Şimdi Ara

Evlenmezsek basimiza bunlar gelecekmis !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
1
Favori
1.131
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu Türkiyedeki toplum kadar insanlara "evlenmek zorundasin yoksa yaslaninca bitersin ! " diye resmen terör estiren baska bir toplum daha yoktur !

• şuan dünyanın en yaşlı nufusuna sahip ülkesi ve robot teknolojileri konusunda da çok iyi yere sahip ülkesi Japonya bu soruna bir çözüm bulur.

yapay zekalı robotlar yaşlı bakım hizmetlerini çok iyi yapabilir. yani illa huzur evinde kalma diye bir seçenek yok.

ha yatarak duruma düşersen de artık ev robotuna talimat verirsin benim canımı çok acıtmadan en hızlı şekilde ölür dersin o işi bitirir.

• Evlenme ve çocuk masraflarını biriktirip yaşlanınca özel bakıcı falan tutmak daha mantıklı bu durumda.

Evlenip çocuk yapıp huzur evinde kalanlar böyle ise eğer

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yaşlanınca çocuklarının sana bakacağının garantisi var mıymış.

Çocukların büyüdü aldı başlarını gitti.

Gelinin oldu. Dırdır yaptı.
    Damadın oldu zigdiri çekti.

• Onbinlerce yıldır milyonlarca embesil yaşlandığında kendisine baksın diye çocuk yapıyor bunu evrenin sırrını çözmüş gibi anlatan ucubeye bakın. Aynı ucube Allah’a inanma sebebini “Diyelim ki Allah var inanırsam hiçbir şey kaybetmem ama inanmazsam cehenneme giderim, o yüzden inanıyorum” derken görebilirsiniz zaten insanlar onbinlerce yıldır bu sebeple inanıyor ama bu ucube 2025 yılında ilk kez kendi aklına gelmiş gibi ne kadar zekiyim gibi bir sırıtışla karşına geçip sana anlatır.

• şuan dünyanın en yaşlı nufusuna sahip ülkesi ve robot teknolojileri konusunda da çok iyi yere sahip ülkesi Japonya bu soruna bir çözüm bulur.

yapay zekalı robotlar yaşlı bakım hizmetlerini çok iyi yapabilir. yani illa huzur evinde kalma diye bir seçenek yok.

ha yatarak duruma düşersen de artık ev robotuna talimat verirsin benim canımı çok acıtmadan en hızlı şekilde ölür dersin o işi bitirir.

• aynı anda ölüyon sanki dedem babannemden 12 sene sonra öldü.

evladın hayırlısı ile alakalı bir konu o sırtında taşıyanda var suratına bakmayan hayırsızda var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 1 Haziran 2025; 12:55:27 >
  • ben çok gördüm duydum 3-4 çocuğu olmasına rağmen birinin evine gidip kalamayan anne-babayı.gitse de doğru düzgün bakmıyorlar,baştan savmaya çalışıyorlar bir şekilde.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Allahim Bu kiz Gerçekmi ya ?
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • yaşlanınca bu kadar ne olacağını düşünoyrsanız gidip ötenazi yapabilirsiniz. hayatta kimse size paranız yoksa kolay kolay bakmaz. ben çok gördüm bakıcı olarak çocuk yetiştireni.

• daha kötüsü : beslediğin kediler köpekler tarafından yenmek

• Evlenin diyene ev al evlenecem diyorum sesi soluğu kesiliyor.

• Türk gençleri yurtdışında Avrupalı yaşlılara bakıyorlar, bize mi bakacaklar?

Modern dünyada 'yatakta bakım sigortası' diye bir şey var, çalışırken kesilen sağlık sigortasının üçte biri bunun için.

• Bu sosyal medya fenomenleri, ne bileyim bazı platformlarda sürekli hayatın feleğinden geçtiğini sananların kanaat önderi gibi konuşması yemin ediyorum gına getirdi. Dünyada milyarlarca insan var bu da milyarlarca olasılık demek. Herkes farklı şeyleri yaşıyor. Konuyu çok dağıtmadan bu örnekten yola çıkayım. Nereden biliyorsun kardeşim huzurevine düşeceğini? Yarının garantisi mi var? Ölüm gerçeği her an dibimizde. Kimisi 90 yaşını görüyor, kimisi 30. Kimisi evlenip sonuna kadar gidebiliyor, kimisinin evlilik 1 ay sürmüyor. Hayatta doğduğun ülkeyi, aileni seçme lüksün yok ama işini ve eşini seçme lüksün var. İkisinde de yanlış seçimler yapmak bir ömür tüketir.

Neyse ben bir de son dönemde şu sosyal medya psikologlarına sardım(derdimi seveyim) kainat önderi gibiler. Hayatınızda şu şu varsa bu olur psikolojiniz şuysa bu olur. İnsanlarda işsiz gibi bunlardan kendine pay çıkarıyor. Aaa benim lu sebepten psikolojim kötüymüş diye. Hayır ondan değil sen iki reels izleyip sebebi buymuş diye geçiştiren, sorunları ile yüzleşip çözmeye korkan bir kamilsin.

• Çocuk bakmak zorunda mı peki ?

• Covid döneminde İngiltere, İsveç ve İspanya gibi zengin birçok Avrupa ülkesinde Huzur evleri terk edilmişti.

Ve maalesef oradaki yaşlılar temel insani ihtiyaçlarını karşılayamadıkları için feci şekilde can vermişlerdi.

Şimdi birkaç kişi demiş ki bazı kişiler anne babalarına sahip çıkmıyor. Doğrudur.

Ama bunu oranlarsak %95 sahip çıkıyorsa, %5 sahip çıkmıyordur. O %5'inde çoğu kendi çocuğunu ahlaklı yetiştirememiştir.

Sen kendi çocuğunu ahlaklı bir insan olarak yetiştirirsen, kendi anne babana sahip çıkar iyi davranırsan. Çocuğunda sana benzer şekilde davranır.

Sen kendin ahlaksız biriysen anne babanı sokağa atmaya kalkarsan sen yaşlandığında 80 tane çocukta doğursan da sana da sahip çıkan olmaz.

Paraya güvenenlere de Huzurevi ziyaretini tavsiye ederim. Birçoğu geçmişte maddi durumu iyi olduğu halde oraya düşmüşler. Türkiye parasını bakıcısına kaptırıp dolandırılan yaşlı hikayeleriyle dolu. Aklınız yaşınız geçtikten sonra nereye parayı elinizde tutuyorsunuz. Kimsesizseniz sizi anında çarparlar gücünüzde yetmez o yaşta hiçbir şeye.

• Çocuk yapmak ölü yatırım.

• İyi beslenme ile her şeyin üstesinden gelirsin bizim kuşak zaten teknoloji bağımlısı nasıl kendini büyülttüysen yaşlılığında da üc aşağı beş yukarı aynı şekil kalırsın.

Çocuğun gürültüsünü çekmek bana çin işkencesi gibi geliyor ekstra olarak niye gelirimi kısıp onunla uğraşayım bu düşüncede var bi zenginin yanında çalışıyorsam çocuğa gerekte yok niye ilerde hakaret işiteyim sonuçta gelen bi birey benle aynı fikirde olmayabilir belki çalışmadan lüks bi hayat istiyor veyahut kolay yoldan yaşamak istiyor bilemeyiz. O yüzden kimseden medet ummayacaksın.

• Covid de Türk insanı da Anne ve Babasına bakmakta sınıfta kaldı, unuttunuz mu! Hemşireler hasta sahiplerine telefon ediyormuş, hastanız iyileşti, gelin alın diye, Çocuklar ise kalsın hastanede diye cevap veriyormuş!

Hele parayı bulan sanatçıların hikayeleri bi kaç ayda bir medyaya düşer, yok Hasta Babasını çöp evde yaşatıyor, yardım etmiyor diye.

En güzeli çocuk işine mümkünse girmemek, hasta olmayacaksanızda hasta olursunuz, zaten çocuk olsa da ölüm geldi mi yalnız ve yatakta ölüyorsunuz.

He paranız vardır o zaman çocuk işine girin, düzenli paralarını verip, araba da verirseniz pek size sarmazlar, rahat yaşarsınız, fakirseniz güzel huylu 2 scottish güzel kedi alın, öyle devam edin, kafanız rahat olur, uzun ve mutlu yaşarsınız.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.