Şimdi Ara

Evden çıkarmak isteyen kiracı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
591
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,


    Yeni evlendim daha 2 sene oldu. Ev sahibi 1700 tl olan kirami 5000 tl istedi. agustosda 2.yıl bitiyor 3. yıla geçicez. Ben evden çıkmak istemiyorum her şeyi bu eve göre aldım. Ben devletin belirledigi oran degil de tefe tüfeye göre yapıp 2516 Tl olarak hesabına atacaktım önümüzdeki ay başında. Bugun ev sahibi whatsappdan mesaj atarak kirayı aynı binada olan kızına elden vermem gerektigini banka hesabını kapattıgını söyledi. Ben daha cevap vermedim ama ev sahibi bir nevi resmi olarak kirayı vermemi istemiyor gibi hissettim. Sizce nasıl bir yol izlemem gerekiyor ? Ben hesabı kapattıgını da düşünmüyorum yine aynı hesaba yeni kirayı atsam para geri gelir mi hesap kapanmış olsa?


    Şimdiden cevaplar için teşekkür ederim.




  • Merhaba, kendisine elden kira vermenin yasal olmadığına bu yüzden kirayı yatırmanız için yeni iban paylaşması gerektiğine dair mesaj atın.

  • ben vergi dairesine gidip sordum. yüklü miktar cezası varmış. kesinlikle elden verme dedi. vergi dairesinden veya edevletten şikayet edersen ceza alır. dedi. sizde cezası olduğunu söyleyin.

  • Özkan kullanıcısına yanıt

    Teşekkür ediyorum mesajı attım.


    Sağolsun kendisi mesajdan sonra eve ben oturucam evden çıkın falan demeye başladı. Kendisinin 4 5 arka sokakta evi var zaten çıkmayacağım büyük ihtimal biraz sürtüşmek gerekiyor sanırsam.

  • mackali6161 M kullanıcısına yanıt

    Siz belli ki beni çıkartıp daha yüksek kiraya başka bir kiracı oturtmak istiyorsunuz. Hiç beni bu sebeplerle rahatsız etmeyin. Ben size kira sözleşmesinde belirlenen gününde kiramı belirttiğiniz hesaba yatırır ve her yıl belirlenen oranda kiramı yükseltip yatırmaya devam ederim. Siz tahliye istiyorsanız dava açın diyebilirsin.

  • Noter kanalıyla kira ödemesi için ıban isteyin. Kirayı %25 artırın. Eve kendisi oturacaksa noter kanalıyla bildirsin sonra eve oturup oturmadığızı yasal olarak takip ettireceğinizi söyleyin.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Eğer kendi 1 yıl oturmazsa sizin kira masrafınızı öder. İkametgah taşıması şart. Öyle olunca kiraya veremez olduya verdi ama fiilen oturmadığı için dolandırıcılığa girer. Biraz gözünü korkutun.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.