Şimdi Ara

F.F.T Yasası (konu biraz ağır olabilir) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
74
Cevap
9
Favori
3.182
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: @Majesty

Rüyalarda nasılda hiç görmediğimiz mekanların bir arka planını çıkarıp içinde oynuyorsak hayatta öyle olabilir

insan daha hiç görmediği bir şeyi rüyasında göremez,

tüm hayatını bir kameraya alırsak ve sana izletirsek geçmişin değişmediğini kanıtlamış oluruz,

F.F.T Yasası (konu biraz ağır olabilir)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Whiskey -- 18 Ocak 2012; 16:17:36 >

Orijinalden alıntı: Alkolog

/>

İNANMAYIN BEYLER 45 DK DIR SEYREDİYORUM HİÇBİŞEY DEĞİŞMİYO!!1!!

Orijinalden alıntı: 34

quote:

Rüyalarda nasılda hiç görmediğimiz mekanların bir arka planını çıkarıp içinde oynuyorsak hayatta öyle olabilir

Görür , doğuştan kör olan birisi nasıl denizi tarif ediyorsa insan görmediği şeyleri rüyasında görür

İçgüdü mü diyorsunuz ne derseniz deyin

Birde gerçek hayatta gördükleriniden kesit kesit parçaları birleştirip başka bir şey yaratıp ne olduğunu çıkaramadığınız rüyalar da görebilirsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi @Majesty -- 18 Ocak 2012; 16:52:08 >

quote:

Orijinalden alıntı: 34

quote:

Görür , doğuştan kör olan birisi nasıl denizi tarif ediyorsa insan görmediği şeyleri rüyasında görür

İçgüdü mü diyorsunuz ne derseniz deyin

Birde gerçek hayatta gördükleriniden kesit kesit parçaları birleştirip başka bir şey yaratıp ne olduğunu çıkaramadığınız rüyalar da görebilirsiniz

denizi tarif etmesi onu hissettiğindendir o ayrı birşey, görselliğini açıklayamaz ama, doğuştan kör olan biri maviyi yada diğer renkleri bilemez hayal edemez(sadece siyahı bilir)
    rüyalarımızda gördüğümüz yerler, kişiler vs. hepsi daha önce biryerlerden gördüğümüz şeylerdir, birleştirip başka şeyler çıkarabiliriz fakat o parçaları görmüşüzdür, nasıl bir insan yanmadan, yanma hissinin nasıl olduğunu bilmiyorsa aynı mantık,

• Peki ya bugün gördüğün rüyadaki anı ertesi gün yaşamak nedir? Bu daha karışık bir olay bence.

Orijinalden alıntı: eroon

quote:

Orijinalden alıntı: samplus

quote:

Orijinalden alıntı: Metalwrath

quote:

Orijinalden alıntı: samplus

quote:

Orijinalden alıntı: Metalwrath

Belki alakasız olacak ama yazmak istedim

Bana da şu olur bazen. Daha doğrusu şunu düşünürüm. Ya farklı bir hayatım vardıysa ve birden değişmişse ama ben hatırlamıyorsam? Belki dün bambaşka birisiydim? Olur mu öyle şey geçmişini hatırlamıyor musunuz diyeceksiniz, peki ya beynim bütün bu anıları kendisi oluşturduysa, ama aslında hiçbiri gerçek değilse? Yani aslında ben yıllardır yaşadıklarımı hatırlıyorsam, ama yarın başka bir hayata geçtiğimde o hayatı da sanki yıllardır yaşadığımı sanırsam? Ondan sonraki gün yine bambaşka biri olur ve şimdiki hayatımı hiç hatırlamazsam?

alakasız?

Alakalı olmuş da olabilir tabi, saat gecenin 4 küsürü kafa bu kadar çalıştı

hemde direkt açıklamışsın

bende de oluyo (her zamanki gibi ) sabah uyanıyorum dün ben ne yaptım ? lan hatırlamıyom. her gün aynı geçiyo. belkide bir gün geçiriyorum. zaman kavramı sana
    bir gün gezip tozuyorum arkadaşlarım falan filan sinemalar arabalar kızlar kokteyller falan. bir gece sonrasında 1 haftam pc başında geçiyor. lan dün yaşayan ben miydim? rüyamıydı lan o . hayalmiydi. arkadaşlarımı arıyorum biz böyle böyle bişey yaptıkmı. evet cevabını alınca. bi daha yapmayak ben kötü oldum yaparsak daha basit olsun. yok hacı farklılıkta kötü monotonlukta
    ya gece gece şöyle konular açıyonuz iyimi oluyo kötümü oluyo bilmiyom da ben klavyeyi çok fazla kullanıyorum

bu farklı bir durum.

Piêr Dé Sans@ işte öylesine yetenekli bir organımızın bunu yapabilme kabiliyeti yokmudur?
    Elbette vardır

Lusscy@ ben yaşadığım olayda aklıma ne kadar esir olduğumu gördüm. Yani o ne derse o oluyor onun önüme koyduklarına mecbur kalıyorum. Var derse var yok derse yok. Tabi ben akıl diyorum ama bu güç neyse o ruh veya beyin artık ne ise bu sistemi işleten. Arkadaşın verdiği örnek çok güzel. 5 kişiyle yemek yemeye gittin 1 ay sonra o kişilere sordun biz o gün orada yemek yedik mi diye? Yemedik dedikleri anda beynin hemen seni, senin o günü uydurmuş olduğuna inandıracaktır.

Allah akıl sağlığımızı bozmasın resmen pamuk ipliği ile bağlıyız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi samplus -- 18 Ocak 2012; 21:15:09 >

• expanded makaleye başlayacaktım konuyu okuduğum için pişman oldum el classico da var bugun makale yatar
    Edirnede isen Tıp Fakültesinde Psikolog Sebahat hanım var tavsiye ederim
  • Bence bu olayların bağları birbirine daha farklı bağlarla bağlı.Mesela bir olayın gerçekleşmesi için bazı istek katmanları var.Bu istek katmanları sadece bir kişi tarafından değil , tüm kişiler tarafından değiştiriliyor.Günlük yaşantımızda ise her saniye evren ve senaryosu yeniden yazılıyor.Belki de bahsettiğin olay en çok bana oluyordur.Örneğin anahtarı dışarı çıkardım diyorum bir bakıyorum anahtar içerde.Ya da okulda bazen bir dersi tekrar etmediğim zaman bu dersteki bilgileri sonradan tam tersi olarak anlıyorum.Hatta öyle ki beynimde kurgular kuruyorum.Yine ters düşünüyorsun.Bu sefer düşündüğüm şeyin tersini düşünüyorum.Sonra düşündüğüm şeyin tersi yanlış çıkıyor ve tersini düşünmeden önceki, tersini düşündüğünü sandığım düşünce doğru çıkıyor.Peki tüm bunların kaynağı nerden geliyor olabilir?Belki de eskiden böyle bir olay beni etkiledi.Ve ben bunu beynimin en etkili yerine kazıdığımdan bilinçaltımda bazen doğru olanın tersi yatıyor.

Ayrıca her ne kadar fizik kurallarının dışına çıksak da, en azından benim düşündüğüm şey bilime daha sevecen.

Sen geçmişin ve geleceğin An'a göre yazıldığını düşünüyorsun.Bu durumda şu an yaşamamız, Big bang'i mi oluşturuyor.Sen bir gün önce de big bang'in oluştuğunu bilmiyor muydun?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlbertAynştayn -- 19 Ocak 2012; 1:38:10 >

Uzayın sonunu görebilseydiniz,gördüğünüz nokta kendi enseniz olurdu.

• konunun kisaca ozeti:

-carpe diem

bi daha bankaya gitme panpa sen.

Orijinalden alıntı: Meltzie

Bu saatte pek olmasa da, ara sıra ben de zamanın varlığını ve üzerimizdeki etkisini düşünürüm. Sanırım bu konu şimdilik insan beyninin kavrayabileceği bir konu değil, çünkü zamanın insan üzerindeki etkisi ve zamanın varlığı çözülebilirse olmaması gereken şeyler olabilir.

aynen, şahinle uçmak gibi
  • hocam zaten zamanın ne olduğu çözülebilse ki çözülemez soyut varlıklar veya soyut şeyler(!) kanıtlanamaz olduğu için çözülemeyecektir.Senin geçmişte yaşadıklarını beynin karıyor sanırım bir doktora gözüksen iyi olur.ciddiyim
  • Bende de tam tersi oluyor. Ben bir şeyi unutunca direk beynim geriye öyle hızlı dönüp analiz ediyor ki anında hatırlıyorum. Hatta bazen gözümü kapatıp hızlı bir şekilde o gün tüm yaşadıklarımı filmlerdeki gibi gözümün önüne getiriyorum.

Orijinalden alıntı: Ayberk.

Şizofren.

yazıyı okurken aynen aklıma bu geldi

Architectur
  • Bana da oluyor anı uyduruyorum bir anda sonra çakıyorum
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.