Şimdi Ara

Evga Ürün Satın Alma Rehberi, Soru - Cevap ve Yardım Konusu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.813
Cevap
117
Favori
116.374
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
74 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Abi siz ihracat mı yapıyorsunuz ?
  • Bu yıl tonlarca ürün aldım buna Evga'den 6 tane ekran kartı dahil, esas amacınızı en başından söyleyin de herkes görsün lütfen. Ups ile getirilen ürünlerde ups dışında kimseyle muhatap olmazsınız. Yetki belgesini imzalayıp EFT'yi geçersiniz ve oldu bitti, onlar sizin işlemlerinizi halleder. Şuana kadar en ufak bir sıkıntı yaşamadım çünkü yaşanması için sebep yok.

    Gümrük kanunu gereği ücretlendirme 100 dolar üzerindeki ürünlerden başlar ve 1500 dolara kadar getirilen ürün için Amerika'dansa %20 Avrupa'dansa %18 ödenir. Burada kişisel çıkarlarınız için yalan yanlış bilgiler kullanmayın lütfen. Yurt dışından ürün getiren 1-2 arkadaş kalkmış kullanıcılar için olumlu olan bir şey hakkında olumsuz yorumlar yapıp milletin kafasını karıştırmaya çalışıyor, sebep malum. Yazık bari 3 kuruş kazanacağım diye bu denli ucuz söylemlere imza atmayın.

    Neyse varsa bir derdiniz pm ile gelin bu başlığın amacı bilgilendirmedir, böyle gereksiz polemikler ve yalan yanlış bilgiler ile kirletmeyin.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mebrar

    Abi peki bu gumruk vergisini hangi asamada ve nasil odeyecegiz? Siteden karti aldigimiz esnada degil sanirsam.

    Ürün Türkiye'ye giriş yapar yapmaz Evga üzerinde kayıtlı olan email adresinize o günün sabahında saat 8-10 arası email gelir. EFT bilgileri ve ödenecek tutar yazar bunu ne kadar çabuk yaparsanız işlemleriniz o kadar hızlı şekilde halledilir. Bir sıra söz konusu nihayetinde.

    Siteden kartı aldığımız esnada ücreti ödeme Türkiye'den yapılacak yoğunluğa bağlı olarak Evga'in uygulamaya alacağı bir sistem olacak lakin bu aşamada ödemeler bireysel kullanıcı tarafından UPS'e onlardan gelecek talimat doğrultusunda yapılacak.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Nessarien

    quote:

    Orijinalden alıntı: mebrar

    Abi peki bu gumruk vergisini hangi asamada ve nasil odeyecegiz? Siteden karti aldigimiz esnada degil sanirsam.

    Ürün Türkiye'ye giriş yapar yapmaz Evga üzerinde kayıtlı olan email adresinize o günün sabahında saat 8-10 arası email gelir. EFT bilgileri ve ödenecek tutar yazar bunu ne kadar çabuk yaparsanız işlemleriniz o kadar hızlı şekilde halledilir. Bir sıra söz konusu nihayetinde.

    Siteden kartı aldığımız esnada ücreti ödeme Türkiye'den yapılacak yoğunluğa bağlı olarak Evga'in uygulamaya alacağı bir sistem olacak lakin bu aşamada ödemeler bireysel kullanıcı tarafından UPS'e onlardan gelecek talimat doğrultusunda yapılacak.

    Anladim abi, cok tesekkur ederim bilgilendirme icin

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ben kart getirip satmıyorum. Türkiye'deki kullanıcılar daha uygun şekilde yararlansınlar diye uğraşıp gerekli taleplerde bulunup konunun takibini sağladım ve hayata geçeceği kesinleşince de burada paylaştım. Bunca şeyi yaparken göründüğü üzere tek amacım insanlara yardımcı olmak. İnsanlar gidecek iki üç tane çakaldan değil bizzat kendileri parasını ödeyip kartları getirecek bundan böyle, bu iş bu kadar basit.

    Siz ise muhalefet olmuşsunuz böyle olumlu bir işe, sebep ne peki ? Gerekçe ne ? İnsanlara yardım etmek mi yoksa vergisini ödemeyen isimlerden kart alınmasını sağlayıp birilerinin cebini düşünmek mi ? Yukarıda paylaştım gümrük vergisi ödenmeyen kartların rma için ups ile geri giderken yaşayacağı akıbet o ödenmeyen kartların yurt dışına çıkarken vergilendirilmesi olacaktır.

    Hala neyi diretiyorsunuz ? Bir de yok efendim öyle vergiyi verir her ürünü alırım diye bir şey yok diye atıp tutmuşsunuz.. Ben getirdim, yıllardır getiriyorum en ufak da bir sorun yaşamadım. Kanunlar belli sistem belli. 1500 dolara kadar getirilmesi yasak olan birkaç kategori hariç her ürün getirilebilir Türkiye'ye.. Hem de defalarca. Burada konu zaten Evga. Evga ne satıyor belli ve bu ürünlerin hiçbiri yasak kapsamında değil. Hal böyleyken böyle yalan bir bilgi verip aracılardan alın demek göz göre göre yalan söylemek değilde nedir ? Bu tarz şeyler niyetinizi ve az çok karakterinizi ortaya koyar. İnsanlar da kör değil, salak değil, aptal değil. Doğruyu yanlışı okuyup kendi mantıkları çerçevesinde değerlendirip sonuca ulaşacaklardır zaten.

    Ben basit konularda büyük kıyametler kopartan küçük insanlarla yüz göz olmayı seven biri değilim, cevabınızı verip yollamıştım fakat yeterli olmamış. Sanırım bu kez yeterli olacaktır.

    Gereksiz yere polemik ve yalan dolan paylaşımına izin vermeyeceğim bu başlıkta, bilginiz olsun.




  • Klasik olarak konu hafiften sapmaya gidiyor.

    Arkadaş aldığı bilgiyi ve kendi tecrübelerini yazmış karşı bilgisi olanda yazar tamamda hemen olay dağılıyor ama ortada bir şey yok. Kafasında soru işareti olan varsa açar kanuna bakar.

    Bende 2 tane ekran kartı ve 1 konsol getirdim durum bu şekilde oldu ödedim parasını aldım gümrükten kullanıyorum forumda onlarca ps4 getiren var hepsinde bu şekilde oldu, yapılan ufak alışverileri yazmaya bile gerek yok. Kurallar dahilindeki ürünler getirildiğinde sorunsuz giriyor hatta telefon yasak onu bile sokanlar oluyor bazen. Hayır sıkıntı çıkarsa en kötü geri döner ücreti geri alırsınız 3-4 gün boşa geçmiş olur ama dönmesi için bir gerekçe yok ortada.

    Bu arada bu iş ihracat değil 10 tane titan falan garip olmuş sonuçta sırf kendi kullanmak için 1-2 kart getirilecek 10 titanı koyarsan zaten 1500 sınırınıda aşıyor her türlü sorun çıkacağı ortada.




  • Nvidia klübe sırf bu yüzden üye olmadım, olmuyorum... 40 yılın başı bir şey yazdık, "noldu zoruna mı gitti" diye yazdılar. Burda "ne 10 tane Titan'ı, ne ticareti" dedik, "küçük beyninle bu işlere karışma" tadında bir cevap aldık... Hoş silmiş kim yazmışsa...

    Köşeleri tutmuş bir yapı var kimsenin bir şey yazmasını istemiyorlar....
  • Almak isteyen kullanıcılar adına güzel tercihler olmuş ama şöyle bir bakınca vergisiz alınsa bile aynı paralara TR den Asus-Msı_zotac_gigabyte kart alınabiliyor. Ben çok uğraşmazdım açıkçası , fiyat farkı olan değecek bir karta belki. Ama evga classfield benim gözümde büyüyen bir kart değil malesef. Tabi zevkler ve renkler tartışılmaz ama evganın çok büyütüldüğünü düşünüyorum
  • karta 2000 lira veren 2500'de verir diye düşünüyorum.. düşük- orta gelirli insanlara yine bi faydası yok bu uygulamanın

    bu arada b.m.w bu işten nemalanmaya çalışan bir arkadaş (aracı) olduğu için belli ki bu konu işine gelmemiş.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sanat Günesi -- 10 Mart 2014; 0:13:38 >
  • Classified premium bir ürün zaten. 780 ti ya da 780 ti acx almaya kalkınca 80 euro daha ucuza denk gelecek yani 240 TL (vergide de düşüş olacağı için bu rakam 270-280 arasında olacak) bu da yine diğer markaların 780 ti modellerinin Türkiye fiyatlarının çok altına denk geliyor.

    Burada dikkati çeken unsur Classified gibi bir kartın bizim ülkemizdeki herhangi bir 780 Ti ile aynı fiyata geliyor olması.

    Evga overrated bir marka değil kesinlikle. Misal RMA için burada kartlarını verip haftalarca uğraşan arkadaşlarımız var buna para verip rezil olmak diyoruz. Gigabyte 690'ını verip 2 aya yakın süre alamayan bir arkadaşın konusunu hala hatırlıyorum ki bunlar öyle nadir örnekler değil. Çok var bunlardan.

    Evga ile yapacağınız şeyse kartı Ups kargoya verip 2 gün içinde kartın Almanya'ya ulaştırılıp sonrasında da çabuk bir şekilde neticelendirilerek size geri dönüşü olacak.

    Satış sonrası destek ve rma sistemleri zaten Evga'i diğerlerinden ayıran en büyük iki unsur.




  • cybernoid kullanıcısına yanıt
    Nvidia klüp değerli arkadaşlara sahiptir aslında. Orada bu tarz olumsuzluklar olsa bile ses çıkar. Lakin herhangi bir başlıkta işportacı zihniyetle şunu satıyorum bunu satıyorum tarzı mesaj atmaya bayılan bazı arkadaşlar ve onların yancıları böyle can sıkıcı olabiliyor. Bu denli bariz bir doğruyu bile yalanla örtmeye çalışabiliyorlar şekil a da olduğu gibi. 10 tane titan örneği zaten IQ seviyesini gayet güzel şekilde ortaya koymuştu. Yanlış olduğu bir konuda göz göre göre ahmakça örnekler vermek ve seviyeyi düşürmek zaten en başta insanın kendisine, kendi aklına ve kendi zekasına hakaret. Daha ne diyelim ?

    Böyle durumlarda yapılacak şey doğruyu bilenlerin doğruyu paylaşarak yanlışı göstermesi ve çürütmesi olacaktır. Bir noktadan sonra sonu gelir ve ciddiye alınmamaya başlanırlar.
  • Nessarien kullanıcısına yanıt
    Yanlış mı hatırlıyorum yoksa bir ara ülkemizde evga satılmıyormuydu ? G92 gpulu bir evga kullandığımı hatırlıyorum eğer Tr de hiç satılmadıysa ben bu kartı nereden buldum acaba.
  • Evet satılıyordu garanti ve teknik servis konusunda yetersizlik ortaya çıkınca Evga buna bir son verdi. Verilen sözler yerine getirilmediği için marka değerini düşürecek bu duruma en ufak bir tahammül göstermediler. Yine aynı sebepten Evga'in şartlarını eksiksiz yerine getiremedikleri için Vektron ve Vatan birkaç defa veto yedi. Bu bize Evga hakkında gayet olumlu şeyler söylüyor.
  • Nessarien kullanıcısına yanıt
    Yinede dediğim gibi heen her markanın kartını kullandım evga da dahil , çok gözde büyütülecek birşey olduğunu düşünmüyorum. Ama tabi ben garanti konusunda sıkıntı yaşamadığım için böyle düşünüyor da olabilirim. Yada son dönemdeki kartların hiçbirini kullanmadığımdan da olabilir
  • Muhtemelen
  • Insallah olur. Kullanici icin guzel bir haber. Hem insanlarin bosuna odeyecekleri paralarda ceplerinde kalmis olur. Biz pahali pahali aldik :D
  • yani zaten millet habire her sene kart değiştiriyor evga fanatikliğine gerek yok bence garantisi uzun olabilir bi ara bfg karlar meşhurdu onlarında garantileri uzundu ama dediğim gibi çık uzun olsa ne yazar sonuçta habire kart değişiriyoruz dünyanın parasını sokağa atıp firmaları zengin ediyoruz
  • Sistem aktif hale getirilmiştir. Ürün sayfasında vergi dahil gözüken fiyatlar ülke seçimi Türkiye olan hesaplarda vergisi düşürülerek sepete eklenmektedir. Hayırlı olsun hepimize
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Nessarien

    Sistem aktif hale getirilmiştir. Ürün sayfasında vergi dahil gözüken fiyatlar ülke seçimi Türkiye olan hesaplarda vergisi düşürülerek sepete eklenmektedir. Hayırlı olsun hepimize

    Sli mi yapsak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Birisi çıkmış güzel bir olaya imza atmış. EVGA gibi ürününün her zaman arkasında ve kalite bileşenler üreten bir firmadan artık nasıl rahatça kart alabileceğimizden bahsetmiş. Boş yere vergi vermeyeceğimizden, arıza olursa ufak rakamlara nasıl bunu rahatça giderebileceğimizden bahsetmiş, gümrükte doğal olarak taklınınca vergisini verip kolayca malın elimize geleceğinden bahsetmiş.
    Ötekide gelmiş diyor ki getir 20 tane Titan ne oluyor, bilgi yoksulluğu şu bu. Allahım akıl fikir ver. 10 tane Titanı geçtim 10 tanesi 5 dolar uyduruk kılıf getirt o bile takılabilir gümrükte. Hadi mevzuyu kavrayamamışsınız olabilir veya farklı açıdan anlaşılmış olabilir, bide üstüne bilgi yoksulluğu. Komik.

    Tek ürün olarak istediğiniz şeyi getirin bu konuda sıkıntı çıkmaz. Veriyorsun gümrüğünü alıyorsun malını bu kadar basit. Tshirtünden, kartına, fotoğraf makinasından, telefona onlarca şey aldım kendime olsun başkasına olsun. Arada DHL falan sordu ürün nedir niye geldi diye, açıklıyorunuz bitiyor. Hatta iki aynı üründen farklı model geldi onuda aldık vergisiyle. (Mesela ekran kartı GTX780 1 adet, 750ti bir adet gibi düşünün). Hatta BMW'ye ÖM de atmıştım Artic Cooler Hybrid alırken nasıl aldığı konusunda. Avrupadan gelmişti ve sırf kutusu büyük ve fotosunda böyle alengirli şeyler var diye gümrüğe takılmıştı. Kutuyu inceleme için açarlarsa malı istemediğimi belirtip, gümrüğünü ödeyeceğim dedim. Paketi elime ulaştı sorunsuz.

    Almak isteyen olursa hiç korkmasın, burda bazen haftalarca servis bekliyorsunuz zaten, 2 günde kartınız Almanya'ya gitse ne gitmese ne. Tek sorun toplumca taksit olayına iyi alıştırdılar, nakit vermemek. Tabii ingilizce faktörü önemli; ama şunu biliyoruz ki forumda yardım isterseniz herkes yardım ederler bu konuyu bu yüzden yazmadım bile.

    @Nessarien
    Emeğinize sağlık, bundan sonra ekran kartı olarak EVGA alabileceğim rahatça. Bu hız olaylarını ben şahsen bilmiyordum 2-3 günde git gel muhabbetini. SOrmak isteidğim birtşey var, UPS başka masraf almıyor mu? Gümrük işlemleri için 75-80 tl veya 110 tl falan normalde ödüyoruz onu gümrüğe takıldı ordino hesabı bazen alıyorlar. Yani yazdıklarınız tamamen cebimizden çıkacak tam para mı bir anlaşmaları var mesela, genel masraflar mı? 14 EU kargo 2 günde ulaşan paket için çok ucuz geldide :D




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.