Şimdi Ara

Oyun evi ve ahşap malzeme tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
404
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar. Hobilerimle başladığım bir kaç işle uğraşıp geliştirmek istiyorum. Atölye olarak kullandığım bir yer mevcut ve genelde ahşap üzerine bir çok fikrim var.


    Şu sıralar oyun evi yapmaya çalışıyorum (fikir edinmek isterseniz "dollhouse" olarak geçiyor). 1x2 çıtalar ve dolap arkası kullanılan plakaları kullandım. Malzemeler ince olsa da sağlamlık veya maliyeti açısından oldukça iyi gözüküyor, fakat görüntü açısından istediğim sonucu pek alamadım. Ayrıca daha önemli nokta ise yapım süresi çok fazla uzuyor. Her şeyi elimle yapıyorum ve malzeme yapısından dolayı yamukluk-esnemeler vs tam ölçü olmadığı için çok uğraştırıyor.


    Evlerin ölçüleri ortalama 70x60x25 cm. Bir kaç denemeden sonra farklı ahşaplara bakmaya başladım. Maliyet 250 TL tutuyorsa 500 olsun ama yapımı kolay olsun derdindeyim. Araştırdım ama fiyatlar düşündüğümden çok fazla çıkıyor (500 değil 1500 gibi). Mesela en uygun osb, mdf tarzı plakalar. Fakat uygun olur mu bilemiyorum. Yüzeyi oldukça düzgün, kesip-birleştirme kısmında sorun çıkartmayacak, parçalanmayacak, sağlam ve düzgün duracak, uygun maliyette bir malzeme tavsiyeniz olur mu? Ya da bu tarz işlerde ne tür ahşaplar kullanılır?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oommeerr89 -- 12 Ağustos 2023; 16:19:35 >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.