|
Merhabalar Balkonda priz olmadığından evin balkonuna priz çekmek istedim, duvarı dairesel deldim priz yerini yaptım elektriği direk buattan almak için buata faz nötr ve topraklama götürdüm ama buatı açınca kafam allak bullak oldu :D Buatta 3 giriş var, bir tanesi balkon lambasına giden iki kablo renkleri koyu kahve ve siyah, ve çapları da küçük olan lamba kabloları bunları çözdüm. Sonra Buata gelen diğer iki giriş birbiriyle birleşiyor. Bu iki giriş ise karma karışık. Kahverengi olanlar birbiriyle birleşiyor, sonra iki tane sarı yeşil kablo ve yine aynı renk kahverengi kablo üçü bir birleşmiş. Normalde sarıyeşil, kahverengi ve mavi bekliyordum. Mavi renk hiç yok. Sonra diğer prizlerin sökerek baktım ki tesisatı döşeyen adam zamanında kafasına göre döşemiş. Bazı prizlerde mavi-kahve var topraklama yok, bazı prizlerde kahverengi ile mavi yerine sarı yeşil bağlanmış, topraklama yine yok. Bazı prizlerde kırmızı kablo ile faz ya da nötr gelmiş. Bazılarında faz ya da nötr sarı yeşil kablo ile gelmiş. Topraklama olan prizlerde ise sarı yeşil kablo faz yada nötr olarak kullanılmış, diğer faz ya da nötr için kahverengi kullanılmış ve topraklama yerine de aynı renkte biraz ince kahverengi kablo çekilmiş. Şimdi sorum şu, yeni bağladığım prize topraklama çekebilir miyim, bu tesisatta renkler neden böyle saçma sapan. Teşekkürler. Tam anlaşılmadıysa fotoğraf çekip koyabilirim. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mikail Gerek -- 4 Kasım 2022; 1:29:48 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|

Yeni Kayıt

1 Mobil
Konudaki Resimler
kullanıcısına yanıt
Hızlı