Şimdi Ara

Evimdeki Alçıpan Duvar Saçmalığı (Yıkıp Tuğla İle Duvar Örebilir miyim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
1
Favori
24.282
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Oturmakta olduğum evdeki çoğu oda alçıpan duvarla bölünmüş, bu alçıpan denen nalet şeye ne bir raf asılabiliyormuş ne de ağır bir şey, her ne kadar alçıpan dübeli denen bir mevzu olsa da hiç sağlam bir şey değil, asla beton duvar gibi verim alamıyorum bu alçıpan naletinden.

Ben ilerde bu alçıpan duvarları kırdırıp tuğla ile ördürebilir miyim? Binaya bir zararı olur mu? Keza alçıpan denen hiçbir duvara bir şey takamıyorum, çok sinirim bozuluyor

• Çok saçma bir olay yaff.

Tam olarak bir bilgim olmasada bence yapamazsın, yaptırtmazlar hocam.
  • alçıpan ile bölme olayı genelde örneğin 4*2 mt olan odada 2+2 mt yapıp 2 ye bölmek için kullanılır ve bürolar çok yapar bunu. yani araya sağlam olmayan ama 1 odayı 2 odaya bölmeye yarayan bi zımbırtı. zannetmiyorumki binanın statiğine vs bir zararı olsun. bildiğin 2 cm lik düz alçı plaka
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sédat

alçıpan ile bölme olayı genelde örneğin 4*2 mt olan odada 2+2 mt yapıp 2 ye bölmek için kullanılır ve bürolar çok yapar bunu. yani araya sağlam olmayan ama 1 odayı 2 odaya bölmeye yarayan bi zımbırtı. zannetmiyorumki binanın statiğine vs bir zararı olsun. bildiğin 2 cm lik düz alçı plaka
    @S:T, demek istediğim bu hafif alçıpanı yıkıp yerine bildiğimiz ağır tuğlayı ördürsem binaya zararı olur mu?

Valla siz siz olun ev alırsanız bütün duvarları kontrol edin, ne varsa eskilerde var, bu alçıpanı icat edenin

• quote:

Orijinalden alıntı: eozen81

@S:T, demek istediğim bu hafif alçıpanı yıkıp yerine bildiğimiz ağır tuğlayı ördürsem binaya zararı olur mu?

Valla siz siz olun ev alırsanız bütün duvarları kontrol edin, ne varsa eskilerde var, bu alçıpanı icat edenin

Alıntıları Göster
    binaya birşey olmazda,tuğla duvar pis ve zahmetli bir iş.daha pratik birşey yapsan,mesela renkli cam tuğla olabilir,yada ahşap bir çalışma,lambiri gibi.

• quote:

Alıntıları Göster
    benim dediğim şekilde ise bir sorun olmaz.
    bizim ofiste 2 tane odayı bölerek 4 tane oda yaptık. birinin duvarında klima var. diğerinde boydan boya pvc pencere. ama yıkmak istediğimiz zaman vur balyozu yıkılsın. ama yinede yerinde iyice bir görmek gerekir. yapan ustanın ne yaptığını bilmezsin

• quote:

Orijinalden alıntı: Sédat

benim dediğim şekilde ise bir sorun olmaz.
    bizim ofiste 2 tane odayı bölerek 4 tane oda yaptık. birinin duvarında klima var. diğerinde boydan boya pvc pencere. ama yıkmak istediğimiz zaman vur balyozu yıkılsın. ama yinede yerinde iyice bir görmek gerekir. yapan ustanın ne yaptığını bilmezsin

Alıntıları Göster
    Valla bizim evin penceresi de yani duvardan duvara PVC'de alçıpan bölmeye takılı, ama ne de olsa onun ağırlıyı dikey olarak yere geliyor, benim derdim daha çok dediğiniz gibi klima tarzı uygulamalar, siz klima takmışınız gerçi, ben hiçbir şekilde cesaret edemiyorum, IKEA'da raf bölümündeki ilgiliye de sormuştum "abi raf falan tutmaz" demişti

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Valla bizim evin penceresi de yani duvardan duvara PVC'de alçıpan bölmeye takılı, ama ne de olsa onun ağırlıyı dikey olarak yere geliyor, benim derdim daha çok dediğiniz gibi klima tarzı uygulamalar, siz klima takmışınız gerçi, ben hiçbir şekilde cesaret edemiyorum, IKEA'da raf bölümündeki ilgiliye de sormuştum "abi raf falan tutmaz" demişti

Alıntıları Göster
    kardesım alçıpanın zaten binada statikle ilgili bişeyi olamaz kendini zor taşıyor başka yerden destek olması falan imkansız olmasıyla olmaması bir yani onun için gönül rahatlığıyla bir tekmeyle yıkabilirsin

• quote:

Orijinalden alıntı: m.kvncymn

kardesım alçıpanın zaten binada statikle ilgili bişeyi olamaz kendini zor taşıyor başka yerden destek olması falan imkansız olmasıyla olmaması bir yani onun için gönül rahatlığıyla bir tekmeyle yıkabilirsin

Alıntıları Göster
    Tuğla yerine ytong, örme kolaylığı bakımından daha doğru bir tercih olur bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: coyote

Alıntıları Göster
    Ulan yıkması amma eğlenceli olur şimdi
  • quote:

Orijinalden alıntı: coyote

Alıntıları Göster

quote:

Orjinalden alıntı: @coyote

ytong da tuzlu ama.
  • quote:

Orijinalden alıntı: transverse

quote:

ytong da tuzlu ama.

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: trapspeed

quote:

ytong da tuzlu ama.

Tuzsuzda yemeğin tadı olmaz demi

• quote:

Orijinalden alıntı: buckethead®

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: The Fugitive

ben onun yerinde olsam yıkmaya karar versem son zamanlarda kapı aramam diğer odaya direk alçıpandan girerim merak ettim koşarak içinden geçmeye çalışsak kırılırmı acaba brainac da böyle bi bölüm vardı değişik maddelerin içinden geçmeye çalışan zavallı bi eleman vardı ara sıra yere yapışıyordu

• quote:

Orijinalden alıntı: kalahamari

quote:

ben onun yerinde olsam yıkmaya karar versem son zamanlarda kapı aramam diğer odaya direk alçıpandan girerim merak ettim koşarak içinden geçmeye çalışsak kırılırmı acaba brainac da böyle bi bölüm vardı değişik maddelerin içinden geçmeye çalışan zavallı bi eleman vardı ara sıra yere yapışıyordu

Alıntıları Göster
    benim de oturduğum ev alçıpanlı.kiracı olduğum için bir şey yapamıyorum.lakin kendi evimi aldığımda kesinlikle alçıpandan uzak duracağım.dediğin gibi hiç bir şey takamıyorsun duvara.kalorifer petekleri de sallanıyor artık düştü düşecek.olmaz böyle şey

• quote:

Orijinalden alıntı: kalahamari

quote:

Alıntıları Göster
    merak etme o alcıpan seni bile taşır ama asıcağın şeyleri alcıpanın altındaki profile vidalaman gerekli yada alcıpan dubeli al

• quote:

Orijinalden alıntı: snatch1903

merak etme o alcıpan seni bile taşır ama asıcağın şeyleri alcıpanın altındaki profile vidalaman gerekli yada alcıpan dubeli al

Alıntıları Göster
    Gördüğüm kadarıyla yerde parkeler var . Yıkma işlemi sırasında parkeler zarar görmesin ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: trapspeed

quote:

ytong da tuzlu ama.

YTONG tuzlu değil , ucuz bir malzeme. Tabi doğru kaynaklardan almak lazım.Ytong fabrikalarını arayın. Çok yardımcı oluyorlar. Gidip 13,5 tuğlayla 20 lik kocaman ytongu karşılaştırmayın. Birebir karşılaştırın. Ben tuğla gibi ağır , ısı yalıtım sağlamayan , içi boş , ikinci dünya zamanından kalma bir ürüne ve müzik seti kutusu içinden çıkan bilmem kaç dansite strafor denilen eskiden daha kalitelileri terlik olarak yapılırdı baktılar terlik olunca çok satılmıyor binaları kaplarsak daha çok gider dediler böyle saçma sapan tamamen yanıcı olan binanın içindeki nemi hapseden ürünlere para vermem .... YTONG ytongdur arkadaş...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yvz -- 9 Kasım 2009; 23:31:17 >

• ....... doğru tespit, zaten inşaatta strafor harici yanıcı hic bir malzeme kullanılmıyor, yangınlarda bundan oluyor.
    aklı evveller bu yetmezmiş gibi yalıtım masalı uğruna samandan ev
    ΜΕΔΙΑΣ - In Medias Res
    Kuće od slame, budućnost arhitekture?
    http://www.medias.rs/kuce-od-slame-buducnost-arhitekture
    yapıyorlar, bilmiyorlar bilseler yapmazlardı. Evimdeki Alçıpan Duvar Saçmalığı (Yıkıp Tuğla İle Duvar Örebilir miyim? Evimdeki Alçıpan Duvar Saçmalığı (Yıkıp Tuğla İle Duvar Örebilir miyim?

• HORTTT

Arkadaşlar, alçıpan duvara doğru dübeli kullanırsak basbayağı TV vs herşey asılabiliyormuş, burada önemli olan kullanacağınız dübel.

Aşağıdaki video herşeyi açıklıyor. Ben "paraşüt metal dübel (Yaylı Paraşüt Dübel de geçebiliyor)" alarak şimdi 25 kg'lık 60'' TV'yi alçıpan duvara asmak için planlara başladım

Ultimate Handymanyoutube
    The worlds strongest plasterboard fixings | Drywall fixings strength test
    https://www.youtube.com/watch?v=ECDysfNhx_E&

• quote:

HORTTT

Arkadaşlar, alçıpan duvara doğru dübeli kullanırsak basbayağı TV vs herşey asılabiliyormuş, burada önemli olan kullanacağınız dübel.

Aşağıdaki video herşeyi açıklıyor. Ben "paraşüt metal dübel (Yaylı Paraşüt Dübel de geçebiliyor)" alarak şimdi 25 kg'lık 60'' TV'yi alçıpan duvara asmak için planlara başladım

Ultimate Handymanyoutube
    The worlds strongest plasterboard fixings | Drywall fixings strength test
    https://www.youtube.com/watch?v=ECDysfNhx_E&

duvarı niye yıkmadınız hocam

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.