Merhabalar, İstanbul’da yaşıyorum yaza evlilik planımız mevcut. Ben hibrit çalışıyorum haftada 4 gün evden, eşim çalışmıyor henüz ama o da işe girecek, sizce 1+1 evde yaşanır mı? < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Evlenince 1+1 Dairede Oturulur mu?

-
-
mecburiyet var ise uyum sağlanır. bunu dert etmeyin.
-
Nasıl bir ev olduğuna (ev planı çok önemli) ve ne kadar eşyanız olduğuna göre değişir.
Biz yaklaşık bir senedir, 1+1, 45 metrekare civarı bir evde, ben, kız arkadaşım ve bir kedi ile yaşıyoruz.
Ben evden çalışıyorum, o nedenle yatak odasına dar bir masa ekledim ve burayı gün içinde ofis olarak kullanıyorum. Kız arkadaşım haftanın 3 günü evden çalışıyor, genelde salonda ya da mutfak masasında çalışıyor.
İki kişinin ve kedinin eşyalarına ek olarak bir de hobilerimiz var. Benim evde iki bisikletim, yedek parçalarım, kıyafetlerim, tamir malzemelerim, aletler vs. toplam bir kişinin kıyafetlerine eş değer malzemem var. Üstüne ikimiz de tenis oynuyoruz, üç tenis raketi, toplar, sargılar, tenis kıyafetleri, kort zeminine uygun ayakkabılar vs.
Evde çok yemek yaptığımız için mutfak malzemelerimiz bolca... Ayrıca ben kokteyl yaptığım için shaker ve koktely türlerine özel onlarca çeşit bardak... Bir de bir bar açmaya yetecek kadar alkolümüz var. Dekorasyon için mumlar, 4-5 kocaman bitki, onlarca çift ayakkabı (sırf benim 20'den fazla çift ayakkabım var...).
Kısacası evde iki kişi, toplam 4-5 kişilik eşya ile yaşıyoruz.
Ama bunlara ek olarak, giymediğimiz kıyafetleri sürekli bağışlıyoruz. Açık rafları sadece sergi amaçlı kullanıyoruz, açıkta eşya depolamıyoruz. Açık mutfak olduğu için ortada bulaşık kesinlikle bırakmıyoruz. Kısacası, iyi bir ev planı, bol saklama alınına sahip mobilyalar ve herkesin kişisel alanına saygı duyduğu bir yaşam biçimi ve uyum sağlamaya açık iki (bir de kedi) kişilik.... Biz sorunsuzca yaşıyoruz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Real RocknRolla -- 2 Ocak 2024; 18:14:38 >
-
Yaşanır tabiki. Kitaplıklı çalışma masası alırsınız kendine onun üzerinde çalışırsınız birde kulaklık oldu mu tertemiz olur. Yatağı ve dolabı ölçerek alın yalnız. Genelde yatak odası büyük olur 1+1’lerde çalışma masası buraya konulabilir. Eşinizde salonda olur tv+yemek vs yapar gündüz. Önemli olan evin büyüklüğü değil gönlünüzün büyüklüğü. Allah bir yastıkta kocatsın.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Çocuk olunca da yatak odasına alt katında çalışma masalı, üstünde yatak olan özel tasarımlı ranza yapılabilir. Bu da ebeveynlerin yatağının ayak kısmına konulabilir. Eğer imkanlar el vermiyorsa böyle yöntemler mevcut. Aile birliğinin sağlanması mühim olan.
Biz de ilk başta 1+1 bile olur siyorduk, 2+1 tuttuk, küçük oda ıcır zıvırla yarısına kadar dolu. (Öeneğin benim kamp malzemelerim, kaykayım, snowboardum, çarşaf battaniyelerin olduğu küçük gardrop).
1+1 uyum sağlanır ama zor olur. Özellikle kışın çamaşır hep o odada kuruyor, kurutma malinesi yoksa mecbur yatak odası veya salona koyacaksınız.
Evdeki huzur zenginlik budur..
siz huzurlu oldukça gir oyna çık oyna..
-
Çocuk yoksa yaşanır
Çok teşekkür ederim arkadaşlar değerli yorumlarınız için, dün üsküdar’da 60 m2 sıfır bir 1+1 daireye kapora vermiştik ama içime sinmediği için kaporayı yaktık :/
5-10 yıllık 2+1 bakmanın daha mantıklı olacağını düşündük. Ailelerimiz de 1+1’e sıcak bakmayınca epey bir soğudum :/
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Donnie__Brasco__ -- 2 Ocak 2024; 23:27:34 >
Repçilik var mı hocam sizde
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi izayoi -- 2 Ocak 2024; 23:36:46 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X