Şimdi Ara

Evli Erkekler Dertleşme Bölümü :(... (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
533
Cevap
25
Favori
87.078
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
88 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Floydian Pink

    Hocam meslek olarak doktorum. Maddi olarak kendimi tokatlayabilirim. Ailem mesleki olarak da bakıyor. Sevgilim edebiyatçı. Ama dediğiniz gibi sonuçta ben mutluyum ki meslekten bağımsız tanıdık sevdik birbirimizi.
    Hayırlısı olsun öncelikle hocam.

    Ama anne eski kafa olunca bana da şöyle güzel beyaz tenli balık etli bir gelin yakışır yakışıklı oğluma dediğinde ben esmer seviyorum üstelik kara kuru olacak kusura bakma anneciğim diyordum şakayla karışık. sonunda da öyle oldu. annem yaw biraz daha açık tenli olsa işte kem küm dedi ama ben sevmediğim kişiyle evlenmeyi düşünmüyorum dedim, evde de kalsam karşıma bir kısmet çıkana beklerim dedim ki zaten 33 yaşında evlendim. Yani seçim konusunda hiç şans vermedim baştan. Bana halen doğrusu bu gibi geliyor. Arkadaşlardan da yakıştıramayan oldu yanıma, uzun boylu yakışıklı adamsın niye kısa boylu kıza takılıyorsun falan dediler, manken gibi adamsın bulurdun manken gibi bir kız dediler vs vs... önemli olan kafama uyması dedim ben hep. çok şükür, diyorum da hep. şükrediyorum.

    şöyle de bir şey var, artık kaynana beğenmediği için gelinin çabası mıdır nedir, gelini istemeyen kaynanalar sonradan çok iyi anlaşıyorlar benim gördüğüm kadarıyla, kendi yakın çevremde böyle oluyor en azından. kız kardeşim de evlenirken kaynanası istemiyordu ama eşi ben çok istiyorum deyince mecbur deyip onlar da artık yaptı düğünü ama şimdi gelin kaynana iyi anlaşıyorlar. keza eşimle annem de çok iyiler. annem de babam da çok şükür iyi bir gelin bulmuşsun diyorlar. ki arkadaşın dediği gibi ayda bir hatta 2-3 ayda bir gidiyoruz anne babalarımızın yanına.

    kararı sen verirsin eninde sonunda ama şuna dikkat et bence; evlenmeden önce evlenirsek şu konu ne olur bu konuda nasıl yaparız diye eşin olacak kişiyle oturup aklına gelen sorun olabilecek durumları önceden konuşup anlaşmaya çalışın. anlaşamayacağınız durum olursa sıkıntı, hele daha baştan. sonradan tabii ki aklınıza bile gelmeyen sorunlar çıkacaktır ama baştan çoğunu konuşursanız daha rahat edersiniz diye düşünüyorum. ben konuştum baya.

    annenizi razı etmenin yolunu da siz bilirsiniz artık o konuda en iyi tanıyan siz olduğunuz için mantık yürütmek dışarıdan zor olur.




  • Geçen annemle eşim bir oldu, başımın etini yediler dayanamadım 5 binliralık bilgisayarı kırdım . Ancak rahat ettim ya
  • quote:

    Orijinalden alıntı: the_dedektif

    evlenmeden önce kendine oyun odası yaparsın diyodu ama evlenince işler değişiyor. Tecrübe ile sabittir. Pembe hayallere dalmayın.
    Yaşım 37 henüz evlenmedim ancak yaklaşık 15 yıldır kendime ait bir oyun ve hobi odam mevcut, hatta aktif olarak bisiklet kullanan birisiyimdir, evlenince bunlara karışacak yada engellemeye çalışacak birisi ile karşılaşırım diye endişelenmiyor değilim. Büyük konuşmayayım ama bu zevkime karışacak insan ile evli kalamam.
  • Arkadaşlar Benim gibi yapın :)

    Hobilerinize uygun birisiyle evlenin. Biz nişanlandık ama şimdiden beraber bir çok şeyi yapabiliyoruz.
  • rockcash kullanıcısına yanıt
    Hacim insan değişen bir varlıktır sürekli aynı kalmayız degisiriz demi. Türk ol Rus ol Bulgar ol bişey farketmez. Tamam toplumsal değerlerimiz var bu bahsettiğimiz konu bireysel ve ailesel bir konu yani eşler isterse afrikanin zulu kabilesinden olsun konuşarak uzlaşarak herşey cozulebilir. Anlayışlı olmak gerek . Zaten konunun ana teması %100 doğru kahveye gidip zaman harcamaya pc başında zaman harcama bir gelmiyo insanların gözüne . Kadın içinde şöyle bir durum var evde koca olmayınca dolayısıyla başka biseyle ilgileniyo oyun oynamak için evde olunca busefer sana sarıyor onunda kendi özel zamani olsa oda kendine bi uğraş bulucak sen oyununu oynicaksin oda hobisini yapicak. Sorun burdan kaynaklaniyo zaten bizim kültürümüzde my privacy yok banada ilk zamanlar oha nasil lan falan gibi geliyodu alistim mesela ve mükemmel birşey. Demem o ki baskalarida kendi hayatlarına bunu entegre edebilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Floydian Pink

    Hocam meslek olarak doktorum. Maddi olarak kendimi tokatlayabilirim. Ailem mesleki olarak da bakıyor. Sevgilim edebiyatçı. Ama dediğiniz gibi sonuçta ben mutluyum ki meslekten bağımsız tanıdık sevdik birbirimizi.
    O zaman evlen gitsin.
    Kimseye kulak asma.

    Benim hanım da doktor, ben mühendisim. Ailesi doktor bul, bilmem ne, tırı viri yapmisti.
    Biz evlendik, bizimkilere nikah gunu aldıktan sonra evleneceğimi söyledim.

    İlerisi için sağdan soldan maddi destek beklentin yoksa,
    Mutlu oluyorsan, olacaksan, ileride esinle ilgili arıza cikmayacaksa, konuşmaları salla gitsin. Gidin evlenin hatta.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: -Rusher-

    Bende isterdim böyle oyun oynayan pc meraklısı bir bayanla evlenmeyide kısmet işte... valla oynasın en kral gamebook ps4 vs almaya razıyım

    Alıntıları Göster
    Seçimlerle alakalı tamamen
    Etrafımda evlenip ayrılan çok arkaşadasım var
    Eğer bir kız ile beraberseniz su içerken bile bardak tutmasını sevmiyorsanız sakın evlenmeyin çünki hiç düzelmeyecek o

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • ulan ne kızlar var bilmezsiniz :D benim arkadaşn kız arakdaşı 9 bin lira tek seferde oyuna para verdi sırf bizim salak sevinsin diye olaya gel bizde bizden para istemesin yeter diye bi tarafımızı yırtalım :D
  • ARTHUR. kullanıcısına yanıt
    Hocam parcalari atcaksan alabilirim 😂

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • BigMuffin kullanıcısına yanıt
    Hocam elimde bir tek ssd ile bataryası kaldı :D
  • Evliliği hapis veya zindan hayatı olarak görmek çok yanlış. Ben Playstation aldım evlendikten sonra. Eşim ilk zamanlar fazla vakit geçireceğimi düşünüp endişelenmişti. Kendisine bunu izah ettim ve bunun yeni alındığı için bu kadar zaman geçirdiğimi, zamanla bu alışkanlığımın azalacağını söyledim. Kendisi anladı ve söylediğim gibi zamanla bu süre azaldı. O süreçte kendisi engellemek veya bu duruma kızmak yerine diğer kolu alıp bana eşlik etti, beraber oynadık Halı sahaya da gidiyorum, stada maç izlemeye de gidiyorum. Hiçbir problem olmuyor. Buna saygı duyuyor.

    Yani demem o ki ilişkinizde kurduğunuz iletişim, ilişkinize ve gelecekteki günlerinize yansıyor. Sağlıklı iletişim kurabildiğiniz zaman bir sorun yaşamazsınız. Anlayışlı olmak çok önemli. Günümüzün en büyük sorunu iletişim.




  • Ben doguda koy ogretmeniyim esim yanimda degil her seyi tek yapiyorum en kotusu onlari ozluyorum.Evli olupta yok sunu kısıtladı bunu kisitladi yazanlara üzülüyorum.En azindan birbirinizi goruyorsunuz bende o bile yok..disarda firtina ben ne yiyecem diye dusunuyorum,hasret bir yandan...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bakalım birgün evlenirsem bu konuyu editler miyim acaba

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Olay sadece kısıtlama değil. Gururunuzu inciten laflar duyunca o zaman lanet ediyorsunuz

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Floydian Pink kullanıcısına yanıt
    Hocam büyük ihtimal kız edebiyatçı diye istemiyorlar, yanına yakışmıyor diye bahane mi olur. Doktor oğluma doktor gelin isterim diye içlerinden geçmiyorsa bir şey bilmiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tesbihcekenhoroz kullanıcısına yanıt
    çok güzel, çok doğru söylüyorsun da, "eşler isterse" kısmına kadınlar katılmıyor. yani kadınlar uzlaşmak istemiyor. benim gördüğüm bu. ben uzlaşmacı bi insanım. ama yine de yok.

    sen aramızdaki şanslı olanlardansın. mutluluğun daim olsun :)
  • Arkadaşlar her şeyin bir bedeli olduğu gibi evliliğinde bir bedeli var.
    Bende beş buçuk yıldır evliyim 32 yaşındayım 3.5 yaşında bir kızım 1.5 yaşında bir oğlum var. Oğlum sürpriz yumurta plansız girdi hayatımıza, iyi ki de girdi. Karı koca çalışıyoruz, ekonomik olarak bir bakıcı birde kreş parası ödüyoruz aslında eşim çalışmasa üç aşağı beş yukarı aynı para girer eve ama işinden olmasını da istemiyoruz. Ekonominin geleceği pek parlak değil. İki çocuğun ardı ardına gelmesi bizi çok yıprattı aynı zamanda birçok şeyden mahrum bıraktı. Bir baba olarak banane ya annesi baksın da diyemiyorsunuz.
    Eşime genel olarak elimden geldiğince yardım etmeye çalışıyorum, üstüne üstlük iki evladımda bana çok düşkün işten gelip çocuklar uyuyana kadar amiyane tabirle tepemdeler. Çoğu zaman bu durumdan şikâyetçiyim ama evlat sevgisi de bambaşka. Eşim yaptıklarımı görüyor, dışarı çıkmama hiç karışmaz. Hatta bu sene 4 erkek arkadaş Antalya’ya bir hafta tatile gittik. Kendisini de annesine bırakmam şartıyla. Annesine gitmesine hiçbir zaman engel olmadım, zaten çocuklardan sonra annelere çok ihtiyaç oluyor burun kıvıramıyorsunuz. Ben düzenli yaşamamın, çocuklarımla uyumamın bedelini; özgürlüğümün kısıtlanması, bireysel olarak hareket edememem, her akşam evde canımın çıkması, uykusuz geceler, zaman zaman maddi sıkıntılar olarak ödüyorum. Eşimede hep derim keşke haftanın dört günü sizle üç günü yalnız olsam diye tabi espri olarak algılar güler geçeriz, ciddi olarak söylesem sıkıntı olur .
    Kısacası hem oyun oynayayım hem kurulu bir düzenim olsun, eşime sarılıp uyuyayım, çocuklarım olsun istediğim gibi gezeyim, karımla ilgilenmeyeyim ama o benimle ilgilensin diye bir dünya yok arkadaşlar. Evlenmeden önce böyle bir hayatım vardı şimdi niye yok diye ağlamasın kimse. İlk paragrafta dediğim gibi her şeyin bir bedeli var. Bizde evliler olarak bu bedeli ödüyoruz ama karşılığında aldıklarımızda farklı. Eşlerinizi anlayın onlarda sizi anlasın orta yolu bulun evliliğinizi riske atmayın.
    Bekar arkadaşlara en büyük tavsiyem ne istediğinizi bilin. Evliliğin kendi içinde, bekarlığın kendi içinde farklı dinamikleri var. Ayrıca her halükarda eş seçerken aynı zamanda kendinize arkadaşlık yapacak birini seçin ki aşk sevgi zamanla azalan yada biten şeyler ama arkadaşlığınız dostluğunuz baki kalabilir.
    Not: Şimdiki aklım olsa beş yıl önceye gitsem belki evlenmezdim. Ancak bu durum şuanki sorumluluklarımı yerine getirmeme engel değil. Özellikle baba olanlarınız beni daha iyi anlayacaktır. Sevgiler.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: birgarip2019

    O zaman evlen gitsin.
    Kimseye kulak asma.

    Benim hanım da doktor, ben mühendisim. Ailesi doktor bul, bilmem ne, tırı viri yapmisti.
    Biz evlendik, bizimkilere nikah gunu aldıktan sonra evleneceğimi söyledim.

    İlerisi için sağdan soldan maddi destek beklentin yoksa,
    Mutlu oluyorsan, olacaksan, ileride esinle ilgili arıza cikmayacaksa, konuşmaları salla gitsin. Gidin evlenin hatta.

    Alıntıları Göster
    hocam pişmanlık var mı evlilikten
  • rockcash kullanıcısına yanıt
    Cümlemize işte bu yüzden evlilik insanlara zindan geliyo. Evlenmek güzel birşey aslında hayat arkadaşın var yanında her daim seninle fikrini alabileceğin konusabilecegin. Bekar oldugunda fuckbudyler okadar kahrını cekmiyo maalesef. Ortada çıkar olduğu için senle birlikteler . Yasliliginizda hastalığınizda yanınızda hep birilerinin olduğunu bilmek güzel birşey.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • birgarip2019 kullanıcısına yanıt
    Hocam valla sevgilim konusunda sıkıntı yok cidden şu devirde kızları görünce onun gibisini de bulamam diyorum. Dediğiniz gibi işte direk evlenmek lazıö çevreyi dinleyince iş çık aza giriyor ve ailem gerçekten makul bir sebep sunsa ona da eyvallah. Ve cidden meslek önemsiz benim de çevremde çok doktor kadın oldu ama mutlu olamadım. Şimdi olan mutluluğumu bozmak istemiyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.