Şimdi Ara

Her seyden sikayetci olan insanlar hakkinda ne dusunuyorsunuz ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
365
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Var boyle garip insanlar. Kendisine zarari olmadigi halde ''hak,hukuk''diye kafayi siyirmislar.

Sen kopya cekersin, adam cekemez. Bunu hocaya soyler.

Forumda birisine laf sokarsin, gururuna yediremez admine sikayet eder.

Internet ortaminda din ve siyaset ile ilgili bir sey soylersin ''seni savciliga vericem'' der.

Arabayla, baska bir arabaya carparsin, adamin sigortasi vardir. Ve hala seni mahkemeye vericem diye tehdit eder.

Gecen forumda bir konu gordum. Cidden normal degil bu insanlar diye dusundum.

Cocugun teki konu acmis, sevgilimle sevistik resimlerimi cektim diye. Baska eleman da demis ki ''bu cocugu savciliga vericem nasil veririm?'' Yani dusunun sevgilinizle sevisiyorsunuz ve baska birisi sizi savciliga veriyor. Buna hangi savci ugrasir lan

Siz ne dusunuyorsunuz bu insanlar hakkinda ?

Bence bunlar hayatta ezilmis kisilerdir. Zevk alamiyorlar. Baskalarini kiskaniyorlar. Milleti mahkemeye vererek guclu olduklarini saniyorlar. Halbuki basit hepsi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 2700 şikayetim var forumda gayet güzel şeyler düşünüyorum

Her vatandaş şikayet edilmesi gereken şeyleri şikayet etse o hep sızlandığınız olumsuzluklar en aza iner.
  • Güzel konu. O kişilerden biriyim bende. Hiçbir şeyi beğenmem ve bunun ne yazık ki önüne geçemem. Tabii gidip abuk subuk sebeplerden ötürü insanları savcılığa vermem

Bu dezavantajı mesleğimde avantaj olarak kullanıyorum. Aşırı zor beğeniyorum ve kendi ürünlerimde de bunun getirisini görüyorum. Sosyal ilişkilerimde ise bu huyumu bastırmaya çalışıyorum. Ama birisi çıkıp yanlışlıkla "Beni eleştirir misin?" derse de itin poposuna dahil ediyorum. Zaten bu kötü huy, dobralığı da beraberinde getiriyor.

Daha Fazla Göster
  • Verdiğin örnekler tam oturmamış.herşeyden şikayet eden insan yalnızdır ve ölmelidir

Ben kendimden yola çıkarak böyle bir hipotez ortaya attım. Eger kişi yalnız,asosyal,mutsuz ve geçimsizse şikayette bulunur sürekli. Öyle adamları ben hiç sevmem.

Alt komsu müzik açıyor diye onu uyarmak veya polise şikayet etmek. İşte aradaki fark bu. Normal bir adam gider uyarır. Anormal bir adam anında polise şikayette bulunur.
    ...
  • Sikayeti bastım yprumlara+ konuya

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: K.B.V.

Vatandaslık görevi her seyi sikayet etmek midir ? Hayır.

Ben kendimden yola çıkarak böyle bir hipotez ortaya attım. Eger kişi yalnız,asosyal,mutsuz ve geçimsizse şikayette bulunur sürekli. Öyle adamları ben hiç sevmem.

Alt komsu müzik açıyor diye onu uyarmak veya polise şikayet etmek. İşte aradaki fark bu. Normal bir adam gider uyarır. Anormal bir adam anında polise şikayette bulunur.

Neden muhattap olsun ki. Her bir vatandaş kanunu yapabileceklerini yapamayacaklarını bilir bilmek zorunda.

Eğer yapmaması gereken bir şeyi yapıyorsa onu şikayet etmekte bir sakınca yok aksine bu bir vatandaşın görevidir. Düzen istiyorsanız bu gerekli.

Gidip uyarma dediğin eylem cinayetlere kavgalara yada başka türlü bazı sorunlara yol açabiliyor. Riskleri var en güzeli polisa şikayet edip gereğini yaptırmak.

Ayrıca ben her şeyi şikayet etmek vatandaşlık görevidir demiyorum. Haklı ise şikayette bulunmalı diyorum.

• Treth kullanıcısına yanıt
    Ben zaten hep derim, ''hakkınızı arayın pısırık olmayın'' diye. Ama benim düsünce tarzım ile seninkisi çok farklı. Sen, ucu sana dokunan olayları şikayet etmekten bahsediyorsan ben ise daha farklı.

Yani sosyal medya'da binlerce kişi hükümete hırsız diyor, ve sen sırf gıcıklık olsun diye 1-2 kişiyi savcılıga veriyorsan bu çekememezliktir. Çünkü olayın ucu sana dokunmuyor.

Ekşisözlük'te dinle dalga geçiliyor hep, sen gidip bunu şikayet edersen bu da çekemezliktir. Olayın ucu sana dokunmuyor.

Ya da Melih Gökçek'in su anda yaptıgı gibi. Adamın 600 tane davası var. Hukuk sistemini mesgul ediyor sadece baska yaptıgı bir sey yok. Retweet yapanı dava edicem diyor ve cidden ediyor. Bu gereksiz ve çekememezlik.

Forumda hakaret ve küfür etmeden bir adama cevap yazıyorsun. Adam gururuna yediremiyor, çekemiyor, şikayet ediyor.

Ya da ihbar. Forumda pek çok kişi gördüm böyle. Üst komsusu asker kacagıymıs onu şikayet etmis, neymis efendim üst komsusu eve her gün baska kız atıyormus onu şikayet etmis. Şimdi adamın asker kaçagı olması sana batmıyor, ya da özel mülkü olan bir adam isterse evine harem kurar. Raharsızlık vermedigi sürece bu da sana batmıyor.

Benim bahsettigim bu tipler. Bu benim görüsüm, ama bu insanlar cidden sorunlu,yalnız,hayatı sevemeyen, geçimsiz,dengesiz insanlardır.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.