Şimdi Ara

Eve yemek getiren kuryelere bahşiş veriyor musunuz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
1
Favori
1.151
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ben genellikle ücret ortalama tutacaksa vermiyorum

Ama mesela küsuratlı tuttu geçen. 3 TL üstünü almadım ve kalsın dedim

• birçoğu yemek götürdüğü kişilerden fazla kazanıyor, ben hava çok sıcak/soğuksa ya da gerçekten hızlı ve güzel getiriyorsa 3-5 lira veriyorum.

• online ödeme yaptığımdan nein. öbür türlü ise 3-4 tele için üstü kalsın thenks diom bzn.

• Yok la ne verecem. Zaten maaşlarını alıyorlar.

Ben kod yazdım diye hergün bana birileri 3-5 tl ateşliyo mu? bana ne a.q

• bahşiş olayı dünyanın en saçma kavramıdır. iyi kerizliyorlar milleti kültür ayağına

• Kapıda nakit ödeme yapmadığım icin kapıda veremiyorum ama bazen uygulamadan veriyorum, yetiştirecem diye kaza yapıyorlar falan içim gidiyor kimi apartmanlarda merdiven yok koş koş çıkmak bana zor gelirdi açıkçası öyle aman aman da kazanmadıklarını biliyorum

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • sedatistan kullanıcısına yanıt
    Bu kadar bencilliğin lüzumu yok,
    Siz oturduğunuz yerden sadece zihninizi yorarak para kazanırken;
    Hizmet sektörü personelleri için durum öyle değil,gün sonumda hem zihnen hem de fiziksel olarak tükrnmiş oluyorlar.
    Örneğin Restrona gidiyorsunuz garsondan özel muamele istiyorsunuz,kötü hava şartlarında eve sipariş veriyorsunuz veya yüksek katta bulunan dairenizin asansörü bozuk oluyor
    Bu durumda ödediğinizin hesabı yuvarlanmış şekilde verseniz ne olur
    3-5 tl fazla vermek sizi fakir,vermemek ise zengin yapmaz. Ama aynı mekana bir sonraki gidişinizde veya başka bir siparişinizde farklı karşılanırsınız(garson dünden kalan salatayı çnünüze getirmez),siparişleriniz daha hızlı gelir vb.
    Ayrıca onlar bir üstteki yazarın yazdığı gibi çok yüksek tutarlar kazanmıyorlar(Sigorta,motor bakım,yakıt gideri ,vize vb.).Giderlerleri çıkartınca,ücret asgari ücretin +2000-3000 arası fazlası
    Siparişleri daha hızlı götürmesi için(hava koşulları ne olursa olsun) patron ve müşterilerden baskı ve en ufak bir kaza durumumda minimum bir yerinim kırılması ile bir süre çalışamaması da cabası.(Motosiklette kaput insandır)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kapıda ödemeyle burger söylemiştim burger geldi kuryeye dedim ki “ben bunu online ödedim hadi naş” sonra kurye bir şey demeden gitti. Keriz kuryenin parasıyla burger yedim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Y4Ş4R kullanıcısına yanıt
    Ayrıca benden size tavsiye,bir mekana gittiğinizde bahşişi henüz sipariş verirken garsonun cebine sıkıştırın.
    Ondan sonra sunumu ve muamelenin ne derece farkettiğinizde hak vereceksiniz.(Öğrenciyken farklı hizmet sektörlerinde çalışmış birisi)

• Apartmanın asansörüne yazmışlar kuryeye başhiş bırakın diye

1."Siz oturduğunuz yerden sadece zihninizi yorarak para kazanırken" oda yorsun kardeşim tutan mı var herşey internette ben işletme mezunu bir yazılımcıyım eşek gibi çalıştım.Ben bunları yaparken kimse bana para vermedi.

2.Kime sorsan kendi mesleği dışında herkes yatıyor der. Hiçbir meslek tozpembe değildir.

3. Bu bencilllik değil haktır.Vermeyeceğim kardeşim ben yazarken maaşımdan başka birşey almıyorsam. Kimseyede vermem kusura bakma.Onlar beni düşünmedilerse bende düşünmem.3-5 vermek seni fakir yapmıyorsa sen ver bana her gün.

• Öyle bir yazmışsınız ki sanki bedavaya hayrına çalışıyorlar. Bahşiş zorunluluk değildir isteyen verir istemeyen vermez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Moueson -- 29 Temmuz 2022; 20:30:48 >
  • sedatistan kullanıcısına yanıt
    Tutan yok ama kimse o işi keyfinden yapmıyor.Öyle hayatlar var ki: 15 yaşında ebeveynlerini kaybedip kardeşlerine bakmak zorunda olanı mı dersin,2 işte çalışanı mı dersin
    (Gece taksiye çıkanlar …) nice örnekler var

Kız arkadaşım yazılım müh. gone office çalılıyor sizi az çok anlıyorum,tabii sizin mesleğinde kendine göre zorlukları var ama bizim yaşadığımız sorunlar inan hiç bir şey

Onlar vermedi,ben de vermem diyerek bir yere varamayız.
    Sen de vermezsen onlardan ne farkın kalacak

Ayrıca şunu farkettim;dini inancın var mı bilmiyorum ama ister çekim yasası de ister Allah veriyor de

Bu ekonomide 3’ün 5’in hesabını yapmamak her ne kadar zor olsa da bunu yapmamaya çalıştıkça,daha fazla geliyor.
    Sürekli kendini kısıp kıtlık bilinci oluşturmamak gerek böyle şeyler yüzünden fırsatları kaçırma dikkat et

• Moueson kullanıcısına yanıt
    Zorunlu demedim zaten,sözüm parayı zor denkleştirip hizmeti satın alanlara değil
    Bak mesela geçen bir kuryeyle sohbet etme fırsatım oldu:
    Müşterinin bir tanesi önceden parayı hazırlamayıp,kapıya kadar gelip siparişi aldıktan sonra cüzdanın yerini çocuklarına eşine falan sorup kapıya getirmelerini istemiş.

Kurye abi,yemin ederim 15 dakika cüzdan aradılar diyor.
    Birde üstüne 67₺ tutan hesap için 70₺ uzatıp para üstünü istemiş. Kurye’de de bozuk olmayınca 8. Kattan aşağıya inip parayı marketten bozdurup gelmiş.
    Çocuk bir de,ondan sonraki siparişler soğuduğu için müşteriler tarafından azar işitmiş…

Evet bazenleri çok cins insanlar olabiliyor . Ama ben genel olarak konuşuyorum . Çünkü bazı kuryelerde sanki bahşiş vermek zorundaymışım gibi bir beklenti içindeler. Bahşiş vermezsen surat falan yapıyorlar.

• online odeme yapiyorum kagit paraya 4 yildir el surmedim

• sizi hem yemegi yapan opuyor hem yemegi getiren

marketten camasir makinasi alip 180 tl nakliye odeyen bir de marketin tasimacisina 100 daha odeyen adamin drami

o tasimaci gunde 30 yere gidiyor sizden aldigi para marketten aldigindan fazla

cok ayip

isi bu

siz yolda giderken durup zaten isini yapana aferin iyi yaptin diye baska para veriyormusunuz

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.