Şimdi Ara

Evde Vesikalik cekmek ve cikti ayarlarini yapmak.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
5.662
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Eski bircok konuya baktim googlede arattim ama tam olarak bilgi bulamadim.istenen evde cekilen bir fotoyu nasil vesikalik haline getirebiliriz.

Oncelikle vesikalik icin istenen cozunurluk nedir ornek 800x600 mu yoksa 640x480 olmadi 320x240 gibi cozunurlugu kac olmali.Hep boyut soylenmis ama cozunurluk hakkinda resmi bir bilgi bulamadim ama mutlaka karsiligi vardir.

ikincisi bunu en ucuz ve kolay sekilde biryerde bastirmam icin nasil bir ayar yapmaliyim yani cd de resmi goturecegim icin mesela A4 boyutuna , 16 tane sigiyor diyen olmus kimi 12 demis.

Birde bu kagit ayarlari icin win 7 de calisan 2013 yilinda guncellenmis kullanimi ve anlasilmasi basit ve kolay olan tamamen ucretsiz yani freeware program veya programlar onerebilirmisiniz.

Ornek bir calismaniz varsa paylasabilirseniz sevinirim.

• öncelikle doğru şekilde aydınlatabilmelisiniz portreyi. bir miktar PS ile son haline kavuşturun.

sonrasında ben olsam şunları yapardım.

hangi ebatta bastıracağım? ör: 13x18. standart vesikalık boyutu 4.5X6 galiba. 13X18 ebatlarına kaç tane 4.5X6 sığacaksa, altlarındaki beyaz kalacak kısımları da hesaplayıp, PS ortamında düzenlerim. kenarlarda boşluklar kalacaktır.

hangi stüdyoya bastıracağım? daha önce burada konusu açılmıştı. stüdyolar sizin götürdüğünüz jpg'ten, düzenlenmiş vesikalık çıkınca ben bunu basmam diyebilir. basanı bulursanız mesela 13x18 düzenlemenizden 4-5 kopya bastırın. son olarak da büyük, temiz kesen bir makasla, her kenarı tek seferde olacak şekilde, vesikalıklarınızı kesin.

A4 boyutlarından falan bahsetmişsiniz, normal kağıda print alacaksanız düşünün A4 boyutunu.
  • xpug X kullanıcısına yanıt
    Cevap icin tesekkurler.Peki ben ham resmi gotursem onlar ayarlayip vesikalik basarlarmi.Yoksa ek ucret vs istiyorlarmi?Yapacaklari sadece vesikalik boyutuna getirmek resmi zaten.
  • killnOd kullanıcısına yanıt
    büyük ihtimalle yapmazlar.

vesikalık, fotoğrafçıların gelir kapılarından birisi. öğrenciyken 2 yaz fotoğrafçıda çalışmıştım. sabahları dükkanı 8de açardık. 8.30'a kaldı mı patron kızardı. devlet dairesinde işi olup da vesikalık çektirecekler diğer stüdyolara gitti diye.

düşünsenize, 1 tane amatör jpg götürdünüz, manzara çekmişsiniz. 13x18 bastırsanız, max 2 lira.

aynı 13x18 karta, stüdyoda vesikalık çektirip, bastırsanız, en azından 15 lira.

"bu düzenleme ile vesikalık alamazsın", "düzgün çıkmaz". "çok lazımsa, içerde çekelim." gibi şeylerle karşılaşırsınız.

edit: ama yine de şansınızı deneyin isterseniz belki de yapan birine denk gelirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xpug -- 12 Eylül 2013; 20:20:20 >

• xpug X kullanıcısına yanıt
    Olmadi gidip renkli fotokopicide cogaltirim.Sacmaliga bak ben daha fazla para verecem diye niye foto cektireyim.Sonuc olarak resim cogaltmadanda para kazaniyorlar.Kabul etmesse o parayida kazanamaz bukadar basit.Sonrada is yapamiyoruz diye agliyorlar aciz vs...Ama ellerinden 2000TL lik telefonlarida dusurmuyorlar yoksa nasil hava atacaklar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: killnOd

...Sonrada is yapamiyoruz diye agliyorlar aciz vs...Ama ellerinden 2000TL lik telefonlarida dusurmuyorlar yoksa nasil hava atacaklar.

Biraz küstah ve saygısız bi yorum olmuş kanımca...
  • quote:

Orijinalden alıntı: killnOd

Sonrada is yapamiyoruz diye agliyorlar aciz vs...Ama ellerinden 2000TL lik telefonlarida dusurmuyorlar yoksa nasil hava atacaklar.

Abi buradan telefona nasıl bağladın olayı yahu? Böyle genelleme olur mu? Her insan bir mi? Bir dallama yüzünden bütün herkesi kötü saymak gibi bişey oluyor senin ki hocam... İşini hakkıyla yapan insan az da olsa var, onları bulmak lazım...

Ekleme: Ben de çoğaltmaya yanaşmayan fotoğrafçıları pek sevmem ama onu da ekleyeyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Stainless.. -- 13 Eylül 2013; 1:21:33 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Tamamdir beyler sorunu hallettik.Soyleki artik fotoculara muhtac degiliz.Zaten coguda kapanmis durumda ve kapanmaya devam ediyorlar cunku buyuk fotokopiciler herseyi yapiyorlar.Sen resmi cek CD de getir bizherseyi yapariz dediler.Fotocular baktiniz artislik cekiyorlar buyuk fotokopicilerden birine gidin herseyiyle yapiyorlar resim cekip vermeniz yeterli.

Yorumlarimi saygisiz bulanlar olmus ama bunu ben sadece fotokopiciler icin soylemedim , genel TR gercegi olarak soyledim.Aklima gelen diger ornekde taksiciler.Orasi kalabalik , orasi kisa mesafe , orasi uzun mesafe , benzinim yok , cok kalabaliksiniz , banane gitmem vs...
    Son olarak bu ornekler daha cogaltilabilir.Herkes dusuk ucrete calisiyorum diyor , acim diyor ama hava atmaya gelince hava 1500 yalan mi?

Gorusleriniz ve fikirlerniz icin tesekkur ederim , herkese iyi forumlar.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.