Şimdi Ara

F33L TorNaDo F5 Modifiye 'sese duyarlı neon 20.07.2007' (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
165
Cevap
0
Favori
16.539
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • valla şöyle söyleyim psu fanı bu fanlardan daha çok ses çıkartıyor yani. aslında fanı değiştirmiştim. sesssizdi ama psu yu yerine takıp sistemi kapatınca ses artmaya başladı. kesici uç alayım psunun fan drillini kesicem ses azalacaktır. zaten fan kontrol takıcam için gerekmediğinde kısarım. devreleri daha monte edemedim. ama şunu söyleyim ekran kartı fanı çalışmaya başlayınca bunca fanın sesini bastırıyo yani. ısınma olayına gelincede kesinlikle fark ediyor. işlemci ısısı normalda 30-31 derece ortamda 30derece tabi 266mhz olan fsb 370fsb de şu an ve stock fan ile. yan fanları kapatınca işlemci 36 ortam 34 filan hatta bu yazıyı yazarken sistem kilitlendi. çok enteresan. daha öncede olmuştu. fanları kapatınca ısı çok yükselmede sistem kitleniyor. senin anlıcan işlemci ısısı boşta iken 6 derece farketti. bu süper bir diğer bence. bu yan fanlar ile overclock yaptım bir yerde. hem görüntü olarak hemde performans olarak etkili. ekran kartınıda soğutuyo yan fanlar ayrıca kuzey köprüsünede hava üflüyorlar daha ne. e tabi ramleride unutmamak lazım. ramlere de themaltake in altın renkli iki tarafı kapatan soğutucularından aldım. tamamdır. daha fazla overclock istersem bir tt bigthphoon alırız. süper olur ama sanırım psu sınırına geldim gibi kasa için daha düşündüğüm şeyler var. ama şimdi odaya geçtim cd rafımın moduna başladım ilk resimleri koyucam amma uzun oldu ha. sen daha başlamadın galiba overclock işine

• babacım psu dayanmazsa soylemedi deme :S
    ben her parcamı yaktım fazla güç bindirmeden
  • atın ölümü arpadan olsun be kardeş
  • çok güzel olmuş.özellikle renklerin uyumu mükemmel.ellerine sağlık
  • güzel kasa hatta çok güzel bilmeyince yapamıyorsun bizimki çok sade kaldı seninkinin yanında
  • yorumlar için teşekkürler beyler. bilme olayına gelince şunu söyleyim. bu benim ilk mod çalışmam. bayram tatilinde başladım ve tüm bayram bununla uğraştım. ki sadece boyama işi bitmişti yani. ancak insan yapmaya başlayınca öğreniyor. biraz yorucu oluyor ama olsun. çok zevkli sonucu görünce çok mutlu oluyorsnuz. renk uyumuna gelince fena olmadı işte. bir ara turuncu yeşil düşündüm aslında ama böyle yaptık işte. elektrik mühendisi olduğum için ordanda tabi bazı şeylerde fark eediyor. ama şu kesin babam yardım etmeseydi çok daha zor olurdu
  • beyler dün koçtaş tan aldım aleti. gayet başarılı bir alet. 69 ytl fiyatı var. içinden yanında gördüğünüz çanta da çıkıyor. yine yanında çaşitli 150adet parçada bulunmakta. dremele alternatif olarak alınabilecek bir alet.boruyu çıkartıp ta kullanılabiliyor. hız devir ayarı da var. ben çok beğendim iyi ki almışım. bu akşamfan hız kontrolleri için yerleri onunla kestim çok rahat oluyor ya. eğelemek ile filan uğraşmıyorsunuz. uç takımıda ayrı olarak satılıyor. 20 ytl ye 150parça uç satılıyor çanta içinde. zaten daha kaliteli uç isterseniz dremel uçlarda uyuyor. almayı düşünenler için kesinlikle tavsiye edilir. ayrıca resimde gördüğünüz matkap uçları 1ytl lik uçlar ama bu plastik malzemede süper çalıştı. bu uçlardan da alabilirsiniz çok ucuza işinizi halledebilirsiniz.
     F33L TorNaDo F5 Modifiye 'sese duyarlı neon 20.07.2007'

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi avor -- 3 Şubat 2007; 23:45:34 >

• AYNI ALETTEN BENDEDE VAR HOCAM DREMELDEN BAHSEDİYORUM BU ARADA COK CANLI Bİ KASAN OLMUS ELİNE SAGLIK COK BEGENDİM
  • abi sen insanmısınn o kasa ne ole bide bna fikir werirmisin asusta250 kasam ıcın yarın baslıcam ksama (bu arda ksan felaket olmuss)
    kaç fan taktın abi :
  • quote:

Orjinalden alıntı: alper14

abi sen insanmısınn o kasa ne ole bide bna fikir werirmisin asusta250 kasam ıcın yarın baslıcam ksama (bu arda ksan felaket olmuss)
    kaç fan taktın abi :

abi ilk olarak felaket olmuş derken iltifat mı ettin yoksa nedir yani tam anlayamadım ama ben iltifat olarak alayım bari valla kasamda 4 tane fan vardı zaten bende 2 8lik 1 12lik taktım. ancak bu fanlar hem goruntu guzelliği sağladı hemde overclock için çok işe yaradı. ekran kartı ve işlemci sıcaklığı için çok yararlı oldu. kasanı bulursam bakıcam netten. ayrıca daha kasanın işi bitmedi bir miktar daha yapılacaklar var. değişik fikirlerde var. beni takip et dostum hoşuna giden şeyler olabilir ayrıca yorum için saol

• quote:

Orjinalden alıntı: mc.kork

AYNI ALETTEN BENDEDE VAR HOCAM DREMELDEN BAHSEDİYORUM BU ARADA COK CANLI Bİ KASAN OLMUS ELİNE SAGLIK COK BEGENDİM

eyvallah dostum saol. bu kadar emekten sonra yorum birilerinin olması çok güzel.
  • eline sağlık sağlam emek vermişsin
  • valla verdik dostum ya dahada veriyoruz zaman kıtlığı ve çalışma alanımızın yetersizliği çok engel oluyor. bir lehim yapıcaz bir sürü ara takım çıkart ara kablolar uzat onları tekrar topla kaldır 2 kablo lehimlicez 50 tane şey yapıoruz yani. ah bir yer olsa neler yapıcaz ama işte
  • ön panelin delme işlemi tamamdır.

şimdi bu deldiğimiz ön paneli renkli folyo kağıdı ile kaplayalım. boyamaktan daha etkili bence. çünkü rengini beğenmezseniz değiştirmeniz çok kolay. çıkart yenisini yapıştır.

üsteki boş olanıda kaplıyoruz.

daha sonra kontrol devresini , anahtarı ve ledleri takıyoruz. ancak anahtar ve ledler takılı değil henüz. sıra ona gelene kadar bari takılı dursunda o kadar uğraştık görelim dedim

• bence içindeki neon gereksiz kardeş bilmiom ama cok boğmus zaten fanların hepsi ısıklı
  • quote:

Orjinalden alıntı: alper14

bence içindeki neon gereksiz kardeş bilmiom ama cok boğmus zaten fanların hepsi ısıklı

ya zaten onu denemek için takmıştım ama çıkarttım. bende aynı fikirdeyim fanların ışıklı olması yetiyor. neonları kasa dışında kullanıcam o yüzden.

• evet bu seferde ses azaltma amaçlı bir kesme operasyonumuz var power metalini önceden pense ile almıştım.

güzelce grillimizi söküyoruz.sonra fanı söküyoruz.

ardından arka tarafı gazete ile kaplıyoruz ki çıkan toz parçacıkları sistemin içine girmesin

sonra takıyoruz kesici ucumuzu başlıyoruz kesmeye. tavsiye ederim çok zevkli

tamamen parçayı alıyoruz ve grilli yerleştiriyoruz. tabi titreşim için iki tarafta da conta kullanıyoruz

fanımızı da takıyoruz işlem tamadır. geriye sadece artık malzemeler , kullanılan aletler ve pislik kalıyor

son olarak hazır içini açmışken bir iç resimde çekeyim dedim

• evet beyler bu seferde kasanın ayaklarını modlayalım burada kullandığım ledler klasik ledlerden değil. bu ledler beyaz renkli fakat yanınca renkli yanıyorlar ve parlak etkili ışık veriyorlar. normal ledlere göre biraz daha pahalılar. ama arada çok fazla bir performans farkı var. tavsiye ederim
    önce delikleri açıyoruz.

kablo bağlantılarını yapabilmek için kanallarıda açıyoruz tabi.

sonra ledleri yerleştirip gerekli bağlantıları yapıoruz.

testimizi de yapalım,

e karanlıkta da bakmak lazım

evet ayakları kasaya taktık bir bakalım nasıl olmuşlar

karanlık resimlerine da bakalım

ve buda ledlerin tavana vurmuş hali

ışıklarda ufak bir sorun oldu ama şimdilik idare eder sonra sorunu gideririz artık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi avor -- 11 Şubat 2007; 0:30:25 >

• eytw cok guzel olmus bence ısıklar falan degısık bır hava vermıs o aykalardakı ısıklar.devamı gelsın daha bıtmesın bence
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.