Şimdi Ara

Topraklamasız prizlere bağlanan tüm cihazların gövdelerinde elektrik var?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
7
Cevap
2
Favori
4.407
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhaba,
    Evimde şöyle bir sorun var, topraklama hattında şuan elektrik yok çünkü topraklama işini yapıyor ve kendisine gelen elektriği çekiyor, peki topraklamasız bir üçlü priz takıp elektrikli aleti kullandığımda cihazın gövdesinde elektrik oluyor, hatta şöyle yaptım, evin topraklama hattını kopardım sigorta kutusundan, evde tüm cihazlarda ve su şebekesinde elektrik oluştu, bizi çarpmıyor ama gıdıklama yapıyor arada. Cihazlar arızalı olamaz, çünkü tüm cihazlarda oluyor, bir test daha yaptım, çamaşır makinesi bulaşık makinesi klima kettle hepsini çeşitli yerlerdeki topraklamasını söktüğüm prizlerde denedim, cihazların gövdelerinde elektrik oluyor, nötr ile sorun olabilir mi, bir yerlerde acaba arada direnç ile nötr faz temas edebilir mi, sorun sizce nerede, k.a.r ise hiç atmıyor, değiştireceğim ama sağlam da, test ettim, atıyor kaçaklarda. Şimdiden teşekkürler, uzman arkadaşlardan cevaplarını bekliyorum.







  • Notr toprak arasini olcun notrde voltaj var gibi ayrica sizi gidiklayan voltajda notr ile toprak arasi gerilim ve kullandiginiz bir cok cihazda kacak mevcut normalde kacak akim atmali sanrim kacak akim rilenizdede problem var
  • Topraklama sisteminizde sıkıntı var.

    Uzatmadan özetle, bir elektrikçi çağırmalısınız.
  • Bazı elektrikçiler topraklamayı nötürden alıp prizleri öyle bağlıyor. Bir cihazınızın şaşesinde kaçak olursa tüm devreye topraklamada elektrik gidecektir.
  • Sorun hala çözülemedi, topraklaması olmayan bir uzatma üçlü prize cihazı bağlıyorum, cihaz normalde sağlam arızası yok, fakat üçlü prize taktığım an cihazın fişinde ki topraklama metaline kontrol kalemini dokundurduğumda kontrol kaleminin lambası yanıyor, aynı şekilde duvarda ki bi prizin topraklama kablosunu söküyorum, başka bir cihaz takıyorum, o cihazında fişinde ki topraklama metalinda elektrik oluyor, çamaşır makinesi bulaşık makinesi gibi aletlerin şasesinde elektrik oluyor, yani topraklama hattı iptal ettiğimde çalışan her aletin gövdesinde elektrikler oluyor, burada cihazların elektrik kaçırdığına dair sorun olduğunu düşünmüyorum, cihazlar sağlam, sanki nötr tam vazifesini yapmıyor gibi geldi bana,



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umtkrhn -- 18 Ekim 2019; 12:43:36 >
  • Cihazların girişinde bulunan kutupsuz filitre kapasitörü olabilir, faz, nötr ve toprak aynı anda bağlıdır bu kapasitörde, cihazın toprak bağlantısı hem kapasitörün toprak bağlıtısına hem de cihazın metal gövdesine bağlı olur. Topraklama olmadığında cihazın gövdesinde elektrik görülmesinin bir sebebi muhtemelen bu olabilir.

    Sadece topraklamasını kestiğiniz cihazın metal gövdesinde ve bağlı oluduğu kablonun topraklama metaline elektrik görüyorsanız belirttiğim sebepten olabilir, yok eğer bir cihazı topraksız bağlıyorum topraklı olanlar bile etkileniyor diyorsanız elektrik tesisatında sorun olabilir.

    Çamaşır makinesi, bulaşık makinesi gibi su ile bağlantılı cihazların topraklamasını kestiğinizde su şebekesine bağlı olduklarından su şebekesine elektrik veriyor olabilir.

    Topraksız priz ve uzatma kullanmayın, elektrik tesisatında sorun olduğunu düşünüyorsanız bir elektrikçi çağırmanızı tavsiye ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi centotrentuno -- 18 Ekim 2019; 16:8:58 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.