Şimdi Ara

Eyt lilerin temelde 40 yaşında emekli olmak istemesi saçmalığı (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
454
Cevap
4
Favori
18.365
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
37 oy
Sayfa: önceki 1...11...20212223
Sayfaya Git
Git
Giriş

Ben haksızlığın bir sürü sebebinden birini yazdım. Kanun seviciliğiniz nedense bitmiyor. Halen uluslararası hukuk ot bok savunması yapıyorsunuz.

Tüm halkı, milleti, doğmamış çocugu bile etkiliyorsa bir kanun başka bir kanunla bal gibi sona erdirilebilir. Ki böyle yapılıp büyük bir hatadan dönülmüştü.

Adam 20 yaşında mühendis inşaat a staja gitmiş. 60 yaşında emekli olacak. Avukat bey staja gidecek 45 yaşında emekli olacak.

Halen kanun böyle der şöyle der diyeceksiniz mi 17 yıl on yedi yıl fark ediyor.

Bu kadar kanun seviciyseniz hukuk hukuk diye ağlıyorsunuz ya sakın ola bundan sonra suriyelilere laf etmeyin. Şu anda bilinen 500.000 kişi vatandaşlık aldı. Belki de 5 milyon 10 milyona verilecek. T.C vatandaşlığı bir kanuna göre veriliyor sonuçta. Eğer devran dönerse bir kişi biz bu kişilerin vatandaşlığını iptal edip ülkelerine yolcu edecez der ise hemen olmaz öyle şey kazanılmış hakları var kanun geriye işlemez diye ortalığı yıkın.

Kimse köprü, yol, hastane, 5 li 10 li cete su bu için laf etmesin. Çünkü belli bir ihale kanununa göre verildi hep bunlar. Hatta hukuki dayanağı bazılarının londra mahkemelerine uzanıyor. Diyin ki bunlar kazanılmış haktır. 50 yıl babalar gibi ödenmeli.

Kanunsa bu da kanun bunlarında seviciliği yapın.

Ülkede vicdanın adaletin sesi yok, itiraz edene de saçmasapan argümanlarınızı yazmayın bari. 43 yaşında millet beleşe cukkaya kondu vesile onlara haram zıkkım olsun

• https://www.youtube.com/watch?v=GAtOFdet7Os&feature=youtu.be

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Şimdi öncelikle adalet ile hukuk farklı kavramlar, hukuka uygun olmak farklıdır adil olmak farklı. Burada kimse kanun sevicilik yapmıyor, adaletsizlik yaratan bir kanundan dert yanmış bu zamana kadar ve sonunda hakkını almış.

Sizin emeklilik sistemi ile ilgili bir mağduriyetiniz var ise bu yönde görüş bildirebilirsiniz ama bunu yaparken hak arayan diğer kesimlere de saygısızlık etmemeniz gerekir. Sonuçta sizin magduriyetinizin sorumlusu Eyt camiası değil.

Ülkede oluşan hak gaspları, usulsüzlük, yolsuzluk herkesi ilgilendirir, herkeste tepkisini dile getirmekte özgürdür.

Sizin birşeyleri haram etmeniz inanın 2milyon+ Eytlinin umurunda bile değil. Çünkü neyin haram neyin helal, kimin hak sahibi kimin haksız olduğuna siz karar vermiyorsunuz. Söyledikleriniz ve düşünceleriniz ancak sizi bağlar, değil mi?

Adaletsizlik yaratan bi kanundan dert yanmış ne demek pek anlayamadim. 43 yaşında beleş emeklilik mi hak.

Kanuni olmakla adalet farkli seylerdir demissin. Biz 30 sayfa forum boyunca ne yazıyoruz. Basmıyor bi türlü kafanıza. Kardeşim bu haliyle adaletli mi ... Haksızlık katlanatak devam etmiştir eytli zümre piyango ya konmuştur demek bu kadar mı zor.

Hep aynı şeyler. Başka hatalardan örnekler örnekler...

Yaklaşık 6 milyona ulaşak beleşcilerin yükünü çocugunuz bile çekecek halen pişkin pişkin umrumuzda değil diyorsunuz.

Aziz nesin bu halk için az bile söylemiş.

Merak etmeyin benim hak yemeyi yüzünüze haykırmamla veya vicdaninizla bu durumu itiraf etmenizle eyt cukkalamasından muaf olmucaksınız.

Bu saçmalığı nasıl savunabiliyorsunuz

Yahu bu nasıl bir üslup anlamadım gitti, bunca insanın tamamının kafası basmıyor bir tek senin kafan basıyor! Bayramlık ağzımı açmayacağım çok tahrik etsende.

Aynı şeyleri tekrar edip duruyorsun. Takmışsın (kanun sevici, cukkacı, 43 yaş adil değil, piyango, colugunuz çocuğunuz falanlar) tekrar edip duruyorsun!

Bu insanlar işe başladıklarında onlara, 25 yıl çalışıp 5900gun prin ödersen seni emekli ederim demiş, devlet. Deprem olmuş ekonomiye ek yük gelmiş, devlet kemer sıkmak için halkına ek bedeller ödetmek zorunda kalmış, emeklilikte 2 şarta ek olarak yaş şartı getirmiş, Ötv, Öiv gibi ek vergiler koymuş, millet deprem oldu diye sineye çekmiş, doğru mu?

Ötv, öiv gibi hükümler çıkarıldıkları tarihten sonrasını kapsarken, emeklilik düzenlemesi ise hukuken sakıncalı şekilde ilan tarihinin öncesine de işletilmiştir, sorun da budur.

Şimdi burada kimse 43 yaşında emeklilik olur/olmaz konusundan ziyade, önceden verilen bir hakkın geri alınmasından hareketle tepki gösterdi. 43 yaş normal bir emeklilik yaşıdır diyen yok sorun reformun uygulanmasindaki hukuki pürüzlerdi.

Emin olun eytliler mevcut çözümün vaadettiklerinden daha azına da razı olabilirdi, yaş düzenlemesi, kademeli maaş kesintileri vs. Ancak hükümet hu şekilde karar verdi, sizin ve bizim seçtiğimiz vekillerde oylayacak...sonucu göreceğiz.

Eyt sorunu çözülüyor ancak ötv, öiv vergileri de kalkmalıdır. 99 depreminin bedelini toplumun belirli bir kesimine ödetmek adaletli midir?

• Mikrad M kullanıcısına yanıt

Evet forumun basligindaki gibi tek konu 40 li yaşta emekliliği savunulmasi ve bu savunmanin hak adalet yerini buldu gibi saçmalanarak savunulmasi.

Tek bir agümaniniz yok sabah akşam ayni zirvayi yazip duruyorsunuz. Kanun böyle , ya da başka hatalı şeyleri örnek göstermece.

Tamam 43 te emekli olduk ama gene adaletsizlik arttarak devam ediyor diyen bir tane eytli yok.

Şimdi soru sormuşsun zırvasız cevaplayayım. Eğer bir durum tüm halkın çıkarına ise yapılan uygulama ise doğrudur. Deprem oldu veya sgk nin bu şekilde yürümesinin imkani yoktu. Sırf oy devşirmek için milyonların geleceğini ipotek altına almaktansa yaş şartı getirilmesi doğrudur ve elzemdir. Zaten 52 gibi emekli olacaktınız. Bu kadar ağlayıp gelecek nesilleri ipotek altına almanın manası yoktu.

Sürekli askerlikten örnek verirsiniz. Bi tanede ben vereyim. Askerlik atıyorum 5 ay. Bir savaş ortamı oluştu milletin vatanın menfati üzere 15 aya çıkarıldı. İçinde gram vatan sevgisi olan bu durumu problem yapmaz. Tüm milletin menfaati var çünkü.

Eyt tam aksine adaletsizli körüklüyor. Cidden vicdan sahibiyseniz bunu kabul ederdiniz.

Ben metin kanun seviciliği yapmıyorum tüm halkın ortak çıkarı ne olmalıydı. Bu şekilde hak yeniliyor adaletsizlik çoğalıyor diyorum.

Sabah akşam kanun böyle yok tbmm yok uluslar arası hukuk anlatıyorsunuz. Resmen gına geldi

99 deprem yükü hangi belirlirli kısmına yüklenmiştir? Bunu neden yazdınız anlamadım

• Parmaklarınıza yazık kime ne anlatıyorsunuz.

Nicki 10 yıl önce alsaydım, nick in altında paşa, orgeneral yazsaydı aynı fikirleri yazsaydım. El , etek mi öpecektiniz.

Var mı konuya dair fikrin , düşüncen ..Yaz

Bu forumda fikirler mi çatışıyor , yoksa oluşturduğuz sanal rütbelere güzellemeler mi yapıyorsunuz.

Kobo aura one h20 ve kindle paperwhite 3 kullanıcısı
  • 
Sayfa: önceki 1...11...20212223
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.