Şimdi Ara

Fakirliğimiz Tembelliğimizdendir (Ss'li) (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
215
Cevap
13
Favori
12.170
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
48 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Olum bisiklete mi bineceksiniz, ne yapacaksanız yapın.

Beylikdüzün'den kartal ilçesine bisiklet ile gidin.

Sabahları işe yetişmeyi düşünmek yerine ay bugün bisikletle işe gitmeliyimi düşünün.

Hadi gençler pedallar havaya.

Kurban bayramlarında akrabanız hakkaride ise bisiklet ile yol alın.

Başarılar. Dilerim.

Kendi işsizliğinizi yansıtarak tüm Millet'e laf çakıyorsunuz.

Birşeyler okuyarak gözünüzün açılma ihtiyacı varsa ve bu ihtiyacınızı Donanımhaber'den karşılıyorsanız vay halinize.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Serkan Murat Yıldırım -- 4 Şubat 2018; 19:58:8 >

• Rossetta ile dil öğreniliyor mu ya? Bende deneyecektim ama millet saçma gereksiz bir işe yaramıyor deyince vazgeçtim. Çok sıkıcı filan diyorlardı.

Bu adamı da merak ediyorum. Diğer bölümlerini soracaktınız? Birde ilk işini nasıl başlatmış? Sıfırdan mı inşa etmiş yoksa aileden bir sermaye veya baba mesleği tarzı bir şey mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: They Killed Kenny

Rossetta ile dil öğreniliyor mu ya? Bende deneyecektim ama millet saçma gereksiz bir işe yaramıyor deyince vazgeçtim. Çok sıkıcı filan diyorlardı.

Bu adamı da merak ediyorum. Diğer bölümlerini soracaktınız? Birde ilk işini nasıl başlatmış? Sıfırdan mı inşa etmiş yoksa aileden bir sermaye veya baba mesleği tarzı bir şey mi?

Şahsen Arapça, İngilizce ve Almanca öğrendim, bizzat konuşulan ülkelere gidip yaşadım kursa gitmeden, ve bizzat öğrendiğimi gördüm... yıllarca yaşadım üstelik, oradaki okullarda da çocuklara bu programla öğretiyorlar... işte bakınız...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: ibo83

Asagidakinlere benzer Sorular-Konular acsa faydalı olsa;

■Neden Turkiyede vergiler cok

■Neden Sifir arac 60.000 tl

■Ev almak neden bu kadar zor

■Asgari ucret neden 2000 tl degil..

■Iphone x amerikada 1000 dolar yani 1 asgari ucret turkiyede neden 6100 tl 4asgari ucret

■Azda olsa siyasi vergiler ekonomi konusuna el atsin.

Bunlar gibi mantikli hakli guncel isabetli konular acsaniz

O tür konuları bizim konuşmamız neyi değiştirecek?

Ama insanların şahsını ilgilendiren konuları açabilirsek toplumla birlikte gelişebiliriz ancak...

Geleceğin iyi olması için kaliteli insan yetişmesi şart, şimdi kaliteli insanlar yönetmiyor ülkeyi çünkü geçmişte kendilerini iyi yetiştirememişler...

Bizim o sorunlara çözüm olabilecek ne yetkimiz ne gücümüz var şimdilik... havaya kurşun sıkmak olur, zaman israfı olur...

En iyi yatırım insana yapılan yatırımdır, insan ölünce biter...

• quote:

Orijinalden alıntı: ALAYINA-GİDER

Bende neredeyse haftanın her günü bisiklet sürerim her yere uzak bile olsa bisikletle giderin izmirde ama ürettiğim hiç birşey yok para kazanamıyorum.

En kötü bile...

Araba kullanmıyorsun dışarıya para çıkmıyor....

Araba kullanmıyorsun devlete boşuna vergi vermiş olmuyorsun...

Yakıt yakmıyorsun ne devlete ne de yurt dışına para çıkmamış oluyor...

MTV, ÖTV, Sigorta, KDV vb. onlarca masraftan kurtulmuş oluyorsun...

Havayı kirletmiyorsun...

Sağlıklı kalmış oluyorsun en büyük zenginlik...

Daha yazılacak çok şey var ama bunlar bile tek başına yeterli..

Orijinalden alıntı: barcan61

sorun fakir olmamız değil hayat pahalılığı arkadaş kendi cebinden hiç alışveriş yapmamış galiba iphone x fiyatı 6 bin tl bir wv polo marka araç 100 bin tl 20 bin kazanmanın bi anlamı kaldı mı şimdi ?

Ülkenin Polo almak, iPhone X almak için para kazanmaya değil, kendi arabasını kendi telefonunu üretmek için çalışkan olmaya ihtiyacı var...

Orijinalden alıntı: lordplanett

Başlığı okudum İMZA yazıp bitirecektim, üşenmedim okudum vazgeçtim, anlattığın yapıdaki birisi 1980’de olsa saygı duyulurdu fakat günümüzde bu şekilde biraz zor. Bakın üstadım, bu forumda işsizlik, ne yapacağını bilemeyen esnaf, yeni mezun, çalışmaya muhtaç kadın gibi bir çok insan var ve ülke ekonomisine 3 kuruş katkı yapıp onu da harcamayarak nötrleştiren birine hayranlık duymak yerine Torku gibi, simit sarayı gibi, kale gibi mavi gibi oluşumları alkışlamayı tercih ederim.

Kendisi için harcamıyor yeni fabrikalar için harcıyor... Çalıştırdığı onca işçi, ürettiği o kadar emek ülke ekonomisine neler kazandırıyor farkında mısınız?

Orijinalden alıntı: Gktupc

Fabrikalar nerede? Part time çalışma imkanı var mı

Evet var, 100 Kg kağıt ambalajlama karşılığı on lira veriyor ki o işi 30 dakikada yapabilirsiniz yani 500 Kg kağıda 50 lira 4 saatte çıkarırısınız... Aslında organize sanayi bölgelerinde iş çok, part time olarak başvursanız yeterli, adam işçi bulamıyor...

Fabrikanın konumunu atabilir misin okuluma yakınsa gidebilirim

• quote:

Orijinalden alıntı: hayallereinanmak

Bisiklet binmeyi özellikle eğimli yerlerde binmeyi çok seviyorum.Ama maalesef yoruluyorum.Bu zayıf olmamdan ve kansız olmamdan kaynaklı olabilir emin değilim..Ama bir yere bisikletle gittiğim zaman ruhsal olarak enerjik hissettiğim doğru,katılıyorum.

Fakat bazı dezavantajları var.Terliyorsun ve kokuyorsun.Bir yabancı dizide izlemiştim,adam işyerine bisikletle gidiyor.Gidince işyerinde duş alıp yeni kıyafetlerini giyiyor.Böyle bir imkanım olsaydı keşke:)Tabi bu soğuk havada terlemek de risk ister.Hasta olma olasılığımız daha yüksek yani.

2 sene önce sağlık bakanlığı bazı öğrencilere bisiklet dağıtmıştı.O var şu an elimde.Aslında daha öncesinde iyi bir bisikletim vardı ama çaldırdım.Yani eğer herkes istese devlet daha çok destek verir bence.Ayrıca şehrimde bisiklet binmek çok riskli.Kaç defa ölümle göz göze geldim.Ankara'da da öyledir muhtemelen.

Bu yazdığım sorunların hepsini yaşıyorsunuzdur bence.Ama toplu taşımanın sıkıntısına katlanmak yerine bisiklet kullanmanın verdiği özgürlük bambaşka:)

Çok haklısınız... Kıyafetlerinizi değiştirecek bir mekan bulursanız işyeri için de değerlendirin, hatta bazen ben AVM'lerin lavabolarında bile kıyafet değiştiriyorum uzun bisiklet yolculuklarında... Sorun olmuyor.

Bisiklet medeniyettir, İngiltere son on yılda yatırımının çoğunu bisiklete yaptı... bir bildikleri var...

• Theologist kullanıcısına yanıt
    Sağolun hocam bi iş durumu var o olmazsa düşürüm bunu uzak değil o kadar da. Size yazabilir miyim gidecek olursam?

Orijinalden alıntı: TRI CLICK 0.7

Konunuz için teşekkür ederim

Eleştirilere aldanmayın yazmaya devam edin

Platform değiştirseniz (blog vs) gibi yerlerde yazmaya başlarsanız da haber verin lütfen

Çok rica ederim, duyarlılığınız için asıl ben teşekkür ederim.

Platform değişikliği düşünmüyorum, forum Donanımhaber zeki insan potansiyeli olan en yüksek mecra Türkiye'de. Ülkenin ve geleceğimizin şekillenmesinde çok büyük rolleri olacağına inanıyorum.

Teknolojik duyarlılık olsun, gelişime katkısı olsun çok etkili bence... Facebook ve diğer sosyal medya platformalarının yıkıcılığını bir nebze olsun azaltıyor...

Siteyi kurduğu için, böyle birşeye ön ayak olduğu için kurucusuna ve ekibine teşekkür ediyorum.

• quote:

Sağolun hocam bi iş durumu var o olmazsa düşürüm bunu uzak değil o kadar da. Size yazabilir miyim gidecek olursam?

Tabi ki, elimden geleni yaparım.

Ronaldo ile bu adamın ulaşılmazlığı aynı şey benim için.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Fabrika değil üstelik fabrikalar ha. Çalıştırdığı onca işçiye bisikletle gidip gelerek yemek hazırlamak bile nasıl bir mesai gerektirir biliyor musun? Biraz duygusal davranmışsın bence hatta abartmışsın. Sen 3 işçili karton bardak imalathanesini fabrika sayıyorsan onu bilemem. Artık seri üretim yapan entegre tesisler gerekiyor bu ülkeye, merdivenaltı atölyeler değil.

Orijinalden alıntı: lordplanett

Fabrika değil üstelik fabrikalar ha. Çalıştırdığı onca işçiye bisikletle gidip gelerek yemek hazırlamak bile nasıl bir mesai gerektirir biliyor musun? Biraz duygusal davranmışsın bence hatta abartmışsın. Sen 3 işçili karton bardak imalathanesini fabrika sayıyorsan onu bilemem. Artık seri üretim yapan entegre tesisler gerekiyor bu ülkeye, merdivenaltı atölyeler değil.

Merdiven altı değil ki saniyede binlerce basım yapan makineler... duygusal değil ben sadece 3 tane fabrikasını gördüm çok daha fazla imalathane var, farklı alanlarda ihracat, denizcilik şirketleri vs.

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.