Şimdi Ara

PleksiGLass mod : BİTTİ // Sırada : Sleeve ve Uv Led : Buda bitti ..18.08.2011 GünceL

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
3.146
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
     PleksiGLass mod : BİTTİ // Sırada : Sleeve ve Uv Led : Buda bitti  ..18.08.2011 GünceL

Kablo Toplama modu
     PleksiGLass mod : BİTTİ // Sırada : Sleeve ve Uv Led : Buda bitti  ..18.08.2011 GünceL

dediğini yaptım arkaya gitti o kablolar da maşallah ne kablo alıyormuş arkasıda gerçekten verdiğim parayı hakediyor bu kasa

Şuan tek eksiğim yan kapağı ful pleksi yapıcam aslında ya kapağım iyiydi ama kargoda sağolsunlar çatlatmışlar ona göre bi pleksi kesiceğime ful yan pleksi yapmayı düşünüyorum içteki fanlarıda uv herhangi bir renge boyarım .

Kuzey köprüsü soğutucu modu

Bu arada kuzey köprüsü soğutucusu vardı eski kasada bulduğum standart olduğu için anakartıma uydu sıcaklıkta 15 derece düştü görsellik de bence daha güzel oldu herneyse Pleksiye başlayalım ..

İşlerin yoğunluğundan baya doluydum 2 gün izinim var ve pleksimde geldi başlıyım dedim çat pat bişiyler yapıcaz artık .

Pleksim

Hemen kolları sıvadık başlıyalım dedik mekan olarak tavan arası mecburen evde yapıpta ortalığı kirletirsem anladın sen onu :)

Dekupaj felan ucuz yollu bulmadığım için 1 kullanıma almak istemedim demir testeresi ile hallolur diye düşümdüm tavan arasındaki demir testeresi ömrünün sonuna gelmiş ti bunun üzerine nalbur yolunu tuttum gitmişken pleksiyi yapıştırıcağım çift taraflı bant ince zımpara plastik kelepçe aldım .

Kesmeye başladık zorlatmıyor şuanlık hadi bakalım

Büktük müktük bişiler yaptık umutlar tükenme noktasında

eğe düzlüyormu diye bi kontrol ettim idare eder

sonra pleksiyi kesmeye başladım kalıba uygun hala getirmek için

pleksiyi iyi kesti ama demir testere si :D

Şuan için son durum bu yarın devam edicem kapağın yanları düzlenicek pleksinin işi bitti zaten sonra çift taraflı bant ile yapıştırıcam kapağa zımpara vurulup eskiden aldığım bir sprey siyah boya vardı yeniden siyaha boyanıcak yorumlarınızı beklyorum üstadlar ..

Not: Kargoda Orjinal pleksi çatladığı ve kötü bir görüntü oluşturduğu için yan kapağı pleksi yapmaya karar verdim .

bugün saat 2 de başladım ve 5 de bitirdim 3 saat uğras sonu son durum budur yarın son bir kaç ince işlemden sonra montajını yapıcam nasipse hadi selametle yapım aşamasını eklerim sonra gerçekten güzel oldu pLeksinin üstünde koruma var çizik gözükebilir cam gibidir normalde :D

Son hali karşınızda üstadlar sabrın sonu selamet güzel oldu bence:D sırada kabloya uv slevee ve kasa içine uv ne on almaya geldi :)

Pleksinin montajlanmış son hali kasaya montaj edilicek

Arkalı önlü bandın zamanla kendini salmasından dolayı vidalamaya karar verdim matkap işimi gördü

Emrah abiye verdiğim siparişler kısa sürede elimde oldu ve sizlerle paylaşmak istiyorum

Öncelikle kutu oldukca iyi muhafaza edilmiş görsellik on numara :D

hayde bismillah

ilk sleevemizi taktık :D zar zor çıkan pinden sonra

ön tarafı tamamladım gözle görülücek taraf ancak siparişi kısıtlı verdiğim için (malum öğrenciyiz :D ) arkaya 9 mm takıyorum ve bütün pinleri ondan geçiriyorum :D zaten gözükmez arkada diye düşünüyorum :D

şuan 24 pin bitti özenmeden yaptım doğrusu gene iyi gözüküyor :D

pc ye montajladığım hal
    alel acele montajladım sırf buraya resim eklemek için sıvı soğutma geldiğinde zaten gene sökülecek :D sırf resim için daha düzenlemeleri yapılıcak :D

BU resimdede gördüğünüz gibi sleve sadece önden görünen kabloları yapıldı öğrenciyiz sonuçta :D

BUNLARDA gece uv ışıktaki halleri uv ışık yetersiz geldi keşke 1 tane daha alsaymışım mükemel olurmuş :D ama sonuç mükemmel

ve şimdi fanlar ın kanatları gene emrah abiden aldığım floresan yeşil uv yeşil yani onla boyanıcak ve uvuz yollu bir sıvı soğutma alınıcak 100 liraya :D

fanlarıda boyamaya kalkıştım bugün sonuç budur :D

fanlar az birşey zımparalandı daha iyi tutsun diye

boyadık 1 kat oda yeter zaten ağırlık yapmasın fana :D

fana yapışkanıda takıldı :D

bu arada hiç farkında değilim terlikde boyadan nasibini almış nası görmem :D ramazan başımıza vurdu :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 5mhmtr7 -- 18 Ağustos 2011; 17:49:36 >

• Kabloları Topla One Bağırsak Gibi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pesidelphia

Kabloları Topla One Bağırsak Gibi

işte üstad pc hakkında bilgim yoktu 1 aydır ilgileniyorum topladığım ilk sistem vesayre :D nasıl toplanır kenara atıyorum kıvrılıyor üste alıyorum havayı engelliyor .
  • kasa güzelde iç dizayn olarak pert kolaylık saglama acısından bısıler yapmamıslar
  • Şöyle bir şey olabilir: Klima borularının etrafına sardıkları "dekoratif bant" adında grimsi bir bant var. Dokusu biraz beze benziyor ama değil. Bildiğin bant. Değişik bişey. Onu alıp boyayabirsin. En kolayı budur. Renkli dekoratif bant var mı bilmiyorum. Varsa o da kolaylık olur. Bu şekilde kabloları hem bir araya toplayabilir, hem oraya buraya tutturabilir, hem de kablo kılıfı niyetine kullanabilirsin. En kolayı budur. Tabi gidip tak çıkart kablolu PSU almak, kasanın içine alternatif bir bölme yapmak gibi daha radikal çözümler de var ama masrafa girme ve uğraşma derim. Bas bantı geç
  • quote:

Orijinalden alıntı: thunderwatcher

Şöyle bir şey olabilir: Klima borularının etrafına sardıkları "dekoratif bant" adında grimsi bir bant var. Dokusu biraz beze benziyor ama değil. Bildiğin bant. Değişik bişey. Onu alıp boyayabirsin. En kolayı budur. Renkli dekoratif bant var mı bilmiyorum. Varsa o da kolaylık olur. Bu şekilde kabloları hem bir araya toplayabilir, hem oraya buraya tutturabilir, hem de kablo kılıfı niyetine kullanabilirsin. En kolayı budur. Tabi gidip tak çıkart kablolu PSU almak, kasanın içine alternatif bir bölme yapmak gibi daha radikal çözümler de var ama masrafa girme ve uğraşma derim. Bas bantı geç

Usta Psu HD6850 Cf ye yetmiyor sanki piskolojikmidir bilmem ama bi psu alıcam galiba :D bu psu kasa içinde gelen 600 w peak psu dekoratif bant dediğine baktım kağıt gibi bi bant değilmi dışı kağıta benzer ama bant onu diyorsan bende ondan var ancak açık sarı rengi var siyah a nasıl çevirebilirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 5mhmtr7 -- 2 Temmuz 2011; 21:44:07 >

• Kardeş şimdi şöyle ki senin bilgisayarın şu anki güç tüketimi 530W civarında çıktı. Mevcut PSU'nun öyle çok iyi, 80+ falan bir ürün olmadığı düşünülürse en fazla 500 civarında güç sağladığı söylenebilir. Yani yetmiyor derken muhtemelen HAKLISIN. Yetiyorsa da kendini kasa kasa yetiyordur o da yakında pırtlar demek. O halde kasaya kafa göz girişmeden önce tak çıkart kablolu, şöyle en az 750W ve 80+ sertifikası olan bir PSU baksan akıllıca olabilir. Sistemin gayet güzel PSU'ya para vermek akıllıca bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thunderwatcher -- 3 Temmuz 2011; 5:03:46 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Kardeş şimdi şöyle ki senin bilgisayarın şu anki güç tüketimi 530W civarında çıktı. Mevcut PSU'nun öyle çok iyi, 80+ falan bir ürün olmadığı düşünülürse en fazla 500 civarında güç sağladığı söylenebilir. Yani yetmiyor derken muhtemelen HAKLISIN. Yetiyorsa da kendini kasa kasa yetiyordur o da yakında pırtlar demek. O halde kasaya kafa göz girişmeden önce tak çıkart kablolu, şöyle en az 750W ve 80+ sertifikası olan bir PSU baksan akıllıca olabilir. Sistemin gayet güzel PSU'ya para vermek akıllıca bence.

Evet usta ekran kartının birini çıkarıyorum 4.3 ghz a çıkıyor işlemci voltaj çok az verdim dahada giderdi belki ekran kartını takıyorum 3.9 3.8 ghz a zor çıkıyor sonra mavi ekran veriyor :D

2.el bi saphire pure 625 w yada seasonic 620 w yada daha fazlasını almak lazım böyle gitsin gidebildiği kadar 2. el bulduğumda alırım içinden çıkanıda kardeşimin pc cine takarım :D eyw

• AMAN DİYİM!!! 625W sana kesinlikle YETMEZ! 750W'dan aşağısını kesinlikle alma, tercihen 800W al ve 80+ olmasına dikkat et! Üzülürsün yoksa 800W bir PSU 80+ ise en kötü ihtimalle 800 x %80 = 640W gerçek güç verir. O da sana güvenli bir fazlalık bırakarak yeter. 750 W da 600W gerçek güç sağlayarak işini görür. Ama daha aşağısını sakın aklından bile geçirme derim. Abesle iştigal olur.
  • quote:

AMAN DİYİM!!! 625W sana kesinlikle YETMEZ! 750W'dan aşağısını kesinlikle alma, tercihen 800W al ve 80+ olmasına dikkat et! Üzülürsün yoksa 800W bir PSU 80+ ise en kötü ihtimalle 800 x %80 = 640W gerçek güç verir. O da sana güvenli bir fazlalık bırakarak yeter. 750 W da 600W gerçek güç sağlayarak işini görür. Ama daha aşağısını sakın aklından bile geçirme derim. Abesle iştigal olur.

usta sanırım yeterli geliyor bu PSU gerek yok yaw gittiği yere kadar şuan 4.0 ghz yaptım işlemciyi çarpanlarla 220*18.5 yaptım 4.0 Ghz prime 95 felan 15 dk beklettim oyun açtım 5 dk oynadım sıcaklık en fazla 54 derece oldu bir sorun yok hatta gözle görülür hız artışı oldu 60 fps aldığım oyun 77 fps verdi böyle devam ederse almaya gerek yok boşuna irdelemeyelim düşün düşün nereye kadar Neyse sohbet için eyw ustam ben kaçtım iyi geceler :)

• Sen bilirsin dost.
  • Kasana yakışacağından eminim, RAZER LYCOSA AYDINLATMALI TURKCE Q GAMING KLAVYE.
  • kablo toplama diye yaz google amcaya orda pclabs ta konu var orda herşey anlatılmış bence bir göz at
  • quote:

Orijinalden alıntı: Memymulio

Kasana yakışacağından eminim, RAZER LYCOSA AYDINLATMALI TURKCE Q GAMING KLAVYE.

klavye mouse en fazla 50 lira üstad klavyeye 180 lira verilirmi bea :D
  •  PleksiGLass mod : BİTTİ // Sırada : Sleeve ve Uv Led : Buda bitti  ..18.08.2011 GünceL

Bu resmi görünce direk aklıma Razer Lycosa geldi. Pahalı ama kullanımı ve görünüşü harikulade.

Şöyle bir tavsiye.http://www.ucuzu.com/pc-klavye-c3111/logitech/internet-350-desktop-set-p43929334/

• eyw üstad bugün teknosada gözüme kestirdim bi klavye ince bembeyaz güzel bişiy mouseda alıcam ama bulamadım mouse var aslında güzel ama kauçuk bazı yerleri elimde kötü bir his oluyor :D x7 mouse kauçuk olmayanlarıda varmıdır acaba ?
  • Benim gördüklerimin hepsi kauçuklu
  • gelısme yokmu :D
  • Anakart garantide üstad 1 haftadır yapamadılar sıfırı ile değiştirdiler Gelsin pc aklımda çizdim yapıcaklarımı :D
  • Anakart garantiden geldi hemen taktım sonra 1 saatlik uğraş sonunda kabloları arka hazneye atmayı başardım sağ yan kapak biraz zor kapandı ama taş gibi oldu :D Ama bi şeyle karşılaştımki elim ayağım birbirine dolandı :D Ön mavi led fanı hem 3 v luk akımdan hemde 12 vluk akımdan taktığım için pc yi ilk açtığımda acayip bir koku bir duman altı oldu oda ama sonrasında fanın yandığını anladım duman harddiskin ordan geliyordu sonrasında 12 liği cıkardım ve normal şekilde taktım fan çalıştı o kadar duman çıkaran fan eskisinden sessiz çalışıyor

ancak eskiden işlemcim boşta 35 36 37 iken şimdi 40 47 arası geziniyor yeni anakart baya stabil ama sıcaklığı fazla geldi yoksa sıcaklıklar arttı diyemi bu şekilde oldu anlamadım :D bu arada aras kargo sağolsun plexiyi çatlatmış xfx amblem felan yapıştırdım gözükmesin diye

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 5mhmtr7 -- 12 Ağustos 2011; 0:15:38 >

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.