Bugun bir alisveris merkezine gittim. Alacaklarimi tamamladiktan sonra odeme yapmak uzere kasaya yoneldim. Elimde 10-15 parca urun vardi. Bayram arefesi oldugu icin cok kalabalikti ve nakit odeme yapacagim icin, "Express Nakit Odeme" yazan kasanin onunde siraya girdim. Bana sira geldiginde, kasadaki hanim, kasanin "express" oldugunu bu kadar fazla parcayi alamayacagini soledi. Ben de nakit odeme yapacagim icin bu kasayi tercih ettigimi soyledim. Gorevli hanim kasanin ayni zamanda "express" yani en fazla 5 urun alan musteriler icin oldugunu soyledi. Benim cevabim, en fazla 5 urun olduguna dair bir ibare goremedim, oldu. Bu arada, bir sorun mu var, diyerek guvenlik gorevlisi geldi. Ben harhangi bir sorun olmadigini nakit odeme yapacagim icin bu kasaya geldigimi ona da soyledim. Ama beyefendi kasamiz "express" dedi. Bunun uzerine asil maksadimi hala anlamayan gorevli arkadaslara. Benim icin " express" sozcugunun bir anlami yok manasini da bilmiyorum, "en fazla 5 urun" seklinde Turkcesini yazarsaniz sevinirim, ingilizce bilmek zorundada degilim, dedim. Neye ugradigini sasirdilar, cevap dahi veremediler.
Ulkemin her yerinde bu manzarayla karsilasmak hosuma gitmiyor fakat nereye kadar..
Arif BABACAN (Köşe yazısı)
arkadaş ayıp etmişsin bence express kasalarda öle yapamazsın o şekilde
Şimdi yazının sahibi konuyu açan arkadaş değil ona bir açıklık getirelim . Konu ile ilgili olarak ta ; yapılan davranış dikkat çekmesi ve uyarıcı olması açısından isabetli olmuş...
Olayla ilgili komplo teorileri türettim..
* Adam köşe yazısına malzeme çıkarmak için böyle bir tartışma çıkarmış olabilir.
* O kasaya gittiğinde express yazısını görüp , altında türkçe açıklaması olmadığını farketmiştir. Sonra başka bir kasaya geçip ödemesini yapmıştır .. ama köşe yazısı için de böyle bir diyalog uydurmuştur.
* Köşe yazarı olmanın verdiği "çokbilmişlik içgüdüsü"yle , etrafındakilerin de ilgisini çekmek için kasıtlı olarak böyle bir tartışma yaratmıştır..
Çünkü marketlerden sürekli alışveriş yapan hemen herkes o kasanın en fazla 5 parça aldığını bilir.