Şimdi Ara

Evdeki Gereksiz Eşyalar!

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
2.722
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

Tüketim toplumu olmanın getirdiği olumsuzluklardan birisi de evde biriken, eskimese bile kullanılmaya eşyalardır. Mutlaka herkesin evinde yıllardır kullanılmamış ve belki de kullanılmayacak eşyalar vardır. Siz bunları nasıl saklıyor ya da değerlendiriyorsunuz? Şu anda evde o kadar çok gereksiz eşya var ki, fotoğraf koysam 'temiz çöpev' gibi yakıştırmalar yapabilirsiniz.

Mesela şu anda başımı sola çevirdim ve bambu oturma grubunun üzerinde birkaç tane havlu, köpük tabaklar, Türkiye haritası, poşette bir şeyler gördüm. Arkamda, sehpada fatura ve fişler, kullanmadığım iki tane pil dolum cihazı, ıslak mendiller, kitaplar, kulaklık, fırça, el feneri, pilli tornavida, disket var. Odanın bir tarafındakitaplar yığılı, bir tarafta kutular ve bazılarının içinde yine ufak tefe kullanılmayan eşyalar, çanta ve bavullar var. Bunlar yalnızca bir odadaki. Kullanmadığım elektronik ve elektrikli eşyalardan aklıma gelenler: küçük fanlı ısıtıcı, yağlı radyatör, torbalı elektrik süpürgesi, telefon kulaklıkları, Philips Xenium cep telefonu, mikrofonlar, webcam, infrared, onlarca adaptör, birkaç hoparlör, kart okuyucu, tost makinesi, fritöz, tüplü tv, küçük bir radyo, receiver, HP yazıcı, birkaç saat, akülü ışıldak...

Artık ev eşyadan geçilmez oldu, bunlar nasıl değerlendirilir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Paramedik 112 -- 4 Nisan 2011; 11:38:56 >

• Değerlendirmek istiyorsan telefonu gönderebilirsin mesela.
    Adres Tarif Edilir.
  • Tost makinesi ve fritözü yaşadıgın şehirde okuyan üni öğrencilerine verirsen sevaba girersin
  • Eşyalar günü gelir lazım olur hocam.

Mesela bizim evde 2. bir ev düzecek kadar eşya var, ben bu yaz eve çıkıyorum. O eşyalar gelecek. Ben eve sadece buzdolabı, iki kanepe alacağım o kadar. Belki bir de bulaşık makinesi.

Ha işe yaratayım derseniz öğrencilere veriniz.
  • Benimde var kartuşu bitmiş ama yazıcı çalışıyordu sadece yazıcı özelliği olan bir tane yazıcım var sıfır olarak kullanmadığım müzik dinlemek için kulaklığım vardı galiba nereye koyduğumuda hatırlamıyorum onları ne şekilde değerlendirrim ne yapayım düşünüyorum..

Babamda dükkandan getirmiş bir tane yazıcı hem fotokopi vs özelliği var benimki kaldı boşa.. onu satsam beş para etmez ne şekilde değerlendirsem düşünüyorum.

Ama kullanmadıım kağıtlar kablolar vs bunları çoğundu kazanda yaktım hepsini ne yapayım..

ama bu dediklerimi satmayı yada birine vermeyi düşünüyorum bakalım
    Nokia E72 Cep telefonu,70 Ekran Arçelik Televizyon-Goldmaster HD1090 PVR(Twinbox) uydu alıcısı-YUMATU 37 Ekran TV-Taplin 19000CI Starlight uydu alıcısı
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Onları yakman iyi olmamış, geri dönüşüm konteynırlarına bıraksan hatta çöpe bile atsan onlar bir şekilde geri kazanılabilinirdi. Bunların içinde çalışmadıklarını tespit ettiklerimi ve para etmeyecekleri çöpe atacağım sanırım. Çöp toplayanlara denk gelirse onlar belki değerlendirirler. İşe yarayacak ama satamayacaklarımı da herhalde birilerini veririm.
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.