Ext hdd yi bilgisayarıma taktığımda, hem bilgisayar menüsünde hem de disk yönetiminde görmeme rağmen ne içine girebiliyorum ne de özelliklerini açabiliyorum.
Garantisi devam ediyor, Vatan bilgisayara götürdüm fakat içindeki verileri kurtaramayacağını söyleyince bırakmaktan vazgeçtim,
Bildiğiniz bir çözüm önerisi var mı, içinde sadece bir klasörü mutlaka kurtarmam gerekiyor, çünkü kız arkadaşımın bilgisayarına format atarken aldığım yedekleri oraya koydum...
MSDOS'dan diskin içine girmeye çalıştım yine başarısız oldum...
Birşeyler yapmak istediğimde ;
"The request could not be performed because of an I/O device error" hatası aldım.
Malesef ben de aynı sorunu yaşıyorum. bi tamirciye de verdim yapamadılar. Acaba bir virüs/trojan girmesi ve bunun sonucunda da harddiskin okunmasının engellenmesi olabilir mi sebep? Windows managerda harddisk gözüküyor tüm partitionları ile birlikte ve healthy diyor. Bendeki hata bad sektörleri düzeltme programı olan regenerator kullandıktan sonra oldu. Hiçbir programla diskin içine girilemiyor. Bootable linux bile denedim olmuyor.
Siz herhangi bir çözüm bulursanız buraya yazarsanız sevinirim.
Tanıdık tamirci bilen varsa yazarsa sevinirim.
Bir kaç third party yazılım denedim fakat sonuç alamadım, bu işi yapan tamirciye götürmeye ben de razıyım, lütfen bilenler yardımcı olsun...
selamlar arkadaşlar bende aynı sorunu yaşıyorum, bu sorununu çözebilen ler varmı?
İlk kontrol edilmesi gereken HDD'nin arakablosudur. Kabloyu değiştirmek sorunu gidermezse hata mesajını vermesinin sebebi büyük ihtimalle donanımsal bir sorun ve bunun tamiri gerçekten çok zordur. Çoğu tamirci tamirin zorluğu yeni HDD almanın maliyetini geçtiği için bu tür tamirleri yapmıyor. Büyük şehirlerde özel veri kurtarma firmaları var ancak bunlara da epeyce para bayılacağını belirtmeliyim. Aşkınızın seviyesini bilemeyeceğim ama benim sevgilim benden böyle bir durumda en fazla "özür dilerim hayatım görünmez kaza işte..." şeklinde bir teselli kopartabilirdi
Yapamayacaklarınız bunlar. Yapabileceklerinize gelirsek HDD'ye soft format atıp daha sonra veri kurtarma yazılımları ile (recover my files tavsiye edilir) kurtarabildiğinizi kurtarmanız önerilir. Resimler, müzikler ve videolar kolay ancak office dosyalarında bozalmalar olmasını bekleyebilirsiniz. Genelde bozulurlar. Kolay gelsin.
ilgin için teşekkürler dostum, zaten ilk yaptıgım harici diski dahili disk haline getirip bilgisayara sata disk olarak bağlamak oldu ama bi sonuş alamadım... internette bios resetlerken buna sebep olabileceği rivayetlerini okudum, bnm hdd de bios u resetledikten sonra bu hale geldi.. sanırım bnm için artık rivayet olmaktan çıktı.. dediğin çözüm yollarına ulaştım, burda ankarada 200 $ a kurtaran bi yer tabi bide 150 $ da yeni harici disk için olunca, çok masraflı olacak, tamda yeni bilgisayar topladıydım, şimdi bu yukle birlikte çok ağır olacak... içinde kutarmak istediğim 400gb lık müzik vidyo fotograf ve okulla ilgili tezler arastırmalar vb dokumanlar mevcut... benim sormak istediğim diski formatlarsam, disk normal bi şekilde çalışmaya baslarmı? yani bu recovery programlarıyla ulaşabilecekmiyim kesin olarak?
genelde I/O device hatası ve gecikmeli yazma hataları , HDD e gerilimin düzgün verilememesinden kaynaklanır , adaptörü değiştirerek deneyiniz.
Sorun donanımsal değilse format büyük ihtimalle çare olacaktır. Dediğim gibi RecoverMyFiles video resim ve müzikleri büyük ölçüde kurtarır format sonrasında ancak özellikle office dosyaları için aynını söyleyemeyeceğim. Ben de tez yazıyorum o nedenle sıkıntının boyutunu anlayabiliyorum ancak elinden gelenin en iyisini yapmış ve dahili HDD haline bile getirmiş sonuç alamamışsın. Çok fazla seçenek yok gibi görünüyor. Format da sorunu çözmezse zaten aygıt donanımsal bir arıza yaşıyor demektir. 200$'ı kesin olarak vermeyeceğine eminsen formatı denemeni öneririm. Harici HDD'ler kolaylıkla bozulabiliyor bu nedenle önemli verilerin yedeklemesinde kullanmamanı öneririm.
quote:
Orijinalden alıntı: Love You My Angel
genelde I/O device hatası ve gecikmeli yazma hataları , HDD e gerilimin düzgün verilememesinden kaynaklanır , adaptörü değiştirerek deneyiniz.
şu an hdd dahili olarak çalışıyor dvd writer ın sata kablolarını çıkartıp hdd ye taktım, yani kablolarda bisorun olmasa gerek, diğer donanım elamanlarınd açalışıyor...
arkadaşlar bende aynı hatayı 16 GB lık Flash Bellek'te alıyorum, farklı 5 program denedim ama hatayı bir türlü düzeltemiyorum, ve aklıma gelen son sey flash belleklerin içerisinde bulunan karşılayıcının zarar görmüş olabileceği, aceba ona herhangi bir işlem yapsam bu soruna çözüm olur mu?
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme