Şimdi Ara

Eyt lilerin temelde 40 yaşında emekli olmak istemesi saçmalığı (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
454
Cevap
4
Favori
17.831
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
37 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Emekliyim ben zaten.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Sinirli ve Süratli kullanıcısına yanıt
    Savas denissin hangi tarafsın?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • snop02 kullanıcısına yanıt
    Tabiki normal olan taraftayım. Düzenleme çıkacaksa herkese çıkacak. Erken doğduk diye avantaj söz konusu olmamalı.

Kac giriş,
    Kacta emekli oldun?
    Duzenleme yok daha ortada,
    Ki suan 50-51 bantına geldi yas
    43-45 te kimseyi yapamazlar
    1-7 yıl ort yasa takılan ve emekli olan 8milyons yakın kişi
    var, bunu karsısına alamaz iktidar.
    O zmn onlarında hak talebinde bulunma (mahkeme yolunu)kapatır
    Ztn sorum kanunun geri işletilmesi:
    Kademeli gecis 8 eylul 99 dan sonra olmalıydı,
    Burada aynı kanuna tabi olup 1-18 yıl arası absurt bir zaman aralıgı var.
    Ama bu gençler ve yaslılar savası demeniz sacma olmus.
    Burada ki insanların anne-baba ort zaten muhtemelen eyt lidir.
    Onlar zaten emekli olsa da bu cocuklar için harcayacak
    Muhtemelen her evde bir eyt li vardır

• forcsf F kullanıcısına yanıt

Özel sektör yaşlı kadro istemez. Tecrübeli çalışan değil genç ve dinamik kadro isterler.

Bakın özel sektörde genelde çalışanlar gençlerdir. Yaşlılara genelde yol verilir. 40 yaş üstü firedir onlar için

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Emekli olsalar alacakları kuş kadar maaş. 4000 TL hadi bilemedin 4500 TL

60 yaşlarına geldiklerinde o gençlerin anne babaları yanlarında olmayacak çoğunlukla, haliyle işsiz güçsüz kaldıklarında yalnız olacaklar. Şu an elleri ayakları tutuyor, varsın anaları babaları geç emekli olsun bakarlar.

Yaş şartı olmalı. Demirelin getirdiği saçma bir düzenlemeyi savunmayın lütfen. Yanlış düzeltildi. 42 yaşında emekli oldu insanlar ya el insaf.

Bu arada ben 32 yaşında emekli oldum. Vazife malülüyüm. Vazife malülü olmasam 65 yaşında emekli olacaktım. Emekli olupta aman banane demedim, çünkü ciğerime oturmuştu 65. Bu 55 olmalı. Sanada 55, senin çocuğunada 55. Ama siz Demirelin saçma kanununu öne sürüp kıyak isterseniz size destek veremem kusura bakmayın. 55 olsun herkese olsun diyorsanız tam destek.

• Ocaktan sonra belki..
    Suan sgk ort o kadar
    Oda 3500 altı olanları tamamladıgı halde
    Ort 4500.
    Durum daha vahim yani…

65 te emekli olman için 2008 den sonra sgk girişin olmali,
    Ben hic bir seyi savunmuyorum
    Burada
    65 yasada karsıydım ve hala karsıyım
    Her ulkenin sartları farklidir;
    Tr de 65 mumkun degil,
    Devlet bile 35 yas ustu basvuruyu bile kabul etmiyor.
    Ozel sektor de durum dahs vahim.
    Ozel sektorde kıdemin ve ucretin biraz artsın anında şutu ceker,
    Surekli asgari ucret seviyesinde maas verir
    Bundan once:
    Kanun geri işletilemez
    1-sgk dan sahte raporla emekli olanları tespit edicen
    2-dul aylıgı alıp nikah yapmayanları tespit edicen
    3-gurbetcileri 2019 da Tr ye b giç gelmemiş olupta burada paravan sirkette çalışmıs gosterilenleri tespit edicen emeklilikleri kesicen
    4-sgk ya prim borcu olan 2018-19 86 milyar dı
    bunları tahsil edicen
    5-sahte evrakla bakım parası alanları tespit edicen
    6-dijital ortama aktarılmadan once 1 gun bile prim odemeden emekli olanları tespit edicen
    7-gecmiş zmnda tmo ya sadece teslimat yaptı die emekli edilenler tespit edilsin..
    8-esinden anlasmali ayrılıp birlikte yasayan emekli sandıgı vellisinden maas alanı tespit et,
    Bunların hepsinden yasal faiziyle geri alıcan
    Bunları yaparlarsa sorunun buyuk cogunlugu biter
    Ama siyasi faturası olur…
    Cunku bu memlekette namusuyla yasayan insanın yeri yok..
    Bundan sonra tamam derim

• Zırvalamışsın...

Şimdi ben 42 yaşında bir EYT adayıyım, henüz değilim 6 ay sonra bende kervana dahil olacağım.

1.Bu ülkede 1999 öncesi bir kanun vardı, emeklilik şartları belliydi ve yasadaki değişiklikle birlikte EYT sorunu başladı çünkü yasa değişikliği geriye doğru işletildi. Dünyanın hiç bir ülkesinde yeni bir yasa geriye dönük işlemez. Mesela siz vergi ödüyorsunuz ev yada arabanız için, bu sene vergi sistemi değişti diyelim devlet size diyebilir mi "2022 öncesi alınan vergilerde yeni yasaya dahil edildi farklar mukellefler tarafindan 1ay içinde ödenmelidir" var mı böyle bir uygulama?

2.Bu ülkede 40 civarı yaşlarda emekli olmuş, halen maaş alan 1999 girişli bir sürü vatandaş var, sn CB da onlardan biri, onlar 40lı yaşlarda emekli olurken önceki kanun döneminde sgk'ya giriş yapmışlardı!

3.Bu ülkeye daha önce ve halen vergi ödemeyen bir yığın mülteci tüm kamu hizmetlerinden ücretsiz faydalanıp üstüne bazıları maddi yardım alıyorken, bu ülkeye hizmet etmiş, prim ve vergi ödemiş EYT'linin hakir görülmesini anlamak mümkün degil. Okul, hastane, yol, havalimanı vs tüm kamu altyapısı EYT'li ve EYT'siz TC vatandaşlarının vergisi ile yapıldı-hizmet veriyorken, bunca multecinin bedavaya ve hatta üste para alarak tepe tepe kullanmasına gık sesiniz çıkmıyor? Mesela benim çocuğum istanbulda bir ortaokulda 50 kisilik bir sınıfta eğitim alıyor peki neden bu kadar kalabalık? Ülkede kaç milyon mülteci cocuk için herhangi bir altyapı devreye alındı mı? Neden TC vatandaşı cocuklar iyi ve eşit egitime ulaşamıyor? Ben EYT sorunu çözülürse çocuğumu o maaşla özel okula göndermeyi düşünüyorum, var mı buna bir itirazın???

4. İşkembenizden birçok fikir uretebilirsiniz, sizi bağlar, ancak gelir dağılımının bu kadar çapraşık olduğu bir ülkede, birileri har vurup harman savururken sizin haksızlığa uğramış EYT'lilere sallayıp durmanız, eshef verici olmuş...

• babadol kullanıcısına yanıt

Bu ülkenin gençleri kendisine baksın, bu eyt'liler primlerini ödememiş mi?, Prim borçları mı var? Gün sayıları mı eksik? Pardon, sen Eyt'liye bakmayacaksın eyt'li primini fazlasıyla ödemiş zaten.

Vergi borcu olanlara, sınırsız vergi ve yatırım teşviği alarak milletin sırtından zenginlesenlerden, double/triple maaşlı burokratlardan, bedavaya ulkenin tüm kurumlar ve alt yapısını kullanan sığınmacılardan EYT'lilere sıra gelmez merak etme

• Forumun 20’liklerinin eyt'lilere muhalefet etmesi normal.
    45-50 yaşındaki babaları işsiz kalıp yaştan dolayı yeni iş bulamayınca görürüm ben onları.

• godoro G kullanıcısına yanıt
    25 yıl çalışıp 25 yıl yattığın yerden maaş almak hangi ülkede var? Bırakın bu prim hikayesini.

• CSB yazmayan adam C kullanıcısına yanıt
    Yaşın kaç bilmiyorum ama özel sektörü hiç bilmediğin şu cümlenden belli. Adamı yaşlandı diye öyle bir şutlarlar ki aklın gider. Öyle tecrübe falan bir yere kadar 25 yaşında ki insanla 45 yaşındaki insan aynı performansta çalışamıyor maalesef yaştan dolayı.

Hikaye degil hak mahrumiyeti diyelim... Zorunuza gitse de 25 yıl çalışıp (hatta 20 yıl çalışıp emekli olan da var) emekli olan bir çok vatandaş var. Bu emeklileri emekli eden kanunları yapan milletvekillerini/hükümetleri bu ülkenin vatandaşları seçti. Şimdi geçmiş karşıma 25 yıl çalışıp 25 yıl yattığın yerden diyor... 2 yıl çalışıp hayatı boyunca emekli maaşı alan milletvekilini de senin zihniyetin seçip başa getiriyor, farkında mısın?

Dünyanın hangi ülkesinde yeni çıkarılan bir kanun geriye doğru işletiliyor? Söyle bakalım çok bilmiş, dünyanın her ülkesinin şartlarını bilen kişisi?

• godoro G kullanıcısına yanıt
    Kimmiş benim zihniyetim söyle de bilelim, bu ülkede herkes oy veriyor, herkes milletvekili seçiyor. Konudan saptırmak için başka yanlışları mı konuşalım? Demek kabul ediyorsun ki ikisi de yanlış. Böyle hak mahrumiyeti olmaz, ülkenin bir kesimi 60 yaşına kadar çalışıp 45 yaşında emekli olan insanlara mı bakacak? Nerde geç yaşta emekli olanların hakkı? Hak mahrumiyetini düşünecek olsaydınız eyt diye ağlamak yerine genel emeklilik yaşına düzenleme için çabalardınız, burada mağdur rolüne bürünüp sahtekarlık yapmayın.

• Varant opsiyon borsası gibi zaman değişkeni var emeklilikte.

Yani X ay süresince prim ödemeye devam edersen maaşı düşürüyor. .

Ya emekli olup maaşını alacak geçinemeyecek SGK sız ikinci iş te çalışacak.

Ya da emekli olmayıp asgari ücret ile çalışmaya devam edecek. İşten atılana kadar .Ölümüne yakın maaşa bağlanacak. Prim süresi fazla olduğu için düşük emekli maaşı alacak.

İki seçenek de aynı kapıya çıkıyor.

Dayılar ve teyzelerin sebep olduğu bir örgütün sonuçları amonyum.

45 üstü iş vermiyorlar bulaşık paket kurye temizlik harici.

Gençlerin işi çok zor İslami şeriat düzeninde . Yasa mı?

• aslında haklısın emekli olanlardan çalışmaya devam edecek elbette olacak ama emekli olanlardan bir o kadar da çalışmayan olacak bunların yerine de gençlere iş sahası açılacak 

Hocam şartlar bir değil de 45 yaşında emekli olsan neye yarayacak söyler misin 3500 lira alacağın parayla bodrum gümüşlüğe yerleşip sosyete hayatına mı başlayacaklar ?

Bu ekonomik şartlarda emeklilik diye bir şey yok aylık bir eve 30- 35 bin TL girmiyorsa (büyükşehirde) orda fakirlik huzursuzluk mutsuzluk var demektir. 3 tane emekli maaşı alsanız yine yetmez o para çalışmak zorundasınız son nefesi verene kadar.

ayrıca 2008 mezarda emeklilik yasası çıkartılırken toplumdan hiç ses yükselmemişti. Şimdi bu feryat figanın sebebi nedir akıllar yeni mi başa geldi ? Sıcak para ülkeye akarken her şey özelleştirip satılırken ballı ihaleler ile sayın Babacan ülkenin tozunu attırırken ne güzeldi o günler.

Ağustos böceği gibi memleketin insanı. Sana gülüm diyemem gülün ömrü az olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m-99 -- 18 Aralık 2022; 19:6:28 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.