Şimdi Ara

Everest EPS-Bitcoin 1600W 12*(P6+P2)+(P4+P4) 80mm Dual İnce Fan Power Supply (Kutusuz)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
1
Favori
2.310
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bu üründe gerçekten 80+ Gold var mı şüphe ettirdi. Var mı bir incelemesi vs falan? Hayır 1600W mertebesinde inanılmaz elektrik sarfiyatı çıkartır yanlış reklamsa yani.
    Bir de muadil güçteki herhangi bir marka 1500TL üzerine olunca ve marka olarak Everest görünce insan ağır kıllanıyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi massacrer -- 26 Temmuz 2017; 0:3:1 >
  • Vay be Çin yan sanayi 80+ ve 1600w beraber PSU bile üretiyor artık

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • https://www.alibaba.com/product-detail/ATX-Gold-Ming-Power-Supply-1600w_60710987284.html?spm=a2700.7724838.2017115.9.mZDLYn&s=p

    ?????? Aynı ürüne benziyor ama...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Trooftile -- 26 Temmuz 2017; 6:39:53 >
  • Trooftile T kullanıcısına yanıt
    Aynı zaten.

    Adamlar kafadan %300 kâr ile iteliyorlar demek.

    Vay anasını.
  • nexcore N kullanıcısına yanıt
    Valla aynımıdır bilemem ama aynısı ise çok sıkıntı evi yakar bu. Düşünsene mining yapıyosun, gece yatarken ohhh sabaha 50 dolara cepte diyorsun, sabah bir kalkıyorsun resimdeki gibi bir manzara...

    Bilindik markalar amazonda 300-350dolar bandında satılıyor. Bunlar nasıl olurda 50-80 dolar bandına satılılabilir?

    Everest EPS-Bitcoin 1600W 12*(P6+P2)+(P4+P4) 80mm Dual İnce Fan Power Supply (Kutusuz)




  • Trooftile T kullanıcısına yanıt
    Basit pazarlama mantığında bunun iki açıklaması var. Ya Everest diye satılan ürünü üreten firmanın pazarlama biriminin fiyatlandırma ekibinin dünyadan haberi ve yok firmanın içini oyuyor; ya da malın ederi bu Corsair, Seasonic, vb firmaların fiyatlandırma departmanları el birliği ile bizi düdüklüyor.

    Aynı segmentte ve aynı kalitede bir ürünü %10-%15 indirimli satarsın anlarım ama %65 düşük fiyata satıyorsan ya milleti enayi yerine koyuyorsun ya da firmanın kar payından çalıyorsun. Her iki durumda da kovarım o ürün yöneticisini.
  • Trooftile T kullanıcısına yanıt
    Oyy bir de ürünün üzerine 90+ Gold basmışlar. Nasıl bir ürünse herifler kendileri yeni sertifika sistemini belirlemiş onda da Gold seviyeye geçmişler. Herifler başka dünyanın ürününü satıyorlar yeminle
  • Tıklamayın refli link paylaşan everest çalışanı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • massacrer kullanıcısına yanıt
    Ben Everestin Corsair,Seasonic vb. markalarıyla aynı segmentde ürünleri olduğunu düşünmüyorum. Fiyat farkıda burada devreye giriyor.

    Örneğin: bir bobin sarmak kolay, evde bile sarılabilinir, fakat nasıl sardığın çok önemli. Kusursuz bir bobin için muntazam sarmak gerek, bobini saran makinanın hassaslığı devreye girer burada bu da ürün fiyatına yansır. Aynı şey diğer parçalar içinde geçerlidir, kondansatör vb. Bununla birlikte alibabadaki psu Everest psu ile aynı olduğunu düşünsek dahi Everestin ürüne 2 yıl garanti verdiğini hesaba katarak böyle bir fiyat çıkmış olabilir. Yani senin değindiğin gibi fiyatlandırma departmanı bu ürün büyük ihtimalle arıza çıkaracak, madem öyle o zaman fiyatı 2 katına çıkaralım en kötü her müşteri için ürünü bir kere değiştirmiş oluruz demiş olabilir

    En büyük sorun bence mining güç kaynağı olmasıdır, yani 7/24 çalışacak olacağı için bence 1-2 ay dayanmaz, sonra beklersin ki adamlar sorunsuz değişim yapsın, hiç sanmıyorum. Bana göre Everest ürünlerinin hakkını veren güçlü bir marka değildir. Belki kasaları f/p için alınabilir fakat güç kaynağı almanızı tavsiye etmem, kaldı ki verimin ve ömrün önemli olduğu mining güç kaynakları için hiç tavsiye etmem.

    Tabi sonuçta herkez bütçesine uymak zorunda olduğu için 350$ vermek yerine 190$ lık ürünü almak zorunda kalabilir. ( "Ben ucuz mal alacak kadar zengin değilim" alıntıdır)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Trooftile -- 27 Temmuz 2017; 11:9:48 >




  • nexcore N kullanıcısına yanıt
    Güç kaynağı üretimi yüksek teknoloji değil demişsin, Öyleyse neden bilindik markaların PSU larında soun çıkmasına karşın çözüm üretemiyorlar? Mesela hala Coil Whine sorununu tam çözebilmiş değiller. En son corsair yok bobini bant ile sarın diyodu

    Tabi linkdekinin 1600W olmadığı konusunda sana katılıyorum. Mümkünatı yok o fiyattaki güç kaynağı 1600W değil 1000watt veremez. Peki sence Everestin ürünü 1600W mıdır?
  • Trooftile T kullanıcısına yanıt
    Benim de düşüncem zaten Everest'in onlarla kesinlikle aynı seviyede olmadığı yönündeydi. Belki Corsair falan şu yazıyı okusa al abi paranı ver ürünümü geri beni onlarla aynı cümlede kullandığın için diyebilir. Fiyatlandırma tarafında kinayeli şekilde Alibaba değil de madem Corsair, EVGA, Seasonic ile aynı(!) kalitede ürün o zaman neden ucuz olsun diyerek dem vurmak istemiştim.

    Şimdi meslek olarak ürün yönetimi ve pazarlama işi yapan birisi resmi çok basit ve hızlı okuyabiliyor. Ama insanları bu konuda aydınlatmaya kalkıp "Everest dediğin marka para verip alınacak ürün değil" diye yazsam laf oluyor, tepki geliyor, markanın savunucusu çıkıyor falan o nedenle yazmıyorum Daha dün babam 30TL verip aldığım Everest mouse çok iyi 1-1.5 yıl gidiyor dediğinde çıkarıp 8 yıllık Thermaltake mouse verdim. Herhalde bi 5-6 yıl daha da kullanılır o mouse. Sıkılmak ve sık değiştirmeyi istemek dışında kalitesiz ve ucuz ürüne para vermenin tek açıklaması bütçesizlik olur ki ona da saygı duyarım. Ama kalkıp Everest ve türevi markaları lütfen kaliteli sınıfına koymasın.

    Şahsi fikrim olarak Everest milletin ucuz mal alma eğilimden ne çaksam kardır diye düşünen bir firma. Benzer durumu LC Waikiki yıllar önce yaptı. İnsanlara alt kalite ve ucuz mal verdi. Lakin onlar bu işi yaparken esnaf tabiriyle insanların ayağı alışsın diyerek yaptı. Belli bir para akışı ve karlılık yakalandıktan sonra adım adım bi kaliteyi bi fiyatı artırdılar. Hatta kendileri içinde standart ve premium denebilecek ürün gamı ayrımına da gittiler. Şu an gayet kaliteli ürünler üretiyorlar. Kimse kusura bakmasın kalıbı daha kötü olabilir ama kesinlikle Mavi Jeans'ten daha dayanıklı kotları var. Everest ve türevi markalarımız para akışı oturduktan sonra kesilene kadar vizyon değiştirmiyor. Aralarında şu an kendi markasını global çapta yürütecek para akışı olanlar var ama nedense bir tane marka kurup işletemiyoruz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi massacrer -- 27 Temmuz 2017; 12:8:35 >




  • Trooftile T kullanıcısına yanıt
    Ben de güç kaynağı üretiminin yüksek teknoloji olduğunu düşünmüyorum. Hatta doymuş oturmuş teknoloji olduğu için maliyet azaltma çalışmalarının arttığı ve bu nedenle coil whine sorununun çıktığını düşünüyorum. Coil whine gibi problemin çözümü muhtemelen getirisinden çok olacağından kimse buna bulaşmak istemiyordur. Üretimde çok yaygın kullanılan bir felsefedir. Markaya zarar getirmeyen ve genel trend olan bir problemle bilerek yaşamaya devam edersin.
  • Trooftile T kullanıcısına yanıt
    Coil Whine bir sorun değildir.

    Tüm endüktif elemanlar(bobinler), üzerlerinden alternatif akım akıtıldığında elektromagnetik alan oluştururlar. Bu elektromagnetik alan, gerek çevre bileşenlerle, gerek elemanın kendisiyle rezonansa girer.

    Coil Whine, bu rezonansın sonucudur, eleman bu rezonans sebebiyle titremeye başlar. Titreme sonucu ses dalgaları üretir. Eğer rezonans frekansı insanın duyma aralığının dışında kalırsa coil whine duyulmaz, yoksa duyulur.

    Örneğin trafolara giderseniz oldukça gürültülü çalışırlar, bu yine coil whine'dır.

    PSU üretimi, bir LCD panel üretimine göre hayli düşük teknolojidir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: massacrer

    Oyy bir de ürünün üzerine 90+ Gold basmışlar. Nasıl bir ürünse herifler kendileri yeni sertifika sistemini belirlemiş onda da Gold seviyeye geçmişler. Herifler başka dünyanın ürününü satıyorlar yeminle

    Gold olabilir belki ama ben baktım 80 plus sitesinde sertifika yok. Bir ara elime everest 750W bronz geçmişti, baktım sitede sertifika yok. Sonra biraz araştırınca SAMA adlı bir firmanın fason ürünü olduğunu gördüm. Bak adamlar titanyum yapmışhttps://sama.en.alibaba.com/productgrouplist-801712809/80_PLUS_Titanium_Power_Series.html?spm=a2700.8304367.costd19dbc.1.300740aaV9iz5T




    Teknik olarak sorun teskil etmiyor olabilir ama sesi rahatsız edecek seviyedeyse önemli bir sorun haline gelir bence. Kimse duymak istemez o sinir bozucu sesi.
    @nexcore
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >




  • 90+ gold kara düzen el yapımı sertifika gibi
  • Kutusu felanda yoktur sarı torbada yollarlar :)
  • Bu tip fason güç kaynaklarının:

    1-) İlk etapta 450 Volt 390~1200 mikrofarad'a kadar 1 veya 2 tane asıl kapasitörleri olur. Ucuz malzeme oldukları için, çıkardığınızda ölçümde hem az mikrofarad verir, hemde masada yuvarlayın, hep aynı yönde durur. Film sargıları silindir içinde bir tarafa toplanmıştır.

    2-) Güç çevirim transistörleri genelde standart markalar ürettiği için diğer power supply'larla ekseriyetle aynı markalar olur. Ama mühendislik olarak bunları sağlıklı çalıştırmak için başka parçalara da ihtiyaç olur. Ürettikleri ısıyı soğutmak için, iyi bir soğutucuya bağlı olmaları gerekir. Bu kısımları idare eder.

    3-) En çabuk bozulan bölüm, 3. safhada bulunan diyot köprüleridir. Isı yüzünden, ve biraz güç çektiğinizde, en önce bu diyotlar yanar, zaten görevleri de budur. İyi soğutma ve çok fazla akım çekmez iseniz, bu bölüm de idare eder.

    4-) Geldik son bölüme. Diyotlardan gelen akım son bir kez daha bobin ve kapasitörler tarafından regüle edilip kablolarla bilgisayar'a iletilir. Bobinler +, kapasitörler - kutba bağlıdır. Eğer bu kapasitörler iyi değilse, şişer ve düz kontağa sebep olur. Böyle olunca, bir önündeki 3. şıktaki diyotları yakar. Bu kapasitörler iyi markalarda ve yeni model iseler, katı kapasitörler ile sağlıklı olarak çalışması sağlanır. Boyları 2cm'yi geçmez, dışları metal görünümlüdür, 6~7 Amper her biri güç iletebilir. Normal elektrolitik (yani kötü) kapasitörler, boyları en fazla 4~6cm dışları yeşil, kahverengi, siyah vb. pilastik bant kaplıdır. Üzerlerinden 1-2 Amper zor akar.

    Sonuç olarak, ucuz güç kaynaklarındaki, maliyeti düşüren en önemli parça, kapasitörlerdir. Patlayan cep telefonu bataryaları gibi, güç kaynağında da, eğer kapasitörü kötü ise, %50 güç bile çekseniz, bozulabilirler. (Ama siz bu işten anlayan biri iseniz, benim gibi baştan içini açıp, bu kapasitörleri katı kapasitörler ile değiştirebilirsiniz. Bilgisi olmayana önermem!)

    Eski model Thermaltake, Corsair vb. en iyi markaların bile eski modellerinde durum böyledir, zamanının eski elektrolitik kapasitörleri kullanılmıştır. Ama "nispeten daha kaliteli parçalar" kullanıldığı için, gene de epey bir süre dayanırlar. Satın almadan evvel, güç kaynağı incelemeleri yapan sitelerde (örneğin: hardwaresecrets) inceleme yapıp, kapasitörler için yazan bölümleri iyi okuyun. Eğer bilgisayar'a giden kabloların bağlı olduğu bölümdeki kapasitörler, katı (solid) kapasitörler ise, bu tip modern güç kaynakları üzerlerindeki etikette yazan gücü, arıza yapmadan çok daha sağlıklı ve uzun bir süre verebilirler.

    Son olarak yakın zamana kadar genel kanı, güç kaynağı eğer ağır ise iyidir denirdi, fakat artık çok daha az ısınan transistör'ler çıktığı için, ısınma da daha az oluyor, içlerindeki soğutucular küçüldüler. Gene de, ağırlığının da biraz olması iyidir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Blacksapparow -- 9 Nisan 2018; 13:46:37 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.