Şimdi Ara

Excelden Resim Çıkarma!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
27.535
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bende excel dosyaları var ve içinde resimler var bu resimleri nasıl çıkartabilirim acaba? Yardımcı olabilirmisiniz:S

• Merhabalar, konuyu hortlattığımın farkındayım. Fakat Google'da "exceldeki resmi kaydetmek" şeklinde aratınca en üst sırada bu çıkıyor ve verilmiş pratik bir cevap bulunmuyor. Bu yüzden belirtme gereği hissettim.

Excel dosyanızda birden fazla resim varsa, bunları masaüstünüze almanının en kolay yolu excelde farklı kaydet diyerek "Web Sayfası" olarak kaydetmenizdir. Böylelikle exceldeki tüm resimler bir klasörde toplanmış olacaktır.
    Yapay Zekanın Yanıtı

Excel'den Resim Çıkarma: Adım Adım Kılavuz

Excel'deki görüntüleri kaydetmeniz veya dışa aktarmanız gerekiyorsa, bunu birkaç basit adımda yapabilirsiniz.

1. Resmi Seç: Kaydetmek istediğiniz resmi Excel çalışma sayfasında seçin.

2. Resme Sağ Tıkla: Resmi seçtikten sonra, üzerine sağ tıklayın ve içerik menüsünden "Resmi Kaydet" seçeneğini belirleyin.

3. Kaydetme Konumunu Seç: "Resmi Kaydet" iletişim kutusunda, resmin masaüstüne veya belirli bir klasöre kaydedileceği konumu seçin.

4. Dosya Türünü Seç: Resmin kaydedileceği dosya türünü seçin. JPEG, PNG ve GIF dahil olmak üzere çeşitli dosya türleri arasından seçim yapabilirsiniz.

5. Kaydet'e Tıkla: Dosya türünü ve konumu seçtikten sonra, "Kaydet" düğmesine tıklayın. Resim, seçtiğiniz konuma kaydedilecektir.

Diğer İpuçları:

• Birden fazla resim kaydetmek istiyorsanız, hepsini seçebilir ve "Resmi Kaydet" seçeneğini kullanabilirsiniz.
    • Resimleri farklı bir dosya formatında kaydetmek istiyorsanız, "Diğer Biçimler…" seçeneğini kullanın ve istediğiniz dosya türünü seçin.
    • Resimleri yüksek kalitede kaydetmek için JPEG gibi kayıplı bir dosya formatından kaçının. PNG veya GIF gibi kayıpsız dosya formatlarını tercih edin.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Resimlerin üzerine gelip mouse'un sağ tuşuna bastığında kopyala seçeneği çıkıyorsa yapıştır seçeneğini kullanarak masaüstüne veya herhangi bir yere çıkartabilirsin.. olmuyorsa dosyayı açıp klavyedeki prt scr sysrq tuşuna basarak painte excelin görüntüsünü çıkararak paintde istediğin resmi masaüstüne veya herhangi bir yere kopyalabilirsin.Kopyaladıktan sonra resim atık olarak çıkacak, atık dosyasını açarak dosya -kopyayı farklı kaydet diyerek resmi istediğin yere kopyalayabilirsin
  • Bu söylediklerin dolaylı yoldan oluyor. Ben direkt soruyorum:D
  • eğer hiç bir çaren yoksa bunları son çare olarak kullanırsın
    quote:

Orijinalden alıntı: engin9092

Bu söylediklerin dolaylı yoldan oluyor. Ben direkt soruyorum:D
  • quote:

Orijinalden alıntı: ---john---

eğer hiç bir çaren yoksa bunları son çare olarak kullanırsın
    quote:

Orijinalden alıntı: engin9092

Bu söylediklerin dolaylı yoldan oluyor. Ben direkt soruyorum:D

en kesin çözüm o bence
  • birde farklı formatta kaydederek word deki resimleri alma wardı o nasıldı???

edit: sanırım powerpoint formatına dönüştürerek resimleri alabiliyoduk

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eXtraVaido -- 22 Ağustos 2009; 16:42:30 >
  • Kaç tane resim var ki çıkaracağınn.

Her gün excel kullanıyorum iş icabı
    Dosyayı aç resim kopy ile resim programına yapıştırıp kaydet.
    Bundan daha kolay bir yöntem olamaz ki zaten varsa 10 yıldır ben hiç duymadım
    İhtiyacım da olmadı..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TiSKE -- 14 Nisan 2020; 12:32:41 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Resim üzerine resim ekleme
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • paint. copy-paste
  • resmi masaütüne sürükle ;) bırakmayı untma :D
  • Merhabalar, konuyu hortlattığımın farkındayım. Fakat Google'da "exceldeki resmi kaydetmek" şeklinde aratınca en üst sırada bu çıkıyor ve verilmiş pratik bir cevap bulunmuyor. Bu yüzden belirtme gereği hissettim.

Excel dosyanızda birden fazla resim varsa, bunları masaüstünüze almanının en kolay yolu excelde farklı kaydet diyerek "Web Sayfası" olarak kaydetmenizdir. Böylelikle exceldeki tüm resimler bir klasörde toplanmış olacaktır.
  • lyricalist L kullanıcısına yanıt
    Çok işime yaradı teşekkürler
    Allah razı olsun hocam
    Teşekkurler çok işimize yaradı.
  • Külyutmaz kullanıcısına yanıt
    Dosyayı herhangi bir arşiv programı ile(7zip veya benzeri) sağ tıklayıp aç. Media diye bir klasör olacak, resimler oradadır. Ordan alabilirsiniz.

Bu dediğim Office Open XML tabanlı ( Office 2007 ve üzeri sürümlerde oluşturulmuş) dosyalar için geçerli.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ipli jeton

Dosyayı herhangi bir arşiv programı ile(7zip veya benzeri) sağ tıklayıp aç. Media diye bir klasör olacak, resimler oradadır. Ordan alabilirsiniz.

Bu dediğim Office Open XML tabanlı ( Office 2007 ve üzeri sürümlerde oluşturulmuş) dosyalar için geçerli.
    Bu konunun cevabı budur. Teşekkürler!
  • quote:

Orijinalden alıntı: ipli jeton

Sen bu işi çözmüşsün dostum, teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TiSKE

Kaç tane resim var ki çıkaracağınn.

Her gün excel kullanıyorum iş icabı
    Dosyayı aç resim kopy ile resim programına yapıştırıp kaydet.
    Bundan daha kolay bir yöntem olamaz ki zaten varsa 10 yıldır ben hiç duymadım
    İhtiyacım da olmadı..
    Sağolun hocam.
  • Dosya- Farklı Kaydet- Kayıt Türü Web Sayfası

excel dosyasındaki bütün resimler tek bir klasöre toplanacaktır.

Çok teşekkür ederim. Çok işime yaradı

• merhaba,

giriş bölümünde en sağda bul ve seç düşmesinde en altta seçim bölmesi var. Burada exceldeki tüm resimlerin listesini bulup işlemleri kolayca yapabilirsin.

👍👍

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.