Şimdi Ara

evleri yıkılanlara ücretsiz ev verilmeli

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
1
Favori
994
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • insanlar devletin kanunlarına göre yapılan evleri para basıp alıyor sonuçta hem deprem vergisi tıkır tıkır toplanıyor tüm yıkılan evler yerine ücretsiz ev verilmeli

• Adam devletin iskan verdiği evde oturuyor ve ev başına yıkılıyor, iskan verenlerin ve sorumlu olan herkesin sülalelerinin mal varlıklarına el konulup depremzedelere dağıtılmalı, tabii Ortadoğu bataklığında yaşadığımız için depremzedeleri borçlu çıkartır bunlar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • asdic A kullanıcısına yanıt

aynen öyle ortadogu bataklıgında hak hukuk aramak çölde su aramaktan daha zor malesef...

•  

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Redeemertr -- 16 Mayıs 2023; 19:15:3 >
  • devlet parayla satar.

• Evi mevi boşver birader daha enkaz altına yardım isteyen insanlara ulaşamıyorlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kanuna göre zaten tüm evler sigortalı, ama uygulamada işlemiyor. DASK yönetiminde görevli biri dün Tv'de yıkılan binaların ancak yarısı sigortalı. Hepsi sigortalı olsaydı zaten sigorta yıkılan tüm binaları yapabilir dedii.
    Fay hattı üzerinde bulunan tüm binalar çifte sigortaya tabi olmalı.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Deprem bölgesinde OHAL ile beraber AFET bölgesi de ilan edildi. Bu kapsamda tüm hasarları devlet karşılayacak.

Mesele ev verilmesi değil, milyonlarca insanın evinin yıkılıp tekrar nasıl ve ne kadar zamanda yapılacağı.

• Turkforce T kullanıcısına yanıt

İzmir depremini hatırlıyor musun ? Tüm dünyanın 7.0 açıkladığı ama bizde resmiyete 6.9 diye geçirilip Afet bölgesi ilan edilmeyen deprem.

Hah işte o depremden sağ kalan arkadaşlarım hala dışarıda sürünüyorlar, 2 sene geçti evleri falan yok hala.

İzmir depreminde yıkılan bina sayısı benim kişisel olarak bölgede saydığım kadarıyla 15 falandı. Oradan hesapla işte.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jungian_Shadow -- 9 Şubat 2023; 0:9:54 >
  • Jungian_Shadow kullanıcısına yanıt

Yazdığımı okumadın yada anlamlandıramadın galiba.

İzmir depreminde Afet bölgesi ilanı olmadı. Devlet tarafından yapılacak diye ayrıca bir açıklama var mı bilmiyorum ama benim bahsettiğim bu değil.

Yıkılan 6000 üstü bina ve bunun birkaç katı kadar yıkılması gerekecek hasarlı binayı vatandaşın yapabilmesi pek mümkün değil zaten.

DASK - Sigorta ve diğer fonlar ile birlikte birkaç senelik bir süreç..

• 10 yılda bir imar barışı çıkan, müteahhitlerin vergi kaçırmasına rağmen baştacı olduğu, rantın egemen ve öncelikli olduğu, insan hayatının ucuz olduğu ülkede hiç bir şey olmaz.

Bu arada normal bir inşaatta normal bir müteahhit kârı %50'dir. Bunu beğenmiyor olacaklar ki malzemeden çalıyorlar. Çaldıkları malzeme değil aslında insan hayatı.

• Turkforce T kullanıcısına yanıt

Yok, sen benim yazdığımı anlamamışsın, anlamak istememişsin yada beni yemleyip, herşeyi detaylı anlattırıp Silivriye yollatmak istiyorsun. Yemezler. Birkaç sene sonra burada görüşürüz.

• O binanın kötü zemin ve kötü kalite inşaatına izin veren ve yaptıranların cebinden ödenmesi lazım. Hatta ölüm riski, yaralanma, psikolojik travmalar vs ekstradan bedel olarak ödetilmeli. Anca belki o zaman bir şeyler değişebilir. Bir de sorumlulara ağırlaştırılmış hapis cezasını çaktın mı tadından yenmez. Ondan sonra iyileşme kendiliğinden gelecektir.

• işsizine borç çıkaran bir akıldan bunu beklemek bana baya fuzuli geldi.

Bir van elazığ'da izmir'de depremden mağdur olanların halini bir sorun araştırın ne olmuş.Şuankilere aynısı olacak.Bakın oralar birde şuan göre küçük çaplıydı.

• O zaman yasaları DASK'ı sadece 1'den fazla evi olanlar yaptırması gerekir diye değiştirmek gerekli ( tabii devlet evi yaparken %50 küçülterek yapabilir diye de eklenebilir )... Devletin yapması aslında diğer insanların yapması demek daha fazla vergi daha fazla enflasyon demek aslında bunu da bilmek gerekli

Tek evi olanları evet devlet yapsın ama DASK var birde. DASK ödeyenler 300-500 bin lira para alacak yıkılan zarar gören ev için ödediği pirime göre DASK ödemeyenler daha kazançlı olursa kimse DASK yaptırmaz ve olası İstanbul depreminde devlet batar resmen gerçi şimdi durum farklı olmayacak gibi

• versen noluyor yıkılıp olsunlermı

• Evet verilsin ama tapusu verilmesin sadece kullanım hakkı verilsin tekrar yıkılıncaya kadar. Bu kamunun yaptığı tüm binalar ve kamu arazisine yapılan konutlar içinde geçerli olmalı. Yoksa fay hattına yapılan 15 katlı bina için Tüm Türkiye'deki vatandaşlar orayı yapan müteahhit ile ordan konut alana ( ölmüşse mirasçılarına) çalışmış olur

Ayrıca maliyetin önemli kısmını yıkılan binaları yapan muteahhitlerden çıkarmalı kalan kısmını ise tapusunu devlete devreden afetzedeler yerine 85 milyon ödemiş olacak zaten . Başka formüller işsizliği, enflasyonu ve vergileri aşırı artırır ülke işgale uğrayacak kadar zayıflatır ( daha İstanbul depremi için çalışma yok kaynak yok)

Ek: 100 M2 15 katlı binada evin arsa payı 7 M2 eğer 5 katlı bina ise 20 m2..Muhtemelen yeni yapilacak ev 15 kat değil 5 kat civarı olacaktır...7 M2 payla yeni ev verilecekse muhtemelen yıkılan evin sahibinden katkı alınacaktır tapu yerine kullanım hakkı verilse bile. Sonuçta Türkiye'deki insanların %42si kirada kalıyor ev sahibi değil. Türkiye'deki insanlara daha fazla yük bindirmemek gerekiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 10 Şubat 2023; 3:11:4 >

• Jungian_Shadow kullanıcısına yanıt

Vay be. Böyük devlete, böyük hökümete bak hele. Sonra acizlik deyince bana kızanlar oluyor. Komedi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 11 Şubat 2023; 12:15:41 >
  • dün de yazdım. bu ülkede AKP iktidarında 15 Temmuz gazileri defalarca kez "maaşımız yatmıyor" diye protesto yaptılar. hatta 15 Haziran'da yaptıkları protestoda cumhurbaşklanlığı ofisinin önüne gidip "gerçek fetöcü bu binada" diye bağırdılar. bunlar 15 Temmuz gazileri. düşünün. bu adamlar bile devletin kendilerine vaadettiği maaşları ödemediğini söylüyolar.

15 Temmuz şehitlerinin aileleri için de durum aynı. toplanan yardım paralarının kendilerine gelmediğini söyleyerek madur derneği kurdular, dernekte görev alanlar işlerinden atıldılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 11 Şubat 2023; 12:21:0 >
  • Van depreminden madur olan biriyle tanıştım, adam İstanbul'da bizim işyerinde çay ocağına bakıyo.

adamın evi hasar görmüş ve dükkanı yıkılmış. adama ailesi için 40 bin TL yardım ve işyeri için 100 bin TL yardım açıklanmış. bunu devlet verecek hani vakıf değil.

40 bin TL olan kısımdan zaten hiçbir haber çıkmamış. diğer 100 bin TL olan kısım için de: "şu bankaya git paranı al" demişler devletin yetkilileri. bankada adama: "bu size söyledikleri bir yardım değil kredi, zaten sizin kredi puanınız da yetmiyo" demişler ve krediyi vermemişler.

adam öylece kalmış. ailesini de alıp İstanbul'a bi akrabasının yanına gelmiş burda çalışmaya başlamış.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.