Şimdi Ara

EYT ; Emeklilikte yaşa takılanlar , yaşa takıldıklarının farkında olmayanlar . (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
124
Cevap
3
Favori
9.459
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    müdür 24 hazirandı benim miladım. Orda da hükümet kazandı ya isterse ülkeye komple el koysun umrum değil. Ben kendime bakıyorum kendim de gayet rahatım Allah şükür. Onu da el koyanları ekarte edip kendi emeklilik hakkını yedirenler düşünsün
  • bu nedenle hep soylerim. sigortasiz calisabiliyorsaniz sigortasiz calisin. nasilsa gss var. emekli oldgunuzda( o da olabilirseniz) alacaginiz para hic bir ise yaramaz, kiranizi bile odemez. o nedenle maasinizdan sigorta kesintisi yapilmasin, o para size kalsin. en azindan bugun harcarsiniz.
  • Millet vekillerinde ve emekliliğinde neden tasarrufa gidilmiyor?

quote:

15 Eylül 2018 09:35
    Ahmet Hakan: Yeter artık!

Hürriyet yazarı Ahmet Hakan da adalet istedi.

Ahmet Hakan'ın bugünkü yazısından ilgili bölüm şöyle:

YETER ARTIK!

- Emeklilikte yaşa takılanların sorununu çözün!

*

- Enis Berberoğlu’nu tahliye edin!

*

- Adalet önünde aklanan KHK mağdurları görevlerine iade edilsin!

*

- Büyükada’da fayton zulmü son bulsun!

http://www.gercekgundem.com/guncel/36316/ahmet-hakan-yeter-artik

• quote:

Orijinalden alıntı: kotkas

müdür 24 hazirandı benim miladım. Orda da hükümet kazandı ya isterse ülkeye komple el koysun umrum değil. Ben kendime bakıyorum kendim de gayet rahatım Allah şükür. Onu da el koyanları ekarte edip kendi emeklilik hakkını yedirenler düşünsün
    Haklısın Müdür.. Akıl Bedava ..
  • son durum nedir çözün bulunacakmı

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • kvadankpakal kullanıcısına yanıt
    Eski Türkiye yeni Türkiye tartışmasına girmeden şunu yazayım: emekli olmayı hak etmediler. Maaşlarını yatirdiklari paralar değil doğrudan doğruya gençler ödüyor.

Devlet tarafından sağlanan emeklilik sistemi lağvedilmelidir. Devlet aldığı parayı vatandaşa bıraksın vatandaş istediği gibi değerlendirsin. İsterse yaşlı olacağı dönem için biriktirsin isterse bireysel emeklilik sistemlerine yatırsın, isterse çocuklarını daha iyi yetistirsin, isterse yesin ve yaşlılığında sürünsün.

Emeklilikte yaşa takılanların parasını ödemek zorunda değilim!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hckr -- 29 Eylül 2018; 19:46:45 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • içinde bulunduğumuz ekonomik koşullarda ben bu konunun gündeme geleceğini sanmıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: maestro35

99 ve öncesi ssk girisi..ve 25 yılını doldurmuş olan..

Misal 95 de ilk giriş..üzerine 25 yıl köy..2020 emekli gibi..

Büyük olasılıkla bunu budayacaklar .93 ve öncesi yapacaklar gibi.
    yani 95 te ilk sigorta başlangıcı yapan biri 2018 de 23 yılını doldurmuş oluyor.. emekli olabilmesi için 2020 yi beklemek zorunda. 2020 de emekli olacak diyorsunuz. fakat ben konuyu inceledim böyle bir ayrıntı yok. kafama takılan 1 sefere mahsus yazan ayrıntı.

banada 1 sefere mahsus kanun çıktığı anda kim koşulları yerine getiriyorsa onlar olacak gibi geliyor. yani 1 ayla kaçıran bile olacak gibi..
  • AKP MUHALEFETTE OLDUKLARI ZAMAN BAKIN NE DEMİŞLER!

EYT ; Emeklilikte yaşa takılanlar , yaşa takıldıklarının farkında olmayanlar .

quote:

***13 Ağustos 1999 tarihli TBMM TUTANAĞI

“SALİH KAPUSUZ (Kayseri)- Teşekkür ediyorum Sayın Başkan. Sayın Bakana aşağıdaki sualleri tevcih etmek istiyorum: 6 ncı maddenin ihtiva etmiş olduğu kadının 58, erkeğin 60 yaşını doldurmuş olması, en az 7 000 bin gün prim ödeme hükmünden hareketle, yılı, 365 gün olarak değil 360 gün kabul ederek, çalışıyor kabul etsek, varsayım olarak böyle kabul etsek, 20 yıl aralıksız çalışan erkek bir vatandaşımız 20 yaşında işe başlamış olsa, 40 yaşında emeklilik hakkını elde edecek ve 40 ncı yaşından sonra da işsiz kalsa, bu insanın 20 yıl beklemesi halinde, işsiz kalmasının bedelini ve geçimini nasıl temin edeceği konusu Sayın Bakan tarafından açıklanmalı. Bir.

İkincisi, 10 aylık İşsizlik Sigorta Fonundan ödeme yapacaksınız. Türkiye'de her geçen gün işsizler ordusu büyüdüğüne göre, başından beri yakındığınız kaynak yetersizliği ve sıkıntılardan dolayı, acaba, bu ilave yükü, bu kurum nasıl taşıyabilecek?

Üçüncü sual olarak da şunu sormak istiyorum. İktidar partisi mensubu arkadaşımız "bugün için bir sorun yoktur; ancak, belki, 20 veya 25 yıl sonrasında sorun olabilir " diyor. O halde, bugün sokaklardaki kavganın, huzursuzluğun, her türlü sıkıntının zirveye çıktığı bir anda, mezarda emeklilik getiren bu tasarıyı, acaba, beş yıl tehir etmek, Vergi Yasasında olduğu gibi, mümkün değil mi?

Şurada, şu Mecliste bu sayıları 50-55 olarak değiştirerek, hep birlikte, gönül huzuru içerisinde uzlaşarak bu yasayı tadil edip çıkarmak, acaba, sizin şu anda verebileceğiniz bir karar mıdır; yoksa, bir yerlerden talimat mı bekliyorsunuz? Teşekkür ediyorum.”

***Bu önergenin sahipleri 2008’de 65 olarak Kanun çıkardılar

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına

Görüşmekte olduğumuz 114 sıra sayılı Kanun Tasarısının 6 ncı maddesiyle değiştirilen 506 sayılı Kanunun 60 ıncı maddesinin birinci fıkrasının (A) bendinin aşağıdaki şekilde değiştirilmesini arz ve teklif ederiz. Akif Gülle - Amasya ; Cemil Çicek -Ankara ;Mehmet Ali Şahin-İstanbul 73 Abdullah Gül,Salih Kapusuz ;Kayseri Kayseri Osman Pepe Kocaeli ;Veysel Candan Konya ; Bülent Arınç- Manisa

Önerilen Metin:

"A) Bu kanunun yürürlüğe girdiği tarihten sonra ilk defa sigortalı olarak çalışmaya başlayanların yaşlılık aylığından yararlanabilmesi için,

a) Kadın ise 50, erkek ise 55 yaşını doldurmuş olması ve en az 5 000 gün veya

b) Kadın ise 50, erkek ise 55 yaşını doldurmuş olması, 25 yıldan beri sigortalı bulunması ve en az 3 600 gün

malullük, yaşlılık ve ölüm sigortaları primi ödemiş olması şarttır."

***Cumhurbaşkanımız ABDULLAH GÜL o günkü Bakana soruyor

ABDULLAH GÜL (Kayseri) - Teşekkür ederim Sayın Başkan.

Sayın Bakana sormak istediğim soru şudur: Sayın Bakan, benim de içinde üyesi olduğum Refahyol dönemindeki hükümetimiz de, Türkiye'de bir sosyal güvenlik yasası çıkarma, bir reform yapma ihtiyacını duymuştu ve o zaman, ekonomiden sorumlu olan bürokratlarımız -Hazineden, Devlet Planlama Teşkilatından, Çalışma Bakanlığından- hesaplar yaptılar, ekonominin dengesini ortaya koydular ve hanımlarda 50 yaş, erkeklerde de 55 yaşı uygun buldular. Dolayısıyla, 50-55 yaş, ek aktuaryel dengeler açısından yeterli görülmüştü o zaman.

Şimdi, geçen bu iki sene içerisinde neler değişti, neler oldu ki Türk ekonomisinde -ki, Türk ekonomisinden sorumlu olan ekip de, şu anda sizsiniz- bu bürokratlarımız, şimdi, 58 ve 60 yaşların ancak ek aktuaryel dengeyi sağlayacağını söylüyorlar? Sorum bu efendim.

Teşekkür ederim.

ALİ TEZEL
    HABERTÜRK-AKPARTİLİ VEKİLLER MEZARDA EMEKLİLİK İÇİN 11 YIL ÖNCE NE DEMİŞLER? - ALİ TEZEL
    https://alitezel.com.tr/index.php?sid=yazi&id=4046

• 100 günde çözüm varken, mezarda emeklilik isteyen halka herşey müstahak.
  • seyhat kullanıcısına yanıt
    bende bu soruların cevabını çok merak ediyorum.. meclise sunulan teklifte ayrıntı yok!! yüzeysel yazılmış. mesela neden 7 yıla kadar kesintiler yazıyor 8-9-10. yıl yokmu yoksa varmı?
    teklifin meclisten geçemeyeceğini bildikleri için fazla uğraşmamışlar.. göz boyama gib sanki
  • quote:

Orijinalden alıntı: amoresalvatore

bende bu soruların cevabını çok merak ediyorum.. meclise sunulan teklifte ayrıntı yok!! yüzeysel yazılmış. mesela neden 7 yıla kadar kesintiler yazıyor 8-9-10. yıl yokmu yoksa varmı?
    teklifin meclisten geçemeyeceğini bildikleri için fazla uğraşmamışlar.. göz boyama gib sanki
    7 yıla kadar kesinti ne?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1999 yılında çıkarılan 4447 sayılı yasanın iptalini öngörüyor.meclisten geçerse 1999 yılından önce sigorta başlangıcı olanlar işe başladıkları tarihte sahip olduğu haklar geri iade edilecek

https://www.youtube.com/watch?v=L5krW0YZBjg
  • cumhurbaşkanının istemediği bu tarz bir tasarının yasalaşacağına şahsen ihtimal vermiyorum. Devlete yılda onlarca milyar ek gider getirecek ve sürekli birilerinin dava yoluyla ilave haklar istemesi söz konusu olacak. Ayrıca mhp, hdp ile ortak oylarla bu yasayı çıkarmaz. akp zaten karşı. dolayısıyla çoğunluğun sağlanması zor görünüyor. belki bir sonraki seçimin vaatleri arasında yer alır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ÖfKeLiKaLaBaLıK -- 3 Ekim 2018; 11:10:15 >
  • 7 yıla kadar kesinti.. 1 yıl erken emekli olanlardan %4 sonraki her yıl için %1 ilave ediliyor yani 7 yıl önce emekli olanların maaşından %10 kesinti olacak.
  • Suriyeli kardeşlere para var.

İtibara para var.

Ama bize gelince yok.

• "ESKİDEN HABERTÜRKÜN GÜCÜ ÖZGÜRLÜĞÜNDEYDİ , ARTIK O DA YOK!!! MİLLET VEKİLLERİNE HER TÜRLÜ KIYAĞI YAPIYORLAR, BİRDE ÜSTÜNE SAYISINI ARTTIRIYORLAR, VATANDAŞA GELİNCE TASARRUF AKILLARINA GELİYOR, HARAM OLSUN SİZE!!"

quote:

Vekillerin emeklilik için 2 yıl beklemesine gerek kalmadı
    07.05.2012 - 10:11 | Güncelleme: 07.05.2012 - 13:35

Vekillerin eskiden emekli aylığı 5434 sayılı Kanun'a göre hesaplanıyordu ve en az 2 yıl vekillik yapmış olmaları gerekiyordu. Artık emekli aylıkları, 5510 sayılı Kanun'a göre hesaplanıyor ve 2 yıl beklemelerine gerek yok. Vekil oldukları anda milletvekili emekli aylığı alabiliyorlar...

Milletvekillerimiz, 2 yıl çalışma sürelerini doldurduktan sonra geriye dönük borçlanıp, emekli olabilirler mi? Bununla ilgili yasa var mı? Işılay Yalaz
    Milletvekillerinin emeklilik zamanının tespiti 5434 sayılı T.C. Emekli Sandığı Kanunu (Öncesinde hiç memuriyeti olmadan 01.10.2008 gününden sonra ilk defa vekil seçilenler için 5510 sayılı Kanun) ile hesaplanmaktadır. Bu sebeple memurlar, SSK'lılar veya Bağ-Kur'lular kaç yıl prim ödemek zorunda ise kaç yaşında emekli olacak ise vekiller de aynı şart ve yaşlarda emekli olurlar. Mesela, 1966 doğumlu olup da 1985 yılında memur olmuş ve en son seçimde vekil seçilmiş birisi 49 yaşını (2015 yılı) tamamlamadan emekli olamaz.

VEKİLLERE 15 YILLIK BORÇLANMA HAKKI
    Kimseye yok ama sadece milletvekili olanlara 15 yıl borçlanma hakkı vardır. Sosyal Güvenlik Kurumu bu durumu herkesin anlayamayacağı bir dille yazmış ve Tebliğe geçirmiştir. Bakın Tebliğin ilgili bölümünü aynen veriyorum. Metinden bu borçlanmayı milletvekillerinin yapacağını, milletin asillerinin yapamayacağını anlayabilecek misiniz? "..5434 sayılı Kanun'un yürürlükte bulunan ek 31'inci maddesinin üçüncü fıkrası gereğince aylıklarını 22 Ocak İ962 tarihli ve 1 sayılı Kanun ile ek ve tadillerine göre alan ve almış olan 5510 sayılı Kanun gereğince 4'üncü maddenin birinci fıkrasının (c) kapsamındaki sigortalıların 506,1479, 2925 ve 2926 sayılı kanunlar ile 506 sayılı Kanun'un geçici 20'nci maddesinde sözü edilen sandıkların kanunlarının kapsamındaki serbest meslekte geçmiş ve değerlendirilmemiş hizmet sürelerinin 15 yılı, bu hizmetlerin adı geçen kanun hükümleri uyarınca belgelenmeleri halinde, öğrenim durumları itibarıyla memuriyete giriş derecesi esas alınarak yapılacak borçlanmalara önceki mevzuat gereğince devam edilecektir."
    Milletvekili olunca hemen geriye doğru 15 yıl borçlanma hakkınız oluyor ve ben geçmişte 15 yıl serbest çalıştım primini ödeyeceğim diyorsunuz hemen kabul ediyorlar. Yaşınız uygunsa 15 yıllık borçlanmayla aynı gün milletvekili emeklisi olabiliyorsunuz.

SİYASİLERİN EMEKLİ AYLIKLARI GÜZELLEŞTİRİLDİ

Geçen aylarda basından takip etmişsinizdir milletvekillerinin emekli aylığı hesaplama sistemi değiştirildi. Eskiden 5434 sayılı Kanun'a göre en yüksek devlet memuru olan Başbakanlık müsteşarının maaşına (ve kurallarına) endeksli olan vekil emekli aylıkları artık cumhurbaşkanının emekli aylığına endekslendi ve kural olarak da 2 yıl bekleme veya 2 yıl vekillik yapma kuralı da kaldırıldı.
    Bu arada vekiller, bakanlar, başbakanlar kendi belirledikleri cumhurbaşkanı aylığına göre kendi emekli aylıklarını da her yıl belirleyecekler. Yani kendileri çalıp kendileri oynayacaklar...

CUMHURBAŞKANI AYLIĞI VE EMEKLİ AYLIĞI
    Cumhurbaşkanının alacağı aylık her yıl Bütçe Kanunu ile TBMM tarafından belirleniyor ve 2012 Bütçe Kanunu gereğince bu yıl cumhurbaşkanı maaşı, 33.500 liradır. Yeni (5510 sayılı) yasa gereğince cumhurbaşkanının emekli aylığı da normal maaşının yüzde 40'ı yani 13.400 lira olacak.
    TBMM eski ve yeni başkanları normal milletvekili maaşı olarak 11.800 lira maaş alırlar. Yeni yasa ile emekli aylıkları ise epey artırılmış ve cumhurbaşkanı emekli maaşına endekslenmiştir. Unutmayalım cumhurbaşkanı aylığını kendileri (vekiller) belirliyorlar, kendi belirledikleri aylığa göre de alacakları emekli aylığını belli ediyorlar. Yeni yasa ile TBMM eski ve yeni başkanlarının emekli aylığı cumhurbaşkanı emekli aylığının (13.400) yüzde 80'i (11.500 lira) olacak. Halen vekilliği devam eden eski-yeni meclis başkanları 11.800 lira vekil aylığı, 11.500 lira emekli aylığı ile birlikte toplam 23.300 lira alacaklar.
    Eski yeni fark etmez tüm başbakanların emekli aylığı da cumhurbaşkanı emekli aylığına endekslendi. Artık başbakanlar da cumhurbaşkanı emekli aylığının yüzde 80'ini (11.500 lira) alacaklar. Halen vekilliği devam eden başbakanlar da ayda 23.300 lira maaş alacaklar.
    Önce eski vekil yeni vekil ayrımı kaldırıldı. Eski yeni fark etmez tüm emekli vekiller, cumhurbaşkanının emekli aylığının yüzde 45'i kadar (6.030 lira) emekli aylığı alacaklar. Vekillikleri devam ediyorsa 11.800 lira vekil aylığı ve 6.030 lira emekli aylığıyla birlikte her ay 17.830 lira alacaklar.

Habertürkwww.haberturk.com
    Vekillerin emeklilik için 2 yıl beklemesine gerek kalmadı
    https://www.haberturk.com/yazarlar/ali-tezel-1016/740221-vekillerin-emeklilik-icin-2-yil-beklemesine-gerek-kalmadi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Merkur -- 3 Ekim 2018; 11:8:40 >

• amoresalvatore kullanıcısına yanıt
    Milletin ağzına bir parmak bal çalmak için sizin dediğiniz gibi olacak büyük olasılıkla..

Fakat burada söz konusu olan Kanunun geriye dönük olarak işletilmesinin kanuna aykiri olmasi..İdam cezasını bile kanunlastirsalar geriye dönük olarak uygulanamaz .

Yani yasal olarak bile 99 öncesi herkes mağdur..

Ekonomi kötüymüş..elbet bunu düzeltmek için bir şeyler yapılmalı ama bunu yaparken de milletin canına okunmamali.

Misal ben stajı sayma 29 yıl sigortalyim ve 9500 kusur gunum var ve en az 25 yıldır vardiyalı çalışıyorum..ne bir uyku düzenini ne bir sosyal aile durumu nede akrabalık yada komşuluk duzenim sıfır..10 yıldır ara ara psikolojik destek görüyorum..en son gittiğim devlet hastanesindeki psikoloğun tedavisini yarım bıraktım..ne arayan var ne soran..yazıyor bilmem ne reçetesi ile ilaç al iç kendine gel diyor..ilaçları bıraktım..insanı daha manyak yapıyorlar..ve bana bir 4 yıl daha çalış emekli sin deniliyor..

Ve hala 3 vardiya köleliğe devam..

• hckr kullanıcısına yanıt
    Kardeş kimse senden bir şey beklemiyor.

Sadece benden fazla kesilip sana yol su olarak geri dönen pirimlerimi geri versin yeter..

Kaç gün bu devlete pirimin varda konuşuyorsun ?

Birde..

Elestirdigin bu insanların kaç gün pirimi olmuş ?

Bunları öğren sonra adil yorum yap..

• Konu hakkında bilgisi olmayan biri yazmış..

SSK lagvedilsin..pirimler geri odensin..emekli edilmesinler..

Ha..vallahi billahi bunu yapsınlar beni emekli etmesin

Şimdiye kadar ödediğimiz pirimler bizi milyoner yapar !

Hey akıl fukarasi

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.