Şimdi Ara

Evimin önündeki trafo hakkında ?! [SS]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
4.057
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar evimin önünde arka arkaya 2 tır koyulmuş büyüklükte bir bina var. Yüksekliğide oldukça fazla 3 katlı bir bina kada yüksek. Sağdaki küçük binanın içini görme fırsatım olmuştu içinde büyük bir transformatör var. Transfomatörün yanındada 5mt. uzunluğunda dolaplar var üzerlerinde voltaj değerleri yazıyor. Galiba bir nevi kontrol paneli.

Benim asıl merak ettiğim şey sol taraftaki büyük binanın içerisinde ne olduğu ? Bu tür binaların içine girmiş arkadaşlardan yorum bekliyorum. Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EasyBell -- 12 Temmuz 2013; 19:49:40 >

• Trafo köşklerinin içine girmedim ama kompanzasyon panosu olabilir

Orijinalden alıntı: EasyBell

Merhaba arkadaşlar evimin önünde arka arkaya 2 tır koyulmuş büyüklükte bir bina var. Yüksekliğide oldukça fazla 3 katlı bir bina kada yüksek. Sağdaki küçük binanın içini görme fırsatım olmuştu içinde büyük bir transformatör var. Transfomatörün yanındada 5mt. uzunluğunda dolaplar var üzerlerinde voltaj değerleri yazıyor. Galiba bir nevi kontrol paneli.

Benim asıl merak ettiğim şey sol taraftaki büyük binanın içerisinde ne olduğu ? Bu tür binaların içine girmiş arkadaşlardan yorum bekliyorum. Teşekkürler.

Trafo binasının 2 kapılı olanında trafo, tek kapılı olanında panolar bulunur. Pano odası og(orta gerilim) ve ag(alçak gerilim) olmak üzere iki bölümdür. Og bölümünde kesici, ayırıcı ve og sigortaları bulunur. Ag bölümünde ölçüm elemanları ve kompakt şalterler bulunur. Og 34500 V, ag 380/220 V değerindedir.

Saygılar...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• O değilde bu kadar büyük transformatörlerin bobin sarımlarını nasıl yapıyorlar çok merak ediyorum. Kim bilir kaç km tel kullanılıyordur?

-Milli Kayınço-
  • _____________________________
  • Teşekkürler. Üşeniyordum aramaya.

-Milli Kayınço-
  • Cevaplar gelmiş zaten

Orijinalden alıntı: sessizlerin_umudu

radyasyon yayıyor o trafolar. onu hiç düşünmediniz galiba

Düşünmez olurmuyum :)

yüksek gerilim direkleri ve tellerdeki 354000 voltlar 50000 voltlar insan düşündükçe aklına daha nel
    er geliyor neelerrr.

ilkokul 1, sınıfa giderken elektrik direkleri trafolar dış ev tesisatı gibi şeyler çiziyordum taaa o zamandan beri elektronik elektrik meraklısıyım

Geceleyin balkonda yatıyorum o trafonun güzel "zııııı" sesi bana ninni gibi geliyor :) İleride kesinlikle zararlarını göreceğiz ama ne yapalım evi satıp dağa mı taşınayım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kuru kafa resmi, ölüm tehlikesini gösterir. güç trafoları yüksek ve orta gerilim içerdiğinden, sıradan elektrikçi bile içeri giremez. ancak yüksek gerilim üzerine özel eğitim almış(her yerde verilmiyor.) elektrikçiler çalışabilir. onlar bile çok yüksek güçlü trafoların yanında çalışırken durmazlar.(özellikle metal ekipmanlar taşıyorlarsa)

güç trafolarının sargıların da, elektrik baraları dediğimiz, kalın kesitli iletkenler kullanılır. gene o dolapların içindeki iletkenlerin bazıları(yüksek akım taşıyanlar) bara veya busbar'dır.

eviniz trafo kösküne çok yakın veya trafo büyük güçlü değilse, korkacak bir şey yok. ama içiniz rahat edecekse, manyetik alanı ölçen cihazlardan alıp, kendinizde kontrol edebilirsiniz.

[DH] Öğretmenler Odasi!

• quote:

Orijinalden alıntı: ŞEF34

Yüksek gerilim ayırıcı seksiyonerler var. Ayrıca trafo çıkışı alçak gerilim dağıtım sigortaları veya kompakt şalterler var.

orta gerilim elektrikcisi olarak calışyorum arkadaşın dediği gibi içinde kesiciler ve ayırıcılar mevcut. Bir arızaya gittiğimde içerisinin ayrıntılı resimlerini çekip ekleyebilirim

Orijinalden alıntı: EasyBell

quote:

Düşünmez olurmuyum :)

radyasyon yaymaz. manyetik alan vardır.

bu trafoların oluşturduğu manyetik alanın zarar vereceğini sanmıyorum. yüksek gerilim hattının altına ev yapanlar düşünülürse bu hiçbirşey değil..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi klima5505 -- 14 Temmuz 2013; 22:56:33 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: why_living

ben olsam bi bobin yapıp kablosuz elektriği bi denerdim.

tesla bobini gibi mi

Orijinalden alıntı: why_living

ben olsam bi bobin yapıp kablosuz elektriği bi denerdim.

nikola tesla denedi, ama sponsorları bir gecede tüm desteklerini çektiler. günümüzde daha düşük güç ve mesafeler(ev içi diyelim.) için çalışmalar yapılıyor.

[DH] Öğretmenler Odasi!
  • quote:

Orijinalden alıntı: 1brah1mmm

quote:

Orijinalden alıntı: ŞEF34

Yüksek gerilim ayırıcı seksiyonerler var. Ayrıca trafo çıkışı alçak gerilim dağıtım sigortaları veya kompakt şalterler var.

orta gerilim elektrikcisi olarak calışyorum arkadaşın dediği gibi içinde kesiciler ve ayırıcılar mevcut. Bir arızaya gittiğimde içerisinin ayrıntılı resimlerini çekip ekleyebilirim

Çok iyi olur hocam.
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.