Şimdi Ara

F.F.T Yasası (konu biraz ağır olabilir)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
74
Cevap
9
Favori
3.154
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Zaman yok an var ve her geçen an geçmişiniz yeniden yazılıyor. Ana göre geçmişiniz şekilleniyor.

Bu böyle olabilir mi? Beni bunu düşünmeye iten yaşadığım bir takım olaylar var.

Bir gün bankada kimliğime ihtiyacım olduğu bir sırada kimliğimin olmadığını gördüm. Eve döndüm ve heryeri aradım fakat kimliğimi bulamadım. Sonra kimliğimi nerede unutmuş olabileceğimi düşünmeye başladım. Çok düşündüm aklıma hiç bir şey gelmiyordu derken kimliğimi 1 ay kadar önce gittiğim bir kırtasiyede çıkardığımı ve tekrar cüzdanıma koymadığımı hatırladım. Hatta fotokopi çekildikten sonra adamın bana elinde sadece kimlik fotokopisiyle döndüğünü, kimliği koyduğu kapağı hiç kaldırmadığını hatırladım.

Bu kırtasiyeye gittim ve adama orada bir kimlik bulunup bulunmadığını sordum. Bana unutulan kimlikleri gösterdi ve benim kimliğimin orada olmadığını söyledi. Ben orada unuttuğumdan emin olduğum için adama oradan bir başkasının (ç)alıp almayacağını sordum. Bana çok emin bir şekilde bunun olamayacağını söyledi. "İnanmayarak" eve döndüm.

Neyse fazla uzatmadan söyleyeyim. Kimliğimi dolabımdaki pantolonlardan bir tanesinin arka cebinde buldum. Bulduğumda ciddi bir şok yaşadım çünkü kimliğimi gördüğüm anda o kırtasiyeyeye aslında kimlik fotokopisi çektirmek için değil poşet dosya almak için gittiğimi hatırladım.

İlginç bir biçimde beynim, hatırlayamadığı eksik kalan bir an için geçmişimde var olmayan bir anı oluşturmuştu.

Bunu daha önce bir defa daha yaşadım. Yine bir banka işlemi yaptırıyordum. Şu otomatik şifre üreten şifrematikler var. Arızalı olan elimdeki şifrematiği iade edip yeni talep edecektim. Müşteri temsilcisi;

- Bu şifrematiği buradan mı aldınız? diye sordu.
    ben - Evet buradan aldım. dedim.

Hesap numaramı istedi verdim. Hesap numarasını verdikten sonra bana sizin şubeniz burası değil dedi. Hayır dedim benim şubem burası. Israrla bana şubemin o şube olmadığını söylüyordu ama ben orada hesap açtığım günü o gün gibi hatırlıyordum. Ben bayana size neden yalan söyleyeyim bana neden inanmıyorsunuz dedim. O da durun bir bakalım bu işte mutlaka bir yanlışlık var dedi ve hesap numaramın şubesine baktı. Şubem o bankanın edirne şubesiydi. Edirne dediği anda ben zaten iptal oldum. Edirneyi duyduğum anda uydurduğumu anladım ve gülmemek için kendimi zor tuttum. Hızlı bir şekilde bankadan çıktım. Yani orada kadınla iddialaşacak kadar nasıl uydurabilmiştim aklımda o bankada hesap açtığım günü.

Bu iki olay bana böyle bir şey olabileceğini düşündürdü. Siz direkt bulunduğunuz andan başlıyorsunuz hayata ve geçmişiniz anılarınız otomatik olarak oluşuyor.

Bu yazıyı ben yazmadım sadece noktayı koyduğum andayım.

• Hocam saat 3 bu saatte beyin yorucu konu acıyorsun

İlk kelimeden sonra koptum gittim
  • quote:

Orijinalden alıntı: samplus

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Whiskey -- 18 Ocak 2012; 2:46:48 >
  • En kısa zamanda bir doktora görünsen iyi olacak
  • Sıkıntı var hocam sizde. Bir doktora falan gözükmeniz lazım bence. Normal değil bu kadarı. Tamam benim de bazen buraya koyduğumu iyi hatırlıyorum dediğim şey başka yerden çıkıyor ama banka şubesi falan acayip yani.
  • Bu saatte pek olmasa da, ara sıra ben de zamanın varlığını ve üzerimizdeki etkisini düşünürüm. Sanırım bu konu şimdilik insan beyninin kavrayabileceği bir konu değil, çünkü zamanın insan üzerindeki etkisi ve zamanın varlığı çözülebilirse olmaması gereken şeyler olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Meltzie -- 18 Ocak 2012; 2:49:20 >
  • İçim ürperdi okuyunca. Bu konuyu iyice araştırmak, okumak ve düşünmek lazım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bende bazen aslında ben dışında herşeyin beynimin kurgusu olduğunu düşünürüm.özellikle kötü şeyler yaşayınca . Sonra yüzümü yıkarım geçer:D
  • quote:

Orijinalden alıntı: 34

quote:

Hakkaten imzasını atmış adam.
  • Sıkıntı zamanda falan değil arkadaşım sende
  • Şizofren.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 34

quote:

laaaaa sıra sıra büyüttün okurken korktum la
  • czztşş.... gece üçte bunu okursan devrelerin yanar
  • Cinsiniz ne hocam ?
  • Sıkıntı var diyenlere aldanarak kendinde sıkıntı olduğuna şartlanma bende de oluyor, başkasında da olabilir.
  • Nelere bağladın olayı dostum sadece yanlış hatırladın hepsi bu.
  • Yalnız dediginiz gibi olaylar bana da oluyor. Geçen gün okuldan eve gelirken kartı bastım. Parkamın cebine koydum. Eve geldim ertesi gün okulda giderken parkamı giymedim. Yolda aklıma geldi kartı unuttuğum. Okulda kalem çıkarmak için çantamı açtım, şok oldum. Kartım oradaydı
  • hocam okudum.toprağınız bol olsun
  • Dostum iddian belki doğru olabilir ama olaylar gerçekten saçma . Bence olaylar senin hatırlayamaman yada beyninin başka olaylarla kurduğu bağlantılar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: -ALA-

Sıkıntı var diyenlere aldanarak kendinde sıkıntı olduğuna şartlanma bende de oluyor, başkasında da olabilir.

Şizofren ya da başka herhangi bir akıl hastalığı olmadığını iyi biliyorum. O arkadaşlar konuya iyi hakim olamadıklarından böyle düşünüyorlar.

Şimdi bir yer düşün bu yerde sonsuz tane yani sonu olmayan kadar sayıda hayat profilleri ve başından sonuna hayat hikayeleri var. tüm hikayeler yaşanmış ve bitmiş. Sen bu profillerin herhangi bir yerine herhangi bir zamanına geçiş yapıyorsun. Sınır yok istediğin kadar ve istediğin zaman olabilir bu. Her geçiş yaptığında bir önceki profilin izleri siliniyor aklından direkt olarak geçiş yaptığın profile bürünüyorsun. O profilin tüm anılarını özelliklerini kuşanıyorsun. Beynimiz olmayan bir olayı hatırlayacak kadar hünerliyse bunuda yapabilir diyorum.

Rüyalarımızda diğer profillerimizin beynimizde bıraktığı izlerden görüyor olabilir miyiz? Bilmiyorum hiç bir zaman ne aksi nede kendisi ispatlanamayacak bir teori bu.

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.