Şimdi Ara

EVGA RTX 3080 Ti ve Amazon Türkiye (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
119
Cevap
3
Favori
8.978
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
84 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • "Amazon Türkiye'ye telefon ile bir hafta boyunca ulaşamadım."

Ben burda kaldım. Ben 10dk içinde Amazon'a ulaşıyorum siz nasıl 1 hafta ulaşamadınız. Ayrıca büyük meblağ,küçük meblağ olsun, amazon anında para iadesi yaptı bana. Hiç sorun yaşamadım.

size suç atmıyorum fakat sipariş geçmişinizde şüpheli iadeler vs varsa muhakkak onlar etkili olmuştur..

• Amazon biteli çok oldu. Amazon.com.tr’den sadece satıcı BİZZAT AMAZON TR ise işlem yapın. Değil ise temkinli olun, çünkü sonuç alamayacaksınız. Size çözüm aranıyormuş, destek veriliyor”MUŞ” gibi yapılacak, ancak siz sadece aylarca bekletildiğinizle kalacaksınız ve sonunda bu konuda size yardımcı olamıyoruz diyip, kestirip atacaklar.

Bu arada hemen söylediğime bir parantez açayım, Amazon TR’den aldığınız ürünlerde sadece ve sadece ilk 1 ay içerisinde İADE işlemleriniz sorunsuz işler. Onunda dışında 1 ayı geçtiğiniz anda kimle muhatap olduğunuzu anlarsınız. Satın aldığınız ürünle ilgili arızaya hiçbir şekilde, katiyen destek verilmez. Marka ile görüşün biz yardımcı olamayız der, kestirip atarlar.

Çok ama çok daha vahimi fiyatı uygun diye bir ürünü almak istersiniz, bakarsınız satıcı Amazon Almanya, dersiniz ki koskoca Amazon Almanya, daha iyi. Ama ürün size bir gelir üzerinde kullanılmış ürün iade etiketi “LPN” var. Olmaz öyle şey der kutuyu bir açarsınız, toz içinde, kullanılmış bir ürünle karşılaşırsınız. Müşteri hizmetlerini arar durumu anlatırsınız, bize ne, almasaydınız vari bir tavırla “iade edin o zaman” yanıtını alırsınız. Ürün değişimi yapmazlar veya süreçle ilgili zerre destek alamazsınız çünkü satıcı Amazon.de. Amazon.de de destek vermez çünkü satın aldığınız adres Amazon.com.tr. Çaresiz iade edeyim koskoca Amazon nasıl olsa dersiniz ve iadeniz fi tarihinden sonra ve parça parça hesabınıza yatar.

De’den bu şekilde 3 ürün aldım ve istisnasız hepsi “LPN” etiketiyle, iade edilmiş ürün olarak geldi.

Gözümüzde firmaları putlaştırmayı çok seviyoruz, ancak emin olun Amazon’un şuan vermiş olduğu hizmet kalitesi, yıllar önce beğenmediğimiz, hatta yerden yere vurduğumuz pek çok firmadan daha kötü durumda.

Kanıt olması adına aldığım basit bir telefon kılıfının fotoğrafını ekliyorum. Kutu açık, LPN etiketli:

EVGA RTX 3080 Ti ve Amazon Türkiye

Sözde sıfır olan, fan yuvaları haşat edilmiş, kutusunda güvenlik bandı olmayan, LPN etiketli:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SAVIAR -- 20 Ocak 2023; 14:30:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

PSN: SAVIARs
    Gamertag: SAVIARs
    Steam: SAVIARs

• Ana mesajda gözüme takılan can alıcı nokta:
    Eğer onlar (servis) para iadesi formu doldurursa bana para iadesi yapılabilirmiş (Amazon'un para iadesi yapma şartına istinaden).

Eee insanlar Amazon'u zaten bu sürece girmemek, yetkili servislerde ve THH'de sürünmemek ve rahat iade/geri ödeme vs. sebebiyle tercih etmiyor muydu? Şaka gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 20 Ocak 2023; 15:26:31 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Amazon'dan hiç beklemeyeceğim bir rezalet. Umarım nihayetinde lehinize sonuçlanır.

| AMD® Ryzen™ 7 5700X | ASUS Prime X570 Pro | CORSAIR Vengeance® RGB PRO 16GB 3600MHz | EVGA RTX 3060Ti XC O8G | LG 27GL850-B UltraGear™ 27" 1440p@144Hz | WD_BLACK™ SN750 500GB | SANDISK ULTRA 3D 500GB |
    | COOLER MASTER MasterCase H500P Mesh White ARGB | CORSAIR RM850x 80PLUS® Gold | Noctua NH-U12S SE | Logitech Z313 | Razer Basilisk Chroma | Bloody B640 | Plantronics Gamecom 388 | Logitech® F510 Rumble |
  • SAVIAR kullanıcısına yanıt

hocam sana özelden videolar atacağım bak başıma gelen seninkinin aynısı bire bir

amazon.de'den almalısınız.

Deliver to Turkey yazısı varsa Stogu birşekilde halledip sorunsuz 3-4 gün içinde gönderiyorlar

Sonunda TR yazısı olan hiçbiryerden alışveriş yapma. Zaten Sıkıntılı Defolu mallar Genelde Türkiye-Brezilya-Hindistan gibi ülkelere gelir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GenqhisKhaan89 -- 20 Ocak 2023; 17:54:13 >

Kasım ayındaki indirimlerden macbook air almıştım. Satıcı amazon türkiye. ben aldıktan 3 gün sonra 500 TL daha düştü fiyat. ben de müşteri hizmetleriyle görüştüm ve aradaki farkın iade edilip edilmediğini sordum ve her üründe iade yapılıyor sizin de iadeniz yapılacaktır dedi. İade vakti gelince diğer aldığım ürünlerden gelen 10-5-1 Tl gibi rakamları bakiye olarak yüklediler ama laptop için aradaki fark iade edilmedi. 1 hafta sonra iletişime geçtim ve sistemden hesaplama yapılıyor lütfen 1 hafta bekleyin dediler. 1 ay sonra tekrar yazdım ve ürün kampanya kapsamında olmadığı için iade yapılmayacağı cevabını verdiler. 10 tl lik iade ile bu üründeki iade arasındaki fark nedir, şartlar nerede yazıyor diye sorunca cevap vermediler.

bir de bozuk ürüne sağladıkları garantiyle alakalı uygulamalarını değiştirmişler sanırım. daha önce servisle iletişime geçmeden 2 yıl amazonun kendisi garanti sağlıyordu. yakın zamanda bozuk bir ürünle ilgili iletişime geçtim ve servis raporu istediler benden. amazon artık yerli uygulamalara ayak uydurmuş, bence artık alışveriş yaparken bunu akılda tutmak gerek.

• GenqhisKhaan89 kullanıcısına yanıt

Aynen kart kadar da vergi ödesin.. Bknz 150 euro sınırı

Amazon hayır kurumu mu? Sürekli bu şekilde kullanıp kullanıp göndermeler yüzünden Politikasını değiştirdi....

Hayır öyle olmadı. Söylediğiniz gibi olsa en başta “De” bundan yıllar yıllar önce politikasını değiştirirdi. Sırf merakından ürün alıp iade eden kullanıcıları banlamasıyla ünlüdür “De”. Ancak TR’de bunu olabilen en kara düzen haline adapte edip, kabul ettirmeye çalılıyorlar. Kendi ülkenizi hor görüp, böyle firmaların uyguladığı uygunsuzlukları meşrulaştırmayın lütfen.

• jeff@amazon.com  sorununu yazıyorsun 2-3 gün içinde amazonda ki türk yetklili senin derdini dinliyor sorununu çözme girişiminde bulunuyorlar. eğer böyle de olmazsa tüketici mahkemesi dışında yapabilceğin birşey yok

Mayıs itibariyle bu kural değiştirildi. Artık 150 Euro'ya kadar yapılan alışverişlerde Avrupa Birliği dışından satın aldıysanız yüzde 30 oranında bir vergi uygulanacak. Avrupa Birliği içerisinden verilen siparişlerde ise yüzde 18 anlaşması devam ediyor.

%18 ekstra gümrük vergisi ödeyecen. Türkiyeye göre gümrük vergisini ödesen dahi ucuza geliyor:D

Hepsiburadadan. Amazon TR den almaktan iyidir.

12gb RTX 3060 lar genelde Türkiyede 10500 -11500 TL arasi.

12GB RTX 3060 450-475 euro arası amazon De den alabiliosun NORMALDE 400 euro (gümrük vergisini eklersem ) 472 euro

Türkiyeye göre 1000-2000 tl arasi daha ucuz amazondan.de den almak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GenqhisKhaan89 -- 20 Ocak 2023; 18:46:1 >

Kendi ülkemi seviyorum.. Amazon tr nin uyguladığı ve Amazon de nin uyguladığı politikaları gayet iyi biliyorum. Dh nin En büyük (Konsol) Amazon konsunda Dh de uzun süre 1.popüler konusu olmuştu yönetiyorum... Ülke ile ilgisi yok Alıp meraktan deneyip göndermeler yüzünden.. Apple Airpods alıp elindeki bozuk ürün ile değiştirip iade edenler yüzünden... Ülke iyi iyi

Ps5 aldı arkadaş 450 euro ya 14000 tl vergi çıktı.. Yeni kural böyle ayrıca Müşavir tutması gerektiği de söylendi...

150 euro üstü bir ürün alında görem sizi 😁 Ürünü alabiliyormusunuz Gümrükten

250 dolarlık bir ürünün yeni Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile yeni vergilendirme hali

Bunu sadece bu ülkenin vatandaşları yapmıyor. Reddit’te açılmış onlarca konu var, bunu matah bir şey yapmış gibi anlatan. Hatta bunun yapılabilirliğini gösteren de bizzat Avrupa vatandaşları oldu. Ama bir Alman’a, Fransız’a, İngiliz’e bu uydurmasyon dayatmaların 1/10’unu yapsalar toplu dava ile karşılaşıyorlar. Söke söke haklarını, topluluklar, gruplar oluşturarak, ortak davalarla arıyorlar. Bizse vay hain biz, vay gaddar biz, hep bizim yüzümüzden oluyor bunlar demekten, başımızı kaldırıp karşı tarafın gafletini göremiyoruz. Kendimizi hor görmek, hakkımızı aramaktan, haklarımızı bilmekten daha kolay geliyor.

• SAVIAR kullanıcısına yanıt

Bu gibileri ayıklamassak yolumuz uzun önce bu 👍

Bir arkadaşıma 3080'daki arızası için amazon.it ürünü servise göndermesi gerektiğini söyledi.

Bende arkadaşa amazon'un garanti ve destek kapsamında bunu yapması gerektiğini detaylıca anlatan ingilizce bir mail attırdım. Ertesi gün iadeyi başlattılar. Ürünün para ödemesi biraz geç yapıldı ama fatura tutarı neyse o şekilde ödediler gümrük vs dahil.

Satıcı amazon germany olan ürünleri amazon.com.tr üzerinden aldığınızda 1 ay sonra iade ederseniz gümrük ve kargo tutarını ödememek için çok uğraşıyorlar. Ama gerekli yasa ve kanunu attığınızda o sorunda bir şekilde çözülüyor. Sadece yazım tarzınınız saldırgan olmaması bu konuda çok önemli bir husus.

Sorunu çözemezseniz PM ile bana ulaşın ben destek olayım size nasıl yol izlemeniz gerekiyor diye.

Kart modeli fark etmeksizin Termal Bakım ve Ekran Kartı bakımı yapılır. Sorunlu kartların kontrolü yapılır ve çözüm önerisi sunulabilir. Gerekli durumlar için PM atabilirsiniz.

Kullandığım ürünler için soruları PM üzerinden sorabilirsiniz.

CPU: Ryzen 9 5900x | PCB: X570 Tomahawk Wifi | GPU: EVGA FTW3 ULTRA RTX 3090 | RAM: Patriot Viper Steel 4x8GB 3200 MHz (OC 3600 CL16 ) | SSD: SanDisk Ultra M.2 1TB NVMe 3D | HDD: Henüz karar verilemedi | CPU Cooler: Arctic LIQUID FREEZER II 420 mm A-RGB | Case: Phanteks P500A D-RGB Mesh | PSU: Corsair HX1000W 80+Platinum | Monitor: MSI Optix G27CQ4 (2K 165Hz)+ Asus VG248QE (144HZ) | Keyboard: A4 TECH X7-G800V | Mouse: Asus GX810/ Msi Clutch GM11 | Headset: SteelSeries Artics 3 | Sound: Lenovo DS 103 Soundbar | Notebook: MSİ GE 60 413XTR/HP Victus 16-D1042NT

• böyle bir şey olabilir mi ya amazonda birde

Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.