ve araçları biz üretmiyoruz.

[simage]https://lasesana.files.wordpress.com/2012/10/abc-bike-infographic-web.jpg [/simage]

9) Trafik kazalarını azaltır.

10) Tüm gelişmiş ülkeler bisiklet üzerine yatırım yapar... İngilterenin bisiklete yaptığı yatırım...

İşte ülke ülke bisiklet ve gelişmişlik arasındaki bağlantı...

Halk bisiklet kullandıkça devlet bisiklete yatırım yapmak zorunda kalacak... Araba kullandığı için otobanlara, köprülere yatırım yaptığı gibi...

Konu bisiklet değil zenginlik, çalışkanlık, gerçek hayattan ve istatistiklerden örnekler....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Theologist -- 5 Şubat 2018; 13:29:20 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Theologist kullanıcısına yanıt
    Theologist demiş ki;
    Mesajı Yerinde Gör
    quote:

Orijinalden alıntı: Theologist

quote:

Orijinalden alıntı: TheAshi

Herkese tembel deyip bütün gününü forumda geçirip milletle tartışmak nasıl bir çelişkidir?

What's app yok,

İnstagram yok,

Facebook yok,

Televizyon yok, dizi yok,

Snapchat veya Swarm da yok,

Forumda Survivor, futbol veya oyun konularına takılmak da yok...

Tüm gün forumda da değilim, tüm gün forumda olsam bu kadar konuyu nasıl yaşıyor olurdum?

Forumda günlük mesaj ortalaması 7, günde 7 mesaj çok bir sayı değil...

Türkçe bilmiyorsun zaar. Ben sana bütün gün forumdasın diyorum sen survivor izlemiyorum diyorsun. Bahçelerde maydanoz gel bize bazı bazın

Bi konuna 300 mesaj atılıyorsa 200 tanesi senin. Zabahtan ağşama millete burada laf yetiştiriyorsun millete tembel diyorsun sonra komedi
    Bakın beyler bu adamın kıymetini bilin bu adam haricinde şurada kaliteli içerik üretip farkındalık yaratmaya çalışan yok.

Adam satırlarca yazı yazıp, fotoğraflarla destekliyor görüşünü sonra çıkıp "Theologist yeter!, "hiçmi işin yok" vs. diyorsunuz.

Madem yazı ilginizi çekmiyor saygısızlık yapmayın verilen emeği görün.Ayıp.
    Sweet Lemonade S kullanıcısına yanıt
    S Sweet Lemonade demiş ki;
    Mesajı Yerinde Gör
    quote:

Orijinalden alıntı: Platinum IV

Güzel konu fakat nasıl böyle olabilmiş? Kendini böyle çalışkan ve üretken olmaya nasıl itmiş yani? Ben yaptıklarını okurken bile "hiç üşenmiyor mu" diye düşündüm.

Tembelliğe iten sebepleri ortadan kaldırınca çalışkan ve başarılı olmak kaçınılmaz...

Bakın bizim gün içinde neler yaptığımıza, işte bizim bu adam gibi olmamıza engel olan sebepleri o zaman görebilirsiniz...

Teknoloji ve donanım formunda tüm zamanların en çok konuşulan konular... Survivor-Oyun-Futbol

Türkiye'de böyle bir zengin modeli veya insan modeli yok.Tamamen hayal mahsulu .Olsada zaten sağ kalmayacak bir insan tipi.Anlattığın konular güzel ve mantıklı iken hayali kurgularla ciddiyetini azaltıyorsun.

Yerli dizi senaristleride böyle sapan saçma karakterler uydururlar.Aklıma o karakterler geldi.Ama uydururken bari biraz olabilecek birşeyler uydur.Gerçeklere yakın olsun.Milleti aptal yerine koyarken kendini rezil ediyorsun.
  • Bir çok zengin böyle arkadaşlar. Baba parası ile bir yerlere gelmiş insanlar hariç. Ortamlarına da girdiğim oldu, gayet kaliteli insanlar.

Nerede yakaladın bu adamı theogolist

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hayrikoc61 -- 4 Şubat 2018; 8:12:2 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bak önerini dikkate aldım yani iğneleyici şekilde başlık atmadım, bakalım etkili olabilecek mi?

• Güzel konu fakat nasıl böyle olabilmiş? Kendini böyle çalışkan ve üretken olmaya nasıl itmiş yani? Ben yaptıklarını okurken bile "hiç üşenmiyor mu" diye düşündüm.
  • konu çok uzun okumadım ama
    tembel bir milletiz
    bu yüzden suçu hükümete veya eğitim sistemine atıyoruz
    tembel olmasaydık bu halde olmazdık
  • quote:

Güzel konu fakat nasıl böyle olabilmiş? Kendini böyle çalışkan ve üretken olmaya nasıl itmiş yani? Ben yaptıklarını okurken bile "hiç üşenmiyor mu" diye düşündüm.

Tembelliğe iten sebepleri ortadan kaldırınca çalışkan ve başarılı olmak kaçınılmaz...

Bakın bizim gün içinde neler yaptığımıza, işte bizim bu adam gibi olmamıza engel olan sebepleri o zaman görebilirsiniz...

Teknoloji ve donanım formunda tüm zamanların en çok konuşulan konular... Survivor-Oyun-Futbol

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Theologist -- 4 Şubat 2018; 9:02:39 >

• quote:

quote:

Bakın bizim gün içinde yaptıklarımıza, işte bizim bu adam gibi olmamıza engel olmamıza engel olan sebepleri görebilirsiniz...

Teknoloji ve donanım formunun tüm zamanlarının en çok konuşulan konular...

Aksine beni tembellikten çıkarıp çok çalışmaya iten bir motivasyonum yok. İşlerimi hallediyorum okulda da başarılıyım ama ekstra çaba göstermeye itmiyorum kendimi, geçeyim yeter diye düşünüyorum çünkü o fazla eforu göstermek için bir sebep göremiyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

quote:

Bakın bizim gün içinde yaptıklarımıza, işte bizim bu adam gibi olmamıza engel olmamıza engel olan sebepleri görebilirsiniz...

Teknoloji ve donanım formunun tüm zamanlarının en çok konuşulan konular...

Aksine beni tembellikten çıkarıp çok çalışmaya iten bir motivasyonum yok. İşlerimi hallediyorum okulda da başarılıyım ama ekstra çaba göstermeye itmiyorum kendimi, geçeyim yeter diye düşünüyorum çünkü o fazla eforu göstermek için bir sebep göremiyorum.

Öğrenme isteği,

Araştırma sonucunda kazandığın özgüven duygusu,

Hayatta farklı birşeyler elde etmenin verdiği başarı hissi,

Kazandığını paylaşınca yaşadığın mutluluk,

Milletinin başarılı olması için verdiğin çabanın gereğidir vatanseverlik,

Geleceği ve kendini şekillendirme gücüne sahip olduğunun farkında olmak,

daha çok sayılabilir, bunlardan biri bile motivasyon için yeterli tek başına...

• quote:

Orijinalden alıntı: hayrikoc61

Bir çok zengin böyle arkadaşlar. Baba parası ile bir yerlere gelmiş insanlar hariç. Ortamlarına da girdiğim oldu, gayet kaliteli insanlar.

Nerede yakaladın bu adamı theogolist

5.2 Milyonluk başkentte düzenli bisiklet kullandığını gördüğüm sanırım tek şahıs, dikkatimi çekti kafası bu kadar çalışan adam boş olmaz dedim... sonuç şaşırtmadı.

• İlk mesajın ilk cümlesinin hakkını verdin, tebrik ederim.

• Bu kadar yazarken hiç mi üşenmiyorsun, hiç mi işin yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: break the cycle

Bu kadar yazarken hiç mi üşenmiyorsun, hiç mi işin yok.

İşim çok, ama yazmak hiç zorlu bir uğraş değil... yazmak için ne klavyeye ne de ekrana bakmama gerek var, bu yazıyı güvenlik görevlisi ile sohbet ederken yazdım.

• Herkese tembel deyip bütün gününü forumda geçirip milletle tartışmak nasıl bir çelişkidir?

• quote:

Herkese tembel deyip bütün gününü forumda geçirip milletle tartışmak nasıl bir çelişkidir?

What's app yok,

İnstagram yok,

Facebook yok,

Tüm gün forumda da değilim, tüm gün forumda olsam bu kadar konuyu nasıl yaşıyor olurdum?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Theologist -- 4 Şubat 2018; 10:31:15 >
  • Theologist kullanıcısına yanıt
    Güzel konu , ellerine sağlık.

Ha keşke ülkemizde hırsızlık olayı olmasaydı da benim gibiler rahat rahat bisikletlerini kullanabilme imkanı bulsaydılar.

Böyle giderse çalınma korkusu yaşamayacağım bir Bisiklet alacağım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

What's app yok,

İnstagram yok,

Facebook yok,

Türkçe bilmiyorsun zaar. Ben sana bütün gün forumdasın diyorum sen survivor izlemiyorum diyorsun. Bahçelerde maydanoz gel bize bazı bazın

Bi konuna 300 mesaj atılıyorsa 200 tanesi senin. Zabahtan ağşama millete burada laf yetiştiriyorsun millete tembel diyorsun sonra komedi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

What's app yok,

İnstagram yok,

Facebook yok,

Türkçe bilmiyorsun lafını kurup aynı cümlede Türkçe'yi katletme örneği...

Forumda faydalı bir konuda faydalı olmaya çalışmak tembellik değildir, tam aksine çabadır.

Burada kendimce bir çaba harcıyorum boşa uğraş olduğunu düşünmüyorum.

200 tanesi benim olamaz, konuya gelen mesajlara cevap yazıyorum sadece çünkü muhattap benim, ortaya birşey atıp da gidemem, saçma olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Theologist -- 4 Şubat 2018; 11:34:41 >

• Bu ülkede ölmek için iyi bir yol bisiklet kullanmak.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: shipp12

Güzel konu , ellerine sağlık.

Ha keşke ülkemizde hırsızlık olayı olmasaydı da benim gibiler rahat rahat bisikletlerini kullanabilme imkanı bulsaydılar.

Böyle giderse çalınma korkusu yaşamayacağım bir Bisiklet alacağım.

Teşekkür ederim, aslında emin bir yere koyup sağlam bir kilit alsanız sıkıntı olmaz diye düşünüyorum, gelişi güzel değil güvenlik görevlilerinin olduğu yerlere park ediniz.

Tebrik ederim bu arada, konuyu doğru şekilde anladığınız için ve hem kendinize, hem topluma duyarlı kaldığınız için.

• quote:

Orijinalden alıntı: 1

Bu ülkede ölmek için iyi bir yol bisiklet kullanmak.

Bisikletli ölüm oranı arabalı ölüm oranının binde biri bile değil...

http://www.milliyet.com.tr/bisiklet-kullanmanin-faydalari-pembenar-detay-pufnoktasi-2380744/

Hayatı Uzatabilir
    Ölüm riskini azalttığı gibi bisiklet sürmenin faydalarından biri de hayatı uzatmasıdır. Danimarka’da yapılan bir araştırmada bisiklet kullanımı, tüm sebeplerden ölüm oranını %39’a kadar azaltmıştır. Araştırma 15 yılda, 30 binden fazla katılımcı üzerinde yapılmıştır. İşe giderken bisiklet kullananların yaptığı fiziksel egzersiz ile hayat süresi arasında güçlü bir ilişki bulunmuştur.

Araba Kullanmak ve Yürümekten Daha Güvenlidir
    Şaşırtıcı sonuçları olan bir araştırmaya göre 20 yaşın altındaki erkeklerde, araba kullananlara göre bisiklet sürenlerin ölüm riski 5 kata kadar azalmaktadır. 21 ile 69 yaşları arasındaki erkekler ve kadınlarda ise araba sürmek ile bisiklet kullanmanın ölüm riski eşit görülmüştür ancak yayaların ölüm riski çok daha fazladır.

Hayatı Uzatabilir
    Ölüm riskini azalttığı gibi bisiklet sürmenin faydalarından biri de hayatı uzatmasıdır. Danimarka’da yapılan bir araştırmada bisiklet kullanımı, tüm sebeplerden ölüm oranını %39’a kadar azaltmıştır. Araştırma 15 yılda, 30 binden fazla katılımcı üzerinde yapılmıştır. İşe giderken bisiklet kullananların yaptığı fiziksel egzersiz ile hayat süresi arasında güçlü bir ilişki bulunmuştur.

Yürümekten Daha Fazla Kalori Yakar
    Eğer amacınız kilo vermekse bisiklet, yürümekten daha faydalı olabilir. Saatte 25 ila 30 km hızda bisiklet kullanmak, bir saatte yaklaşık 850 kalori yakarken, saatte 6.5 km hızla yürüyen bir insan aynı sürede 350 kalori yakacaktır. Ancak egzersizin faydalarının kişiden kişiye değiştiği, ve ne olursa olsun, egzersiz yapmanın hiç egzersiz yapmamaktan faydalı olacağı unutulmamalıdır.

İşte Üretkenliği Artırır
    Bisiklet sürmenin faydalarından bir diğeri iş yerinde görülür. İngiltere’de düzenlenen bir araştırmaya bisiklet kullanan çalışanlar katılmış ve bunların %89’u iş yerinde daha fazla katılım konusunda bisiklet sürmenin etkili bir faktör olduğunu belirtmiştir. %97’si ise sağlıklı bir çalışan ekibi için bisikleti yararlı görmüştür.

Düşük Şiddetli Bir Egzersizdir
    Eğer eklemlerinizi fazla zorlamadan ve sakatlanma riski almadan egzersiz yapmak istiyorsanız, bisiklet sizin için doğru tercih olabilir. Vücut ağırlığı taşınmadığı için ağırlık çalışmalarından ve koşudan daha düşük şiddetlidir.

Eğer Bisiklet Kullanmayı Bilmiyorsanız Yalnız Değilsiniz
    Birçok kişi çocukluk yıllarında bisiklet sürmeyi öğrenmemiştir ve yetişkinlik yıllarında da bu durum devam etmektedir. A.B.D. nüfusunda bisiklet kullanmayı bilmeyenlerin oranı 9 yetişkinde 1’dir. Özellikle küçük yaşlarda kötü bir tecrübe yaşayanlar sonraki yıllarda da kullanmaktan çekinmiş olabilirler. Ancak yetişkinlik yaşları da bu sporu öğrenmek ve bisiklet sürmenin faydalarından yararlanmak için geç değildir.

Kendi Sınırlarınızı Test Edebilirsiniz
    İyi derecede bisiklet sürebilenler için bisiklet yarışları, rekabet tutkusunu yöneltmek için iyi bir tercihtir. Bisiklet yarışlarında, formda olan bireyler kendi fiziksel ve zihinsel sınırlarını test edebilirler. Farklı becerilerdeki yarışçılar için farklı düzeylerde yarışlar mevcuttur. Bisiklet yarışları sadece iki teker üstünde daha hızlı olmaktan ibaret değildir. Formda olmak yetmez, strateji ve dayanıklılık gücü de çok önemlidir.

Daha Mutlu Olmayı Sağlar
    Yanınızdan geçen bisikletçilerin gülümsüyor olduğu hiç dikkatinizi çekti mi? Yapılan bir araştırmaya göre işe giderken bisiklet sürmenin faydalarından biri araba sürenlere, yürüyenlere veya toplu taşıma kullananlara göre daha mutlu olmalarıdır. 828 katılımcıyla yapılan araştırmada en mutsuz grup ise işe sadece araba kullanarak gelenler olmuştur.

Sizi Görmediğiniz Yerlere Götürebilir
    Dağ bisikletiniz normalde gitmeyi düşünmeyeceğiniz, inanılmaz yerleri görmeniz için bir motivasyon kaynağı olabilir. Ayrıca araba kullanırken hızla geçip gideceğiniz yerler, bisiklet üzerinde çok daha net şekilde ve yüksek farkındalıkla tecrübe edilebilirler.

Popüler Bir Trenddir
    Artan çevre ve spor farkındalığı sayesinde bisiklet oldukça popüler bir egzersiz ve ulaşım yöntemi olmaya başlamıştır. Belediyeler bunu dikkate alarak bisiklet yolları düzenlemekte, ve hemen her gün yeni bir bisiklet etkinliği duyurulmaktadır. Gitgide daha popüler olan bu spor sayesinde akıl ve zihin sağlığınızı korurken, yeni insanlarla sosyalleşmek de mümkün olacaktır.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.