Şimdi Ara

Evrim Teorisi mufredattan kalkti, Big Bang ise 'tartismali' ilan edildi (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
579
Cevap
0
Favori
17.255
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Nereden girdim bu konuya okuduğunu anlamayan adamların yorumları gözlerimi kanattı yemin ederim.

Allah aşkına şunlara bir şey anlatmaya da çalışmayın rica ediyorum adam hâlâ bugünkü maymunlar neden insan olmuyor kafasında boşa uğraşıyorsunuz bırakın kendileri çalıp kendileri oynasın :D

"Öheheöheöheöhe evrimi çürüttüm çok bilgili ve önemli bir bireyim 14 yaşındayım her şeyin farkındayım, ha bir de dünyayı İsrail yönetiyor arkasında da Amerika var" asdgkjasdjg

• Novagate N kullanıcısına yanıt

Kuyruk mu dert oldu? 500 kiloluk bir insan öldüğünde ve kemikleri yüz yıl sonra bulunduğunda etleri nereye gidiyor? Yok oluyor çünkü yumuşak doku toprak katmanları içinde çok rahat çözünür. O fosildeki olay da bu. Kuyruğu 2m olmaz da 1m olur. Bu mu yani?

İkincisi bir kere daha tekrarlarsam hayvanlar da amipler de ökaryot hücre yapısındadır fakat bu iki alem evrimsel geçmişin çok erken evrelerinde farklılaşmıştır. Yani ortak ataları tek hücreli bir ökaryottur ama bir soy hattı hayvanlara diğer soy hattı amiplere evrilmiştir. Bunlar size masal gibi gelebilir. yahu anlamak zorunda değilsiniz. Ben bu konuda cahilim zaten. bu konu çok derin ve ayrıntılı. Bu işin uzmanları var. Bilmemek ayıp değil. Aklınıza yatmak zorunda da değil. Kuantum fiziğini niye konuşmuyorsunuz? Çünkü ondan hiçbir şey anlamzsınız? ben de anlamıyorum fakat kuantum fiziği diye bir şey yoktur da demiyorum.

• Onun adı şeytan değildir, onun adı İblis'tir.

Allah'a isyan etmiş, Allah ile inatlaşmış, Allah'ın kendi katından kovduğu, insanları Allah yolundan ayırmak için kıyamete kadar mücadele edeceğini söyleyen kötülüğün adıdır İblis'tir.

Başta ABD'de yaşayan İblis'e tapan aileler ve güçlerin insanları Allah yolunda ayırmak için kurmaya çalıştıkları bir yalanın adıdır evrim.

Evrim yalanı ile birlikte ay'a gidilme yalanı ve uzay yalanı..

Hepsi "tesadüfen oluştuk" mantığı üzerine kurulu, "Allah yok" kavramını insanlara yerleştirmek için İblis'e tapan kişilerin insanlık üzerine oynadıkları büyük yalanlar bunlar.

Evrim üzerinde daha fazla bu evrim yalanını konuşmanın anlamı yok, daha hala U çiziyorsunuz seken tane soru sorduk hala kenarından köşesinden uyduruk cevaplar İblis'e tapan sözde bilimadamlarının ürettikleri yalan sloganlar...

Ölmeden önce tevbe edin, İblis'e tapan adamlara uymayın size tavsiye.

• OPTİMİST kullanıcısına yanıt

Alıntı

metni:
    bana bir tane erdemli / ahlaklı davranış sergileyen aslan örneği göster.

Sizin dinci tayfanın paylaştığı ceylan yavrusunu yemeyen aslan diye bir video vardı. Allah'ın hikmeti diye paylaşıyorlardı. Bir karar verin siz de Evrim Teorisi mufredattan kalkti, Big Bang ise 'tartismali' ilan edildi 

Alıntı

metni:
    İnsan söz konusu olduğunda zor şartlar altında , kendisini aşan bir takım değerler uğruna kendi yerine başkasını tercih eden sayısız örnek gösterilebilir

Sürüsünü korumak için kendini feda eden hayvanlar ne oluyor.

Bilgin yok, kafadan birşeyler uyduruyorsun. Her seferinde patlıyorsun ama yine aynı şeyleri yapmaya devam ediyorsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DarkTechno -- 14 Şubat 2024; 13:29:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Anlattıklarında çelişki var.

Anlattığın olay olurken sevgililer günü diye bir gün yoktu.

Çelişkileriniz tutarsızlıklarınız cümlelerine yansıyor, uydururken bile sağlıklı düşünemiyorsun, çünkü uydurmalara karşı beyniniz o kadar etkisizleşmiş ki karşı tarafa birşeyler anlatırken bile uydurmakta hiçbir sakınca görmüyorsunuz.

"Ben uydururum ve bu uydurmaları rahatlıkla yaparım kimse de birşey diyemez" modundan çıkın artık yeter.

Yahu bilimsel belgesel meraklısı biriyim onlar bile bahsederken boyle oyle ögürülmiştür tahmin edilmiştir der hala bir çok şeyde kafaları karışık özellikle sürüngenlerin uçma eğilimi gösterip tüylenmesinde,Neanderthal lerin nasıl yok olduğunu tam izah edemezler çünkü aynı bölgede modern yapıda insanlarda yaşıyor hatta çiftleşiyorlar insanlara birşey olmuyor neanderthal ırkı kuruyor.

Neanderthal ırkının hz.ademin oğu kabilden geldiğinide söyleyenler var rivayet olarak malum ilk katil, kardeş katili lanet olarak ondan gelen soy kaba saba çirkin daha aklı kıt çıkmış,yayamlıkta yaygınmış o ırkta birbirini yemiş durmuşlar nasıl yok olduklarına dair hala gizem var avrupa avrasya orta asyada yayılmış bir ırkın şak diye yok olması garip gizem net bir tanı koyamıyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 14 Şubat 2024; 14:9:20 >
  • Hopdediks-Dediğimdediks kullanıcısına yanıt

Evrim karşıtlarının yaptığı tek şey oturdukları yerden laf üretmek. En ufak veri üretmiyorlar. Insan harici hayvanların yüz yapıları birebir aynıysa kafatası üzerinde yapılan ölçümlerle veya üç boyutlu model çıkaran cihazlarla çok rahat ortaya çıkarılabilir.

Insan merkezli düşündükleri için evrenin veya dünyanın kendi algılarından ibaret olduğunu sanıyorlar. Kerimcem kendisi hayvanların yüzlerini aynı olarak gördüğü için gerçekten aynı olduğunu düşünüyor, başka hayvanların daha farklı gördüğünü bilemiyor. Görüntü dediğimiz şeyi beynimizin oluşturduğunu bilmiyor.

• DarkTechno kullanıcısına yanıt

Sizin verileriniz mış müş muş olabilir ordan oraya zıpladı durdu o çıktı, bu çıktı görsel bir ıspatlı kimya sunuyorsunuzda biz etmiyoruz sanki.

Sadece bizde değil, dünya nüfusunun azınsanmıycak bir bölümü evrime şüpheli bakıyor tek evladı gibi kabul edenler genelde ateistler yada yaratıcıya inanmak istemeyenler.

Fatih altaylı bile tam inançlı biri değil diye biliyorum allaha inanıyorum diyor ama en son celali baya kafaya almıştı evrim konferansında..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 14 Şubat 2024; 14:49:4 >

Bu nasıl üslup kardeş, müzakere mi ediyorsun , yarış mı yapıyorsun, kavga mı ediyorsun. Niye bu kadar gerginsin.. Saygısız olduktan sonra teorin doğru olsa ne olur olmasa ne olur.

• kerimcem K kullanıcısına yanıt

Kaç tane evrim makalesi okudun ki böyle konuşuyorsun? Ben soyleyeyim koca bir sıfır. Bizim verileri beğenmiyorsan kendin veri üret, seni tutan mı var. Mesela kedilerin kafa yapıları birbirleriyle aynıysa al iki tane kedinin kafa kemiklerini, ölçüm yap ve sonuçlarını göster. Niye yapmıyorsun?

Argumentum ad populum, yani çoğunluğa başvurma safsatasını kullanmışsın, yani argümanın geçersiz. Bilim dünyasında evrim teorisinin doğruluğuna dair bir tartışma yoktur.

Fatih Altaylı ne alaka?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DarkTechno -- 14 Şubat 2024; 15:2:52 >

Esasta çuvallayınca usulden mi yürüyeyim dedin?

• Bakın sizin özelinizde yazayım diğer arkadaşlara da cevap olsun . Bilimci takılan bazı arkadaşlar İnsan denen varlığın ne manaya geldiği hakkında tanımlar yapılıyor. Bunlar genelde bilimsel bilgiden hareketle yapılıyor ama bas bayağı Metafizik yaptığının farkında değil çoğu kimse. Kendi gözlem alanında edindiği bilgileri kendince yorumlayıp çıkarım yapınca hakikati bulduğunu sanıyor. " Hayvanlar ile aramızda biyolojik ve fizyolojik benzerlikler var, tamam bazı üstünlüklerimiz var ama İnsanın aşkın, manevi , yüksek amaç taşıyan bir anlamı yok , dünya sahnesindeki yerimiz ve amacımzı aynı. " çıkarımı yapılıyor. Öncelikle bunu dediğiniz anda Burada bilim biter, Bu felsefi / inanca dair bir tutumdur.

Eldeki bilimsel veriler bize daha canlılığın ne olduğunu bile açıklamıyor ama maşallah herkesin elinde kesin bilgi var gibi yargı dağıtıyor . İnsanı da / aslında kendisini diğer canlılar ile aynı kaba koyup değersizleştirdiğini fark etmeden oksimoron yorumlar görüyorum.

Kendi varlığını küçümseyip, değersizleştirmek ile eline ne geçiyor, bütün çekişmeler ve savaşlar insana gereğince değer verilmemesi yüzünden çıkarken bu değirmene su taşıyan ideolojileri yüceltmek olacak iş değil.

Ne esası dostum . Evrimle veya evrimsi hiç fark etmez. İnsan hasbelkader ortaya çıkmış anlamsız bir varlık mı ? Neyi savunuyorsun onu net bir şekilde söylesene ? Felsefi pozisyonun , ideolojin nedir ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OPTİMİST -- 14 Şubat 2024; 15:26:57 >

İblis cennete nasıl girebilmiş,kovulmuştu ya Evrim Teorisi mufredattan kalkti, Big Bang ise 'tartismali' ilan edildi 

Konumuz evrim, evrimi savunmamın ideolojim ile hiçbir alakası yok. Dünya üzerindeki neredeyse hiçbir ideolojinin evrim ile ilgili bir sorunu yok ki birbirine taban taban zıt ideolojiler de buna dahil. Evrim ile kavgalı olan tek ideoloji var, o da sizin dahil olduğunuz ideolojidir.

hehe evrim karşıtlığı konunsunda bizim bir altımız olan ülke usa.

hatta 1960 lara kadar evrim üfürüktür diye yasalar vardı abd de birçok eyalette okullarda okutulması yasaklandı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 14 Şubat 2024; 15:46:32 >

İnsanı diğer canlılar ile aynı kaba koymak onu değersizleştirmez. Yeryüzündeki yaşamın kökü ortaktır. Gerek insan ve gerekse diğer canlıların amacı ortaktır. Yaşamak ve üremek. Bunu söylemek mi metafizik oluyor yoksa insanın yüce bir amacı olduğunu söylemek mi metafizik oluyor? Tüm bunlara karşı siz insana ulvi bir amaç yükleyebilirsiniz. Fakat "bilim de böyle söylüyor" diyemezsiniz çünkü bilim bu tartışmalara kördür. İnanç bilimin konusu değildir. İnsana kutsaliyet atfeden çeşitli inanç sistemleridir. Oysaki insan yaşam ağacının dallarından yalnızca bir tanesidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hopdediks-Dediğimdediks -- 14 Şubat 2024; 16:2:27 >

Bu konuda tek bir görüş yok. Hristiyanlığı ayırıyorum O evrim ile çelişir , kendi sorunları İslam bu konuda bir şey söylemiyor , Evrimsel tarzda bir yaratılış ta pekela olabilir, İnsan türü canlılar arasından ayrılıp seçilmiş bir varlık diye yorumluyorum ben. Bu bence bir şeyi değiştirmez.

• Bilim zaten dediğin gibi amaç konusunda bir söz söylemeye yetkin değil, onda hemfikiriz. Ben indirgemeci tutuma karşıyım. İnsan'ın bu dünyadaki amacı "sadece" beslenmek ve üremek değildir. Aksini savunanlar da inanç sahibidir, katılmam ama saygı duyarım.

• Hatta 1960 lara kadar bu iddaları pislik yahudi asıllı ruhunu şeytana satmış bilim adamları ortaya atıyor ülke genelinde protestolar vardı.

Hatta şimdi araştırdım yahudi asıllı anlatan ders veren hocaları bile tutuklamışlar detayına girince abd bizden bile daha bile katıymış o dönemler.

İnanmayana ispatta koyuyım.

Evrim Teorisi mufredattan kalkti, Big Bang ise 'tartismali' ilan edildi
     Evrim Teorisi mufredattan kalkti, Big Bang ise 'tartismali' ilan edildiındependent türkçe
    Lara Logan: Yahudi Rothschild ailesi, Darwin'e Evrim Teorisini icat etmesi için para verdi
    https://www.indyturk.com/node/491151/d%C3%BCnya/lara-logan-yahudi-rothschild-ailesi-darwine-evrim-teorisini-icat-etmesi-i%C3%A7in-para

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 14 Şubat 2024; 16:9:2 >
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.