Şimdi Ara

Eyt lilerin temelde 40 yaşında emekli olmak istemesi saçmalığı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
454
Cevap
4
Favori
17.831
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
37 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Söylenenlere katılıyorum, ancak konu anlatılırken kullanılan üslup hiç hoş değil...

• CSB yazmayan adam C kullanıcısına yanıt

Ondan emin olmayın. Çok büyük şirketler personel azaltmak için neler neler yapıyor. Mesela çalıştığım şirket büyük ölçekli olmasına rağmen geçen sene 60 yaşına geldi diye bazı müdür ve çalışanları doğrudan emekli etti. Eee hani bu ülkede çalışma yaşı 65'e kadardı? Tüm haklarını aldılar. Ülkemizdeki ömür boyu iş garantisi (30 kişiden fazla çalışanı olan şirketler ve 6 ay kıdemi olan çalışan için) maalesef işveren tarafından 1 yıllık maaş maliyetine ortadan kalkıyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 65 yaşındayım. Daha yeni emekli oldum Belçika da. Fakat yaşlı nüfus çoğaldığından gelecek seneden itibaren emeklilik yaşı 66 daha sonra 67 olacak. Tahminen bu emeklilik yaşı 70 olur avrupada.

Emeklilik yaşı en az 60 olmalıdır Türkiye de. Ama ona görede emeklilik maaşı yükseltilip emeklileri çalışma mecburiyetinden kurtarılmalıdır

• Ne saçma konu. Şu eytliler emekli olacak diye ülke geri kalacak, almanyayı yakalayamayacak sanırsın. Tüm suçlu eytliler değil mi?

Almanyayı örnek göstermek nedir ya? Almanyada ortalama yaşam kaç yıl diye bakan yok tabi.

Yok ssk batarmış yok bilmem ne olurmuş. Ssk dediğin 90'lardan beri zarar ediyor. Sonra gelişmiş tüm ülkelerde ssk kurumları zarar eder. Orası kar etmez. Bütçeden para transferi olur. Bari bunu bilin öyle yazın. Sigorta ödüyorsun diye yedi sülale hastaneye gitmeyi biliyorsunuz. Ödediğin primle aldığın hizmeti bir karşılaştır öyle konuş. Kimisi her hafta gidiyor. Ameliyat olanı var.

Adamlar haklı ve hakları gasp edildi. Yıllardır da mağdur ediliyorlar. Öyle imf yok gençlerin sırtına bedel yükleniyor gibi saçma sapan şeyler yazmayın komik oluyor. Sgk için imfden borç mu alınacak? Bu ülkede dünya kadar vergi toplanıyor hiç gerek yok.

Bende lisedeyken 2001 krizi vardı kriz bize patladı. Bana ne benden öncekiler ödesin mi dedim? Diyen oldu mu?

Kanun 25 yılsa 25 yıldır. Adamların hakkını teslim edin. Bu ülkede herkes kendi hakkı için uğraşır. Sen 60 yaşında emekli oluyorsan 2008'de kanun çıkarken sesini yükseltseydin. Hem ağzını açamazsın aman başım derde girer aman sicilim bozulur diye hem de burada hak arayana çemkirirsiniz.

• "İtü Odtü mezunu olmayan" ve olanlar şeklinde insanları ayıranın net ağzı leş kokuyordur

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

ben dövlet düşmanıyım o halde

prim günüm dolmadı isterem

• Eyt'lilere 50 daha sonrakilere 55 denip bu mevzu kapanmalı. Avrupa gibi 60-65 olması için oradaki gibi maaş,yaşam standartlari ve diğer ülkelere göre daha değerli bir para birimi olmalı.Elin adamı emekli olunca dünyayı geziyo bizimki köyüne zor gidiyo.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • EMEKLİLİK SAÇMALAMACASI –ASIL MAĞDURLAR EGT LİLER EMEKLİLİKTE GİRİŞE TAKILANLAR

Eyt yi bir saçmalık, nesiller üzerine ipotek, bir yük, eşitlik ihlali, hak yeme olarak gören kimse yok mu diye bağırasım geliyor, sonunda forumlarda aklı selim insanlar çıkmaya başlamış. Haberleri açıyorum sürekli yıllarca süren mağduriyet bitirilsin edebiyatı, başka kanalı açıyorum eytlilere müjde müjdeler, eytli olmanın 10 yolu vs. Bir tane farklı görüş, emeklilikle ilgili ne yapılması gerekirle ilgili bir görüş yorum yok. Tek olan şey zamanında milletin üzerine yıkılarak verilen ballı kaymaklı avantalı emeklilikten bizde yararlanmalıyız, avantadan piyangodan bizi de yaralanmalıyız çığlığı. Bu konu sanırım basın açısından o kadar korkulan bir konu ki bir tane aksi beyan duymadım. Hiçbir tartışma programında yok. Bu iş adaletli mi diyen yok. Forumlarda itiraz edeni, aksine görüş söyleyeni neredeyse öldürecekler. Anında linç.

Ben eşitlik arıyorum EŞİTLİK. 8.9.1999 sonrası işe girenler bu ülkenin vatandaşı değil mi. Ben niye hangi gerekçe ile aynı yıl doğduğum kişilerle aynı yaşta emekli olamıyorum. Sebebi nedir?

Bir kişide Allah rızası için bu saçmalığı tek bir düzenleme ile bitirelim demiyor. Tüm halk, basınından yazarına, siyasetçisinden uzmanına tek yapılan şu. Girişi 08.09.1999 öncesine çekip piyangoya nasıl konabilirim. Ve bu işe Sözcüsünden, Hürriyetine tüm farklı görüşteki gazeteler dahil, tüm yazarlarda aynı şeklinde haber yapıyor. Örnek standart haberler “ MÜJDE MÜJDE neymiş eğer ilk giriş tarihinden önce askere ve ya doğum yaptıysan hemen borçlan. Anında piyango yu kap. Haber üstüne haber. Peki forumlar nasıl SYT liler mi ararsın staj girişi de sayılsın diyenler. Etrafta araştırma yaparsanız yok benim girişim 08.09.1999 du bizi göstermemişler firmaya dava açacağım diyenler gani gani. Birde biz işe girerken şartlar böyleydi diye ağlama yok mu. İnsan kendini kaybedecek gibi oluyor. Türkiye de hangi kişi işe girerken 3600 gün doldurduğunda emekli olacaksın denilip, Aaa güzelmiş o zaman çalışmaya başlayayım. Ve ya artık 60 yaşında emekli oluyorsunuz denilip yok ya ben hiçbir işe girmemeyim madem dediniz. Ortada tek bir şey var geçmişten gelen piyango ya ortak olma çabası. Şunu da açıkça söyleyeyim bana piyango vursa bende alırdım ama bu milyonların hakkına girilmediği gerçeğini değiştirmez, bunu da her daim hak yeme olarak görürdüm.

Ortalıkta adalet arayışı yok Piyango ya dahil olma Piyango kapma yarışı savaşı. Ve buna tüm basın ortak.

Yok mu bir avukat bu iş anayasal Eşitlik ilkesine aykırıdır diye dava açacak.

Size oluşan saçmalıklardan biraz senaryo yazayım. Peşinen söyleyeyim daha önceden bu şekilde piyangodan emekli yapılanlarda büyük bir hataydı. Bana kalsa bir düzenleme ile geriye dönük bir hesaplama ile maaşlarından kesintiye gidilmesi lazım. Şunu da peşinen söyleyeyim yok Suriyeliye şu kadar ödenmiş, ihalelerden şu firmalara ödenenler vs vs vs Evet kardeşim evet onlara da karşıyım, aynı zamanda buna da karşıyım.

Ofiste birebir tanıdığım adam var. Adamın işe girişi 14.10.1999 adamın 8.000 gün primi var. Peki şartları artık neredeyse belli olan eyt ye göre ne olacak. 08.09.1999 da 1 gün sadece 1 gün girişi olan kişi hoop eyt mağduru. 5000 gün yuvarlıyorum 14 yıl demek. Şimdi bu iki kişi tek yumurta ikizi olsun. Ve 18 yaşında bu şekilde işe başladıklarını düşünelim. 14.10.1999 girişli 60 yaşında. Diğeri 18+14=32 yaşında eğer 25 yıl şartı gelirse 43 yaşında emekli oluyor. Nerde Eşitlik ? Bu mu adalet? Hatta 1 gün girişi olan kişi bu güne kadar başka da primi olmasın. 40 yaşında işe girse 40+14=54 yaşında emekli olabiliyor. 08.09.1999 sonrası ise 10.000 gün primin olsa boş, nafile.

Ayrıca hiç konu edilmeyen başka mağduriyetlerde söz konusu. Örneğin Kıdem yazısı alma şartları.

08.09.1999 öncesi giriş 3600 dolduranların her yıl extra 1 maaş ikramiye aldığını ve bunu gerçekten de sınırsızca (sgk her istenildiğinde veriyor) biliyorsunuzdur.

Örneğin bir işte 2 yıl çalıştınız ve bir sabah içinizden işe gidesiniz gelmedi. Gidin Sgk ya alın yazıyı hoop 2 maaş ikramiye. Sonra başka işe girin aynı şekilde her yıl 1 maaş ikramiye alabilirsiniz.

Peki bu tarihten sonra ne oluyor? Ortada öyle bir garabet var ki şaşarsın. Metin aynen şunu diyor: Bunu Türmob dan aldım inanmadım ama doğrumuş, zaten kıdem yazısı alma şartı yazınca hep aynı metinler çıkıyor. Bunu Sözcü den Sezgin Özcan Bey’e yazdım o da paylaşıp onayladı.

⎯ 08.09.1999 tarihi ile 30.04.2008 tarihleri arasında 7000 prim ödeme gün sayısı veya “4500 prim günü ve 25 yıl sigortalılık süresi olmak,

⎯ 30.04.2008 tarihi ile 31.12.2008 tarihleri arasında için 4600 prim gün sigortalılık süresi olmak,

⎯ 01.01.2009 tarihi ile 31.12.2015 tarihleri arasında 4600-5300 prim gün (her yıl için 100 gün eklenerek hesaplanıyor) sigortalılık süresi olmak, ⎯ 01.01.2016 tarihinden sonra ilk sigortalılığı bulunan çalışanlar için 5400 prim gün sigortalılık süresi olmak,

İş kanunu 08.09.1999 ile 30.04.2008 arasında işe girenler cezalandırmak üzere husisi hazırlanmıştır. Aksini kimse iddaa edemez.

30.04.2008 sonrası işe girişlerde 25 yıl sigortalılık süre şartı yokmuşmuş. Sadece 4600 gün diyor. Mesela arkadaşınızla işe girdiniz. Arkadaşınız 01.05.2008 de işe girdi siz 29.04.2008 de. 4500 gün 12,5 yıl demek. İkiniz de işinizde 12,50 yılını doldurdunuz ve ayrılmak istiyorsunuz. Arkadaşınız 12 yıllık kıdemini alıp gidiyor. Size de denilen şu siz daha önce girişiniz var ama 25 yıl sigorta süreliğiniz gerekiyor. 2008 + 25 = 2033 de alabilirsiniz. Öyle bir olay ki tarihte geriye gitseniz piyango vurup eytli olabilirdiniz, olamadınız. İleriye gidip yer yıl kıdem alabilirdiniz onu da almazsınız arada kalmışsınız, geberin.

İşverenin asgari ücret üzerinde çalışanlara zam yapma gerekliliği bulunmuyor. Örneğin 3 yıl önce 5.500 çalışıyordunuz. 3 yıl boyunca size hiç zam yapılmayıp, maaşınız asgari ücretle eşitlenebilir. Gıkınızı çıkaramazsınız. En fazla dava açıp, mahkeme kapısında hak için beklersiniz. Başka işe girmek istediğinizde bu hak arayışınız başınıza bela olur. İş bulamayabilirsiniz.

Ben niye kendimle aynı yaşta hatta benden küçük milyonların emekliliği finanse etmek durumunda kalıyorum. Her yer eyt derneği, her eytlilerin sabrı taştı tehdidi. Bu kişilerin maaşı helikopterle uzaydan düşmeyecek 08.09.1999 sonrası çalışanlar bir nevi finanse etmek zorunda kalacak farkında mısınız. Her yere EGT emeklilikte girişe takılanlar derneği kurulup, tüm basın burada bir adaletsizlik var, Anayasal eşitliğe uygun değil denmesi gerekirken olay yaşananlar tam bir akıl tutulması.

Çözüm önerimi de sunuyorum. Kardeşim kimse 40lı yaşlarda emekli olmamalı. Bu kişiler içinde en az 50 yaş zorunlu olmalı. Ayrıca yok askerlikmiş yok doğummuş saçma sapan borçlanma hadiseleri. Kanunu yazan irade lütfen beni 5 dk çağırın yazayım kanunu. Her yer sgk uzmanı kimse ne zaman hangi şartlarda emekli olacağını bilemiyor. Şöylemi olur böyle mi olur sanki atomu parçalayacak formül yapılıyor. Çalıştıkça emekli maaşı düşenleri mi ararsınız, türkiye de hiç bulunmayıp 1 kuruş sgk ya para yatırmadan yurtdışından emekli olanları mı. Kanunun saçmalığı paçalardan akıyor.

Al sana 2 satır kanun 50 yaşındasın eytlisin 5 gün primin mi var. Kalan 4995 gün de hiçbir şart şurt olmadan borçlanılabilir. Günümüzün emsal bedelinden günlük prim ile çarpın çıkan rakam ödensin bitsin. Bu kadar basit ya. Herkes içinde geçerli 55 yaşında 1000 günün mü eksik. Tek seferde öde emekli olsun. Sonra başka yerlerde katakülli den göstermeler sonu gelmez sistemde açık aramalar.

Diğer husus 5 puan işveren payı. Emekliliere işveren payı ödenmediği için işveren açısından maliyet olarak avantajlı. Şimdiden deniliyor ki bunun üstüne üstüne 5 puan işveren payıda kalksın. Emeklilikte, ne kadar bizim ülkenize uymasa da emekli olan kişilerin çalışma hayatından çıkarılması gereklidir ki yeni nesil iş bulabilsin. Hem eyt den 40 lı yaşta emekli yapılacak hem de normal çalışanla eşit şartla getirilecek bu kadar da saçmalık olmaz. Aksine emekli olanların işverene en az 10 puan emekli farkı konulması lazım. Emekli kişi zaten belli bir tecrübe ve iş birikimi ile işverence tercih edilme şansı hiç çalışmamış ve ya yeni başlayanlara göre kat kat fazla. En azından işverence emekli olamamış çalışan insanlar bi nebze avantajlı olması gerekir.

Zamanında yazılmış bir metne göre eytliler haklıdır, sadece metine haklı olabilir, vicdanen olamazlar. Ama bu adalet değildir, anayasal eşitlik değildir. Empati yapın bir sebepten ilk çalışmaya başladığınız yaş 30 da olabilirdi. Giriş gününün ne anlamı var. Peki 18 yaşında giriş günü olup, hatta sizden de az prim yatırmış birinin 40 lı yaşlarda emekli olması ve başkalarının 60 yaşını beklemesi size gerçekten ciddi ciddi adaletli geliyor mu.

Bir kanunla bu hak eytlilerden alındı ise herkesten alındı. Ekstradan fazladan saçma sapan bir kanun eytlileri daha fazla haklı yapmaz. Kanun dediğiniz şey mecliste oylamayla yapılan bir şey. 10 yıl çalışan herkes emekli olsun ama bir tarih uyduralım sonrası 60 yaşını beklesin ne kadar adaletli. Tarih koymak zaten başlı başına adaletsizliğin kaynağı. Giriş gününün ne anlamı var. Herhangi bir gün belirleyin 1 gün sonrasına giren kişiye farklı şartlar belirlemek adaleti bozar. Tek kural olmalı yaş yaş yaş.

1 gün yüzünden kendi yaşıtlarımıza ömür boyu bakmaya mecbur ediliyoruz, ben bu kişilerin maaşını ödemekte istemiyorum. Önceki kuşakta herkes aynı yaşlarda emekli oldu , geçmiş nesilin yükünü üzerimize aldık. Fakat şu andaki durum daha da kötüsü. Benden yaşça küçük kişilerin emeklilik yükü üzerimize yıkılıyor farkında mısınız?. Bu işe başından beri ön ayaklar olan, bu nesle bu yükü yıkanlara da hakkımı helal etmiyorum.

• Emeklilik yaşının çok ileri olmasının saçma olması gibi çok geri olması da saçmalıktır. Ülkenin gençleri eli ayağı tutan 45 yaşında insana bakmak zorunda değildir. Umarım çıkmaz.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Herşey zamanla değişir. Zamanında hakları vardı bu insanların, ve bu hakları gasp edildi.
    Geçmişte lise mezunları öğretmen oluyordu şimdi yüksek lisans ile olamıyor, ama kimse öğretmenlik yapmış olan lise mezunlarına küfür etmiyor, diplomasını statüsünü elinden almıyor, hatta onlar bizi eğitti teşekkür ederiz. 90 li yıllarda okuma yazma bilen memur müfettiş oluyordu şimdi kpss a b c birsuru sınav lazım, e sınıfı ehliyet olan otobüs sürerdi şimdi 50 tane belge lazım. 2 sene askerlik yaparlardı şimdi 6 ay. Şartlar 99 öncesi sigortalı olanlar için maç esnasında değiştirildi. Zart zurt etmeden menfaat: eğer bana yoksa haramdır! diyen cemaat liderleri gibi konu açmamak lazım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • emekli olup evinde oturacaksa olsun ama emekli olup servis şöförlüğü yapıp gençlerin işini alacaksa olmasınlar emekli.

• Vanished Man V kullanıcısına yanıt
    Ortada bi hak kaybı falan yok. Hani bir ara halkbankta bi ara dolar kurunu yanlışlıkla düşük girdiler. Alan aldı satan sattı. E bu eyt liler diyor ki hayır biz de o dolar kurundan almak istiyoruz hakkımızı elimizden aldılar. Öyle şey olur mu? Dolar kuru yıllardır yanlışsa, yeni düzeltmişler adamlar diyor ki hayııır ben de isterem. Yok ya. Eytliler çoğunlukla haksız.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • babadol kullanıcısına yanıt
    Saol kardeşim iyi ki senin gibi basit düşünen insanlar var. Mesele bu ya bu kadar basit. Yok hakkımızı çalmışlar da zart da zurt.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Başkasının hakkı benim hakkımı gaspediyorsa karışırım, referandum yapsınlar görelim.

Verdiğin örnek bile yanlış.

Devletin kanunları bulunduğu döneme göredir. Sen cinayetten 20 sene önce idam aldıysan ağırlaştırılmış müebbete çevrildiyse bugün neden sadece müebbet veya 24 yıl hapis veriyorlar diyemezsin. Hatta gasp suçu o zamanlar 2-3 seneyken şimdi 10 seneden kapıyı açıyorlarsa bu konuda yapabileceğin birşey yok. Dün suç olmayan bir eylem bugün suç, dün yasak olan birşey bugün serbest olabilir.

Dolar kuru ne alaka? Halkbank ne alaka? Eytliler haksız falan değil adamların hakkı yendi ve hak arıyorlar. Sen daha 2008'de gelen kanuna zamanında tepki gösteremeyip hatta herkes sigortalı olacak diye meydanlarda bağırılırken buna alkış tutan sen veya büyüklerindi. Çıkıpta resmen bizim zararımıza bir kanun geliyor tepkimizi koyalım dediniz mi? Yok.

Döviz örneğin gibi saçma bir örnek vereyim. Bende 2002-2004 yılındaki gibi kek sorularla kpss istiyorum. O yıllardakiler resmen ilkokul matematiği ve türkçesiyle memurluğu kapmışlar. Oysa bana yıllardır her sene zorlaşan sorular soruluyor. Böyle bir isteğimin geçerliliği olabilir mi? 2 sene önce ucuza dolar alanın alım işlemini iptal edemeyeceğin gibi eytlilerin işe girdiği zamandaki kanunlarla oynayıp onların hakkını yiyemezsin.

• Eskiden emekli olan şimdi 7000-8000 hatta 10000 maaş alırken bu gün emekli olan tabanda 3500 aldığı halde sizin kadar ağlanmıyor diğerlerini aşağı çekmeye uğraşmıyor. Adamın prim günü 10000 günü geçmiş üstelik çalışma günü arttıkça emekli maaşı düşüyorken bu adam emekli olmasın mı ?

Bencilliği bir yana bırakın az empati yapmayı öğrenin ilerde emin olun sizde aynı duruma düşeceksiniz.

• alex59 kullanıcısına yanıt

Bu da yanlış ama bunun çözümü adamın 20 sene erken emekli olması değil. Bu inanılmaz bir yük bindirir sisteme. Bunlar hep Demirel'in saçma politikasının yüzünden.

Anne veya babanız kacta emekli oldu?

• Sinirli ve Süratli kullanıcısına yanıt
    Calısma hayatını at bakalım buraya, degerlendirelim

• yugams kullanıcısına yanıt
    Yas oldumu avrupa,
    Sartlara gelince amazon ormanları

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.