Şimdi Ara

Eve arı girdi yardımınıza ihtiyacım var

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
21.872
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar dün gece gördüm, gördüğüm anda korkudan ne yapıcağımı şaşırdım zaten.

Büyük bi eşşek arısı. Tam çıkış odasına girmiş. 2 ye 2 bi oda, ayakkabılar ve portmando var ve dışarıya burdan çıkılıyor.

Görüntüsünü bırakın, sesi bile çok ürkütücüydü.

Ben ne yaptım?

Hayvana zarar vermemek adına camı açık bıraktım ki çıksın diye. Ama bu sabah baktığımda aynı yerde olduğunu çıkmadığını gördüm. Camı kapattım ve düşüncelere daldım. Konum olarak uzak bi yerde oturduğum için yardım alacak kimseler de yok çevremde.

Ve işin kötü kısmı, biraz önce baktığımda arı ortalıklarda yok. Odanın içinde bi yerde ama yok ortalıkta ve dışarıya adım atmaya kokruyuroum. Halimi siz düşünün.

Bu durumda bana verebileceğiniz bi akıl var mı?

Bu hayvan havasızlıktan ölmüş müdür? Yoksa yaşıyor mudur? Nasıl bulucam ben bunu?

Her ne kadar korksam da ölmesini istemiyorum ama yapacak bir şey yok şu an için.

Espriye hevesli ve güldürme telaşında olan arkadaşlar lütfen bu konuyu şimdilik es geçsin, dışarıya çıkamıyorum dediğim gibi ve durum çok ciddi.

Yardımlarınızı bekliyorum.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Eve Arı Girdi: Nasıl Çıkarılır?

Eve arı girmesi, özellikle yaz aylarında yaygın bir sorundur. Arılar, tatlı yiyecek kaynakları (örneğin, meyve veya şeker) veya yuva yapmak için uygun yerler aradıklarında evlere girebilirler. Arılar genellikle zararsızdır, ancak sokmaları ağrılı ve bazı kişiler için alerjik reaksiyonlara neden olabilir.

Eve Arı Girerse Ne Yapmalısın?

Eve arı girerse, paniğe kapılmamak önemlidir. Sakin kalmak ve aşağıdaki adımları uygulamak en iyisidir:

• Kapıları ve pencereleri kapat: Arının kaçmasını önlemek için eve giren tüm girişleri kapat.
    • Arıyı rahatsız etme: Arıyı kovalama veya vurmaya çalışma. Bu, arının savunmaya geçmesine ve sokmasına neden olabilir.
    • Odayı karart: Arılar karanlığa doğru hareket ederler. Odayı karartmak, arının çıkış yolunu bulmasına yardımcı olabilir.
    • Tatlı yiyecekleri kaldır: Arıları çeken tatlı yiyecekleri odadan çıkar.
    • Bir kovaya su koy: Arılar suya çekilirler. Bir kovaya su koymak, arının kovaya düşmesini ve boğulmasını sağlayabilir.
    • Profesyonel yardım al: Arıyı evden çıkarmakta zorlanıyorsan, profesyonel bir haşere kontrol uzmanından yardım alabilirsin.

Eve Arı Girmesinin Manevi Anlamı

Bazı kültürlerde, eve arı girmesinin iyi şans veya refahın bir işareti olduğuna inanılır. Bununla birlikte, bu inanış bilimsel kanıtlarla desteklenmemektedir.

Gece Eve Arı Girmesi

Gece eve arı girmesi, arının ışık arıyor olabileceğini gösterir. Gece arının dışarı çıkmasını kolaylaştırmak için evin dışındaki ışıkları açmayı dene.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Bir sopa bul ve onu yak sonra arıya (pencere tarafına) yönelt o kaçar zaten.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Bulamıyorum!

Pencerede açık değildi, kaçmasına imkan yok. Bi anda karşaıma fırlıycak diye korkuyorum, ne yapabilirim?

Orijinalden alıntı: Fast_Tortuga

kara sinek ilacı varsa yani sinek ilaçları var bence sabah bolca sıkın bayağı bir bol sonra kapısını vs hava almayacak şekilde kapatın 6 saat kadar sonra gelin muhtemelen ölmüş olur.

Bu arkadaşın cevabı çok uygun. Eğer odadaysa ölmüş olur. Ayrıca eşek arıları görüntülerinin aksine çok saldırgan değillerdir, korkunuzu anlayabiliyorum ama siz ona yaklaşıp rahatsız etmedikçe gelip sizi sokmaz, çok korkmamaya çalışın o yüzden.

Yada gördüğün yerde sinek ilacı +çakmak

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.