Şimdi Ara

Eylül Sonu 25-30.000 TL ile Balayı Önerisi !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
903
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba,


    25-30 k bütçe ile balayı önerilerinize acığım. Bu miktar uçak bileti ve konaklamayı da içermeli. Yurtdışı önceliğim olmak üzere , vize çıkma durumu vs de önemli :)




  • Floransa'da yarım pansiyon hizmet veren otel arayın. Öğle yemeklerinizi dışarda hafif bir şeyler yiyerek geçiştirirsiniz, akşam yemeğini otelinizde yersiniz. Nerde ne yiyeyim derdi olmaz.


    Bookingcom'da "kahvaltı ve akşam yemeği" filtresini seçerek arama yapabilirsiniz.

  • cleanton kullanıcısına yanıt

    yazık gunah hocam 30k floransa da harcanır mı? 2 hadi maksimum 3 günde bitebilecek bir şehir.(bence 1gun yeterli) Maksimum 3.günde sıkılırlar. Sadece tatil yapmak istiyorsanız tryi tercih edin, f/p ve güzellik olarak yurtdışıyla rekabet edemez. Floransa da deniz bile yok ki zaten orada harcasa harcasa 3-4günde otel dahil 400 euro harcar . Bence italya turu yapın, o sırada da ek olarak amalfi'ye, lake garda, como(araba kiralamayacaksanız burayı sallayın)'ya uğrayın. Bir de para harcayıp hafif bir şeyler yiyerek mi geçiştirecek, öğrenci değil ki adam balayı yapacak.


    Ek olarak, floransa kucucuk bir sehir olmasina ragmen restorant fiyatlari asiri pahalidir, ayni paraya hatta daha dusugune Roma'da, Madrid'de veya Sevilla da kat ve kat daha fazla performans alirsiniz.


    yurtdışı durumunda garanti masraflar

    107 usd x2 vize

    en az 100 usd uçak bileti gidiş x2 dönüş de 100 x2 = 400

    614 diyelim


    10k gibi para sadece ulaşıma gidiyor.


    yaklaşık 1000 euronuz kalıyor, bunu dikkate alarak seçim yapmanızı öneriririm.


    roma 4gece diyelim 4x80 eur otel = 320

    pizza 10 eur, sarap restorantta sise 21 eur diyelim, bi de aksam makarna yediniz (ornek) 10 eur da o. 4gun pizza+makarna = 80eur, 2gunde 2 sise sarap actirdiniz. 120 yapti, 10 euro kahve, 15 eur dondurma diyelim, 5 euro da extra yazalim.

    470 euro yapti.


    frecciarossa tren (flixbus ile de gidilebilir ama otobus komik olur) ile venedik gectiniz, 47x2 = + su ictiniz, 100 euro diyelim.

    570

    2gece kaldiniz 80x2= 160

    yine yemegi suyu buyu 220 yapar.

    790 euro yapti. elinizde 210 kaldi.


    Bu durumda butce biraz daha arttirilarak, roma - cinque terre - venice yapilabilir. arada floransaya da gunubirlik ugranabilir. venedikten de tr gecersiniz.


    ----


    ispanya tercih ederseniz orda da bi rota duzenlenebilir.


    ya da tr de araba kiralayip fethiye de krallar gibi tatil yapin.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nuksws_99 -- 10 Temmuz 2022; 0:46:8 >




  • nuksws_99 N kullanıcısına yanıt

    Arkadaş gezmeye gitmiyor, balayına gidiyor. Farkı bilmiyorsun anlaşılan. Zaten Floransa merkezden ibaret değil, banliyöleri ile koskoca bir şehir.

  • cleanton kullanıcısına yanıt

    kendiniz diyorsunuz balayina gidiyor, fakat floransa'da aksam yemegini otelde yiyin diyip, ogle yemegini hafif bir seyle gecistirirsiniz diyorsunuz. Yok bir de iett ye binsinler. Iyi gunler hocam.

  • "Öğle yemeğini hafif bir şeylerle geçirirsiniz" dememin sebebi tasarruf yapın demek değil, akşama otelde yenebilsin diye. Cünkü yarım pansiyonlarda akşam yemeklerini çok fazla veriyorlar. Ve yemekler çok lezzetli oluyor. Kendin dışarda restoran seçsen o kadar lezzetli yemek yiyemezsin. Yarım pansiyon kalmamışsın bilmiyorsun, bana cevap yetiştiriyorsun. Ön yargının böylesini görmedim...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cleanton -- 13 Temmuz 2022; 14:7:50 >
  • konudan bağımsız floransa öyle 1 gece ayrılacak ya da günü birlik bir şehir kesinlikle değil, ben çok çok beğenmiştim tek başına michalengelo tepesi bile yeter.


    Ama balayı için doğru adres mi bilemedim, evlilik teklifi, sevgiliyle kısa bir romantik kaçamak veya yıl dönümleri için hoş bir şehir ama balayı için bir şeyler eksik sanki.

  • 5-20 Eylül arası ben de balayı için yurt dışı tur bakıyorum. Bikaç farklı şehir çok yorucu olur mu bilemiyorum. Büyük İtalya turu ya da Fransa turu gibi tek ülke mi yoksa bikaç farklı ülke mi gezsek kararsızız. Tur şirketinden tur satın alıp gitmek ile kendim otel rezervasyonu yapsam vizeyi uçak biletini kendim ayarlasam arada fiyat vs olarak çok kâr eder mi? Nereler gezilir nasıl gidilir onlar içinde ayrıca araştırma yapmak lazım gerçi.


    Ya da örnek olarak Paris'e uçak-otel ayarlayıp 1 hafta takılsak, istediğimizde çıkıp kafamıza göre gezsek nasıl olur?

  • Mazurek kullanıcısına yanıt

    Balayı turu diye ayrı bir organizasyonları var mı şirketlerin hiç bilmiyorum , tur deyince hep aklıma 10-30 adamı otobüslere doldurup koştur koştur gezdirmeleri geliyor , bu yüzden tur ve balayı kafamda oturmadı hocam benim ama balayı için ayrı bir planlamaları varsa bakılabilir.


    Daha önce yurtdışı deneyiminşz varsa kendiniz de çok rahat ayarlayabilirsiniz. Fransayı bilmiyorum ama italya tek başına bir tur için yeter , roma floransa pisa cinque terra , amalfisi ,venediki oralardaki adası milanosu vs tarihinden kaynaklı hepsi bir dönem güçlü şehir devletleri olan bir çok şehriyle tek başına bile o ülke haftalarca gezilir gibi geliyor bana , zevkinize konforunuza göre güzel bir rota oluşturursunuz.


    Birden fazla ülke görmek için de paris-(belki strasburg)- bruksel veya brugge- amsterdam ve vondel giethorn gibi çevre kasabaları - hamburg belki ordan kopenhag- berlin gibi favori noktaları gezerek de bir tatil yapabilirsiniz sanki .





  • balayı turu diye ayrı organizasyonları var sözde evet. Fakat normal turdan bi farkı var mı onu bilemiyorum hocam.


    Gidiş-geliş uçak biletleri, şehirlerarası yolculuk için vasıta, her akşam kalacak otel vb çok rahat ayarlanacak şeylermiş gibi gelmiyor bana. Ben mi büyütüyorum bilmiyorum tabi

  • Mazurek kullanıcısına yanıt

    şehirler arası ulaşımda tren çok rahat hocam 2016 yılında interrail biletiyle sadece tren kullanarak gezdim, otobüsle şuan daha ucuza getirebilirsiniz belki ama trenin konforunu bulamazsınız . Nerden kalkacak nerde duracak derdi yok ana garlar belli saat belli railplanner adlı uygulamayla çok rahat tüm trenlerin kalkış saatlerini varış saatlerini vs de bulabilirsiniz.

    yine ulaşım için interrail bileti gibi otobüs firmalarının da çok kullanımlı biletleri var ama internetten gördüğüm kadarıyla otobüsler çok ters yerlerde yolcu alıp indiriyorlar saatleri de yine çok geç ve erken saatlerde oluyor diye gördüm, bu durum planlarınızı biraz bozabilir. İnterrail biletinde böyle sıkıntılar çok yok garlar merkezde ve benim gittiğim dönemde 3 saatte bir paristen amsterdama tren vardı mesela ya da her saat roma floransa arası tren bulunuyordu


    konaklama backpackers için kolay işti :) ama sizin gibi eşiyle giden birisi için (hatta balayı olduğu için daha da özenli olmalı gibi) konaklama tura göre daha masraflı olabilir onun için çok yorumda bulunamayacağım .





  • Mazurek kullanıcısına yanıt

    Balayı turunuzu kendiniz de planlayabilirsiniz. Bookincom a girip otelinizi ayarlayacaksınız. Sonra da uçağınızı ayarlayacaksınız. Zor bir iş değil. Bookingcom da bütçenize uygun oteli seçersiniz, otelin özelliklerini okuyup ve otel hakkında yazılmış yorumları okuyup karar verirsiniz.

  • Mazurek kullanıcısına yanıt

    Bolonyaya gidip orayı baz olarak kullanıp, günü birlik yakınındaki şehirlere trenle gidip dönebilirsiniz. Yakınında çok iyi şehirler var: Modena, Parma (meşhur parmesan peynirlerinin üretildiği şehir), Ravenna (dünya mirası şehir). Zaten Bolonya da başlı başına yeme içme konusunda çok iddialı bir şehir. Bolonya'da Eataly'nin "The Italian Food Theme Park" diye bir tesisi var (https://www.fico.it/en). Zaten bir gün oraya ayırmak gerekir. Biletle giriliyor. İstediğin kadar yiyorsun. Gösteriler var. Başka hiçbir yerde böyle bir organizasyon göremezsiniz. Gideceğiniz tarihler Bolonya için havanın çok iyi olduğu tarihler.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cleanton -- 7 Ağustos 2022; 21:53:19 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.