Şimdi Ara

F33L TorNaDo F5 Modifiye 'sese duyarlı neon 20.07.2007'

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
165
Cevap
0
Favori
16.515
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • evet beyler kasanın default görüntüsü :) ben bu görüntüsünü de seviyodum aslında ama buradaki modları görünce iştahım kabardı yani. birşeyler yapmaya çalıştık bakalım beğenecekmisiniz... bu arada bu işlemde benim kadar babamda uğraştı. buradan ona da çok teşekkür ederim. "Special thanx to my dadyyyy"

buda yandan görüntü. Kablolarda biraz dağınık sanki

ışıkları açalım

ilk olarak kasanın yanına 3 adet fan taktım. reklamcı tanıdıkta dekopaj ile kestirdim fleksiyi. 8likleri içeri verdim 12 liği dışarı. 8likler işlemci ve ramlere etkili oldu. kasanın kendinde olan 8liklerde içeri ve kuzey köprüsü ile ekran kartına hava üflüyor. ilk olarak performans düşündüm ve bu beleş fanları taktım gerçi 12liği 4 milyona almıştım ama diğer ikisi beleş.

bir süre kasayı bu şekilde kullandım. bayram tatilini bekledim işe girişmek için ve bayram geldi kasa sökülmeye başlandı.

parçaları sökme işlemi tamamdır.

parçaları söktük eeee mod olayına girecez ama kaçgün bayramda pcsiz olur mu? tabiki olmaz KANKAAAAA! hemen masaüstüne bir sünger yerleştirerekten olayı oracığa kurduk

başladık kasanın dışını kaplamaya

çift renk yapacağımdan dolayı cd sürüdülerin olduğu bölmeleride kapladım.

sonra aldım soluğu bodrumda... akçalı fosforlu kırmızı fiyatı 7.5YTL

boyama ve kaplama sırasında yararlanılan malzemeler

boyama işlemi tamamdır. bazu yerlerde boya yok çünkü oralar görünmeyen yerler olduğundan gereksiz yere boya harcamadım. boya henüz kurumadı ve dalgalanmalar var boyada. ama sonradan pişman oldum keşke heryerini boyasaydım diye. belki yazın tekrar bi boya işine kalkarım.

boyalar kuruya dursun biz işimize devam edelim. power supply çok ses çıkarıyordu fanı değiştirmeye karar verdim. yine elimdeki beleş fanlardan biri düşük devirliydi ve sessizdi onunla değiştirmeye karar verdim.

fanı lehimlerinden söktüm.

baktımki fan direkt pcb ye lehimli saçma geldi ve elimdeki fanın ucunda da soket olduğundan pcb üstüne soket girişi yapayım dedim. yarın öbürgün tekrar değiştirirsen uğraşmam direkt soketten çalışır yenisini takarım

kablo sıyırıcı ile network kablosunu bir miktar sıyırdım ve 2 adet pin boyutunda kablo kestim. bu iki pini pcb ye lehimledim ve işlem tamamdır. uzun olarak kabloyu görüyürsunuz o şekilde lehimleyim daha sonra kesiyorum. lehimlemeyi kolay yapmak için.

geriye fanın soketini yerine takmak kalıyor

burda da kullanılan aletler görülmekte

boyanmış kapağını da üstüne koyduk mu powerla işimiz bitmiş demektir ancak biz daha kapatmayalım. kablo toplama işleri bitsin sonra kapatırız acelemiz ne yani...

gordugunuz gibi su boruları aldım renkli olanı sadece anakart beslemesinde kullandım. çünkü çok esnek bir boru deil.maket bıçağı ile helezon şeklinde kestik.

kabloların etrafını güzelce sardık ve hem renkli hemde toplu bir görüntü oldu.hemde ucuz bir miktara metresi 1ytl bile deil.

daha sonra reklamcıdan renkli folyo kağıtlarından aldık. tabi bunlar artık kağıtlar olduğundan BELEŞ aldım bu folyo ile elektrik kablosunu sardım. üsütnede bu sefer şeffaf su borusu sardım çünkü diğerine göre daha esnek. diğer kablolarıda bu şekilde farklı renklerde kağıtlarla ve şeffaf boru ile sardım.

evet beyler şimdilik bu kadar zaten beşiktaşta 4 yedi bremenden offffff efkar bastı ben biras pes6 oynayım bari devamı gelecek umarım beğenirsiniz. sırada kasa montajı , ışıklandırma ve yan kapak için kaplama var. yan kapağı kaplama olayı süper. hemde yine ucuza. bu işi yaparken özellikle ucuza maletmeye özen gösterdim. tanıdık reklamcıların olması da yararlı oldu tabi. eklenecekler arasında kendimin yaptığı fan kontrol ünitesi var. tabi o ilk taktığım siyah fanlarda iptal olacak yerlerine ışıklı fanlar gelecek. başta dediğim gibi bu benim ilk çalışmam çok yüklenmeyin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi avor -- 20 Temmuz 2007; 20:14:05 >

• hiç fena değil hatta yaratıcılık bile var. Aynen devam. İstanbulda oturuyorsan bilgisayarcılardan yapacağın mod alışverişlerini beraber yapabiliriz. İndirimde olur.
  • istanbulda oturuyorum zaten neon lambaları karaköyde bulan benim yani "neon lamba" konusunu açan. aslında şimdilik fan var sadece 3 tane 8lik 1 tane 12lik renkli fan alıcam. büyükçekmece de oturuyorum ama beşiktaş civarında bulunuyorum sürekli olarak. alışveriş işi olabilir. nereler var ilişkin olan. net adresi filan var mı? bu arada yorum için de saol. güzel bişey olacak inşallah.
  • moda devam
  • Güzel gidiyor kardeş dvmını bekliyoruz.Ama bence sen o fanların sesinden rahatsız olup sökersin.Ama fanları 5 voltta çalıştırısan bilemem!
  • quote:

Orjinalden alıntı: overclock38

Güzel gidiyor kardeş dvmını bekliyoruz.Ama bence sen o fanların sesinden rahatsız olup sökersin.Ama fanları 5 voltta çalıştırısan bilemem!

ya 12v verdim aslında fanı taktıktan sonra 1-2 gun masaustunde çalıştı sen olayı oldukça iyiydi. ancak kasaya monte edince biraz mekanik titreşim sesi başladı gibi sokecem ama zor geliyo kabloları sok tekrar bi de boya çiziliyo. oyle bir sorunumda var aslında akçalının verniği var sprey ondan sıksam sorun olurmu yani renkte bozulma filan olurmu? cunku bu şekilde çok kolay çizliyo boya
  • Çok güzel olmuş, el emeği içeren modlara bayılıyorum

umarım hevesini asla kaybetmessin
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • hayır sonuna kadar el emeği tüm bayramımı bu işe verdim. evde bir bilgisayar daha var zamanı gelince onu da yapıcam. bir elektrik mühendisi olarak zaten hazır şey alıp kullanmak çok doğru gelmiyo. olabildiğince üretim yapmak lazım. düşük maliyet ve olabildiğince yüksek verim. bu işi çok sevdim zaten. diğer kasa için daha farklı daha uçuk fikirlerim var. hatta okulda atılan 2 tane pc kasasını çöpten çıkarttım metallerini kullanmak için
  • selam. Ben de beşiktaş ta oturuyorum. Birlikte birşeyler yapabiliriz. Hatta pes bile atabiliriz. :)
  • pes mi hmmmm ama nasıl atacaz abi. network oluyomu pes6 da. pes5 te yoktu ama pes6 da da yok sanırım.
  • sen beşiktaşta oturmuyormusun dostum :) ben de beşiktaştayım. :)
  • ya aslında tam olarak oturmuyorum büyükçekmece de oturuyorum ama fulyada haftanın 2-3 günü arkadaşta kalıyorum bide YTU çalışıyorum zaten oyuzden oralardayım yani. iyi de olay zaten pesi nasıl 2 kişi oynayacağımız nerede oturduğum sorun deil. benim bildiğim tek çözüm gamepad. o da beni aşar. alışamadım gitti o alete. tuşa basmadan olmuyo yawwww :)
  • Ben de YTÜ de okuyorum :) Biraz daha devam edersek akraba çıkıcaz :) puhaaaaa
  • sonuçta sağlam bişeyler cıkacak gibi
  • quote:

Orjinalden alıntı: EX_PRO

sonuçta sağlam bişeyler cıkacak gibi

öyle gibi saolasın buradaki arkadaşlar sayesinde onların çalışmalarını takip ederek başlıyoruz bu işe. biraz da üretkenlik olunca bişeyler olacak gibi bakalım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: devilucifer85

Ben de YTÜ de okuyorum :) Biraz daha devam edersek akraba çıkıcaz :) puhaaaaa

ozaman bu akrabalığı yavaş yaavaş ilerletelim hangi bölümsün diye bir sorayım. bu arada ben araştırma görevlisiyim ona göre. hmmmmmmm kenarından hocan sayılırım yani.
  • kardeşim ben fazla mod yapmadım sadece bir iki fan aldım bir adette die kablo kiti aldım ama aldıklarımın hepsini bilgisayarcılardan almıyorum: mesela fanla önündeki grilleri; görmüşsündür galata köprüsünün hemen başında elektronikçiler çarşısı var oradan alıyorum. Fiyatlarıda uygun ama ışıklı fanlardan bulunmuyor. ışık, fan kadıköydeki iş yazıcıoğlunu daolştım adamları daha alışpveriş yapacağıma dair inandırdım ve ışığı 8 ytlye aldım mavi renkli ama dremel bozulduğu için ne fanları takabildim nede ışığı. Bir tane dremel alıcam. Avcılarda oturuyorum. Bir hafta sonu alışveriş amaçlı çıkacaksan bana uyar. Fikir alışverişi de yapmış oluruz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: lordqbeck

kardeşim ben fazla mod yapmadım sadece bir iki fan aldım bir adette die kablo kiti aldım ama aldıklarımın hepsini bilgisayarcılardan almıyorum: mesela fanla önündeki grilleri; görmüşsündür galata köprüsünün hemen başında elektronikçiler çarşısı var oradan alıyorum. Fiyatlarıda uygun ama ışıklı fanlardan bulunmuyor. ışık, fan kadıköydeki iş yazıcıoğlunu daolştım adamları daha alışpveriş yapacağıma dair inandırdım ve ışığı 8 ytlye aldım mavi renkli ama dremel bozulduğu için ne fanları takabildim nede ışığı. Bir tane dremel alıcam. Avcılarda oturuyorum. Bir hafta sonu alışveriş amaçlı çıkacaksan bana uyar. Fikir alışverişi de yapmış oluruz.

abi 8ytl ye nerden aldın bu fanları ben 3 tane 8lik 1 tane 12lik renkli alıcam. 70ytl ye patlıcak valla ama 8ytl yarı yarıya nedir bu mekanının adı acep? dremel bende istiyorum aslında beraber gidebiliriz aslında 2tane alıp indirim yaptırabiliriz. pm den haberleşiriz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi avor -- 9 Ocak 2007; 18:30:32 >

• ben o fanlardan fayda alacağınızı zannetmiyorum arkadaşlar, o kadar ucuz, çabuk bozulurmuş gibi geliyor mesela 1 ay sonra ses yapmaya başlarlar. Gerçi öyle ffanlar her halükarda ses çıkartıyor , ama fan kontrolünüz varsa olabilir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: devilucifer85

ben o fanlardan fayda alacağınızı zannetmiyorum arkadaşlar, o kadar ucuz, çabuk bozulurmuş gibi geliyor mesela 1 ay sonra ses yapmaya başlarlar. Gerçi öyle ffanlar her halükarda ses çıkartıyor , ama fan kontrolünüz varsa olabilir.

fan kontrolsüz bu kadar fan bir arada çalıştırılmaz herhalde yani
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.