Şimdi Ara

Evden çıkış-Kira kontratı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
359
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yaklaşık 1 hafta önce emlakçı aracılığıyla Ankara'da bir ev tuttum. "Hizmet bedeli" olarak bir kira parasını emlakçıya, depozito olarak da bir kira parasını ev sahibine verdim. 1 yıllık da sözleşme imzaladık.

    Şehire yeni geldiğim ve fazla vaktim de olmadığı için aceleyle tuttuğum bir ev oldu. Sorun şu ki şimdi beni çok daha mutlu edecek ve bu evden daha ucuz olan bir ev buldum ve kararım kesin orayı tutacağım.

    Gelelim kafamdaki deli sorulara:

    Bu durumda kira kontratı beni ne kadar bağlar? Emlakçıya verdiğim paranın en azından bir kısmını alma ihtimalim var mıdır? Hepsi bir satıcıdan olmak üzere eve ikinci el buzdolabı çamaşır makinesi yatak dolap vs. aldım. İkinci elcilerin vahşi bir ölücü olduğunu göz önünde bulundurarak bunları iade etmek istesem fiyat olarak nakliye hariç yüzde kaçına etmesi fiyat makuldür?

    Tecrübeli arkadaşların yorum ve tavsiyelerine ihtiyacım var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Kira kontratı seni bağlar. Sözleşmeyi görmek gerek orada bu tip durumlar için cezai bir şart öngörüyordur. Emlakçıya verdiğin parayı alabileceğini pek sanmıyorum.

    Uygulamada ise ev sahibi evde kimin oturduğun pek önemsemez sen halihazırda oturduğun ev için bir kiracı bulursan ev sahibinin sözleşmeyi umursayacağını sanmıyorum.
  • Sözleşmeye baktım şimdi şöyle yazıyor ilgili maddede: "Kiracı mecuru tahliye etmek istediği takdirde, sözleşmenin bitiminden 1 ay önce kiralayan mal sahibine yazılı olarak bildirimde bulunmak zorundadır. Bildirimsiz tahliye halinde, boş kalan her ay için kiracı kira paralarından sorumlu olacaktır."



    Bildirimsiz tahliye halinde bile yalnızca boş kalan aylardan sorumlu tutulurken, bildirimde bulunarak tüm aylardan sorumlu tutulmak biraz saçma olur heralde.



    Emlakçı parasını gözden çıkardım, eşyalar da artık nasip kısmet..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tamamen anlaşmanıza bağlıdır. ev sahibi ile konuş. kiracı aramaya baksın. yeni kiracı bulur bulmaz çıkarsın. oturduğun kadarını ödersin. emlakçıdan paranı alamazsın.eşyalar içinde ya kullanmaya devam et ya tekrar ikinci elciye sat ki bu durumda çok zarar edersin.
  • Hocalarımız "Sözleşme kişilerin anayasasıdır" derlerdi. Bir sözleşme imzalamadan önce iyi düşünmek gerekiyor. İletişime geçerseniz yardımcı olmaya çalışırız.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.